Friday, November 21, 2008

338: Tamaulah sesedih, baby~

Salam sume.
Haaa.. rilek-rilek. Cam sedih bebenau je aku kan. Aku pernah cite pasal dis guy di sini dan terselit² celah entry lain. Dan semalam aku dapat perkhabaran daripada Kak Ina tentang pernikahan dia. Errmm..

Eheheheh aku taklah sesedih itu. Terkejut sket je memandangkan aritu Kak Ina dah bagitau dia baru ade gepren. Aiseyy laju betoi Mr. X ni nak menamatkan zaman bujang senang dia. Tak kasik can langsung kat aku nak mengayat barang sepatah dua kata. Bwahahahaahhah! Giler giler.
Kali ni dapat menangani perasaan dengan tangan emas. Maksud aku, dengan hati yang lapang - selapang tanah lapang dan lapangan terbang serta lapang sasar.
Memandangkan aku pon takde wat personal contact dengan dia, maka perasaanku biase jelah. Like i said, terkujat sket tu ada tapi takde laa sampai memberi impak sebagaimana peristiwa ini dan juga yang ini, atau yang sebegini pon tidak juge. Ya.. aku ok :)
Selamat Pengantin Baru ye Mr. X. (huhuu <---- eh apsal ade huhuh lg? ahahahahaha)


Ok dah cite lain lak.

Pasal cuti aku pulak. Aku ada belen lagi 8 hari yang tak boleh nak dicarryforward. Mula-mula cadangnya nak cuti 2 hari setiap minggu dalam bulan Disember. Tapi Disember ni banyak pulak cuti free. Tengoklah macamana. Aku amek cuti seminggu kaa apa kaa. Ada sape² nak ajak aku jalan²? Tapi jangan jejauh ler.. bajet ciput ni. Ajaklah aku ke destinasi bajet. Hehehehe.
Nak ajak member aku cutilah. Boleh berjalan ke sana ke sini, lari-lari kecil. Tapi mau ke mana yaaa..~
Gi sini ke...

..atau ke sini ke..

.. ataupun..

.. ke nak jalan-jalan kat sini...

hah! gi sini ke..

.. kalau nak gi sini, sape nak temankan? huhuh

... hurrmmmm.....~:astig:

34 comments:

zino said...

betul le ayat tu kalau bukan jodoh tak akan menjadi..punya.. tak usah le dok susah hati sangat

insha allah satu hari nanti ada sorang putra yg akan datang meminag dia ..

sementara tu pi bacak dengan baby kat log zino tu hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

suka dgn ayat poyo masy tu...hiksss, ape kata pi lawat zoo negara...sian unta2 tua tu takdak sape nak jenguk diaa....hahahaha....

Masy said...

abah angkatku zino,
sy tak susah ati sgt abah hehehe rilek je ni.

aaa ade baby lg ke? nk tgk~

kak RM,
heheh tp betul la kan? zoo negara pon best jugek! lalalalala bile nk pegi ni ermmm~

Mr PenyuBiru said...

ko memang poyo la.

timer kasih bagi aku idea nak pi jejalan.haha..

AzahYgComel said...

saya vote no 3... besnya dapat gi mandi sungai... tapi skrg musim ujan :(

sepi said...

salam masy...

hmm... tenang2 kan ati dek,jgn dok pikir menda yg leh wat kita sedih jer, sianlah kat ati kita sendiri...

nak g coti??? nak ikut masy....

Ungku Nor said...

*angkat tangan tinggi2 walopun tak setinggi mana*

akak nak temankan..akak naaakkk!!!!

ad3ck said...

Kak Masy, tolong jgn gantikan nama sy dgn Mr X. I tak rela tau auww. dan tolonglah terima hakekat ahahahahahaah.

just kidding.

bukit tinggi best, klu belum pernah pi. tapi klu pi kali ke2 mesti bosaan.

Lan Rambai said...

aku cadangkan ko pergi bercuti di pulau. Tak kisahlah pulau tioman ker, pangkor laut ker ataupun yang paling best.. Pulau Gadong!

Masy said...

penyu,
laaa ko pulak yg dpt idea? hahaha

azah,
itu laa psl. lgpon nk mandi2 ni nk kene ade mmbr bwahahhahah

salam kak sepi,
hehhe sy ok je kak :) moh moh jln2 heheh

kakungku,
waaaaaaaaaaaaaaaaa tingginye! hahahaah. nk ke mana kita ni kak?

ad3ck,
ni baru betoi poyo hahahahah

tp klu nk ke sana pon kene siap2 duit, kan kan kan

lan rambai,
pulau gadong tu nama je pulau hahahahah hampeh betoi!

arianna adrizal said...

"lgpon nk mandi2 ni nk kene ade mmbr.. "

ooooooooo patutla selalu mls mandi. nk ajak org teman upenye.. muahahhahaha~

Masy said...

anne,
elooooo ini hanya related utk mandi manda di luar okeh..mandi kat umah x payah lerrr :p nk kene betoi!

Mr PenyuBiru said...

kalu nak pi bukit tinggi, kalu balik hari, tak pakai banyak duit. pahtu kena bawak bekal makanan la. tu kalu nak sep aa.

kalu stay 2,3 hari, banyak lah pakai duit, makanan nyer lah yg mahal². tapi,nama pun pi bercuti, masa tuk manjakan diri sendiri setelah berbulan² penat bekerja kan. apa salahnya berhabis duit tuk reward diri sendirik.

Masy said...

penyu,
aku mmg ske manjakan diri aku heheh tp bile bab fulus ni ade berat sket. bkn bkire tp selalu ade benda yg lebih penting n kene didulukan. tpaksa laa aku buat satu tindakan iaitu...







........ ko tanak sponsor aku ke barang sehari dua kat Bukit Tinggi tu? hheheh

Mr PenyuBiru said...

eh! ko giler ke! nnt bini ku marah. hahaha ( taktik tuk lepaskan diri)

Masy said...

nyu,
aku bkn ajak ko pegi skali la. ko bg aku duit je nanti pandai2 laa aku belanjakan ke jalan yg lurus hahahahahah

aNoi said...

tersedak hokeh bile tgk PSN masuk dlm list utk bercuti.
hahhahaha

Masy said...

anoi,
kenapa, tak percaya ka? heheh

Abang Long said...

Pergilah ke kawasan air terjun. Tenangkan hati. Air yang mengalir itu boleh menjadi terapi minda.

kad0k. said...

dah xde jodoh masy..nak wat camne..terima aje..ada hikmah disebaliknya seme tu..:)

Masy said...

abg long,
bestnye.. sy suke pegi air terjon tp bak kata sy td, kene ade teman. ape nk buat, org pompan hehehe

kadok,
ya bener tu.. sy mmg pasrah tahap Norman Hakim dah ni (takde kene mengena)

edyan7 said...

selamat jenjalan... hujung-hujung tahun ni company mmg suka kita amik cuti...huhuh

Mak Su said...

gi mandi sungai, lepas tu gi makan kat pavilion

Masy said...

edyan7,
klu banyak keje risau tak dapek lak hihihi

maksu,
waaaaa maksu nk temankan sy tak?

13may said...

Mr. X tu sape???

XMen ker??? hehhe hehhe

cool cool :D

13may said...

http://13may.wordpress.com/2008/11/23/analysis-projek/

axim said...

siap kuar ayat loh mahfuz lagik..kelasssssss..!!!

kingbinjai said...

ko sedeh sedeh tapi orang tu happy, so whats the point? pergi beli eskrem

lindosh said...

sesekali ko poyo ok je beb. kena skema gak kekadang.

Masy said...

13may,
X-ray hahahahaha~

axim,
well... well... *angkat kening cam Motto² dlm Madagascar II*

kingbinjai,
tak sedeh ah.. terkujut je sket. bak ler duit nk beli sekerim hihihi

lindosh,
haaa bkn slalu kan hihihih :D

NONIE AZIZ said...

ekekeke...masy, itu bermakna dia tu bukan yg terbaik utk masy...InsyaAllah Masy akan ketemu teman hidup yang terbaik...kenapa akak rasa macam ayat indon hah?kekekeke

Masy said...

kak nonie,
heheheh takpe kak, saye pon paham tu. rasanya sy pon suka dia je, takde laa sampai cinta pun :)

aaaa pengaruh Bawang Merah Bawang Putihkah ini? hahahahha

*SiRibenMerah said...

hikss.. nak itutttt~

hahaha.. hati kne kering tau akak.. jgn cengeng2.. huksss.. I pon penah alami situasi neh..sedey+frust.. smp skang saketnya x abes lagi.. adeshhhhhhhhhhh~

*hidup kne ceria2.. jum g pavilion..=P~

Masy said...

siribenmerah,
hati akak mmg dah kering tahap ikan kering dah ni hahahah. akak xpenah gi pavilion. meh laa bawak akak, bole? ;)