Monday, June 09, 2008

278: multi-story (ade ke perkataan ni?)

Sangap! Malas nak tulis panjang-panjang.


umah aku lom mekap abes lagi. sapetah aritu nak aku tunjukkan gambau umah aku, ni jelah rupanya skang. langsir pon takdek lagi. mebi lepas ciom paklah, jeanne akan bagi langsir ke, karpet bulu2 ke, sape tau kan.. *harapan berbunga realiti*



aku dan kengkawan. kenduri kawen adik Siti *puan punya anak*. ni semua member skolah aku neh. Siti adelah geng paling rapat masa zaman aku menganggur dulu hehehe. kulu kilir carik keje kat bandar Melaka, ko ingat tak?? :p


kat kenduri umah Suria. ini semua kekawan satu kelas zaman skolah jugak. bezanya Suria adalah kawan aku since skulah rendah, tapi dorang ni sume geng skulah menengah. err Suria pon satu kelas dengan aku masa skulah menengah. hah pi mai pi mai tang tuuuu jugek hehe~


dengan Kak Aida, mummy dorm kami bertiga. heh, katil dekat-dekat je sume ni masa kat asrama dulu heheh~

Puan Suria kawen gak akhirnye, ceh! Takleh tahan bila minah ni call aku seminggu sebelum kenduri dia - "aku nak mintak izin keluar dari kelab bujangan korang ni". Hahahah kalau aku tak izinkan, ko takmo kawen ke Oya?? Takde maknenye! Nak amek gambar pon kene beratur, tak penah dibuat dek orang~


Bestnye kawen bawah pedang! Aku pon nak gak, tapi takmo kawen dengan cik pulis, bole ke? Eh laki ko pulis ke? Tak sempat arr nak tanye. Apepun, Selamat Pengantin Baru beb!!!

:inlove:

18 comments:

flush said...

ha'ah kawin dgn polis le tu.. pegawai lagi tu..

kalau nak lalu bawah pedang tapi taknak kawin dgn abg pulis boleh je.. tapi kena kawin dgn abg asyhkarrr la.. mau..

Masy said...

flush,
waa benarkah?? *terkaget hihi*

alaa asykar laa pulak.. tamau ah!~ tapi.. err... tapi....

kawen dgn ninja xleh? pedang gak kan?

axim said...
This comment has been removed by the author.
axim said...

lepas ko cium paklah bukan jeanne kasi karpet atau langsir masy..maybe dia kasi ko jadik madu dier..ada gak tempat dia nak bercerita..hehe

Masy said...

axim,
alaaa aku tamau la kongsi cerita dgn dia, aku nak duit dia je.. hahahaha!!~

achik said...

saya la yg rekues nak tgk gambau rumah akak.. lalalala..

cantek la tema pepel putih.. i loike.. ;)

Masy said...

achik,
haaaa anda rupanya :D tp aritu ade yg mintak tru YM, tp x ingatlah sape hihi

like ek.. ape lg hahaah!!~

arianna adrizal said...

kot kasi mende tu xpe gak.. takut dikasi pelembang barang sedua.. ha, hambik! =p

pepel putih?? ade pepel ke??!!

eee bestnye kawin bwh pedang.. nk jugak!! nk jugakk!!

kuncop said...

masy...
umah blom ada langsir pon dah nampak cosy... mintak bantal, nak tompang tido ar...
teeheehee...

Masy said...

anne,
ahahahaha jgnlah, menjatuhkan imej beliau je nanti

ade.. cube tgk. nak jugek pedang!!

kuncop,
itu namanya low-cost cosy ahahahah!! sile2 ehehehe

zino said...

tak nak cik pulis cik askar pun lalu bawah pedang jugak.. hehe

Masy said...

zino,
boleh ke?

Anul said...

bila nk gi kenduri kawin ko masy?leh aku kumpul duit awal2..ahahaha

Masy said...

anul,
ko kumpol je.. nanti dah ribu2 bgtau aku, time tu aku kawen hahahaha!!~

chot said...

pengantin lelaki tu polis ke?

Masy said...

chot,
aku rasalah.. ye kot. klu tak, takkan leh berpedang segala, ek?

meera said...

kawen bawah pedang????
konpius ngan ayat ko nih syita...
:-P

Masy said...

kak maya,
aikk kompius nape plk?? :p