Monday, November 03, 2008

330: macam-macam ni..

Salam sume... Aku masih lagi mengantok..
:yawn:

... tapi takpe. Aku letak gambau dulu laa ek.

Dalam korang sedap-sedap berdengkur sambil mengigau pukul 4.45 pagi sabtu tu, aku dah bangun pon padahal mengantuk Tuhan dan aku je yang tau. Aku ke Penang, ade meeting daa. Gile hape meeting ari Sabtu, ko tanye jelah orang² kat unibersiti 'Apex' tu hehehe (titicaca je aku tak jumpe kat situ - macamlah kenal pon hoho). 3 jam meeting non-stop tahuk. Dah laa aku dok seblah Chairman (yang mati-mati ingat aku budak praktikal *ehem ehem*), memang takleh nak layan mata ler.. huhuh~

Lepas meeting, jengah site jap. Ekcely aku ade gambau spesel untuk Debik, nantilah next entry aku ubuh. Ko remind aku nanti tau Debik. Ko pasti menangis mendudu-dudu tanda terharu dengan present aku neh ehehe.

Kendian, barulah kitorang berjalan sket. Aku ternampak satu kedai lampu yang meletoplah. Apsal kedai tu takdok kat Shah Alam??? Tensi berjemaah ye, mari-mari.

Sape tak paham ape yang aku potretkan kat atas ni, tanyelah kendian ek. Aku tampal gambar je ni.

Kaktiny, mee udang Sg. Dua tuuuuuuuuu~ Sedap sedap. Aku ni tak brape 'in' sangat dengan udang memandangkan aku ni asalnya orang Sg. Udang, Melaka. Macam ketulahan gitu kan makan makanan diraja hahahaha. Tapi aku hentam gak dua ekor. Alhamdulillah takde kejadian yang tidak diingini berlaku kecuali ade rasa miang-miang sket. Bukan miang menggatal kat jantan tu ler... :p Bawah tu cendol pulut, ada di mana-mana hehe.

Ok dah abes cite Penang. Semalam aku berdating dengan Pahlawan Planet Sugus a.k.a Zargus ni sebab nak ambil barangan bukti kiriman kekasih ati beliau. Walaupun aku dah terasa macam nak demam, namun demi barang di bawah, ku turutkan jua. Meh pantun sket.

nasi lemak ayam berempah
sayang faizal husin saye belikan
meski kepala dah hampir nak pecah
demi subinier saye lupekan

Kecik comel je paperbag ni. Meh jengah barang-barang bukti yang serahkan ke tangan baby yang kudus ni.

1. beg jerut kaler oren. antara feveret kaler ai ni
2. gadget tahpebende tatau.. nk kene bagi CSI siasat halatuju entiti ni
3. highlighter flower shape. yeooowwww lenkali x payah bawak balik harta opis *opsss*
4. subinier cam kelip baju tapi comel. dah selamat gantung kat cermin meja solek ehehe
5. purse comel (siap ade tisu dlm tu hahah). pun dah guna letak scan card parking kete gue

Ada lagi...6. purse kecik gak
7. 2 ketol keychain gambo Panda. alololololo comeynyeeee
8. ni cam subinier sempena Sukan Olimpik kat Beijing aritu. tatau nak gantung katne, akan dipikirkan :D

Ada lagi...
Hah yang nomo 9 ni takkan nak explain gak kan. Pun dah selamat letak kat meja opis ni hah, tinggal nak ganti dakwat pen je heheheh.

Mekasih bebanyak ek Kuncop! Banyak betoi barangnya, ku pikirkan satu je*sambil kesat² mata tanda terharu*. cK pun.. alaa... janganlah marah, ai lambat 5 menet je - itu pon sengaja sebab masa ai wat wake up call tu, yu still tak bangun lagi padahal ai dah siap mandi tau! Jangan marah nanti ai tak bagi benda yang yu mintak tu kang hahahaahahahaah~

Fuh... wat a day..
:woooh:

43 comments:

kuncop said...

nak gi meeting ke tu~?? wah, ingatkan executive mana tadi.
sama2 kaseh k.masy.
sian dia nak deman pon turun jumpa ck.

ad3ck said...

fewiiit. boleh tahan comel jugak akak...

...punye paperbag tuh ek.

Masy said...

kuncop,
nmpk cm eksekutip ke? camne org leh mistake akak dgn budak praktikal hehehe
ohh demi gift itu semua, xde hal lah ;)

ad3ck,
nk puji, puji jelah.. hahahha

indera kencana said...

Huhuhuhu.. saya pon mengantuk jugak.

Takde sobineir coklat ke?? Alamak.. tingin nak makan coklat la pulakkkk.

Ungku Nor said...

haiihhh..
bila laaaa akak dapat pi penang lagi..
bila laaaaa dapat naik feri lagi..

bila laaaaaaa orang nak kasik sobenir bebanyak camtu kat akak...

lalalala ;p

♥ QasiehFirdaus ♥ said...

hamboi.. mcm2 dpt. pasni nak ikot bleh? haha

Masy said...

abgku indera,
muka dah masuk paper pon ngantuk ke hehehehe

kak ungku,
asek2 ulang Alamanda jeee mana nk dpt naik feri hahahaha

qas,
ikot tu bole tp kene wat keje laaa, mau kaa hahahahha

kad0k. said...

tu buah ape ekk..buah berangan ehh? full schedule ehh..org penting..xpe...:p

Masy said...

kadok,
pandai pon... yeee buah berangan :) takde laa full dan takdelah penting pon, agenda ke penang ni negotiable - nk pegi bole x pegi pon bole tp sy saje nk pegi, dah lama x g penang ehehehehhe

arsaili said...

salam...dah update..ahaha...uikss jumpa koncup ngan buh hati dia ke..eeheh

Masy said...

salam arsaili,
heheheh tak.. sy just jumpe buah hati kuncop je heheheh

arianna adrizal said...

oooooooo.. tatau nk komen apa. hehehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

huhhhh...dlm byk2 gambar, cendol abc tu yg x tahan tuhhh...

Masy said...

anne,
kat umah kang komen pepuas hehe

kak RM,
mmg sedap kak eheheheheh

achik said...

banyaknya sobenir.. :D

Jard The Great said...

ooo..ni rupenyer masy yg buat havoc kat blog penyubiru...

chayok! chayok!! ku dtg nih nak beri sokongan padu.. haha..

(ps: apsal ku tak ketemu komen en penyubiru di sini????)

MasNurin said...

salam perkenalan masy,

Unik lah blog awak ni. Teruja sungguh.

Masy said...

achik,
itu ler... heheheh susah2 je *malu2*

jard,
haaa ini laa aku hahahaha. teruskan sokonganmu, 20% hahahaahah!!!

dia tgh nebes laa tu. esok2 ko try dtg, ade laa nanti komen x membina dia tu :D

salam masnurin,
oohh ye ke? mekasih mekasih.. sy pon teruja tgk komen awk yg mengujakan ni hehehe

Mr PenyuBiru said...

[iklan sat]
ya ampun...ape ko dah buat kat blog aku ni? isk..isk.. penuh inbox aku. aduhla..

ok. atas dasar kesian (biasanye kat pompuan je perasaaan ni dtg.hehe)
aku bagi ko hadiah atas usaha gigih ko tu. so,skang ko takyah penat² taip lagi. aku takut nanti jari ko terkehel ke hape ke, aku jugak yg susah. so,malam ni ko bleh tido ngan tersenngih yer.

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

uihhh..byknya sobenir..tak luak la belikan mug aku tu..tp aku syuke mug kau..sok aku letak gambo...ehehe

13may said...

bestnya dapat mai penang :D

debikdebuk said...

Ko buat apa kat Pusat racun tuh? Ko ada niat tak elok nii... takut la aku nak dating lagi dengan ko opss... sori terpecah rahsia kita..

debikdebuk said...

ko jgn geng dgn jard tu. Bahaya... dia kerja kat RTM.... (apa kena mengena ek?)

acik ila said...

wahhh akak x sempat jengok blog masy.. sekali jengok, mak aii banyak nyer new post akak miss.. lord of the ring tu chantek lah.. beli katner?

dan wahhhh lagi.. manyaknye dpt sobenier.. hehehehe.. hehehehe..

Masy said...

penyu,
biaselah aku kan ade hasad dengki... mana leh tengok je org len menang adiah tetiap bulan hahahaha. skang giliran aku plk buatkan ko pening tgk komenssss aku hahahahaha

anul,
hehehehe suke ekk.. baguusss :D

13may,
mmg best :)

debikdebuk,
tgh explore racun baru hahahahha. ape pulak kene mengena RTM dgn bahaya tu hahaha

acik ila,
ooo cincin tu beli kat kompleks PKNS shah alam je... dah lama dah kak heheh

hehe rejeki.. org yg bg tu baek ati :)

sepi said...

salam masy n a bery gud morning...

dah balek dari penang kan... - buah pala akak ada tak.... hehehe

KAKTINY said...

kalau ko buat peraduan teka gambar dan menang sumer sebinier tu.. kompem kaktiny menang weh.. semua tempat dan gambo yang ko tunjuk tu.. kaktiny tau ler..

kan betul kan - mee udang tu sedap.. ni yang buat kaktiny nak balik penang nih.. huhuhuu

Masy said...

salam kak sepi,
buah pala? akak x pesan pun.. sy x beli pape kat sana, takdok duit hahahaha

kaktiny,
hahahahaha tak aci laaa klu gtu :)

mmg sedap.. upenye opismet sy yg dah pegi awal2 tu mmg dah tau, so senang jelah tuju ke sanun ehheeh

noorlara said...

ooit masy,
apa ko buat kat pusat racun tu, racun cicak ade tak, hangin ngan cicak yg tak tau nak berak kat tandas

Masy said...

kak noor,
meeting je kt situ, isinye xde kene mengena pon dgn racon hehehe

~mardihah~ said...

salam mesra...untuk dihah tak ada ker? aler....jelesnye g jenjalan sana...

jelesnya......aaaaaaaa

Masy said...

salam mardihah,
aikk nak ape tu ek? mee udang ke? hehehehe

kakLuna said...

mee udang kat kedai Ayu Mee Udang tu ke?

x dpt kad diskaun?

aNIe said...

Masy...macam2 sovinier dpt....

Mee udang sungai 2 tu memang best...banyyyaaaakkkk udang...

Masy said...

kakluna,
tak pastilah kak. tau2 dah sampai, x tgk lak ape tajuk kedai tu..

kak anie,
rejeki heheheh

sy mintak 2 ekor je, xleh byk2 hehehe

zino said...

banyak nya ole ole dia dapat.. seronok ke ke penang.. tentulah seronok kan kalau tak buat apa pegi.. hehe

blackpurple @ jowopinter said...

Macam-macam gambor ada ek.

Sayang rupanya kamu dengan Faizal Husin ek? Ha ha ha!

Masy said...

abah angkatku zino,
alhamdulillah.. dah rejeki ;;) klu tak seronok pon kene g gak abah - dah keje namanya uhuhuh

BP,
majmuk namanya :)

uiksss sy mmg syg kat dia sampai sanggup belikan nasi lemak ayam berempah, dia je yg tatau hahahahhah

Sastri said...

buah berangan ke yang dalam gambar tu? banyaknyer subineir.... jelessss....

Mak Su said...

yg gambar bunga tu sumel, highlighter? meh nak cikit, nak hilite muka maksu, pheewitt

Acai said...

ini bukan meeting ni..ini shopping dan mentekedarah ni kak,hahahaha..haaa pastu lupe nak beli pape untuk org,huhu..

lindosh said...

ko sampai penang yeeeeee

Masy said...

sas,
ye beneerrrrr :) alaa sas slalu g obersi kite lg jeles tauuu

maksu,
aiyooo mau hilite muke pulak? hahahahhaa

acai,
mane ade soping dik oi.. lps miting tu akak jln2 je x beli pape pon.. hehehe

lindosh,
yaaa mmg sampai.. tu laa aku kata, bak nomo tpon ko, degil tau budak ni