Wednesday, August 27, 2008

310: Life Goes On dude~

Salam semua!~

Pagi ni aku check email. Dan salah satunya daripada dia.

We won! And our victory is decisive and overwhelming. I share in the joy felt by all Malaysians on this historic day. This is a victory for the people. And it’s great to be back! On March 8th Malaysians voted for a New Dawn. Today, on the eve of our independence day, we have reasserted that call. We celebrate our nation’s independence in the spirit that our founding fathers intended - a nation of one and a people united. In the face of the greatest adversity, our campaign focused on the issues that matter to Malaysians. Our calls for national unity, good governance and a vibrant democracy have silenced the voices of racist chanting, those who profit from the abuse of power and exploit the politics of fear and deceit. We have promised a New Dawn for Malaysia and we will deliver on our promise. We will forge ahead on our Malaysian Economic Agenda to revive the economy, and to uplift the poor and the marginalized of all races. We will restore the integrity of the judiciary, fight corruption and build a truly unified nation. We will be a government that is totally committed to realizing the people’s aspirations. With the success of the eight of March and tonight’s resounding victory, I daresay we are indeed ready to face the challenges of the future, together. We could not have won without the firm, unwavering support of our friends in the Pakatan Rakyat and the tens of thousands of Malaysians – Malays, Chinese, Indians, Ibans, Kadhazans - who have come to Permatang Pauh to work hard for this victory. I truly appreciate your courage, conviction and valour; and congratulate your commitment to our shared principles of freedom, justice and democracy. This may be one small step for Permatang Pauh but one giant leap for the people of Malaysia.

ANWAR IBRAHIM

Tahniah DSAI. Itu je aku nak cakap :)

Yang memusykilkan aku, sape laa pulak yang register email aku kat beliau ye? Ni mesti keje abang aku ni. Ke ade orang lain? Tapi takpelah. Bila ada apa-apa isu berkaitan, selalu je aku dapat apdet dulu hihi.

Mulai pagi ni sampai jumaat, aku akan berada di Desaru. Hal kerjalah. Tapi sambil² tu bolehlah cuti-cuti mesia hehehe. Bagus jugek di saat kekontangan matawang ni, dapat duit elaun. Dan rejeki Minnie le semalam sebab dia ajak aku kuar makan tanpa mengetahui yang aku dapat elaun. Maka tertunailah janji aku nak belanja beliau am am kat Asiari. Aku soh makan nasik tak mau, gigit pinggang kang. Apepun, aku berpuas ati bila beliau berpuas ati dengan makanan kat situ. Vietnamese style dude.

Cite lain.

Aku rasa korang ada pengalaman yang sama macam apa yang bakal aku cakap jap lagi. Iaitu akan ada kawan dalam circle of friends yang jenis suka sangat nak tau apa korang buat. Let say.. mana korang pegi, dengan sapa, wat ape bla bla bla. Aku tak kisah kalau pertanyaan itu bercirikan 'caring' sebab zaman aku serumah dengan Kak Ina dulu, dia memang macam tu. Sebab dia rasa bertanggungjawab untuk jaga aku (yelah aku kan adik hihi). Dan kalau aku TERbalik lambat sampai tetengah malam, memang masaklah esok kene bebel dengan beliau hehe. Tapi yang aku cam ala-ala kelemasan kalau pertanyaan tu bertemakan 'bz body'.

Bertambahlah kelemasan andai pertanyaan itu bukan setakat ditanya pada aku, malah pada orang lain jugak - semata-mata untuk tahu ke mana aku pergi. Takkan aku nak keluar gi mana-mana pun kene kecoh satu dunia kot? Perlu ke aku nak cerita semua. Aisey... Ke dia rasa aku macam dia? Kalau boleh segala benda nak cerita kat semua orang. Opss ini dah macam mengumpat pulak hahahah.

Eh Kak Ina ni macam tetau je aku sebut pasal dia. Baru jap ni dia call hahahaa.

Akak macam terasa-rasa je Mas sebut nama akak. Betul tak? Nak cite ape?
Ahahahah memang pun. Mana tau niiii???!

Hahahahaha instict kuat laa!! Nak cite ape? Cepat cite!


Hehe. Bila macam ni memang terasa ketiadaan Kak Ina. Ekcely dia pun - dalam YMnya - dah banyak kali menyuarakan hal yang sama. Betapa sebenarnya kitorang memang terasa ketiadaan masing-masing. Bila kami ada masalah, dalam kejauhan pun masih juga mencari untuk bercerita. Kalau dulu memang aku lebih suka keluar berjalan-jalan dengan Kak Ina. Sekarang, dalam banyak hal aku lebih suka bersendiri. Pun bukanlah aku nak membandingkan kawan-kawan yang ada sekarang dengan dia, cumanya keakraban itu lain.

Akak tak suka kat sini. Akak pindah sana balik ek? Kita dok satu umah cam dulu, nak?
Gilo ko apo akak ni, macamlah Abg Na*ri nak bagi

Hehehe saje je sebut..


Takpelah. Jauh mana pun. Persahabatan tetap bertaut. Saye ada kawan yang saye anggap macam kakak sendiri. Dan dia juga ade saye, yang dia anggap macam adik kandung.

Sesekali memang aku akui aku letih dengan keadaan yang agak plastik bila berhadapan dengan orang lain. Bukan dengan semua, cuma segelintir je. Tapi yelah ape nak buat, ape-ape pun hidup mesti terus.

Tapi janganlah risau ye. Persahabatan aku bukanlah plastik. Perasaan aku juga. Semuanya dibuat daripada besi waja berperisa pandan. Heheh.

Alamak kecoh arr. Aku benci siot situasi ni. Meluat sunggoh. Tapi takpe. See you all on Monday wokeh! Amma.

19 comments:

chot said...

aku pun ada dpt email dari office DSAI tu sejak 3 bulan yg lepas...

Masy said...

chot,
nape ek? tp takpelah, gua xde hal hihih

achik said...

"See you all on Monday wokeh!" <-- err khamis jumaat mau gi mana?? dah cuti merdeka ke??

opss, tetiba cam terbz bodi lak.. ahakss.. ;p

Mr PenyuBiru said...

apsal aku tak dapat emel tu ek. nak register kat mane?

ko dah makan? makan ngan sape? pi desaru ngan sape? nanti tidu maner? (saje buat bz body.hehe..)

desaru tu best walaupun aku tak pernah pergi.hehe..

13may said...

bila nak keja sampai malam lagi nih???

hehhe hehhe :P

QasiehFirdaus said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kenapa saya je yg tak tau awak dpt elaun.. huahuhauhua

RaFFLeSiA MeRaH said...

kdg2 org yg amik berat dgn org yg bz body kita leh bezakan cara diorg tanyerrrrr....betul kan?

Ungku Nor said...

meh akak lak pindah duduk dgn awak.
sure awak terharu giler dengan kecaringan akak..hahahaha ;p

AzurA said...

uihkz... hebat tuh..DSAI antar email kat die... uihkz saya pun ada kawan yang over caring camtuh...eh..bukan maksudkan kak ina tu, itu love and caring..tapi over caring tuh memang merimaskan tau...

en_me said...

hai, cek resah yg jeliter itteww.. ekeke

flush said...

tahniah DSAI..

senang je kalau jumpa spesis tu, kalau dia tanya je, terus buat senyum kambing & ckp 'adalah'..

arianna adrizal said...

jap nk pk.
sy rs mmg selalu kalo org tanye akan jd half caring half bz body la kot. ahahahaha!
tp kalo yg pokpek pokpek tu mmg takleh blah. mcm mak nenek. lg2 tanye soklan merapik. mmg nk makan penampo.

blackpurple @ jowopinter said...

DSAI bersumpah juga akhirnya. Bukan di masjid tapi di parlimen. Ahaks!

Manusia. Kan macam-macam perangai ada....

Mak Su said...

wah... dpt emel dari DSAI, best ek.

kadok said...

org penting DSAI...sure dapek...:p

p.s:
selamat menyambut puasa sis...

Titicaca said...

eh, ko pegi dgn sape? ko kenal ke orang tu? ko nak gi jalan2 kat mana (sambil muncung2kan mulut)

zino said...

abah-angkat nak buat ucapan sikit ni..

selamat berpuasa selamat bersahur selamat menyerjakan sembahyang tarawih.. semuga amal iabadat meningkat di bulan puasa ni..

Kak Lady said...

Salam Masy...Akak masuk sekejap untuk ucapkan SELAMAT BERPUASA buat Masy...semoga ibdah kita kali ini lebih diberkati...Ameen...

Masy said...

achik,
dey dey!~ ni mesti baca line last je nih. cube baca dr awal :p

penyubiru,
aku pon tataulah kenapa aku leh dpt. mebi sbb aku lawa kot hahahahah!!!

yee boleh tahanlah best :)

13may,
dah takde dah kot.. tp tataulah nanti hahahahaha

qasieh,
kerana undi adalah rahsia *tataulah ape kene mengenanya hihi*

kak RM,
betoi tu kak.. intonasi pon dah tau dah kan kan hehe

kak ungku,
ececececeh takpelah kak.. ai tak rela diharukan hahahaha!!

azura,
over caring tu cam bz bodilah jugek sket2 ye tak ;)

en_me,
ahahahahahah mekasih mekasih :D

flush,
jawapan aku lately - nak pegi Korea ;p

anne,
ahahahaha betoi la kan. adekah akak bz bodi? ;D hihihiih

BP,
sumpah yg ditunggu2 oleh pihak lain ;)

biasalah tu.. berjuta manusia berjutalah ragamnya :)

mak su,
best laa jugek hehehe

kadok,
aikkk takdelah...

p/s: samat bpose gak bro!~

titicaca,
ni ape jenis soklan ni moncong2 molot hahahah

abah angkatku zino,
selamat bpose gak.. insyaallah moga2 amal ibadat kita diterimaNya amiiinn~

kak lady,
selamat bpose gak utk akak sefamili :)