Wednesday, July 09, 2008

291: Demokrasi Terpimpin

Negara demokrasi. Katanya berhak bersuara demi hak peribadi. Yelah. Betullah tu. Tapi tengoklah tempat dan kewajaran berkata-kata. Dan kepada siapa kata-kata dilemparkan.

Anda sayang keluarga anda? Kalau ada yang tiba-tiba menyondol kedamaian keluarga anda, adakah anda akan menyondol makhluk tak berapa seksi itu semula?

Ini keluarga. Aku adiknya dan dia abang aku. Dan kamu siapa? Sedarakah? *tak ingat pun*

Just take a gooooood care of your family, would you? Mind your word and language. See the doctor if necessary. Strongly recommended. Read my lips - back off!

I hate myself when I said those things. And it makes me admired your attitude – for being someone who never give a damned to think about it - at all. Seems like everybody loves everything about you, ek?
Demokrasi abah hang!

Orang kata.. Terlajak kereta boleh gostan, terlajak taip - sendiri mau hengat. Jom makan pengat!~

Oh sedapnyeeee..!~

Ha.. aku akan ke Kota Tinggi hari ni sampai Jumaat pagi. Jumpa korang Jumaat nanti ya! Memuahhh *tiru Anul* hihihi~

27 comments:

Mya said...

sesungguhnya akak tak mengerti dan tak memahami entry ini... hohoh..

Masy said...

kak mya,
patutnya entry ni panjang lg dan terisi dgn ayat mencarot. tp pagi td sy dah delete, dats y nampak cam tergantung je hihihi~

debikdebuk said...

Mak aiii... terliur aku tgk pengat tu....

Masy said...

debik debuk,
aaaa lap sikit air lior tu, malu dgn budak2 :p

meera said...

ooo nak sondol org yg tak seksi tu ek...

ko tak yah susah2... nnt aku mintak tolong kat khinzir2 hutan yg selalu menyondol tanaman2 kami penduduk kg... khinzir2 itu pasti berbesar hati nak menyondol org yg tak seksi itew... kehkehkehkeh...

tu pengat labu ek?

Masy said...

kak maya,
awwww disondol babi mesti seksi sgt kan! hahahahaha

ha'ah. sedap kan? tp lg suka pengat keledek + caca ;D

achik said...

uish, mengapakah???

mmm dah lama x makan pengat.. ish, teringin la plak.. ;p

Anonymous said...

budak yg merangkak atas meja tu..pakai pampers ke tak?..krg berterabur dlm pengat tuhh...hhhahahah ;p
*nyuruk
-**r*z

Masy said...

achik,
ada org buat onar :)

masak laa cepat.. akak pon da lama x am am pengat neh..

kurzz,
time tu mana ade pampers, pakai kain lampin je hahahahah *gigit pinggang kurzz*

chot said...

oo..patutlah byk yg dah di filter..terkulat2 aku nak memahaminya...

Masy said...

chot,
heheh aku pon jadi x paham lepas dah delete tu. hehe

kakLuna said...

akak mengerti sket2....berdasarkan penaakulan mantik yg diberikan..terdapat faktor sepunya tidak berubah di situ..

sila semak jawapan di mukasurat iiix (bhgn index) hihihi


weh...x aci ar makan pengat tak hengat orang....nih yg hati hangat neh....dan tak semangat nak wat keje..pengat oh pengat...memakan mu wat aku tak penat...

Masy said...

kak luna,
dgn menggunakan formula algebra dan carta keratan rentas, pastilah kak luna dpt mengerti kejadian tersbt.

pengat si pengat
rasa manis kuah likat
klu dah tak dpt pengat
bole tak ganti dgn lepat

hohoho~

Noushy Syah said...

Dropping by to say hello and salamz to Kak Masy....hati2 dijalan raya tuh ok?

Muahhhs.Take care.

TedungS said...

ni begaduh adik beradik la kot. biasala tu, kalau tk org tk panggil adik beradik..

flush said...

amik ko.. dari page atas smpi bwh.. semua cerita nak ngamuk je.. benda marah2 ni bukan lah simpan2.. lepas kan je.. tumbuk dinding ke, batu ke.. sakit blkg kira, janji hati puas..

kesimpulannya.. bawak2 bersabar ye cik kak..

13may said...

Ada anugerah untuk kamu. Sila datang ke blog aku :)

Chika Chika said...

chika kan... tak suka makan pengat. ngeh ngeh

zino said...

air di cincang tak akan putus .. tapi kalau air tu dah jadi ais masih boleh di cincang..

tak tau le releven ke tak.. dengan entri ni..

lindosh said...

muah kat ko gak haha

kadok said...

saya tidak paham...tp pengat tu nampak sedap..:p

Anul said...

apa ni back off back off ni..scratch my back la..ahahaha

uhhh..nasib aku tak minat sangat pengat

blackpurple @ jowopinter said...

Sedapnya pengat tu. 'Kolak' kalau dalam bahasa Jerman. He he he!

axim said...

da balik lum ni kak masy....jom kita ber reformasi plak!!!

lin said...

sopannya -->> demokrasi abah hang :) kalau kat tempat akak, dorang sebut, "demokrasi pala hotak hang"... hehehe... ganaz tapi mesra tu :)

Ad Rifza said...

Sodapnyoo labu tu...

Masy said...

hi noushy,
wink wink dah slamat pulang pun ;)

tedungs,
aiyaakk bukanlah abg ted. ade org cuba wat onar ni. terajang dia abg ted!!

flush,
hihihihi. sesekali ;)

13may,
anugerah? awwwww mak teruja sgt!!

chika,
wai?? sbb manis sgt eh?

zino,
errrr boleh laaa ahahahah! tp ini bukan bgaduh adik beradik tau. kes lain ni.

lindosh,
mari bermuah2 :D

kadok,
heheheh takpe, asalkan paham jugek ;)

anul,
backhand kang ahahah!!

BP,
mmg sedap.. sy paling suka pengat keledek ;) oo kalok ek..

axim,
ni baru sampai hah.. reformasi? mari!!

kak lin,
ehem.. sy kan sopan orgnye *kelip2 mata tanda caring*

ad rifza,
sodappp... meh makan ramai2 :)