Friday, October 31, 2008

329: patutnye nak apdet isnin tp kesian kak sepi tunggu lama eheheh

Malam tadi sume pakat tengok episod akhir Kekasihku Seru. Aku? Aku tengok jugek.. tapi lepas tu tau-tau je dah abes. Apsal ek? *pikir jap* Ohhh... aku tertido laa time tu. Sebenarnya aku pon tak paham kenapa sejak akhir-akhir ni mudah betul aku terlelap depan tv. Pastu kang bile aku dah siap-siap baring, takmo lak tido terus. Ape laa mata ni, cium kang *sambil cuba mengucup mata sendiri*

Dan tiap-tiap ari dalam minggu ni aku rasa mata aku ketaaat sangat waktu pagi - masa dah sampai opislah. Ngantuklah tu. Ni mata aku tengah terbedik-bediklah ni cam mata penyubiru.

Cite lain. Kene ler serius.
:yawn:

Kekadang la kan. Kekadang tu hampir-hampir nak dekat selalulah jugek. Aku macam tak brape nak paham ape laa yang ade dalam kepala hotak mamat sorang ni. Kalau ikotkan memang aku takde masa nak pahamkan, tapi bila dah selalu ni rasa macam nak wat research la pulak. Bukanlah nak jaga tepi sepender orang, tapi tu lah, macam nak jaga pulak ahahahaha.

Macam ni lah aku wat ringkasan tentang kejadian ni la eh sambil berharap makhluk berkenaan dah lupe pasal blog aku nih. Ringkas yang tak berapa nak ringkaslah. Sape yang kenal tu kenallah ek. Aku nak cakap jugek.

Dia ni hah. Kawan aku. Nyaris laa jadik 'teman tapi mesra' laa konon² gitu tapi tak jadik(ayat aku ni cam sinis tapi aku ada rasa luka di situ hueheheh). Sebab tak jadik tu adalah kerana pada pertemuan kami julung-julung kalinya sejak lost contact 16 tahun tu, status dia ala-ala pending laa. Paham ke aku cakap ni? Tak paham takpelah, bukan masuk pekse pun. Hiks.

Takpelah kan. Takkan sebab dia pending camtu aku dah takmo kawan dia? Nanti kang orang kata aku cari dia sebab nak ajak dia kawen lak ahahahah cam harom je. Jadinya berkawan laa kami seperti kebiasaannya manusia lain berkawan. Tapi laa kan. Oleh kerana aku ade aura menarik yang cambest (perasan), maka dia dilanda dilema. See, aku ingatkan aku je yang boleh dilema pasal orang, rupanya orang lain pun boleh dilema pasal aku. Hahahah ayat separa riak di situ. Kesan dilema tersebut, dia macam mintak aku stay laa.. maknenye bagi dia can memilih laa. Wah cam pilih perwakilan gitu.

Pendekkan cerita sependek Abang Brahim, dia pun pilihlah. Dan aku sebagai calon simpanan dah tentulah tak terpilih walaupun aku best. Hahahaahah still nak kata aku best gak tuh. So.. dah laa kan. U made ur own choice, then live with it la betoi?

Maka bertunang dan berkahwinlah akan dia dan pilihan dia. Yang menyakitkan ati aku dengan betul-betul sakitnye, dalam tempoh dia bertunang dan dah kawen dan dah nak timang anak sulung ni, dok sebut-sebut lagi pasal nak kawen dengan aku. WHAT THE FRUIT??? Nak mamposkah. Atau saje-saje nak test hormon aku kot-kot hormon andalusia tu kalau banyak kirenye ade can laa mau makan aku.
:bringiton:
Sesungguhnya aku pon tak teringin nak semakkan palotak aku dengan cerita kawan aku yang sorang ni. Yeee.. aku tau korang mesti kata, jangan layan, tak payah kontak bla bla bla well bende-bende tu aku memang dah sedia maklum. Tapi sila considerlah dia tu kawan aku yang aku kenal sejak umur 10 tahun. Sungguh tak patutlah kan bila dia da kawen aku takmo kawan dengan dia? Macam tak relevan keadaan itu. Lagipun aku dah matang ler beb (agaknyelah). Aku bukan lagi manusia itu yang bile ex boiprennye kawen, dia terus ilang selama 3 tahun sampailah ex boiprennya mencari dia semula dalam kesamaran. Eh ni dah masuk cite lain lak ni. Ok fokus fokus.

Aku ni teringin benar nak cakap kat dia, walaupun mebi niat dia tu adelah sebab takmo aku mati dalam keadaan takde laki ke ape ke, sebenarnya aku tak mau pun dia susah-susah pikirkan option ni. Kalau bini dia mati sekalipun (wah mintak jauhkan - aku bagi contoh je), aku rasa memang aku takmo laa kat dia. Bukan aku kerek, tapi cube ko jadi aku?

Dah laa ko suruh aku tunggu, pastu ko rijek, pastu ko nak amek balik? Masa ada peluang dulu ko dah takmo, bile dah takde ruang ni ko gedik-gedik pulak. Pastu bila aku macam dah nak merimau, siap nak tolong carikan pulak untuk aku. Yeee.... aku nampak laa niat baik dia tu ala-ala sharing and caring tapi takmolah. Rasa tak syiok.

Aku tak perlukan perhatian yang semacam ni daripada dia. Aku nak kitorang ni biasa-biasa aje. Biase-biase means.... biase-biaselah. Kite borak, kalau gedik sangat nak tau status aku - sampai situ jelah. Tak payah nak lelong diri sendiri ke, nak lelong aku kat kawan-kawan ke, ape-ape jelah. Dengan orang lain mebi takpe, tapi dengan orang yang ade sejarah ni rasa tak best betul. Macam seswatuh je.

OH ye.. dia kata bini dia bagi kawen lagi satu (haaa yelah tu belom setahun kawen dah bagi, ntah ye tidak). Tapi syarat ketat.

org tu: tp dia letak syarat yg ketat laa..
org tu: 1.mesti tak lawa sgt..

org tu: 2.org yg susah..

org tu: 3. org miskin

aku: oww no 1 tu dah pass laa sbb sy lawa hahaha
aku: sy tak miskin pon ahahaha gelak lg
org tu: 4.to be review..
aku: secara amnya awk leh kawen dgn org lain tp bkn sy laa
:tsk:
See. Aku takde kene mengena pon dengan syarat-syarat tu. Watpe lagi nak cari aku untuk hal ni. Baby rasa merinding tubuh badan di samping rasa gemuruh jiwa semangat membara untuk memarahi orang. Tapi yelah. What ever it is, he's still my friend, and like my other friend's said, will forever be my friend.

Ye.. ye... aku tak layan laaa..


Esok aku ke Penang. Aaaa lawatan aku ke muzium semalam nantilah nexwik aku cite. Itu pon kalau aku rajinlah. Tapi rajin kot sebab nak tunjuk gambo² kat situ ihihihihi.

Selamat berhujung minggu yaa~

23 comments:

sepi said...

masy.... hehehe terkejut jap tengok nama akak jadik tajuk n3... btw muahss kat pp dia...

1/ akhir citer "kekasihku seru" betoi2 wat akak bengang... ada ka benda tu idup lagik... ish2 buhsan arrr camni. tapi akak salute kat juru make up dia, betol2 seram muka WARIS tu...

2/ hahh... yg ni satu jer nasihat akak - JGN LAYAN!! bini dah nak beranak kan. tak taulah akak, naper eh org lelaki ni kalau bini nak beranak, bini dlm ari, selalu wat perangai, meracau mcm kena sampuk. ADA SAPA NAK JWB???

kalau dia tepon, masy layan ala2 kadar jer dek. yerla, mcm masy ckp - kwn tetap kwn kan kan kan...

3/ g penang tu - jaga diri dek...

fuhhh... penat gak eh tulih banyak2 ni... nak pekena nes kejap cecah biskut kering ni... daaaaaaa

sepi said...

nak tambah siket...

masy ni manes orgnya... :-)

Mr PenyuBiru said...

apsal mata terbedik-bediklah cam aku lak! aku blum reveal lagik mata aku kat blog aku. kalu aku reveal, mesti seme orang termimpi². haha..

err..nak tambah siket...

masy ni manes orgnya... :-)

kui3..

Masy said...

kak sepi,
eheheheh muaahhhsss kat pipi akak gak~ sian plk tgk akak kata akak tunggu, masa tu mmg dah taip pon tp ingat nk publish ari senin hehe..

1. ms sy tjaga tu pon tgk2 idop lak si waris tu. haa sibbaik sy tertido kan, klu tak mesti tensen hahaahhaha

2. dia xde le call pun kak, just dlm YM je. mmg sy x layan sgt klu dia mengaruk pasal tu. layan pun sbb mengenangkan kawan je. haaa soklan tu kenalah org lelaki yg jawab huehehehheheh

3. ye kak, insyaallah....

aaaa manes ke? mekasihhh *kelip2 mata tande segan* hihi

penyubiru,
alaaa aku konon2 nk buat line atas nama ko tu.. nanti satgi aku edit. bedik2 cam penyu. hahahaha

alaa.. ko pon nk puji ke? malu le ai camni huahhahahh

arianna adrizal said...

alaa sudah cite tu mcm kesudahan akak gak. da elok tdo diam2 sekali bgn gelak2 tgk pendekar bujang lapok! huhu.

Masy said...

anne,
nk wat camne.. akak ni kan unexpected creature.. haa bole classify diri sndiri mcm tu hahaha

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

cinta aku ko tk layan masy...aku tak letak syarat pn..ahh..

Masy said...

anul,
malangnya aku letak syarat ketat tahap tercekik utk ko ahahahaha

KAKTINY said...

pi penang?.. pekena mee udang sg. dua ler .. yum yum..

(nak larik dari tajuk.. hihihi)

ingat pompuan jer ada yang giler meroyan .. rupanya laki pun sama yek.. pompuan giler meroyan kalau anak mati dalam pantang.. lelaki meroyan bila bini dalam pantang.. KESIAN BETUL LER!!!... kesian kat kawan awak tuh... tu buka setakat MEROYAn.. tu dah tahap GATAI MERENYAM NAK MAPUIH!!!... hihihihi

Masy said...

kaktiny,
tp bini dia beranak pon belum lg, camno leh meroyan tu ek hihihiihih

Lan Rambai said...

tak setia langsung mamat tu.. tak macam saya.... tapi masy rugilah sebab saya dah setia pada org lain hahaha

13may said...

errr....errr....

apa aku nak komen eks...hehhe :P

ad3ck said...

amboi besonye cincin. soalannye ade berapa permata kat cincin tuh? ehehehe.

zino said...

selamat berjalan ke penang.. jalan ke kerja tu..

lupakan je dia .. ramai lagi calon yg lebih layak.. hehe

kakLuna said...

betui tu masy..layan cam kwn masa zaman2 moero attack je cukup...

lgpon dh jelas, hang kaya, lawa dan lord of the ring tone..muahahaha

kingbinjai said...

ooo ooo pegi penang ya? kirim milo ais!

debikdebuk said...

ingat cincin tunang ko tadi. mcm tu skali rupanya..

achik said...

Bukanlah nak jaga tepi sepender orang, tapi tu lah, macam nak jaga pulak ahahahaha.

x boleh tahan betul baca ayat ni.. muahahaha..

[err x abis baca lagi ni.. nak komen yg tu dulu.. sambung balik baca]

;p

achik said...

menggelabahnya la mamat tu.. haih!!!


oit2, pegi muzium x ajak pun.. ;p

Kak Piah said...

wakaka..citer ko nih kn mempermainkan perasaan akak ler..memula akak rasa seram*part citer kekasih ku seru*, peh tu rasa sedey, peh tu klakar lak.. peh tu rasa hangen,peh tu klakar balik..las skalik rasa nk gi bakor jer kwn lama ko yg x bleybla tuu..mmng spesis miangs laa..jgn di layan..

Masy said...

lan rambai,
haaa rugi laa sgt.. rugi2 hahahaha tp awk pon rugi gak x dpt sy sbb.. errr.. *jap pk*

13may,
err err tu pon kire komen gak kot? hahaha

ad3ck,
aku pon ingat nk wat teka teki gitu tp ko plk dah tanya, so silelah jawab :D

abah angkatku zino,
keje ler abah hehehe.. mmg sy pon takmo nk ingat2 lg dah tp tu laaa mamat tu, jom sipak dia hahaha

kakluna,
betoi3 :D secara amnya sy best laa kot eh ehehehehe

kingbinjai,
milo ais? dlm tin ke or yg bungkus kat Line Clear? hehehe

debikdebuk,
ape kes cincin tunang gtu skalik, tak mencabar poket tunang langsung hahahahaha

achik,
hahahahahaha

pegi muzium konon.. org nk jumpe pon malu2, ade ati nk ikot hahaha

kak piah,
fuh majmuk betoi perasaan akak ni hahahhaha takpe2 jgn riso, insyaallah tak kemananye mende2 ni... :D

sofea @ phea said...

aaaaaaaaaa....tekanannye sama mamat ittew..isk isk....akk jgnlyn dia lebey2..kalo dia lebey2 tampor aje..ahahaha....
hah dtg penang???meh la dtg umah sy...ihikssss....

Masy said...

sofea,
hahahahaha. dok penang ke? bak ler nomo tpon. lps ni mmg kene g lagi hehehe