Wednesday, November 19, 2008

337: jangan gugel nama skulah, plis!~

mari skodeng!~

Salam sume..

Aritu aku termiang skodeng kat extreme trekking tu, mana laa tau kot² ada lagi orang mencari Amin yang takut bersunat tu ke hahahaha. Pastu aku tengok ada orang gugel nama skulah menengah aku (abang aku termasuk kat sini aritu sebab dia gugel nama skulah rendah kitorang - aku agaklah). Godeh punye godeh, terjumpa website skulah menengahku itu. Wah! Tapi tak lawa sangatlah (eh eh selambe je kritik).


Klik untuk gambaran dan penjelasan yang lebih jelas. Harapnya boleh besar lagi la gambar ni. Sambil belek, sambil berborak dengan ex-classmate aku. Hehe.


Ahahahahah hampeh je. Ekcely aku bukannya paw dia dengan gaya samseng. Masa tu aku ke sekolah amek sijil SPM aku. Saje je mintak belanja - sebenarnya aku harapkan dia pun join skali tapi dia bagi duit je. Dapatlah RM10 hahaha. Cikgu ni nama je ajau sejarah, tapi most of time dia ajau kitorang macamana nak baca saham. Haaa gitu. Ko datang kelas jangan lupe bawak sokkabau, nanti dia bagitau le saham mana yang tengah untung skang hehe. Jangan tanya aku skang ler, aku dah tak ingat.

Pengetua sekarang. Dulu dia Guru HEM. Tak silap aku la. Bawak Merc zaman tok kadok tu and.. kat seat dia ade bantal. Ehehe. Selalu budak² ni sangkakan kete dia berhantu sebab tak nampak pemandunya ehehehe lagi. Pada dia le kitorang sekelas anto surat mintak dia batalkan pertukaran cikgu BM sebab cikgu BM yang baru tu kerek (ekcely sebab dia penah kata kitorang 'monyet'. tak seswai tauuu cikgu pompan cakap gitu). Lagipun dengan cikgu yang lama, kitorang leh main-main hehehe. Tengok, berani ke tak berani budak-budak zaman tu. Eh sape eh yang tulis surat tu, bukan aku ke? *apsal mende-mende jahat time tu mesti ade aku di dalamnya...ermmm*

Ustaz bahse arab tu sejibik macam Govinda - pelakon Hindustan tu wa cakap luu. Dengan stail lipat lengan kemeja, iras-iras dah ade tu. Tapi dia hangin je bile tau Govinda tu Hindu.

Korang jangan nak samakan aku dengan orang kapir ek
Tapi dia ensem, ustaz <-- ni Kapai yg cakap
Ah! Ensem pon kapir nak watpe. Cakap laa aku macam imam mana-mana ke.. haaa..
Yolah tu ustaz!
Emm.. Kirenye korang nak kata aku ensem la?

Cet!!! Hahahah!! Memang dia bole dikirakan ensem sket laa daripada orang lain - mata coklat gitu. Dan dia baik (puji macam nak mintak markah lebih je). Dan dia bole 'baca' kita ni orang yang macamana. Seram tuh. Walaupun begitu, mana boleh lupe time dia sikatkan tangan aku dengan sikat dia sebab aku cube nak lari takmo jawab soklan bahse arab. Argghhh keji keji!

(semua gambar cilok kat sini)

Sapa yang mengikuti blog aku dari awal, mebi leh recall entry pasal aku dan geng baling telur kat motor pakcik dining kat asrama. Hehehe. Kat tempat ni laa aku kene ceramah dengan warden (tapi beliau dah takde dalam gambar reramai tu - dah pindah Ganu). Sungguh hampeh sekali sebab kawasan tu tempat lalu lalang budak-budak skulah. Dari blok lama nak ke library, makmal dll yang ade kat blok baru and dari blok baru nak ke kantin, pejabat, bilik guru, makmal dll. Tapi takpe, aku kan gagah. Eheheh.

Alahai.. seronok kan zaman skulah? Bila dah besau ni, barulah aku terasa kebenaran kata-kata arwah cikgu lukisan aku dulu : Orang selalu kata, alam perkahwinan itulah yang paling indah. Sebenarnya alam persekolahanlah yang paling memorable. Kahwin indahnya hanya hari pertama - habis kenduri, semuanya back to normal (tapi aku rasa Penyubiru musti tak setuju hahaha). Tapi memori masa sekolah ni awak akan kenang sampai bila-bila. So, cherish your youth - jangan buat benda-benda yang awak akan menyesal nanti.

Tapi kan cikgu, saya tak pernah menyesal menjadi saya yang nakal dulu. Kalau boleh, rasa nak nakal lebih-lebih lagi hahahaah.

:woooh:

34 comments:

ad3ck said...

mak aih kelas masa form 4 ngan form 5 (malah form 3 dan form 2 jugek!!) pong boleh dipoint dgn tepat lagi. ku yang masih muda remaja pong da lupa kat mana kelas ku dulu ehehehee.

Masy said...

ad3ck,
hahahahah mebi ko 76 yrs old man trapped in 20++ yrs man's body. akak ingt lg kelas form 1 katne tp gambarnye xde la pulak eheheh

arianna adrizal said...

ooooooooo..
org pun penah paw cekgu ms lepas amik result. tp ms tu lg kecit. br upsr! hehahahaha~

Masy said...

anne,
upsr dapat singgit je kot hihi

indera kencana said...

Sebenarnya masa sekolah dulu, baik jadi budak nakal dari budak baik. Sebab apa tau? sebab bila dah besor2 nanti, ada mende yang boleh diingatkan. Jadik kenangan. Kalau jadi budak baik ni, bila ingat sekolah, memang takde kenangan langsung. Semua mcm besa je.

Macam saya neh haa.. sekolah dulu jenis budak baik. Sudahnya, bila dah besor gedabak mcm ni, takde kenangan langsung. Masa ni la baru terpikir nak ikut reformasi jalanan ke, piket ke. Supaya nanti boleh tangkap polis. Baru ada modal nak citer kat anak-anak :P

Ungku Nor said...

heh, akak dah lamaaaaaa abis skolah tapi masih nakal gak lagi.

tak bising poonnn!

keh keh keh

Masy said...

abgku indera,
betul tu... haaa kan dah menyesal hehehe.

tp jgnlah sampai camtu skalik.. buat rosak rekod je hahahah

kak ungku,
eleehhh kecoh kecoh! :D

kakLuna said...

kat sekolah akak ada ustaz macam shammi kapoor.. :P

tapi dia x sikat tangan akak cuma suka makan pisang emas sesikat

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

ahaha...mmg best memori sekolah..sng citer student life la..hehe

aku pn rindu gak...tp nk citer tgh takde modal plak..kiki

Masy said...

kak luna,
kat skolah sy byk kapur hehehehe

byk tuuuu mkn sampai sesikat isk3~

anul,
mmg best! tunggu ko ade modal nanti baru best nk stori :)

Purpleheart said...

suke tengok gambo lama2..

Lan Rambai said...

kalau aku tak dok kat asrama masa sekolah dulu.. mungkin aku tak merokok macam sekarang... emmm..

Masy said...

kak PH,
nostalgia gitu kan kak :)

lan rambai,
ahahahaha tak tentu dok luar x merokok kan.. aku rasa lg teruk yg dok luar, tp tataulah - masing2.

KAMATO said...

kalau dapat jumpa semua member sekelas dulu kan bagus

Masy said...

kamato,
sy masih lg in touch dan bjumpe dgn dorang - most of them hehehe

Jard The Great said...

student life aku brterabur. Kejap sekolah nie, kejap sekolah tu, pas2 mase nk pegi sekolah menengah, parents terus antar sek asrama penuh. Huh? Pas2 dh tak tukar2 sek dh. Hehehe.

hasANah haLim said...

pergh.....
sure otai mase skolah nie..
ha ha ha ha

Masy said...

jard,
alahai siannye kehidupan gaya nomad ni hahahahaha

anoi,
errr taklah. akak baik. tak caye tanya akak. ehehehe

Mak Su said...

alam sekolah mmg happening, yeaaa

Lee Novotny said...

Kapir katanya..hahahahha ishhh kasar sgt bahasanya ittew..katakanlah bahwasanya "Dia masih belum menerima cahaya Islam" boleyy?? Hhaha matiker mak tazkirah jap :P

Mak tak sanggop nak gugel nama skul mak..menakotkan dok teringat my years there hehehehe

achik said...

oh2 cam kelakar je ustaz govinda tu..


ps: saya pun budak nakal masa sekolah dulu.. mmg byk kenangan terindah.. hehehe..

debikdebuk said...

ko ni murid bermasalah rupanya. aku ni murid yang berbudipekerti mulia...

zino said...

kalau nak masuk sekolah balik senang je jadi cikgu pula tentu hari2 pegi sekolah..hehe

zaman sekolah ni memang .. lebih seronok kalau ada kenangan pahit maung suka duka di tinggalkan.. kalau setakat pegi sekolah balik sekolah je tak ada cerita lah hehe..

Masy said...

maksu,
betul3 (stail upin ipin heheh)

lee,
ahahahahaah ye lah kan. tp biasalah, org melaka mmg kasar tp berbudi pekerti mulia ahakss

wahhh meh sini i gugelkan, amacam? ;)

achik,
kelakar seram heheheh

p/s: nakal sket2 takpe la kan kan

debikdebuk,
takde masalah pon, stendet laaa baru nak naik wakakakakkkak

abah angkatku zino,
arghhhh takmo la jadik cikgu. takmo2 *sambil lari jauh2*

haa yg tu pon betul.. zaman skolah tu laa sekali je, ye tak?

debikdebuk said...

takde masalah pon, stendet laaa baru nak naik wakakakakkkak

apa yang naik?

Masy said...

debikdebuk,
naik semangat ler.. semangat rumaja. ko pk ape?? :p

HappyIrfa said...

salam masy..
zaman 'gemilang'masa sekolah takkan ku lupa.uhuk uhuk

Masy said...

salam kak irfa,
mesti kenang kak.. dilupa jangan tau.. :)

Titicaca said...

ooo..mmg betull..zaman sekolah mmg paling best..part ekzem je aku tak suker..

Masy said...

titicaca,
aku ni klu yg bab belajau tu aku pon tatau aku enjoy ke tak hahahaha. exam.. aku ske exam hahahaha.

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

seronok mengimbas masa lalu kan. hmm...

fiezafadilla said...

mengenang zaman muda2 nampak. hehehe...

AL-BIMA SAKTI said...

masy
nakal lebih takper'
jgn ter***** lebih dah kler...

Masy said...

kak zal,
sgt seronok kak smpi kekadang tu rasa nk nanges je sbb rindukn zaman tu huhu

fiezafadilla,
yuhhuuuu skang ni muda lg perr hehee

al-bima sakti,
***** tu ape?