Wednesday, August 06, 2008

301: rasa tak best

Salam sume..

Semalam badan aku dah ngade-ngade nak demam, and I end up tido bawah meja kat opis. Pedulikah aku akan permintaan mereka untuk membuat keje? Aaaaaa.. *pikir jap* Memula macam takmo tapi pastu buat jugaklah.. sampai pukul 6 lebih gak aku kat opis huhu.

Balik tu mandi je (lepas tengok Ezora). Fuh menggigil-gigil macam laa sejuk nau air tu. Makan roti minom melo telan penedol. Layan gak tv hehe.

Cite lainlah.

Hari ape ek aritu lupe dah, tapi dalam minggu ni jugek. Lepas maghrib, aku ke umah makcik jiran untuk melunaskan hutang cat rumah aku aritu. Ada laa belen dalam RM200 lagi uhuhuh. Bila dah masuk tu, kompem laaa borak tak hengat (tak sangke ye aku ade skill berborak dengan orang tua hoho). Kendian dengan tak semena-mena, sang pakcik pun bertanya..

Mas ni bile nak kawen?
Ewah tanya aku lak. Anak dia pun tak kawen lagi tuh. Takpe takpe aku jawab. Ini soklan ramalan tiap-tiap tahun, apedehal kan ;D
Aaa ntah le pakcik. Nak kawen dengan sape pon tatau ni, camne nak kawen. Amacam, cool tak? :p
Beliau gelak. Eh gelak lak dia. Pakcik ada anak bujang sorang yang belum kawen tau..
Hehehehe.. Eh eh..? Aku gelak pulak. Apsal aku gelak? Tak kelakau pon? Ooo untuk kaber malu kot.
Kalau tu bole le kenal-kenal.. dah suai sangat dah ni.. Ah sudah.. pakcik, saya ni Otromen Taro tau. Kekadang saya kene gi Jepun melawan resakse, anak pakcik boleh terima ke? Aku tak cakap macam tu la :p

kadang-kadang saye jadi Transformer Kancil. See, ni gambar masa saya ada misi

Ala.. entah-entah orang tu dah ade makwe mane kite tau.. Haa biasanya ayat aku ni boleh mematahkan kata-kata orang. Tengok sket.
....................... *bunyik cengkerik*
Ha kan! Berjaya!!! Hahahahaha!!!

Sebelum pakcik ni berbicara lebih lanjut, baik aku balik. Lagipun perbualan ini tak mendatangkan keuntungan (contoh keuntungan: duit RM200 tu dipulangkan pada aku kerana kos kesalahan mengecat ditanggung sepenuhnya oleh pihak tertuduh).

Itu jelah kisahnya. Cerita lain, lain kalilah kita cerita hehe.

32 comments:

Ungku Nor said...

fuhhhh..respek la cara pakcik tu merisik.
terang, jelas dan straight to the point.

tapi ye lah.
transformers kancil. camne la dapat nak bahgikan masa antara kerjaya dgn keluarga sok, ye tak?

;p

Masy said...

kak ungku,
ooo tu merisik ke? bukan mengusik ek?

heheheh tu lah.. wpon spare part senang nk cari, tp kene slalu gi outstation.. susah2 heheheh ;D

achik said...

siap kenen2kan anak bujang dia lagi.. maknanya akak dah menambat hati dia.. err menantu pilihan.. ekekek.. ;p

Masy said...

achik,
hahahahah semacam betoi ayatmu ini! mari menambat hati org mari mari

hu~

KAKTINY said...

comelnyer transformer kancil tuh.. nak suh hubby kaktiny letak kat branch dia lah.. sure bangga chairman perodua tgk kancil tu jadi transformer.. hahahhahah

Masy said...

kaktiny,
hehehehe bole jugek. barulah bercirikan Malaysia - lebih terampil hahahahah!!~

meera said...

"apa tunggu lagi... ah.. ah..."
nyanyi jap...

leh arrr tu... penah tgk anak dia? pas ni leh la intai2 dr tirai kamar... lalala...

Masy said...

kak maya,
tak penah tgk pon. org ade target lain ni kak hahahahaahh!!!

*mcm lawoo je nk target2 org hahaha*

meera said...

wahhhhh...
main target2 ni...
tak tahannnnnnnnn!
sapekah gerangannya?

TedungS said...

Mas ni bile nak kawen?
Ewah tanya aku lak. Anak dia pun tak kawen lagi tuh.

hehe.. dulu aku selalu dpt soalan hampeh ni

Masy said...

kak maya,
gerangan itu laa hahahaha

tedungs,
hahahah sibbaik skang ko da kwen kan abg ted :D

Marjerin said...

dah lama x tengok ezora

Masy said...

marjerin,
harinie bole tgk :) makin complicated laa cite tu uhuhuh

elizhitomi said...

"...bile nak kawin?.."

hemmm..memang kan soalan ni soalan wajib je bile terjumpe dgn pakcik2 n makcik2...hehe...;P

Masy said...

elizhitomi,
betoi2. mesti kite dianggap kurang ajar klu kita balas semula dgn btanye pakcik2 dan makcik2 ni..

"bile nak mati?"

hahahahaha keji kejiiii!!!! :D

*gurau je ye jgn tanye bebetul lak

en_me said...

ammvoiii pakcik tewww.. entah2 pakcik tewww yg teringin nak kawen lagik tak.. ekeke

lindosh said...

alaaa lenkali try laa dulu. mana la tau ada jodoh ke.. hikhik

jgn la tros totop rezeki jodoh.

erk apa bahasa aku guna neh

Masy said...

en_me,
amvoiiiiiiiiiiiiii mandai2 ko ek hahaahah!!! klu aku kene henyak dgn makcik tu, leper tau tak :D

lindosh,
rezeki jodoh pulak? hahahaha. taklah, aku tak menolak dan tidak mengiyakan. klu pakcik tu rasa aku best, dia akan suruh laa anak dia tekel aku - kan kan? :p

Anonymous said...

waauuuu..dah siap ader 'Target'!!...dasat...dasat..dh advance akak kita sorg nih...huehuehue..;p
***Z

Masy said...

kurzz,
akak konon!! gigit pinggang kang :p

arianna adrizal said...

tulah... gi lagi umah org tu. kan dah kena. kekeke. lenkali wat wang kiriman pos =p

Masy said...

anne,
hep ade pulak. klu lenkali dia cat pun guna kiriman pos camne? ha? ha? ha? :p ahahahahha~

indera kencana said...

Cik Masy...
Orang dah tak tengok Ottromen Taro dah. Sekarang dah Ottromen Tiga, Ottromen Dyna dan Ottromen Mega dah...
Ottromen Mega? Ada ke Ottromen Mega..??

Ya, patut Masy mintak balik RM200.00 untuk wedding consultation fee dari Pakcik tu. Cakap kat dia, masa yang Masy layan dia sembang tu dah terbuang. Kalu dikira, nilainya mau RM3000.00 tu. Cakap kat dia cenggitu...

Masy said...

abgku indera kencana,
oo ye ke? tp mmg Otromen Taro tak suka publisiti. masa jadi Transformer Kancil tu pon tataulah camne leh kantoi hehe.

aikss betul jugek ek. dah lah keje kite consultant, patut mintak byrn bukan byr ek ek. ermm...

:D

debikdebuk said...

ko kena risik ker? ke ko perisik?

Masy said...

debikdebuk,
aku merisik perisik yg makan kerisik berulam sisik sambil berbisik. amacam? ;D

chot said...

xcuba masakan tahu beb...

Masy said...

chot,
lalalalalalalalalalala~ ;D ko nk try ke chot? akak dia yg sulung tu x kawen lg heheh

Titicaca said...

aku tabik spring kat pakcik tu mengorat ko on behalf of his son..hahaha..tapi cara ko jawab lagi aku tabik springinginging...part bunyi cengkerik tu otomatik aku bayangkan cam dalam tv..hahaha..

Masy said...

titicaca,
hahahah aku pon tataulah, aku main jawab je janji jgn terpegun. kang nampak cam aku poyo lak ahahahahah!~

zino said...

itu boleh kira merisik ke tu hehe

Masy said...

ayah angkatku zino,
ntah. bole kire ke? hehehe