Friday, July 04, 2008

289: milik siapakah bday ini...~





Petang 2 Julai 2008. Masa bersantai depan tv sejurus pulang dari kerja. Tiba-tiba aku melompat dari sofa, sambil menggapai handphone. Adoi laa... Apsal laaa boleh lupa ni. Jari jemari yang satu masa dulu mendapat pujian akibat keruncingannya tetapi kini dikutuk masyarakat setelah menembamkan diri - menaip kata-kata sakti berbaur caring dan penuh kasih sayang.



dude, bday anda ye arinie? kan? kan? kan? :send:



Tunggu. Ah kesalnya. Kan tengahari tadi kami ada bersembang. Kalau wish dalam YM je kan dah boleh save 10 sen. Hahahah berkira nak mampos! Oh, ada balasan.



ye.. yang ke 23.. sama dengan Saiful.. hehehe..



Ceh! Yelah. 23 tahun, pada 13 tahun yang lalu. Selamat Hari Jadi untuk abangku Nan yang ke 36 tahun. Tuo dah. Hahaha!



itulah bday boy.. errr... boy ke? :p yang kejatuhan itu





Oh, hari ni pun bday Abg Chik. Yang ke 39 tahun.



err.. that man, not dat boy.. hehehe~




Selamat Hari Jadi abang-abangku. Dua-dua pembuli jalanan (jalanan aku jelah). Moga Allah memberkati dan merahmati kehidupan uols (eh?) dunia dan akhirat. Dimurahkan rejeki melimpah ruah - supaya ruahannya tersampai pulak ke dalam hidup aku huahahaha!!!!



:woooh:



Malam tadi. Penyambut birthday ke 23 tahun menelefon.



busu!

ha

ko pegi sms sume adek badek kita, soh bgtau bday dorang dgn bday anak-anak dorang skali

nak watpe plak?

nak rekodkanlah. nanti senang, tak payahlah tetiap tahun nak tanye

(aii perli nampak) org ke yg kene sms?

ye lah

apsal soh org plak? apsal tak ko je yg sms?

sebab.... ermm.. sebab ko dok umah baru

ee apedaa alasan tak relevan. ape lak kene mengena dok umah baru dgn sms? gila ka?

hahahahah yelah ko dok umah baru, mesti laa berbau baru

patutnye cakap le sebab org lawa ke.. menawan ke.. baru le semangat

(gelak 15 saat tanpa henti) dah! dah! sms tau? nanti forward kat org

yelaahh yelaaaahh!!



Dari kecik sampai ke besau asik membuli aku je! Sibbaik bday anda. Huhu~




 kami bertiga :)




kami berdua - baby dan abangnye Nan



# apa program minggu ni?

22 comments:

anoi.lapar.huhu said...

ahkak nye besdei bile plak?

Masy said...

anoi kelaparan ahahah,
4hb Januari. sila catit dlm buku ye.. heheh ;D

Anul said...

4 januari?? ishy..ikut horoskop orangnya dok s.alam..haa..btul tak?nyeh nyeh

bestnya ada gambar2 masa kecik...aku nye ntah ke mana

Masy said...

anul,
itu bkn ikot horoskop dah tu.. tu dah mmg sah aku :p

gi la selongkar lemari kat kg beb. yg ni aku mintak kat abg aku td hehe

achik said...

hepi sebeday utk abang2 akak.. :D

Anonymous said...

gambo lastu..nostalgik...cm felem 'Mokhsanun'..eh mukhsin..heheheh
*hidung menten dri dulu..;)
-K***

kakluna said...

oo tu ke muke noneDol masa kecik2..cam aamir khan lakss ..hihi

zino said...

selamat hari lahir utk abang semuga keluarga ni terus mesra dan ceria ..

Masy said...

achik,
akak kata mekasih utk pihak dorg :D

kurzz,
heheh biaselah, kan keluarga artis ahahahah

sbb orgnye pun menten dr dulu hiihi

kak luna,
ha'ah. aaa amir khankah? takmo laa cite kat dia, kang riak x abis hihi

zino,
terima kasih.. insyallah :)

meera said...

epi besday kat abg ko...

Masy said...

kak maya,
tengkiu bagi pihak dorg :)

r@tn@ said...

epi besday kepade abg kak masy..dan juge untuk cik bawang...sbb ari2 pon bday cik bawang..so ari2 kene mintak adiah..mane adiah????

Nick Carter said...

Eceh.. comel la kunun... hahahah

13may said...

hehhe hehhe...

selamat selamat :)

Noushy Syah said...

hehhehhe...abg lagi comey dari adik....lariiiii*

Happy BD buat abang kak Masy yg ke23:)

Masy said...

cik bawang,
oooo ari2 bday ek.. :p

nick carter,
ehem!! baru tau kee ;p

13may,
moga2 hang pon selamat gak :D

noushy,
alaa..comel klu tak lawa tak best gak lalalalalala ;D

bkn 23 sbnrnye noushy, 36 .. dan jugek 39 :)

arianna adrizal said...

muka2 seangkatan ajis m.osman taim kecik2. hahhaha!

retrooooo abis~

Masy said...

anne,
ahahahahahha~ tp tu yg lelaki jelah kan :p

indera kencana said...

Baby kunun... :b

Huhuhuhuhu... nasib baik kita takde jodoh. Klu tak dah sah-sah dorang jadik abang ippo saya... huhuhuhu...

-Sham @ Shamzani -


Bila nak mengecap ABC coklat itu? Masih adakah sebiji anggur dan sebiji laici di atasnya...??? Oooo... kena ngap juga sebelum bulan puasa neh... dah bulan posa sok lagi haru. Mesti ternampak-nampak jek ABC tu menari-nari di depan mata... ohhh tidaakkk!!!

Masy said...

indera kencana,
eleehh dengki :p

oooo ade keinginan jugek yee ahahah :D

ntahnye, bile? masih ada lagi kedua2 material tu. plus biskut love letter tu. fuhhhh lazatnyeeee~

Noushy Syah said...

Hahhaha Kak Masy...mestilah tau Abg kak masy xkan 23..lolz, sedangkan kak Masy pun lebiy 23..ngeh ngeh:p

Comey lain lawa lain tau..I rather go with comey than lawa...hehhhe, nak mng jugak!!!

Masy said...

noushy,
ahahahah just in case noushy ingatkan akak 19 thn ke huahahahah

hahaha iyelah iyelah. akak tau akak lawa ;D