Wednesday, July 16, 2008

293: babai sumer (^_^)v

:hi:
Salam sumer..

Saja nak respon pada beberapa komen dalam entry lepas yg berpendapat kenapa aku tak layan je / bagi peluang pada TengkuJUH tu. Untuk aku, kalau dalam awal perkenalan pun dia dah putar belit cerita (malas pulak nak cerita pebenda yang dia kelentong tuh), agak-agak akan datang dia nak jujur ka dengan baby? Dan lagi satu, stail membajet diri sendiri bagus tu memang... errr... tak lalu laa aku. Next plz.

Ok. Cerita lain pulak ek. Hehe.

Esok aku dan seopis akan menerbangkan diri kami ke Kuching, Sarawak memiau untuk family day - tataulah family day kaaa opis trip kaa mana-manalah. Yang penting free huehehe. Barang lom packing lagi ni. Tapi takpe. Malam ini akan ku dedikasikan kehidupanku untuk mengepack segalanya. Ala macamlah nak pindah sana, ye tak? So far aku belum ada sesuatu yang selesa untuk dipakai di kaki modelku ini - untuk perjalanan jauh la. Aritu dah nampak dan dah try, cambest je. Tapi tulah.. asalkan yang aku suka jee mesti kaler putih. Apsal?? Apsal?? Terpaksa laa aku timbang-timbangkan nak beli ke tak (75% hatiku kata musti beli huhu). Ahhh.. persetankan tu sume~
Cerita pasal ni, teringat pulak kisah semalam. Alkisahnya aku bercadang nak pinjam MP3 player opis - saje laaa kot² rindu nak dengar lagu masa kat sanun wahahahahah!~ So aku pun tanya laa kat akak ni. Tapi laaaa punya laa kerek macam laa MP3 tu dia punya. Kalau hal pesenel takleh - kata beliau. Baby hanya mampu terdiam sepi. Yang syioknye bukan aku yang emo, orang lain lak yang emo siap sound dia lagi:

ooooo kedekot dengan Mas ek! lepas ni akak JANGAN pinjam laptop dia lagi!

Hahahahah giler emo! Tapi bila dia cakap gitu, aku pun terus teremosi sama la. So aku pun sambung:

JANGAN cobak² nak pinjam kamera kaaa kereta kaa.. lepas ni pandai² sendiri.
eh.. apsal plak..
betul laa.. barang² saya untuk hal pesenel saye, apsal plak opis nak guna? beli sendiri aaa
kalau nak, sewa. dah takde pinjam-pinjam lagi!
-
kata orang yang emo tadi.

Huahahahah!! Keji keji. Memula tu aku kompius gak, nape akak yang emo ni jadi emo lak padahal kan hal aku. Rupanya dia bengang sebab dia pun pernah nak pinjam MP3 tu - untuk hal opis tapi akak yang pegang MP3 tu kerek giler! Gua kompius beb! Dia guna takpe plak. Apa ko ada share kaaa? Kang aku curik kang baru tau. Tak pun sorokkan kat mana-mana, biarkan minah ni menggelebah cam bebola ikan. Aku buat kang... *tumbuh tanduk Hellboy*

:devilishgrin:

Kalau ikutkan, aku rasa aku masih sopan lagi pada akak ni. Walaupun kekadang aku rasa aksi beliau cam hanjeng-hanjeng sket, tapi aku boleh tolerate lagi kot. Mebi sebab dia tua laa tu satu hal. Lagipun bukannya jahat, cuma kadang-kadang tu je aksi beliau tu menyebabkan pendarahan di ruang hati hoho. Dan lagi satu, aku pun tak suka kalau orang pandang aku macam aku ni kurang ajar sangat. Tapi dalam kata aku sabar-sabar pun, sebelum gi Kota Tinggi aritu - untuk pertama kalinya - aku sudah tersound beliau. Yang bestnye, takde plak rasa bersalah - cuma rasa tak best je sebab aku gagal mengawal amaroh masa tu.

Aku geram mestilah bersebab. Dah laa tak terbabit, pastu nak mengapi-apikan aku pulak. Tak tau ke aku bengang masa tu? *tak tau kot, aku kan suke gelak² je*. Bila petrol yang harganya naik sudah dicurahkan ke anak api, maunya tak menjulang kemarohan aku.

akak ni dok situ diam-diam bole tak? dah laa tak pegi, cakap banyak pulak.

Tu dia.. bila mulut aku mengeluarkan bisa ular. Menyampah laa bila aku terlaser camni. Dah tentu bila aku berkata atau bereaksi sesuatu yang negatif, aku akan rasa tak syiok sebab aku tahu.... kalau seminit lagi masa diberi untuk berfikir, insyaallah menda-menda tak syiok tu mampu dikawal dari bertebaran merata-rata. Takpelah, raya nanti aku bagi kad raya hehe.

Eh, malaslah nak maroh-maroh. Esok nak coti-coti Mesia lalalalalala~ So.. everybody, please miss me ok. Pastikan aku cukup kasih sayang kerana apabila aku kurang kasih sayang, aku akan kurang ajar ahahahaah!! Ok laaa.. till next week. Jaga diri, hiasi peribadi. Stop killing the animal because if you stop, the buy can stop too (ayat Apek ni). Daaa~

:wave:

28 comments:

indera kencana said...

Stop killing the animals because they can kill you too... (pening).

Wahahahahaha.... nak memiau kat Kuching yek? Jaga-jaga, sungai Sarawak tu banyak Boaya... Lagi satu orang sana tangkap boaya guna umpan kucing. Serieeeesss... tak caya tanya orang kat sana..

Boley terhapuskah dosa dengan sekeping kad raya? Huhuhuhuhu.. tingat kat pelem "Hapuskanlah Airmatamu".

kadOk. said...

selamat berpoya2 di kucing ye..ehhh..jgn lupa bwk brg2 yg sebesar2 sehingga ke sekecil2 brg...:p...perenggan yg last sekali tu sangat2 la memeningkan...hahaha

Masy said...

abgku indera kencana,
if we stop killing the animal, means that we have to be a vegetarianlah ek? hehe

yeee.. nak memiau ni.. tak kisahlah mkn kucing ke mkn katak pisang ke janji enjoyyyyy :D

errr... klu dimaafkan, ok tu ;)

kadok,
mekasih mekasih. bwk barang kecik besau? yaa insyaallah... perenggan tu perenggan takde idea hehehe

arsaili said...

salam..ramai ke yg ke kuching, leh tolong jawab survey..ahaks

Masy said...

salam arsaili,
satu opis ni dlm... 9 org.. 5 bawak famili.. ramai jugek tu hiihiii. jawab ni dpt adiah ke? hehehehe

arianna adrizal said...

udah ler tuu.. tamo emo2.
jgn lupa haaa...
collection gambo montot st******** ohkey!! muahahahahhahahahaa~

Pstt: da la xdpt pinjam mp3 player.. beg skulah pun xdpt.. aiseh. rs besalah pulek..

Masy said...

anne,
aiyokkk gmbr tu klu dpt tmpt stretegik. klu jauh camni nk snap hihi. takpon anne jelah jadi model, meh akak snap! huahahaha!!!

psst! alaa.. picisan jelah. rasanye akak pon x angkut byk sgt brg. saje je tanye td hehehe

Anul said...

wahahaha...best2 ayat tangkap hapi ko ni..nyiahaha..sound je kalau hanjeng sangat..nyiahaha

baby montok jgn lupa mug i tau...memuah

Masy said...

anul,
suke ko ek..! aku ada rasa nyesal sket tp takpelah. sesekali meluahkan amaroh, baik utk kesihatan aku ngehehehe

yelah2 aku tgkkan. nanti sms aku weh. aku ni pelupa tau hihihi~

Rya said...

saya pesan kek berlapis2 lopez guna air lio tanpa RM ye akak.. lol

Masy said...

rya,
oooo kek lapis? itu je? ok ok hehe

anoi.lalalalalla. said...

wah...
nk bercoti2 mesia...
best2....
slamat pulang dan slamat kembali ye...
hehe

Masy said...

anoi,
tengkiu tengkiu..
insyaallah semoga selamat semuanya (^_^)v

arianna adrizal said...

sy mukan takleh.. cuma kena la carik bumper yg berbumper2 cam ahkak ke.. muahahhahahak~

samat kepergian & samat pulang ke pangkal jln.. <-- mcmlaaa xjmpa jap g. hahahak.

Masy said...

anne,
hampeh betoi budak ni. nk kene guli gaknye kat umah ni kang ahahahah!!

haa itu pon satu hal gak. ehem!! jgn lupe kek tu hohoho

blackpurple @ jowopinter said...

Ingat Sarawak, ingat gambir Sarawak. He he he!

Masy said...

BP,
ingat jugak tang gambir sarawak tu hahahah!!

ingat sarawak, ingat:
gambir
siput
anita

arsaili said...

Bole, dpt small token. Serius nih..apa contact..sy kat kuching ni

Noushy Syah said...

..BTW who are you referring as 'BABY' tuh?emmm...emmmm

Have a pleasant and safe journey to Meowwwww Meoww..

lindosh said...

aku ada award utk ko!

achik said...

waah, nak cuti2 Malaysia ke Kuching.. jelesnya ai!!!

nak ole2.. hahaha.. ;p

KAKTINY said...

salam..
nak ikut gak ler pi kuching..

jgn tensen tensen ngan org cam akak tu.. nanti2 sure dia dpt 'pembalasan' sbb kedekut ngan org.. kan kan kan...

HAPPYIRFA said...

SALAM MASY..
ooo diam2 gi kuching ek//
nak laksa sarawak satu..naik kat klia ke lcct?

13may said...

saya nak tshirt!

zino said...

selamat melencung ke kucing..boileh le dinner atas boat tu..

faisal said...

waaa, tengok tu..tengok tu...bercoti2 sakan dia..tak pernah nak pelawa orgpun,huhu...:) smoga semuanya selamat kak ye..:) lawak betullah tengok gambar akk kat atas tu,hihi..

k.lin said...

besnya gi jalan ... lenkali ajak ek... hehehe

Masy said...

arsaili,
small token ape ek? cam ilang ingatan lak. alaa.. sy dah balik semenanjung ni, x dptlah nk tukau2 contact no hehehe

noushy,
sapa lagi.... akak laaa *wink wink* bwahahahahah!

lindosh,
award lg? best laaa aku hehehehe tengkiu2 :D

achik,
hahahah nak ole2 ek.. sebentar yaaa..

salam kaktiny,
dah balik pun ni ha..

betui tu.. tunggu masa je tu hohoho *gelak cekak pinggang*

salam kak irfa,
alaa g kuching je bukan gi Hollywood hehe

naik kat LCCT kak :)

13may,
nah! *unjuk t-shirt Redang* aku tak beli laa uhuhuh

zino,
sy tak naik pun bot tu.. huhuh

acai,
camne nk pelawa, ni cecoti opis laa.. alaa klu ajak macam laa nak ikot :p

aikk lawakkah gambar itu? hehe

kak lin,
heheh best sbb free lalalalala. akak sok g laa hanimun kat sane hehehe