Wednesday, May 14, 2008

270: Lima je? ;D

betul ni nak LIMA je? :p

Cik Bawang yang baek hati, comel, mulus, tulus dan berbudi pekerti mulia dengan secara kurang sopan dan gangsternya telah mengetag aku demi untuk mengorek sejarah peribadi aku. Ceh, ceh dan ceh lagi ahahahahah!~

So benda yang beliau bz bodi nak tau adalah tentang 5 perkara pertama yang jadi dalam hidop kita. Kira 1st experience la? Sebab perkara pertama yang jadik kat aku adalah aku hidup hehe. Ok laa.. hentikan loyar buruk, moh kita jawab jelah tanpa banyak songeh~


first time nek ketebang

masa tu umur 6 tahun, wat umrah. tak ingatlah ape perasaannye, jap pk~ ermm.. eksaited kot. tapi aku ingat yang aku tak berapa gemar taim nak tido sebab tak selesa. bila aku nak baring kat lantai, cik pramugari tak bagi lak. leceh betoi! pastu duduk je, boring boring. so bila aku boring, aku selamba papa je jalan-jalan dalam flight (buleh gitu?). saje nak jengah mak aku yang syok² melepak kat kusi 1st class huhuhu~ dan semua yang berlaku semasa wat umrah adalah first time untuk aku :)


first time eksiden

masa darjah 2. time tu abah singgah kat kedai, dia soh aku gi bli sokkabau. sebagai pengguna jalan yang berhemah dan diajar, haruslah aku pandang kiri-kanan-kiri sebelum melintas. tapi adekah ko dapat menyangka, lepas pandang kiri yang terakhir tu ade motor datang dari belah kanan? tetau je aku dah tertiarap atas jalan, tudung skolah aku ade kat ujung jari. tapi aku cool.. bangun, capai tudung dan terus masuk kete. abah aku lagi cool, wat tatau je anak kene langgau moto ni! dia kuar, hulur RM50 kat mat motor yang langgau aku tu (baguih dok ada, langgau aku dapat duit), pastu terus bawak aku gi skolah. eh, aku tak cedera, tapi motor mamat tu cedera la. no plat patah, lampu signal pecah dan lain-lain lagi. gagah laa aku, setanding Ironman hohoho~

tapi aku rasa aku lupelah beli sokkabau tu ahahahahah!~


first time belajau komputer

darjah 3. di zaman Apple. komputer takde mouse tauk. kene hapal step by step segala command² yang pelik. mak tak bagi aku masuk kelas tu, tapi abah suruh (apatah lagi dengan klotak degil aku yang memang nak join kelas komputer). mana leh aku tak join, anak guru beso mesti laa join sebagai contoh yang baik untuk murid² lain eheheheh~


first time travel jauh sorang²

darjah 6. ala taklah jauh pon, takat Melaka - KL je. tapi aku pegi sorang naik bas. semuanya semata-mata nak pegi Pesta Buku kat PWTC. tengok! kekecik dulu gigih datang sorang jejauh lak tu. ini dah dekat, dah takde masa dah huwaaaaaaaaaaaaaaa!!~


first time kene belasah teruk

darjah 2. aku rasa abah ade problem kot hari kejadian tu, dan malanglah aku sebab terlambat siap ke sekolah pagi tu. abah aku memang punctual orangnya. oleh kerana kegagalan aku carik seblah stokin pagi tu, aku kene belasah kaw-kaw punya secara berperingkat - dua jenis hanger (yang plastik - patah, ganti dengan yang besi pulak sampai bengkok), ranting pokok rambutan (hancur!), last skali dengan payung panjang - habis rosak payung tu. abah hanya berenti bila mak aku kata - abang ni nak bunuh anak ke?! aiyooo.. saket woo huhu~ bila aku dah besau dan disahkan oleh doktor ade scoliosis, abah rasa bersalah banget - dia ingat dialah punca aku ada scoliosis. padahal takde kene mengena pun heheheheh~

Dah cukup LIMA kan? Ha? First love? Kalau cite pasal first love, dah jadi ENAM. Tag ni kata nak LIMA je kan kan kan? Lalalalalalala~

:devilishgrin:


# dan rupanya aku masih mampu menangis utk dia. hati masih berdarah tersagat setiap kali aku sedar, segala yang pernah jadi milik aku kini bukan hak aku lagi. semua itu, semua yang dia tulis, yang dilafazkannya - semuanya, yang sama - pernah menjadi kepunyaan aku. aku benci, kerana aku gagal membenci dia, yang mengakibatkan aku gagal melupakan dia.

kan elok kalau kau tak pernah mencari aku semula, supaya aku pun tidak terus-terusan merisik keadaan kau lagi sekarang..

19 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

bab eksiden tu...kira masy ni salah sorg yg kebal yerk...huhuhu, kena langgar pun x de paper...

achik said...

uik, kena langgau motor.. dia x cedera.. motor tu lak cedera.. dasat!! ;)

err cam takut je bab kena belasah tu.. tu la x mesti arwah abah akak tu stress pasal lain.. kalau tak, takkan la pasal lambat je kena belasah camtu kan.. huhuhu..

HAPPYIRFA said...

salam masy..
uiiiii ngerinya kena belasah,pjg lg umur kau yer..he he

chot said...

wah..best pengalaman hidup ko ye...dah pergi umrah tu..

Anul said...

scoliosis tu jadah pa???ahaha!!abah aku pn sama handal gak kalau pukul aku dulu..

mcm citer ong bak..ahaha!!!

tp gua keballll

Noushy Syah said...

hehhehe bagi 30Q's baru tau,lolz!

Welcome back kak Masy.
Have a gr8 weekdays,be happy always.

zino said...

apsal firstime masa kecik je yg kluar ni.. ? hehe

Anonymous said...

ermm...menarik gak life awk ek..dpt gi umrah kecik2 lgi...bukn senang woo nk dpt cmtu...*ade gk 'kenangan silam' ngn my baba a.k.a ayah'..tpi alhamdulillah itu yg membuatkan aku lgi rase hormat pdanya....mish u dadd..!! eceh;)
-Ku**z-

flush said...

nak sambung tag ni boleh tak.. tapi tak kena jemput, tak jadi la .huahuahuhau..

penyakit sicosiloissoisusioos tu penyakit apa..

Wirawan Terulung said...

jom lepak...

Purpleheart said...

Kira handal la ye, eksiden pun ok, kecik2 dah naik ketebang, pastu kena belasah lagi.. fuuuhhh, boleh gelar superwoman nie...

faisal said...

slm akku comei,huhu..garang gak abah akk tame tu ek..lebih kurang jela ngna abah sy,huhuu...:) kak, nak tau satu rahsia tak,hehe..org tak penah naik ketebang...balnje bleh?hahahaa

Masy said...

kak RM,
ahahaha tatau laa kak kebal ke hape, gaknye dia langgau x kuat kot ;)

achik,
ehehehhe ;)

tp saket tauuuuuuu huhuhuuhuh!!~

salam kak irfa,
klu pendek umo tu maknenye sy kene bunuh laa time tu hehe

chot,
best sikit2 :)

anul,
gi surf tenet laa beb ;)

noushy,
alaaa jgn2!! jenuh nk mikir kang ahahahahha

zino,
dah kata yg 1st time kan.. amek yg mase kecik je dah laa eheheheh

kurzz,
wahh apekah kenangan ittew?? ;)

flush,
silekanlah sambung, takde hal punyeee hehehe

aaa itu ek.. sile surf tenet :D

wira,
jom!~

kak PH,
heheh bole ke anggap diri camtu? ;)

salam acaiku montel,
kekadang temper dtg, mmg cam rimau :D

aaaa ye ke?? jom2! tp tambang bayau sndiri ekk :p

13may said...

give me 5!

hehhe

Masy said...

13may,
5? u mean slap??! aahahahahhahah~

Chika Chika said...

gila la darjah 6 travel sendirik. bukankah sgt thrill tu? hanya dilakukan oleh orang tertentu saja. Kakak tahukah kakak dikira sangat hebat la. sebab chika sampai skang pon tak da buat travel sendiri lagik. ahaahhaha.

:p

Masy said...

chika,
wah! betoikah sgt hebat? rasa biasa jer sbb bukannya naik bas ganti2 pun, bas stret ke pudu je hihihi~

haihhh dah besau2 pon x penah travel sendirikah? lg hebat! ahahahhahah!~

r@tn@ said...

yoppp kak masy~!! haha mekasih jawab tag..nnt korak lagi len kalik...hahaha

iskk iskk siannye kene piat...skang kene lagi kan? eh kah?

Masy said...

cik bawang,
aahhhhhhhhhhh jgn nk ngengada! klu akak kene tag lg, denda bawak balik subinier dr korea! tp klu x kene pon ttp nk jugek!~

skang mane ade lg laaa :p