Wednesday, July 02, 2008

288: carian popular minggu ini

Rasanya perkataan yang paling popular dalam internet minggu ini adalah:



Saiful Bukhari

Liwat

Anwar Ibrahim

Kondominium

UNITEN (kesian... tak pasal² terbabit sama)

dan apa lagi? Yang pasti bukan campuran semua perkataan itu ya --> Saiful Bukhari Liwat Anwar Ibrahim Kondominium UNITEN. Tidak.. tidak..






Aku takmo cite pasal dorang ni. Eh kau cari maklumat pasal ni ke? Sorilah, aku bubuh perkataan je. Mungkinkah trafik ke sini akan meningkat? Mari gelak berjemaah, jangan lupa luruskan saf.



Tengok orang memfitnah sana sini. Arwah abah dulu pun pernah juga difitnah macam ni. Cuma bukanlah liwat. Kes orang 'straight'. Faham tak ni? Hehe. Senang cerita, fitnah membuntingkan anak dara orang masa zaman muda-mudi beliau. Muda tetapi dah beristeri dan beranak (mungkin berpinak jua). Sakit hati sampai sekarang sebab aku sebenarnya pernah berbual dengan pakcik hanjeng tu dalam telefon, tapi aku tak tau tujuan dia telefon tu untuk memfitnah. Kalaulah aku tau... ingin aku nyatakan dengan sopan santun..






Pakcik Hanjeng, pakcik maukah kalau saya cari 10 bohjans multi-races untuk merogol isteri dan anak pakcik sepanjang hayat, di samping menjadikan pakcik sebagai dessert dalam hidangan katilnya(kalau bohjan tu sudi la)?





Alkisah lagi. Arwah abah dulu Ketua Cawangan. Ketua apa? Hehe. Dan rumah aku menjadi markas. Markas ape? Yang penting bukan markas tentera. Dan zaman itu memang zaman jatuh-menjatuhkan. Dan abah pun antara insan terpilih yang ingin dijatuhkan. Surat layang, dan panggilan-panggilan telefon memfitnah abah yang dijawab oleh mak, semuanya digelakkan dek abah. Mak apatah lagi.



Memang tak dinafikan manusia yang bunting itu memang wujud, dan memang dia dibuntingkan - di rumah kami. Tapi BUKAN abah aku punya kerjaan la weh. Dia itu pembantu rumah kami, dan itu perbuatan tunang dia. Diakui oleh SIRIM, AIM dan UMNO. Eh? Kenduri menikahkan pun mak dan abah yang uruskan. Pakcik Hanjeng, cerita tu zaman 70-an laa, sikit punye retro ka? Tapi yelah.. bukan ke memang budaya dorang ni membangkitkan benda - benda yang salah pulak tu.



Yang penting, cerita fitnah tu sume habis macam tu je.. Pakcik Hanjeng adalah orang kampung mak abah jugak, tapi aku tak dapat nak berkenalan dengan beliau. Dah tentu mak abah tak mahu reveal identiti dia pada kami adik beradik. Takpelah, buat dosa masuk neraka, tak gitu Pakcik Hanjeng?



Err aku namakan dia Pakcik Hanjeng, berdosakah?





"Sesungguhnya mengada-adakan pembohongan hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada ayat-ayat Allah dan mereka itulah orang-orang yang pendusta" - (An-Nahl: 105)

22 comments:

chot said...

budaya memfitnah ni mmg bahaya beb..

Masy said...

chot,
tak layak jadi budaya, patut jadi 'gejala' kan.. huhu

achik said...

suka2 je nak memfitnah orang ek..

err ingatkan kes liwat tu dah abis, rupanya muncul balik.. xde modal lain ke nak buat konspirasi pun.. huhuhu..

Masy said...

achik,
best kot, leh glemer cepat.

guna modal lama la senang, at least jalan cerita dah ade, tinggal nk mekap sket2 je kasik cantek ;p

Anul said...

manusia..especially melayu..mana leh tgok org lain maju..nk cantas saje..huuu

masy..nnt aku dh mahsyur..ko jgn fitnah aku buntingkan ko..tu buncit sendiri dr dulu tau...nyiahahahahaha

Masy said...

anul,
mmg kesian.

ade kemungkinankah ko akan masyhur? klu ko masyhur pun ntah2 ko yg fitnah aku buntingkan ko muahahahahahah

azriey said...

Al-fatihah untuk arwah...semoga dicucuri rahmat ke atasnya rohnya...amin

meera said...

fitnah! huhuhuhu... sula je org yg memfitnah itew..

Masy said...

azriey,
alfatihah.. terima kasih :) lama x nmpk hehe

kak maya,
klulah tau sape orgnye, mmg dah ke liang lahad datu dah tu

Anonymous said...

itula aku pn xpuas hati bab2 fitnah nih cz dlu penah gk kena sekali..satu kg hais hebohh..sampai skang nk cari budak yg tabur fitnah tu..nk banjer dier pe2 patut ker *biasela kita 'reves psikologi'..mls nk gado2..ade ker patut dier kata aku nih 'cm NICOLAS SAPUTRA'..miahahahahaha *Lariiiii ;p
-K**Z

Lee Novotny said...

Tu ler dia..sapa yang mulakan sessi fitnah memfitnah ni?? Tu hah yang dah bersara tu hah..tolong komen skett pakcik yang bersara tu..

Weols memang respect dia as negarawan terulung bagai and a great PM but dia bukan maksum..fitnah terhadap DSAI was very very bad indeed!

Skang ni timbul balik..haiyoo fenin... so sorry of what happened to your arwah Abah, Masy... semoga yang jahat menuduh tu akan mendapat balasan yangs etimpal akhirnya.

Doa orang teraniaya ni makbul, kan?

Harapnya soal fasal minyak, barang naik dan Altantuya takkan terkubur begitu sahaja sebab kes liwat nih..choiii sangat!

zino said...

no komen

Masy said...

kurzz,
fuhhh mmg fitnah besar tu. punye laaa jauh panggang dari tempat pemanggang awak dgn si Nico tu. mmg menjatuhkan maruah betoi :p

lee,
gaknye umor2 gitu mmg nyanyuk kot. tp terer tu reka cite. tp bila ditanya karang kata tak ingat pulak.

thanks Lee.. ala.. my late father was full of forgiveness. anak2 dia (especially me laa) je yg berkobar2 api kemarahannye hehehe~

i rasa memang itulah tujuannya. vodoh sgt!

zino,
opsss sy pon takde komen ke atas komen zino hehe

Sierrauniform said...

buhsan..tak da ka kes lagi menarik selain liwat?urhh..save me please..

Masy said...

rembo,
nk buat kes lawat mcm tak brape shocking sgt hahahahahah!!~

blackpurple @ jowopinter said...

Hanjeng. Macam nama orang Korea.

:D

Sastri said...

biarlah Masy... nanti si pemfitnah tu akan dapat balasan dariNya...

al-Fatihah untuk arwah ayah Masy...

Masy said...

BP,
ahahah betul jugak. Han Jee Eun. Kwon Sang Woo. eh dah mengarut dah ni hehe

sastri,
ewaaahh kapel ni dtg skali pulak ;;)

itulah. sy pun dah x fikir lg. cuma bila kes DSAI ni keluar balik, cerita lama pun terimbas laa semula. heheheh~

alfatihah~ terima kasih sas :)

axim said...

takper...nama pakcik hanjeng tuh memang kena sangat ngan perangai tuh....aku sokong!!!

zino said...

cerita dah makin panjang... oops no komen..hehe

Noushy Syah said...

Salam kak Masy...

I actually do not know what to comment about those things but my well wishes to Msia and the citizen..May God bless all of you.

Muahhs.

Masy said...

axim,
lgpon nampak comel laa sket drpd ku bubuh nama khinzir kaa kan kan kan

zino,
ahahahaha mesti laa meleret², kan ke Malaysia Boleh! ;)

salam noushy,
may Allah bless us and give them (DSAI and family) strength to face dis situation - again, Insyaallah..