Monday, November 10, 2008

333: lawa kan nomo ni, cam aku gak muahahaha

Salam semua...
Ni hah Kak Tipah dan Kak Penyubiru tag aku. Nak sangat nengok muka aku time tak ready laa gitu gamaknye tag ni hah. Cuba baca:

RULES :
1. Take a recent picture of yourself & take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instruction with your picture.
5. Tag 10 people to do this.

Aku cuba-cuba nak fix hair tapi macam tak nampak je. Malas nak tag sesapa. Oh.. kebetulan aku baca kedua-dua entry pada masa yang sama. Aku edit sket - just tambah tulisan tu jelah. Boleh laa ek.

Hah dah dapat tengok ni, takmo kasik adiah ke? Adiah top komentator ke? Ha Nyu? Ha? Ha? :p




Kaki luka akibat perbuatan sendiri hehe. Meh laa cite walaupun ade rasa malu-malu. Kat sinun ade ketuat. Aku rasa laa nama dia ketuat. Pegi farmasi sana sini takdok ubat. Apa punya cikailah farmasi takde ubat ketuat? Dan mengikut pengalaman zaman remaja aku dulu, aku tengok kekawan aku pakat potong mende tu guna ketip kuku je.

So.. itu laa yang aku buat. Dah makan bulan gak. Tapi mebi kali ni aku terpotong dalam sangat, so darah pon terbanyaklah yang keluar. Ekcely masa aku snap pic ni, darah tu dah beku dah tapi aku tak perasan sebab tak sakit. Dah malam baru rasa cam terkoyak gitu.

Ada sape tau camne nak matikan ini ketuat hamjadah?

Tetiba masuk cerita buku pulak. Takpelah. Otak aku pun asik merapu beberapa hari ni. Kasihanilah otakku. Berilah peluang padanya *sambil usap otak sendiri*

Aku beli bukus (plural tu takkan tak faham) ni sume masa on the way back from Penang aritu. Kat R&R Tapah di mana aku sebenarnya tak teringin langsung nak beli apa-apa. Tapi buku????

Abang kedai: beli dik... RM2 je satu
Aku : Hape???????? Biau kebetulan?
Abang kedai: betul la.. pilih pilih.
Aku: (dah tenggelam dalam timbunan buku)

Oleh kerana aku tak berapa nak berduit pada hari kejadian, maka aku sambar 5 bukus sajelah. Dan sampai hari ni, aku baru je baca sebuku. Se je? Kalau zaman remaja dulu, aku leh abiskan sume dalam sehari. Hurmm..~






Ni gambar takde motif. Suke-suke ajer.














# sabtu lepas aku gi tengok Madagascar 2 kat One Utama. Best. Malas nak cite panjang la uols. Hehe~

42 comments:

ad3ck said...

ehehe padan muka eh silap, sian penyu dapat renungan bosan ;p.

Masy said...

ad3ck,
hahahaah tataulah nk kesian ke tak

Mr PenyuBiru said...

gaya muka bosan ko sebijik cam muka aku skrang. (aku tgh layan blog ko dgn gaya muka camtu lah)

kalu aku taknak jawab jugak tag yg ko tag aku tu, bleh? haha..

Masy said...

penyu,
elehh... terbawa2 laaa tu stail aku ahahaha

aaaa boleee.... tp ko bersedia jelah nanti pembalasan si pitung aku nanti haaa~

Mr PenyuBiru said...

mana aci!!

aku tag ko pendek je. ko tag aku panjang. arghhh!!

it's not fair u know!! (aku kalau marah speaking)

Masy said...

penyu,
ahhhhhhhhhhhhhhhh!!! ade aku pedulik? xde xde :p

i know it's not fair but u must agree that i am fair. fair and lovely hahahahahah

RaFFLeSiA MeRaH said...

ADUHAIII...PARAH BETUL CEDERANYA TUHHH...HIKSSS....

tipahvogue said...

alololo....chumilnye gambo dieeeeeeeeeeeee... :p

Masy said...

kak RM,
ehehehhe mcm parah laa hehehe

kak tip,
vell vell vell.. huhaahahahah :D

Ungku Nor said...

org cakap kalo nak ilangkan ketuat, sapu dengan getah betik.

betul ni, tak tipu.

Anonymous said...

baby, kawan kan, dia ada bnyk ketuat kt tangan then dia bgtau cr dia ilangkan,dia letak susu (susu pekat la yg senang supaya x meleleh) kat ketuat tu pastu dia bg kucen dia jilat. hilang ko! org tua mana ntah petua kat dia.

hana

Mak Su said...

(jampi2 kirikana semoga tak ada org tag), amiiinnn

r&r tapah, buku? wow!

Masy said...

kak ungku,
oo boleh ek. sy ingatkan utk tumit merekah je. thanks kak :)

hana,
aiyoooooooooooo geli laaa nk soh kuing jilat. kang aku tersepak lak beliau hahahha

maksu,
wah mcm nk je tu hihihi

wow!!

Acai said...

muahahahahaham nak tergelak betul tengok muka bosan akk tu,ehehhe..waaa, ngerinya tengok darah tu,huhu....:P

azriey said...

apa koman sangat farmasi kat sana??
dulu saya ada gak penyakit ketuat ni tapi beli ubat kat farmasi dan sapu secara konsisten....skarang dah ok sampai la ni takdak dah...alhamdulillah...:)
ada ubat tu...mana boleh takdak

Masy said...

acai,
tu bkn nk tergelak, dah gelak pon heheheh

alaa.. baru cikit je tu hehehe..

azriey,
tu laa.. merata2 sy tanye sume kata takde.. tp farmasi kat melaka je belum tanye lg. huhuhuuhhu awk beli katne ek?

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

oit...guna bawan putih je la..menyiksa diri betul...haha...bawang putih tu kasi dia pecah..then genyeh..ada yg kata tembakau..try la dua ni..

renung2kan dn slamat menenyehhhh

kad0k. said...

try guna ubat ni..."duofilm"..dah try dah..mula2 buat ketuat tu tebal..lepaih tu senang dikopek..:)

Jard The Great said...

LoL.. aku suka bacaa blog nih.. salam perkenalan.. =p

zino said...

rasanya masa kecik2 dulu letak cuka getah tu je.. tapi amaran jangan cuba2 nak tiru.. hehe..

jangan potong ikut suka je.. nanti dia tumbuh balik..

acik ila said...

orang cakap letak getah betik.. akak x pernah cuba lak.. mungkin berkesan kot..

murahnya buku.. awat dia jual lambak.. akak pun skang nie susah nak abiskan satu2 buku.. sebulan tu satu buku.. :))..

MiLd said...

Ketuat? Senang aje... Sapu susu then biar kucing jilat. Kabarnya dalam seminggu boleh hilang terus... Lagi kerap dia jilat, lagi cepat hilang. Tak caya kalu, cuba tanya orang dulu-dulu... Kucing weh... sahabat nabi... ;)

13may said...

waaa.....ada darah laa...hehhe hehhe

Masy said...

anul,
aaaa bawang putih eh.. kene potong dulu ketuat tu dulu ke or main tenyeh je?

kadok,
worait, nak carilah pasni! mahal tak? hehe

jard,
salam kenal muahahahaha *sambil cakar2 blkg jard*

abah angkatku zino,
aiyoooooo tak melecur ke huhuhu.

sy mmg potong tiap2 minggu dan mmg tumbuh balik huhuhu

acik ila,
wah dah dua org kata getah betik ni. kene le paw betik kat umah melaka nanti hehehe

tu laa kak.. skang ni lambat betul tahap kepantasan membaca huhu

MiLd,
dah dua org jugek kata sapu susu soh kucing jilat. kesian la kucing tu jilat kat kaki huhuh. nak soh jilat hari2 kene le bela kucing pulak huwaaaaaa

13may,
ko takot darah ke hehehe

Titicaca said...

aku pon masa singgah aritu beli gak..buku malang si malim n gila2...lama siot tak baca gila2 hahaha..

Masy said...

titicaca,
aku berkenan betoi yg Aca n ABM tu tp yelah bajet ciput lagi mau angkat yg koleksi kaa hahahah.. gila2 tu mmg dah lama x baca :D

azriey said...

ubat tu saya beli kat farmasi kat area butterworth ni la....nanti saya cari kat rumah kot2 ada lagi botol ubat tu ye?
p/s mcm kata komentar yg lain jugak ketuat tu tak guna potong...takkan hilang kena taruk ubat gak. Hilang dak sakit dapat

kadok said...

x mahal..kurang 15 hengget x silap..:)

Masy said...

azriey,
fuh jauh ke sana ehehehe. ok klu ade bgtau ek camno rupenye :)

p/s: tu lah mmg x ilang tp tensen klu biarkan je huhu

kadok,
oooo bole tahaaaann... hehehehe

KAKTINY said...

budak yang buat foot massage spa kaki kaktiny kata.. kalau nak ilangkan ketuat, kikis ketuat tu sampai kuar darah (cam yang ko kena tu ler masy oii..) pehtu, amik bawang putih (ke bawang besar yek?.. apa kata ko cuba dua2 buleh?..) dan tenyeh kat ketuat tuh.. (mmg ler pedih skit..) tapi pastu KOMPEM tak naik dah..

Dia cakap masa kaktiny buat foot spa dgn abang.. kaki abang . mak aiii.. toksah citer ler.. kalau tidak takkan dia nak bagi petua tu kan kan kan...

hihihi

KAKTINY said...

2 ringgit jer buku2 tu?... hmm.. hmmm.. patutler.. tu buku2 zaman kaktiny tingkatan 4 tuh.. semua tu kaktiny dah baca ler... patut ler murah...

Masy said...

kaktiny,
wuhuhuhuhuh tenyeh dgn bawang eh.. bawang goreng bole tak kak? cekodok bawang ke hihihi

ooo dah lama dah rupenye ek. tp takpe, sy x penah baca lg :)

hasANah haLim said...

ngeri hokeh tgk ibujari kaki itu.hehe

Yatie said...

wah, bukan setakat muka diamik gmbr .. tapak kaki skali dibaginya ... hambik ko encik penyu tendangan maut masy.. huhuhu ..

Masy said...

anoi,
alaaaa sikit je tu hehehe

yatie,
ahahahah takde niat pon, but if he insist, what can i say muahahahahhahah

Pujangga Asmara said...

Murahnya buku-buku tu rm2 satu...

flush said...

minta maaf la , lama tak komen dkt sini.. tau kan sebabnya...

apa punya ckai la farmasi kat SA ni.. kat manjung ni pun ada tau.. ubat tu mcm liquid paper zmn dulu2 (celup-sapu).. sapu je kat ketuat tu.. lama2 benda tu reput sendiri.. tapi lps tu dia tumbuh balik.. chettt..

Masy said...

pujangga asmara,
so.. mmg rugilah klu tak beli, ye tak? heheh

flush,
oww faham sesangat ;)

itu laaa.... saket ati tau. agaknye sy tanye kat org yg salah kot huhuh

aNie said...

Kak Masy.. Gi Pharmacy and carik Ubat ni ye .. "Duofilm". it contains salicylic acid and lactic acid . Saya Dah try and berkesan..dah hilang dah PoN.. ^_^ selamat MenTry....and Jgn La potong2 Mcm tuh sampai berdarah2..nanti kene infection susah pulak..lagipon kalau potong..die akan naik balik nanti...Taruk ubat tuh sampai akar die ilang ye...

Masy said...

anie,
duofilm ek.. worrait nanti akak cari ye. akak potong tu sbb org kat guardian tu ckp ubatnye potong je - akak ikut je lah ckp dia huhuhu *cilakak lu tipu gua ek*

thanks ye!

w.a.w.a said...

knape ko dpt bli buku satu due hengget? tak hadil!

Masy said...

wawa,
sbb aku best lalalalalalala~