Monday, August 25, 2008

309: Lutut Mengkarung Goreng Tepung

Salam semua..

How's your weekend? Wiken aku ok la. Jumaat aritu aku mimpi tasik. Tau tasik? Aku mimpi pegi vacation, dan bas yang bawak kami reramai tu singgah di 3 buah tasik. 3 tau. Dan tasik tu cantiklah amat. Orang kata mimpi air-air ni rejeki ek?

Sabtu. Aku memang tak bercadang nak kuar jejauh atau kuar lelama. Sekadar pegi ke umah Cik Kintan nak amek gambar2 masa gi Kuching aritu. Elok je aku tengah transfer, dia ajak lunch kat Hotel Concorde. Eh bukanlah dia belanja, tapi kampeni dia ada voucher ke hape tah, ada belen satu. Aku 60-40 je masa tu (60 tu takmo pegi, percaya tak?). Setelah diracun sambil membuat muka masam tanda stress setelah aku kata takmo, akhirnya pegi jugeklah aku. Kenapa agaknya aku takmo pegi ek?

Saje je. Aku malas nak bersosial pada aritu. Takde keinginan. Nak jalan sorang-sorang je kalau boleh. Tapi akhirnya tersosial jugak huhu. Lepas makan, temankan dia pegi beli TV. Pastu singgah solat kat umah dia, dan akhirnya ke IKEA. Tak ku sangka terlepas sampai ke sana. Heh.

Tengah sale ek? Aku ni takdelah beriya sangat pun memandangkan duit tu macam ade takde je. Tapi bile dah tengok kasut tu 70% dah diskaunnye, agak bahlul dan tongonglah kalau aku tak beli. Pastu memang dah lama bercadang nak beli lampu, macam kat bawah ni..

Konon² RM9.90. Ha yelah tu. RM9.90 tu tang bulat tu je, lom masuk mentol dgn wayar tu hah. Tapi tetap jugek aku suke jalan-jalan dalam tu. Sambil teguk² air liur tanda haus dan jugek tanda tak berapa nak ada duit uhuhuh. Apepon, aku suke. Suke tengok. Kalau dapat beli lagi hensem kan. Oh ye.. aku jugek TERbeli karpet. TER tu sebab aku memang cadang² nak beli next visitlah (macam le ade duit by dat time muahahaha). Tapi ini budak Kintan sudah offer ansuran mudah pulak. Dan memikirkan jarang berlaku kejadian karpet cantik berharga RM360++ berkurang menjadi RM150++, aku pun belilah. Senyum dalam tangisan gak ni hah. Berhutang ni tak syiok ler.. huhu.

Itu jelah.

Oh.. aritu ade orang mintak award dari aku ye. Ok laa aku bagi sekarang. Ini untuk semua. Sape tak amek letak kat blog, siap korang. Aku akan kecik ati sambil mogok tak makan nasik sepanjang puasa ni hehe.

Bolehlah ek? Aku tak sekreatif mane, tapi bolehlah sket² huhu. Sape takde blog tu, sile buat wallpaper kat PC memasing ye, ini arahan tauk! Hahahahah diktator dah keluar sarang ni.

:okay:

28 comments:

Anonymous said...

salam...
tu diaaaa...dok carik idea...dh dapat award...sbb daku xde blog...maka daku telah buat wallpaper kt pc nie haaa...mcm senget je rasa ni..wekekekke..xpelaaaa..demi kak masy...muahahahaha...
daaaaa...
-sofea-

Rya said...

err..tapi nanti selepas maghrib akan makan nasi jugak kan? kira tak brapa mogokla tu kan...

Ungku Nor said...

ter Concorde ler, ter lampu IKEA la, ter karpet aladin la..
banyaaaakkk la ngko nye TER.
hehehe

mogok tak makan nasik sepanjang bulan pose ek?
ye..ye..siangnya je la.
malam tetap layan nasik gak kan? kan??
nyampah ;p

arianna adrizal said...

sib baek pandas nan comel. huhu.

rs mcm de bitau yg lampu bulat tu mmg tadek maknanyer takat 9.90seng. sbb umah sy de sejibik.

Masy said...

salam sofea,
senget ke? hahahaha tatau tatau, salahkan jurukameranya ye :)

rya,
alaa bole je mkn mende lain, Herbalife contohnye huehehehhe

kak ungku,
betoi laa kak, semuanya TER tauuu.. huhuuh

eh thn lps kan sy x mkn nasik mlm2 pon.. lupe ek heheh

anne,
;)

tu arr.. tensi tensi.. tapi takpe, bajet; under control hihihi

QasiehFirdaus said...

ohohoho...

9.90? tipah tertipuuu yeeee... ehehe

*adakah saya juga kenal angkat panda tu bawak balik umah saya? hehe

13may said...

eh! ko nak kasi tanglung tu ker kat aku???

hehhe heheh

ps: tima kasih :)

achik said...

manyak nau TER.. ekekek..

oh2 tang TERbeli tu saya pun slalu.. pastu mula risau takut bajet lari.. ;p

Masy said...

qasieh,
tu laa.. tak telus laa dorang ni uhuhuh

yaa wajib!!

13may,
bole jugek hehehe
welkem2 :)

achik,
hehehe mmg dah TER pun :) betol la.. akak tgh dok mikir2 ni huhu

kakLuna said...

ingat kan lampu tu ke award nye...boleh gak gantung kat blog...lip lap anak mami :)


tapi x pe lah...panda pun panda lah....daun pandan pun x pe...boleh masak lutut kerengga goreng pandan.

Masy said...

kak luna,
ahahaha nk ke? amek laa bole gak nk hias, raye pon bukannye jauh lg ye tak

panda dan pandan adalah sedara jauh :)

tipahvogue said...

aiyoooo...dia punya mogok dan paksarela tu mengerikan hoccay!! ye la ye la...akak amek la award tu! huhuhu...

Masy said...

kak tipah,
ahahahahahaha ala mogok makan nasik je, mende lain makan gak ahahahah!!

Titicaca said...

err..kena ambik ke award sadis tu? hahhaha...

eh, aku pon baru je gi IKEA sabtu baru ni..patut la aku ada nampak sorang tu macaaaaaaaaaaaaaaaammmmmm muka ko..tengah tidor kat sofa tu..hahha..

p.s mimpi air? hmmmmmmmm....ko tak check ke tilam tu kot ko mimpi nak gi bilik air ke wakakaka....

Masy said...

titicaca,
yelah2 sadis :p

uit hahaha. aku takat lepak2 kat sofa mmg ade tp xde arr smpi tido2 :p

p/s: tade plk. yg penting aku bangun je mmg pegi bilik air terus wahahaahahh!!

kuncop said...

nak kena ambik ke award ni masy~??
takmo lar.. tak lawo, muaahahaha...
kalau nak mogak lapar, tunggu next week ya... :p

kad0k. said...

huh?kata xmo jalan..bole smpi ke ikea lak tu...hahaha..banyak memborong sis?...:p

zino said...

macam mana boleh semua benda ter....kalau apa yg dah berlaku tu memang kehendak sendiri lah tu.. mana ada ter ter ni hehe

Masy said...

kuncop,
tanak amek sudah :p

kadok,
tu laaaa huhuh. takde borong ape pun encik kad, exclude karpet - perbelanjaan sy bawah RM50 tau..

abah angkatku zino,
tp dlm situasi aritu, mmg berlaku di luar kerelaan heheh kire TER laa jugek hehe

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

ni award utk sume ke??tknak lah masy...aku nk yg dibuat khas utk aku...ehehehe

chot said...

mcmana la tipah bole tertipu..hehe

Masy said...

anul,
byk mintak lak ko ek :p amek cpt! :p hahahaha

chot,
ape nak buat, ku insan biasa ahahaha

Kak Lady said...

Masy...cantik2 kan lampur kat ikea...tapi akak tak pernah beli lagik pun..

Thanks for the award...nanti ade masa akak paste kat blog ye...

Masy said...

kak lady,
semuanya cantik2.. n saya suke tgk deconya skalik, macam selesa sgt :)

mekasih kak.. sile2kanlah ye ;)

flush said...

la aih jah oooiii.. nape la ckp kat IKEA tgh sales.. mmg nak tuju sana pun minggu depan ni jahhh.. bertambah2 la hutang aku jahhh..

Masy said...

flush,
ahahahahah aku rasa baru lepas sale le kat IKEA, yg salenye kat luar tu area IKANO tu sume. bak kata budak jual kasut tu 'baru je smlm last day ikea wat sales kak'

bangsat - kata aku pada dia.

Tie said...

Salam...Oooo gi shopping ke..wah ..samalah akak..kalau dah berkenan tiba2 jadi terbeli lak..
Panda2 tu comel..sampai tergolek2..he he..

Masy said...

salam kak tie,
tu klu ade duitlah kak, cam kes aritu ade member sudi nk loan. klu tak, telan air lior jelah hihih. comel ek, akak ameklah tau :)