Wednesday, November 05, 2008

331: tag from Lindosh

Kehemskeman Luke Perry memang evergreenlah! 

Salam sume. Lindosh tag aku. Urrkkk dah lama tak layan tag. So.. bolehlah. Korang pon musti dah boring tengok gambo-gambooo je kan ehehe. Ok mulakan.

RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves


RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.


1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
paling kuat pon aku nanges je eheheh. takkan nak pegi bunuh dia kot.

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
sama la cam Lindosh, aku nak kaya hahaha. pastu leh arr usha Akhil Hayy ke Faizal Husin ke hihi

3. Whose butt would you like to kick?
penyubiru sebab dia batalkan hadiah top komentar lepas aku hasilkan komen beratus-ratus kat blog dia dan berjaya pulak jadik top komentor. eleh bias hahahahah

4. What would you do with a billion dollars?
give me a billion dollars and i'll tell you


5. Will you fall in love with your bestfriend?
takmo errr tapi penah gak. end up aku biarkan dia jadi kawan aku je. tapi lepas tu bila dia sungguh-sungguh nak kat aku, aku plak sungguh-sungguh reject dia hahaha. poor guy. wrong time, wrong place.

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
both. chenta satu hala mana syiok.

7. Are you gorgoues? (ni soklan aku buat sendiri hahaha)
well.... *kelip-kelip mata* hahahahah

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
secretly like tu maknenye takde sape tau la kan? like je kan? merangkumi artis jugekkah? *kenapa soklan ini ku jawab dengan soklan juge?* wat ape lagi, buat tak tau jelah. bukan dia tau pon aku ske dia kan.

9. What do you pray each day for your loved one?
moga selamat dunia akhirat.

10. What takes you down the fastest?
klu ada prob melibatkan duit. aku leh down dgn fast, dan kalau dapat solution walaupun hanya khabar berita, aku bole heal dengan fast jua adanya

11. How would you see yourself in ten years time?
38 tahun. old gracefully hahah itu pon kalau ada umur laa...

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
bile nak abes tag ni, ade brape soklan lg ni?

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Lindosh yang asik kata dia itam tapi aku tengok sama je kaler dgn aku. kite bukan itamlah Dosh, kita 'mocha' heheh

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
married and rich. hah apsal takde pilihan jawapan macam ni?

15. What’s the first thing you do when you wake up?
tengok jam pukul brape

16. What’s the character must have in your partner?
yang tau bile nak lawak dan serius. bukan main belasah je ye.

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
istikharah la.. ataupun tengok sape lagi serius. kalau takat aku je syok kat dorang, tak payah pikir ler.

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
aku bole cube maafkan, tapi jangan mintak aku lupekan. time will tell..

19. Do you prefer being single or having a relationship?
aku pilih single daripada ade partner yang macam jahanam. tapi kalau dia itu precious, i choose having a relationship ler ehehehe.

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
tak mustahil. tapi mak aku mesti tak bagi punya hahahahah~

Nak tag sape hah?

penyubiru
anul
achik
kak retna
sodep

Kalau sudi, jawablah.. kalau tak sudi, sudi-sudikanlah... (pasrah nampak)
:anongnangyari:
.... see.. masih hemskem lagi walaupun dah tua ehehehehe~

# epy bday untuk sape² yang birthdaynya arinie.

34 comments:

Mr PenyuBiru said...

aku jawab tag selepas ko dapat hadiah.hahaha (dgn harapan masa tu nnt ko dah lupe)

Masy said...

penyu,
oiii aku akan wat reminder utk ko ari2 nanti ahahaha

AzahYgComel said...

ha.. betul..betul... luke perry tu mmg hensem!

Masy said...

azahygcomel,
kehenseman dia masih lg relevan smpi skang kan? kirenye klu ada yg rupa sama cam dia skang, still laku la hehe

debikdebuk said...

Masa 90210 sdg femes, kawan2 selalu kaitkan aku dgn Luke Perry tu. Tapi aku tak selesa la dgn gelaran tu. Sekarang, org kaitkan aku dgn Brad Pitt lak. Aku rimas lah.. Rimas!!!

Masy said...

debik,
teruskanlah perasan kacak tu... teruskan teruskan *sangap*

Ungku Nor said...

jawapan yang separa ganaz tapi buleh la jadik pemanas bangku simpanan stok mafia gua..hahahaha ;p

Masy said...

kak ungku,
mmg itu ler tujuannye eheheh

Fata'un Hana' said...

oit..aku kena tag eh..tp utk masy...sudi saja aku jawab..ahaha

achik said...

uiks, saya pun kena tag.. ok gak tgh takde idea merapu ni.. ekeke.. ;p

TedungS said...

11. How would you see yourself in ten years time?
38 tahun. old gracefully hahah itu pon kalau ada umur laa...

aku dh smp situ dah, tp tetap macam gambo yg kat bwh tu hoheh

Masy said...

anul,
yaaaa ko mmg kene lakukan demi aku hahaha

achik,
akak dah tau tu yg tag achik tu hahahah

tedungs,
eleeehh perasaannn :p

kakLuna said...

org putih kalo dlm gambar mmg hensem..tp kat luar kulit pink berbulu putih...erkkkk..

Jard The Great said...

haha.. aku dah jawab tag nih.. dn dah tag debik dn penyubiru.. diorg takkan jawab pny..

kalo ko berjaya buatkan diorg jawab..aku tabik spring la kat ko!

gud luck!

Mr PenyuBiru said...

jard ni tak habis² ngan ayat provok. cikgu su punyer tag pun dia tak jawab lagik.

kad0k. said...

muka aku 10 akan datang tu mcm mana ekkk? tgh pikir2 jugak ni...hahhaa

zino said...

letih juga nak melayan tag ni.. jangan le sesape suruh zino buat memang tak pernah menjadi hehe

acik ila said...

alamakkk 90210 nie, teringat masa memuda dulu.. mesti x miss nengok citer nie.. terkonang semasa duluuuu (nyanyi ala2 R. Azmi).. ihik..ihik

Masy said...

kakluna,
dlm gambar je kacak, jmpe dpn2 cam pelik lak eheheh

jard,
ahahahahaha takpelah tag aku takde unsur paksaan *sambil asah parang*

penyu,
hah ko jgn sibuk hal org, jawab tag aku ni :p

kadok,
aikk nak jawab ke tag ni? ;)

abah angkatku zino,
waaaaa satu ari nanti sy mesti tag abah, jaga2 hahahaha

acik ila,
90210 ni zaman sy skulah menengah dulu kak.. mesti lebih kurang je kan dgn time akak dulu eheheh

en_me said...

cakap ngan mak, chenta tak semestinyerr bersatewww.. ahaks

Masy said...

en_me,
ahahahahahha betul jugek kan!~ :D

aNIe said...

Masy...memang ensem...dah tua pun masih ensem...

Masy said...

kak anie,
betul3 :)

azriey said...

hai cik masy..nape tiba2 wish hepi besday nie?? 5 nov. ada kenangan mengusik jiwa ke? :)
kalo wish next 13 days leh gak saya sambut ahaaa...cam na tu :)

Masy said...

azriey,
isk takdelah. ada kawan2 sy yg bdaynya arinie hehehe

lg 13 ari yek? jap nk kire~

RaFFLeSiA MeRaH said...

same la ngan akak...peminat setia luke perry...dulu2 siri beverly hills x penah mis, ooo...tu gambar dia dah tua ekk...takder la nampak tua sgt pun...kan....

Masy said...

kak RM,
mmg minat gler ah kat dia time tu. skang ni just style rambot je ubah sket, yg lain ttp sama :)

indera kencana said...

"5. Will you fall in love with your bestfriend?

takmo errr tapi penah gak. end up aku biarkan dia jadi kawan aku je. tapi lepas tu bila dia sungguh-sungguh nak kat aku, aku plak sungguh-sungguh reject dia hahaha. poor guy. wrong time, wrong place."


Hahahahahahaha.... ni abang tau sangat-sangat. Nak khabaq ka nama dia, chek? Abang cakap ya.. Abang cakap ya..

Masy said...

abgku indera kencana,
ahahahaha bukan abg sham tu tau abgku... ade org lain. hahahahahah ingt abg sham tu je ke yg syiok kat sy hihii *alamak stetmen keji laaa pulak :D*

lindosh said...

mocha? wakakka

oik aku gila kat luke perry duluuu

Pujangga Asmara said...

haha..lawak la masy nie..jwb tag ada soalan tambah sendrik lg yer..ehehe..

Masy said...

lindosh,
ha laa.. lebih terampil ape hahahaha

aku ponnnnn

pujangga asmara,
dah tag tu soh ubuh soklan sndiri, sy tambahlah ehehehe

Purpleheart said...

encem lagi jason priestley (alamak tak reti eja la)

Masy said...

kak PH,
hahaha belasah jelah haha