Friday, November 14, 2008

335: Huhuhu~


Abg Chik, are you still there? Huhuhu.. jangan laaaa ambush blog orang gini huhuh. Ai rasa tercabul tau. Dah dah gi wat keje. Ape ni jalan-jalan kat blog orang lak. Kang CEO Telekom tau kang, tak pasal-pasal kene surat saman ehehe. Jangan datang lagi tau. Datang umah orang kat sini takpe, dialu-alukan. Lagipun orang ingat nak mintak tolong pasangkan lampu hehe. Eh? Cite ape ni????

Ape laaa nasibku terkantoi di tangan abangku sendiri ni. Tiada yang lebih malang melainkan malang-malang belaka huhu. Kalau dah abang aku sendiri masuk sini, camne laa aku nak wat entry jiwa-jiwa sambil mencarut-carut lagi. Terpaksa laa pulak aku menjadi wanita solehah yang sering memberi tazkirah dan takziah (errr) pada korang. Tapi setakat tazkirah tu apelah sangat ye tak. Senang-senang nanti aku wat entry bercirikan keinsafan okeh hehehe.

Laaa bukan tadi aku nak merungut ke? Ni apsal cam hepi lak? Huhu~

Oh ye. Rentetan entry kemarohan aku aritu errr atau secara tepatnya, rentetan tindakan maroh separuh masak aku aritu, nampaknya umat Nabi Muhammad tu takde tegur aku dalam YM lagi. So far laa. Esok-esok tatau lagi. Kot-kot jap lagi dia YM nak bagitau bini dia bersalin kaa mana nak tau ye tak. Tak kisahlah. Yang penting, baby dah sampaikan apa yang baby nak sampaikan. Kalau tak reti-reti bahasa gak, nanti jelah aku bahasakan dengan bahasa yang mudah difahami. Bahasa ‘baby’ mungkin?

Aaaagagaaa agaaa aaaaa daaa daaaa aaaaa gaaaaa (bahasa baby laa ni) = (terjemahan) silekan berambos ke tempat lain.

*****

Saje jelah nak cite pasal mak aku memandangkan aku pun tatau nak cite ape. Mak aku ni ade satu perangai yang dia suka buat – which is aku tataulah kat aku je ke ataupun sume adik badik aku pun kene gak. Tapi rasanya yang lain pun kene gak kot, cume situasi berbeza-beza. Macamana nak cakap ek? Aku bagi contoh dua study kes ni laa ye, yang berlaku baru-baru ni jugek

Dua minggu lepas – masa tu hari Ahad. Baru pukul 7.40 pagi (well.. kalau ari Ahad kita guna term ‘BARU’ ya.. kalau hari bekerja, term ‘BARU’ tu akan digantikan dengan ‘DAH’). Sedang best aku melayan mimpi nan syahdu, tetibe je telefon aku berbunyi lagu Spongebob. Mak aku ler tu.

Ta, cepat bukak tv9 skang
Ha?
Ko tido lagi ke?
Ha’ah
Cepat-cepat bangun bukak tv, tengok baju Mek tu cantik
(blur) Ok..
Sekarang tau!
Yelah....

Dengan pisat-pisat aku pun bangunlah, ke depan dan bukak tv. Korang mesti heran apsal aku bangun jugek padahal kalau aku tido pon, bukan mak aku tau aku tak tengok tv tu ye tak? Aaaaa harap maap ye, aku kompem kang mak aku MESTI call balik dan tanye. So aku tengok jelah baju Mek tu. Not bad.

Spongebob bunyi lagik. Kan aku dah cakap..

Cantik kan baju dia
Bole laaa
Bla bla cantik kaler dia bla bla bla (yang penting skalik) Ko tu bile laa nak pakai baju yang cantik-cantik sket
Mak kasiklah orang duit heheh

Lepas tu, minggu lepas pulak. Hari sabtu, kebetulan aku tengah drive ke One Utama pagi tu (sepagi buta pulak tu, OU blom bukak lagi hahahahah). Tetibe bunyik lagu Spongebob. Aiyoo.. Mek pakai baju ape pulak pagi ni?

Ta, bukak tv9 cepat! (sore mak aku sikit punye cemas kaa)
Orang kat luar ni mak
Laa... pegi mana?
Jalan-jalan.. ada ape kat tv tuh?
Ni haa.. dorang tunjuk orang ni pakai produk Felisa ape tu
Felisa Kosmetik
Haaa.. lawa betul muka dia
(ah sudah) Ala.. mekap memang ler lawa. Orang ni kalau mekap, bole jadi artis tau hoho
Eh lain laa.. ni elok je muka dia
Nak soh orang pakai laaa tu
Hehehe.. ko takmo try ke? Kasik cerah sket muka tu, barulah lawa anak mak
Aiyoo...abeh skang ni tak lawa ke?
Yelah maksud mak kasik cerah sket le
Malaslah. Ngabihkan duit je, baik beli nasik hihihi

Sabooo jelah mak aku ni. Ingatkan pebende laa hahahahha. Tu belum lagi aku cerita kes mak dengan Along aku soh cari image consultant – nak soh groomingkan aku. Adeh.. nak nyanyi plak rasanya. Ehem!


Huhu~

38 comments:

KAKTINY said...

siannya ko.. eh.. ko dh abis comel dan vogue per.. nak touch up kat ner lagik... isy isy isy..

relax relax.. don syahdu syahdu pepagi jumaat nih.. jom pi ronda2 pavilion jom.. (kalau ko buleh dtg dari shah alam ler.. hahahhahahaa..)

Masy said...

kaktiny,
haaa tu laaahh... sy pon dah tau tu hihihi tp mebi niat mak tu nak memantapkan lg anaknye ni hahaha

akak ni... ajak arinie, cer laa ajak esok ke bole gak nk menggagahkan diri (lgpon org x penah gi pavilion - pcaye tak?)

13may said...

hehhehehe...awat teruk sgt ayaq mata tuh :P

lupakanje said...

salam masy,

bengang kan klu org kata kita ni cam tk cukup sipat....hahaha..

ad3ck said...

eheheh ntah2 mamat ym tuh da bace blog akak. nampaknye bukanlah setakat malang2 belaka, neh da kire malang tak berbau ehehehehe.

Ta,
Ta,
tata~. ;p. (comel tak aku ahahhahaah)

Ungku Nor said...

awak tak leh tangkap ke bahse halus mak tu..

tu tandanya dia soh selalu2 la balik sg udang daaa..;p

Masy said...

13may,
hahahaahah tangisan marhaenis :D

salam acik lupakanje hehe,
ahahahah tp nk wat camne, pandangan org hehe

ad3ck,
ntah la. mmg dia penah tau pon blog akak ni. tp rasanye dia cuak kot klu akak sound2 dia lg hehehe (mcm gagah)

comel laa konon hahah

kak ungku,
oooo ye ke? ujung bulan ni sy baliklah ehhehe

arianna adrizal said...

pesal org rs ayat kak ungku tu da mcm da penah dgr. pastu org reply ni pun sama gak. mcm da penah buat. dejavu ooooo....

okla tu.. drpd dia kol abg chik ke, sape ke suh tgk bj mek tu.. dah tu siap suh terai felisa tu nnti ha apa jadahnye. tuler motip jd anak pompuan sorg. huhu~

Jard The Great said...

ish...ade ker patut.. huhuhu...

kesian akak yer.. i'm speechless..

ps: aku rase akak cun jer.. hehehe..

darkz05 said...

laa. kesian la pulak sampai jadi macam tu sekali. uhuhuhu.

Masy, darkz suda develop & design blogs. klik ke www.darkz05.com =)

p/s: harap tak berpindah-randah blogs lagi la huhu

Mr PenyuBiru said...

cepat bukak ntv seben skang!

ade rancangan pembedahan plastik!

hehehe...

Masy said...

anne,
betul gak ek.. tp ape salahnye soh dorg pakai felisa? hahahahaha

jard,
hehehe itu arr.. tp takpe laa akak paham tu... mengapa dan kenapa hehehe (psstt akak rasa mak akak ingat akak x kawen lg sbb x cukup cun kot hihi)

ohhh mekasih jard *peluk jard sampai dia sesak napas*

darkz,
ape nak buat.. bak kata kumpulan Nico - Inilah Nasibku hahaha

owww sudah pindah. sy apdet skang!

Masy said...

penyubiru,
aku bungkus ko dgn plastik, nak??? *pembunuhan penyu secara kejam dan terancang* hahahahahha

Lan Rambai said...

errr... baru aku tau... rupanya ko ni itam sebenarnya hahaha

Sierrauniform said...

niat mak tu baik loo, mahu kamu tambah cantik lagi dan mahu kamu kawin cepat..

kalo adik aku solo nak juga aku pasang ko ngan adik aku, so jadi adik ipau aku lah kamu..hhehhe:P

zaida ismail said...

Aku suka mak ko!!!! Dia memang best gilerr.. Lenkali mangkit awal tengok Mek ok hahahahaaha..

Ala beb aku suh ko tengok Mek jer tapi ko tetap maintain cantik. kalau kat luar letak ko ngan mek ko lagi lawa...

Masy said...

lan rambai,
cilakak btoi muahahahhah!!

rembo,
ye aku tau tu hehehe

tp aku takmo arr adik ko. aku takmo org muda dr aku..ingat tu heheheh

zaida,
hahahahahah dia ske tgk tv9 sbb byk mende2 agama. ko ameklah dia jadi jurucakap tv9 hahahha

hehe aku penah tgk Mek masa dia jln2 kat OU ke mana tah lupe dh. aku kurus sket je dr dia heheh. oh mekasih laa puji2 aku *malu sendiri ahaks*

zaida ismail said...

Aku puji ko sebab nak amik hati jer.

Mak ko nanti ada hadiah misteri. Tapi bila aku nak jumpe ko wei?

Masy said...

zaida,
ooo hampeh betoi hahahahah!!

bile2 ler. aku tatau nomo ko. aku dah bg nomo aku kat fs ko, try cek kat msg. aaaa utk mak aku je kee... utk aku takde keeeeee (pilih kasih laaa ni hahahhaa)

indera kencana said...

Jap, abang pon nak nyiyanyi juge..

Hina sangatkah ku pada pandang kwarga mooo... hingga sewenang tomahan dilempakan (dengdengdengdengdeeeeng <--- ini efek bunyi drum) Engko hanya bisu melihat akuuuuuu... yang bematian sowang menepis hinaan..

Memang saya ada nampak Abang Chik Masy dalam shout box. Saya gelakkan jek. Orang dah kantoikan? Nak buat camne kaaannn?

Skang pon dah comey apa? Tapi kalau nak try produk tu suma pon tak salah. Tapi jangan pakai produk yang ada hydroquinone... hancus muka nanti.

Masy said...

abgku indera,
hahahaahha siap sambung nyanyi ek! saje je ni heheh

adoi laaa abg indera, apelah nasib badan sy ni huhu

emmmm camne nk sebot? haidrokuinon? sy x berani nk pakai mende2 ni sume, tp tgklah camne klu ade sponsor dr pihak2 tertentu - why not hahahha

Mak Su said...

mak masy suka tgk org yg cantik2 ek?

*SiRibenMerah said...

hehehe.. ayat bunyi shahdu tuh.. hikssss... I neh teringin nk jumpe-jumpean ngan kak masy secara live.. hahahaha... bila kah detik dan waktunye itu??

aaaaaa...agagagaaggggggaaaaaa~ translate la sendiri bahasa baby neh.. hiksss =p
*lariiiiiiiiiiiii*

Masy said...

maksu,
ye kot. alaaaa dia tu x bsyukur padahal anak dia ni pun apa kurangnye hahahahah

siribenmerah,
ehehehhehe ai malu tau.. ai ni betul2 pemalu ni muahahaahh

insyaallah satu masa nanti yaaa ;)

arianna adrizal said...

pemalu? poodah~ err..nk kena translate ke pekataan tu???
muahahahahhaa =p

Masy said...

anne,
byk bunyik laaaa budak ni :p sadap yu!! hahahahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

hahahahaha.....sporting betul mak dia...mcm kengkwn jerrrrrr, kira mak moden la tuuuhhh, okla mak nak bagi anak dia lebih cantikkk, hahahahah...agaknyer dlm ati dia, nak cepat2 dpt menantu kott, tapi dia wat2 la berlakon gitu dulu...tul dak?? hahahaha.....skrg ni dah manis dah....cuma mak awk tu nak bagi tambah gula lagi...muehehehe....

Masy said...

kak RM,
takde laa moden mana mak sy tu hehe biase2 je.. hehehe. strict jugek tu tp sy ni degil. ni cite yg best2 je hehehehheeh

aaaa jap eh nk tabor gula icing atas paler hahaha

achik said...

ye2 je cam ada benda penting ek.. rupanya nak suh tgk tv.. ekeke..

Masy said...

achik,
tau takpe heheheheh

zaida ismail said...

untuk ko takde sebab ko bukan tengok TV9 pung ko tengok bila mak ko suruh jer muahahaha

zino said...

masy...
tak paham ke mak tu suruh balik kampong nak sembang sembang dengan dia..

ok dah update.. hehe

elizhitomi said...

hehehe...comel la mak masy camtu...hehe...;D
kalau ayah saya akan call or msg "k.lis cuba tengok paper Star arini kat page ** ade keje ni ***"
sekali tengok mak aiiiiii yg nak kelulusan giler babas tak termampu den ni...hahahhaaa...;P

tp kira ok ape kan diorang ingat kat kita n amik berat...hehee...;D

acik ila said...

hi masy.. i'm bekkkkk.. hehehe.. hehehe.. akak x berapa paham tulisan masy yg lelain tuh.. yg akak tau felisa kosmetik tu akak pernah pakai.. & berkesan ko untuk putihkan kulit.. tapi x tau napa akak stop.. sampai skang akak x de jawapan, napa akak stop.. hermmmmm

lindosh said...

kata telusnya mak ko nak ko kawin ekeke

Masy said...

zaida,
keji laa tu - aku pon tgk tv9 ler tp taklah mcm mak aku hahahah

abah angkatku zino,
yelah2 mmg nk balik pun ujung bulan ni heheh

elizhitomi,
amboii siap tolong carikan keje lg hehehhe. tp betullah tu, tnda dorg caring kat kita :)

salam acik ila,
lohh sabar jelah tak paham ek.. oo elok ye Felisa tu? tp kenapa akak berenti tu nk kene siasat tu hahahaha

lindosh,
mmg dah terang lg bersuluh hahahahaha

Acai said...

hehehe, lawak betullah mak akk tu..:) tapi yang bestnya akk nak sedekahkan sy makanan ari jumaat,muehehehee

Masy said...

acai,
bole tahan le jugek beliau tu heheh. haaa kan akak da bg dah lobster tu, mkn pelan2 ye... hihihi