Thursday, October 30, 2008

328: Kepanasan~

Salam sume...

Fuh panas betul cuaca dua tiga menjak ni kan? Aku ni memang takleh tahan kalau panas-panas ni kecuali goreng pisang panas je aku suke. Ini disebabkan suhu badan aku memang dah ekstra dua-tiga degree tahap kepanasannye berbanding manusia normal, yang mana ia membuktikan bahawa sememangnya aku ini mamalia berdarah panas. Sangat kesianlah aku bila berhadapan dengan situasi yang mencabar minda dan IQ ini.

Kepanasan semacam ni secara tak langsung mengganggu kualiti tidur aku di kala malam bulan mengambang. Tensen uols bila tidor ko asik terjaga sebab panas. Natijahnya, aku akan kemengantukan bila kat opis sampai rasa nak membasahkan keyboard dengan air liur basi jer. Malam tadi aku siap mandi lagi sekali baru ler bole tidor. Dan alhamdulillah nyenyak sampai ke subuh. Tapi tetaplah jua panas tu terasa membuatkan aku asek pegi keje awal je dua tiga menjak ni (sebab bangun awal dari kebiasaan ler).

Sangat panas. Banyakkan minum air, pasang kipas laju-laju (sape ade aircond setkan suhu 10 dg ek) dan pakai baju seksi-seksi masa kat umah. Eh ni bukan aku laaa.. hehehehehe *sambil cari-cari baju seksi nak pakai malam ni*

Semalam.


Semalam aku dok melepak kat library Shah Alam. Aik lepak bukan sebarang lepak, ini lepak ade keje ler. Dah tentu ler time opis hour. Bestnyeee laaa hai dok kat library. Rasanya dah berkurun lama dah jejak kat tempat-tempat cenggini. Sedih bila memikirkan yang sekarang ni aku macam dah terlupa dengan hobi aku yang suke membaca-baca nih. Yelah sekarang ni aku pon perasan, aku sibuk dok tengok TV je. Tu pon dah kira mujur takde estro, kalau tak mau ler aku tak kuar umah kot. Sungguh tak ilmiah dan menjana pemikiran betoi pangai aku skang. Takpe, not too late to do samting about it. Eceh speaking lak, baru pegi library satu hari je tu hahahhahaha~

Kalau takde aral melintang pukang, insyaallah arinie aku akan ke muzium pulak. Pasal keje jugeklah tapi bukanlah bermaksud aku dah bekerja kat sinun, okeh~
:woooh:

Dah, tatau nak borak ape dah. Mek nebes.

22 comments:

Rya said...

sila obehol nebes system anda..
kikiki..
*taktau apa motif*

Ungku Nor said...

alaaa..estro pun ilmiah gak aper..
contohnya AFC tu..asek tunjuk masak itu masak ini.
ilmiah la tu untuk awak belajar masak..ekekeke

slot peberet akak tu tauuu..

Masy said...

rya,
hahahahahah ok laa pasni akak obehol :D

kak ungku,
sbb ilmiah laaa nanti sy asek tak kuar rumah je nanti.. kang akak nk jmpe sy pon x dpt tau, akak jugek yg rugi di kemudian hari nanti hehehehe

Mr PenyuBiru said...

ko tau tak, otak burung unta lebih kecik dari matanya! hik3..

aku dapat info ni biler tengok astro. so, ko pasang lah astro.hehe..

ps : aku ingat ko reptilia berdarah sejuk.hahaa..

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

hahaha..panas??aku siap tido tak berkirap lg..ekekeke

۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ said...

mmg panaih pon.. gile ko, aku sampai xleh tdo.. kipas pasang paling kuat pnye totap tidak dpt menyejukkan aku.. huahuahua

nk pasang econ la:)

♥ QasiehFirdaus ♥ said...

syukur la panas. ku tade la basah lencun nak balik keje.. isk

en_me said...

hi akak ittewww.. lamer tak ujannns

sepi said...

salam masy...

akak kalau tengah musim2 panas ni, kat opis pun rasa nak mandi jer hehehe

Masy said...

penyu,
ko tau tak cengkerang penyu tu klu diketuk dgn tukul besi mampu berderai jua? hahahahahah

anul,
berkirap tu ape weh. cam berkurap je

fahreen,
hohohohoh giler2 nyer panas hehe

qas,
syukur jugek.. bole le basuh kete ptg kang eheheheh

en_me,
hai... tu lah kan kan

salam kak sepi,
adoii betul la kak. sibbaik kat opis ade ekon eheheheh

blackpurple @ jowopinter said...

Panas ke? Sejuk je kat sini?

:D

indera kencana said...

Panas... betul, memang panas. Saya pon dua tiga ari ni, sampai je umah, terus pakai short jek. Tak pakai baju. (Alaahhh... standard la lelaki bujang. Mcm tu masih tak kira seksi lagi. Toleh kiri toleh kanan, 2 orang osmet pon cuma pakai short tak pakai baju). Masing-masing terlentang bawah kipas.

Saya syuker Muzium Shah Alam. Ada replika mayat yang dikapankan sebesar saiz manusia dewasa. Mcm real jek. :D

Masy said...

BP,
tak aci laa dok bawah ekon :p

abgku indera,
tu laa kan. tp klu kitorang sume x pakai baju, dah mcm pesta liar pulak hahahahahaha

Mak Su said...

comelnya baby tu isap susu pegang botol ngan kaki, masy, maksunyer shout box dan lelain coding2 dalam ceritakosong dah hancus-mancus, sekarang dah jadik simple giler, wakakaka.

arsaili said...

salam..global warming

kad0k. said...

kalau pakai kipas beso mcm kat kilang tu sure sejuk masy...lagi2 kalu full speed...:p

Al-BIMA SAKTI said...

panas ada makna gamaknya tu... he he he he

Masy said...

maksu,
comel kan kan? heheh

laaaa akak godek ape sampai jadi gtu? hihihi

salam arsaili,
ye kot ek.. *sambil kipas2*

kadok,
bkn takat sejuk, mau terbang sy agaknye heheheh

al-bima sakti,
ye ke? ape maknenye? huhuh

Masy said...

maksu,
comel kan kan? heheh

laaaa akak godek ape sampai jadi gtu? hihihi

salam arsaili,
ye kot ek.. *sambil kipas2*

kadok,
bkn takat sejuk, mau terbang sy agaknye heheheh

al-bima sakti,
ye ke? ape maknenye? huhuh

benjamin aka pekik lunak said...

memang panas beb, sejak akhir2 nih aku sering pening2 kepala.

noorlara said...

masy kok panas diminum air badak barang 2 botol atau ais asam jawa satu mangkok atau payah-payah dok aje dalam lemari ais ti, hahahha

Masy said...

benjamin,
ko ade migrain ke?

kak noor,
hahahahahahah nk dok dlm peti ais tu cam x muatlah kak. bkn sbb sy beso tp peti ais tu kecik hihih