Friday, August 08, 2008

302: mari jawab tag

ehem!!!!

Salam semua..

Malas nak cerita apa. Maklumlah, apa aje yang ade pon. Asik-asik stebek kat opis, asik-asik penat, tak sihat, mengantuk bla bla bla cam takde warna je kehidupan aku kan? Oleh yang demikian, aku mengambil kesempatan di celah-celah kesibukan (poyo) meng'OT'kan diri ni untuk menjawab tag ND The Kungfu Panda dan juga tag yang aku teringin nak wat secara sukarelawan negara.

Tag sukarelawan dululah memandangkan macam suka je nak buat. From Kak Mya.

Google Tag FTW: Go to Google and search the phrase. Please include the double quotation marks “…” Tag friends. Please use your REAL 1st name. Use the first thing that comes up that makes sense.

Q: Type in “[your name] needs” in the Google search: “Masy needs”
A:
Masy needs financial support. Hoho amatlah benar ni! Sapotlah aku wahai orang² kaya yang budiman!

Q: Type in “[your name] looks like” in Google search: “Masy looks like”
A:
Masy looks like a beautiful place. Place?? Wutever~

Q: Type in “[your name] says” in Google search: “Masy says”
A:
Masy says he is so cool. Halamak. Sape pulak 'he' tu? He-Man? :p

Q: Type in “[your name] wants” in Google search: “Masy wants”
A:
Masy wants you to reply at least once. Errkkk... *tercekik maruku*

Q: Type in “[your name] does” in Google search: “Masy does”
A:
Masy does not contain any carcinogenic materials. Ahahahah!! Memanglah!

Q: Type in “[your name] hates” in Google search: “Masy hates”
A:
Masy hates clubbing and rave parties. No doubt bebeh.

Q: Type in “[your name] asks” in Google search: “Masy asks”
A:
Masy asks what I'm working as. Well.. some people DO owe me the answer... ermm..

Q: Type in “[your name] likes ” in Google search: “Masy likes”
A:
Masy likes 'keropok lekor pasar malam'. Aik.. camni punye jawapan pon ade? Bolehlah~

Q: Type in “[your name] eats ” in Google search: “Masy eats”
A:
Masy eats them up wholefully. Continuous pulak dengan jawapan atas ek? Hahaha!

Q : Type in "[your name] wears ” in Google search: “Masy wears”
A : Masy wears her beyond-repair slippers and refuse to change it. Fitnah fitnah!! :D

Q : Type in "[your name] wears ” in Google search: “Masy was arrested for”
A : Masy was arrested for Jakarta bombing. Fuhhhhh dasat gak ek aku! :p

Sape nak jawab tag ni, silekanlah. Hehehe.

Tag dari ND ni aku jawab mana yang aku tak pernah jawablah. Yang lain tu boleh double check kat entry² sebelum ni - tu dia perasan library lak blog aku neh. Nah ND, saye jawab ni hehe.

What is the most important thing in your life?
Kewarasan (kategori 'thing' ke ek?)

What is the last thing that you bought with your own money?
Eskrem Mingomingo perisa vanilla

Where do you wish to get married?
Di tempat yang ada bakal asben duduk bersila nak terima nikah ehehehe

How old do you think you will be permanently owned by your love?
Depends on how old I can be.. tapi tu semua ketentuan Allah kan..

Are you in love?
Not sure, voley?

Where was the last restaurant you had dinner?
Seri Hainan Seksyen 9 - agaknyalah

What is your full name?
Masy*** Abdullah. takleh taip full, takot ade org gugel nama aku hahahah

Do you prefer your mother or father?
Both

Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
Faizal Hussien *muka merah² hitam menahan malu*

Christina or Britney?
Christina

Do you do your own laundry?
All the time

The most exciting place you want to go?
Korea

Hugs or kisses?
Both..boleh?

8 things I am passionate about:
1. Travelling
2. Blogging
3. Writing oh samelah cam blogging ek
4. Home deco
5. Lepaking
6. Exists
7. Money (ekcely bende ni kene nomo 2 kot hahah)
8. Sleeping - I need to sleep right now! *hentak2 kaki*

8 things I say too often:
~ dah penah jawab~

8 books I’ve read recently:
~ walaupun aku giler membaca, tapi lately takde mase ah!~

8 songs I could listen to over and over again:
1. Seperti Dulu - Exists
2. Bawaku Terbang - The Fabulous Cat
3. Selama Di Sisimu - Ihsan
4. I Want To Live - Byun Jin Sung (lagu Korea ni)
5. Cinta Kain Putih - Putra
6. Kau Mutiara Segalanya - StraT G (betoi ke eja cenggini)
takleh pk dah lagu ape. bantai jelah ape2 pon heheh

(takmo tanye kee lagu2 ape yang kalau aku dengar, aku terus off je radio? hahahah)


8 things I learned last year:
1. manusia memang komplikated - laki ke pompuan ke same je
2. bos aku giler (tapi masih terkawal ler)
3. ex boipren buang tebiat
4. jangan malu2 buang manusia yang mengusutkan fikiran
5. give and take
6. cherish the life we live
7. memang tensen klu takde duit
8. klu nak mintak utang, kene buat stail Along

7 people to tag:
A.H.M.A.L.A.S!
:wave:

29 comments:

Mya said...

TQ sbb buat tag akak itu. akak pun igt mbuat tag awk yg ditag oleh ND.

Masy said...

kak mya,
sile sile hehe

achik said...

cam best je tag yg pes tu.. :D

axim said...

rajin pulak akak duk wat tag ni yek..hehe

Masy said...

achik,
wat laaa tau! wat tau!

axim,
dah boring sgt camtu la hehehe

en_me said...

ah malasnyer... kannns

azriey said...

Majalah HOT keluaran bila tu??
dok cari gak...tak jumpa pun??!!

Masy said...

en_me,
mmg malas giler ah ahahahaha!!~

azriey,
awk cari smpi korea pon mmg xkan jmpe. sy buat sndiri jelah tu heheheheh~

indera kencana said...

Cuba Masy taip
"Indera looks like"

Yaaahhhhooooooooooo.... bukan nak riak lagi membangga diri lak. Tapi dah memang tu ler kenyataannya.

Yahhhhhoooooooo.... achik sukoooo!!!

Masy said...

abgku indera kencana,
TOM CRUISE!!! hahahaahaaha mak aihhh ni yg kaget ni hahaha!!

*tergolek pengsan tanda seprais*

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy...akak dah jumpa blog masy n baru satni akak add, boleh plakkkk, huhuhuhu...heran tul...tadi nak search gambar ape kat intenet tetiba bukak@ blog masy lak kuar....rezeki kot...

Masy said...

kak RM,
akhirnya!!!!!! *peluk* haa pasni jgn ilang2 lg tau :)

acai budak baik,haha said...

slm kak,
Ini tag mmg org dah takde kerja..siap nak guna google search lagi tu,hihi..faizal hussien??! apa istimewanya dia?hahahahahaha

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

masy masy..aku nk bg hug n kiss..meh la..meh la

majalah HOT tu..tak tahhannnnn

Masy said...

salam acai adikku,
ada keje tp jemu betoi dgn keje mlm td, tu yg buat tu hahahaha. istimewa?? acai tanye apa istimewa dia??? berani betoi bdk ni tanye ek!

mestilah sbb dia kacak ;)

anul,
oo coklat kiss tu ke? nak nak nak~

hahahaha HOT bukan? bwahahahah!!!

kakluna said...

majalah HOT tu...sekilo berape?

Masy said...

kak luna,
uikss mane de jual kilo, tu kene order online tu :p

Lee Novotny said...

Faizal Hussein lagi!!! Hahhaah sah sah si Pejal maghi amsuk blog uols karang..hah baru pitam! :P

Bilalaaa kak Melah nak masuk blog mak noh?? **nangiussss

Masy said...

lee novotny,
masuk laaa masuk masukkkk mak pasang bunga manggar tempah kompang. bkn takat kompang, gendang China pon mek sanggup tempaaahhh!! ahhahaha!!

u tulis manyak2 nama dia dlm blog uols, moga2 beliau rajin taip nama sndiri ;)

Ungku Nor said...

TQ sebab malas nak tag orang lain..hahahaha

Masy said...

kak ungku,
sama-sama hahahahah!~

Mr PenyuBiru said...

tag macam nie pun ade.hehe.. ok gak tag cenggini kan.leh try nenanti..

Masy said...

mr penyubiru,
kire aku tag ko lah ek? ko jawab tau!~

kad0k. said...

patung tu cute la..lambai2 tgn..:p

lin said...

jelitanya Masy jadi cover girl.. *hugs*

Titicaca said...

sila bagitau di mana buleh carik majalah Hot itew...
agak2 kedai mamak yg aku ppegi breakfast selalu tu ada jual tak?

chot said...

mak oi..dah jadi cover mag plak..

kuncop said...

pewwwiitttttt~!!!!
you look hot baby~!!!
teeheehee...

Masy said...

kadok,
patung? oooo icon ek ehehehe

kak lin,
jelita ke?awwwwww malu ai hihi *hugs*

titicaca,
jual online je hahahah

chot,
tunggu ko lambat sgt laa...

kuncop,
ehem! i'm hot inside and outside wakakakakaakka~