Friday, January 09, 2009

351: high taste??

Salam semua..

Ada orang suka menuding jari pada orang lain untuk melindungi diri sendiri. Ape jenislah orang macam ni eh? Padahal orang yang dituding tu tak berdecit langsung pasal isu yang dia cakapkan tu. Isk~

Ada orang. Kata aku high taste. Pasal pilih lelaki laa nak buat suami. Masalahnya, ada aku kata apa-apa ke? Yang hari-hari aku dengar, orang tersebut dok kata 'takmo laaa orang kulit gelap, takmo laa orang pendek, takmo laa polis, isk taknak dah orang gemok bla bla bla' - macam laa orang-orang yang dia sebutkan tu nak kat dia. Hari-hari tau. Apsal aku plak dikatanya high taste?


Yang aku pernah cakap, aku suke lelaki kurus tinggi, kalau pakai spek rabun kire bonuslah. Itu je. Takde plak aku kata takmo laki itam kaaa kelabu kaa sabarudin tukang kasut kaa. Pastu ade pulak nasik tambah, kata aku cari yang chinese look je. Pulak??? At least aku tak kata aku takmo jenis orang gini-gini. Kekadang tu dah memang ditakdirkan lelaki yang aku suke tengok tu chinese look, nak wat camne?

Lagipun kalau betul aku high taste, suka ati aku laa taste aku. Kalau aku takde boipren skang sebab aku high taste laa konon², biar la kan. Aku tak kacau boipren orang dah kire syukurlah. Alah.. benda ulang-ulang, kalau korang rasa bosan - aku yang mengadap ni lagi laa terguling-guling kebosanan.

Dah memang kau tu high taste, sampai sume orang tau - jangan nak ngate aku plak. Sepak sampai cedera parah kang baru tau. Hai.. sabarlah hati.. Biarlah aku memaki-maki beliau dalam hati dan dalam blog je. Jangan sampai ketahuan pulak. Kalau ketahuan pun.. argghh malaslah nak pikir. Hari-hari aku dok dengar cerita pasal taste kau, tetibe aku pulak yang high taste? Memang High-5 laa tahap mangkuk tersebut. Huh!


Kat luar aku try to be cool je. Kang kalau aku start bercakap kang silap-silap leh jadi gaduh. Malas aku nak layan mangkuk ajaib berkata-kata yang ntahpape pasal hal ni. Tak matang. Aku tak attack orang, dan menjadi kemusykilan melihat orang seronok nak attack aku. Siap suruh aku terima budak itu. Ah ni lagi laa aku malas nak cite.

Yang bestnya. Kang dah cakap aku high taste itu ini, dorang patah balik. Oww.. jodoh tu takdir laa apa laa. What's wrong laa with these people?

Kesimpulannya:
~ tinggi, kurus, specky, chinese look (konon²) adalah ciri-ciri idaman orang high taste. gitu?

Poyolah.

# aku dah jelak siot. rasanye aku nak beli dartlah. leh baling² bile tensen. tapi nak letak kat mane laa pulak kat umah tu hurrrmm. silap² baling kang kene Anne pulak hahahah

Sebenarnya ade lagi satu mende yang aku cam nyampah² tapi macam malas pulak nak cite. Nanti kang dikatanya aku ni banyak aura negatif. Padahal aku 50-50 hahahah. Tak percaya? Semalam aku dok try satu kuiz ni.. and it came out with this results.. Aku paste resultnya jelah ye?
  • YOU are a person who is keeping things to yourself.
  • YOU are a bit more choosy on friends and only hangout with those whom you think are on the same frequency.
  • what YOU want in YOUR life is half still in dreams and fantasies.
  • YOU are weak in YOUR life and tend to be fragile.
  • YOU have a few good friends in YOUR life.
  • YOUR last relationship is not a good one and is not memorable to YOU.
  • when YOUR partner is around, YOU stick to him/her most of the time.
  • when YOUR partner is not around, YOU still flirt around with others.
  • Average ego..!
  • Humble personality.
  • average bond with YOUR friends.
  • YOUR partner is pure and good in YOUR heart.
  • YOUR partner is a very soft, smooth and humble person.
  • YOU seek YOUR partner whenever YOU meet problems.


Ada yang betul kot?. :okay:

19 comments:

sofa besar said...

memilih untuk yg terbaik aku rasa itu adalah hak kita dimana sebagai manusia kita mempunyai pelbagai pilihan untuk dibuat

hanisakura said...

sy xnak org isap rokok..tu kire high taste gak ker? hahaha..pnting ooo.. utk keselamatan kesihatan sndr, kuarge n anak2 tau..heheh.. yg pnting hati.. tp wajib islam n x isap rokok la.. lgpun rokok is forbidden in my family.. bucuk!!

Rya said...

adala tu..
ehehe..

orang yang takde benda nak cakap tapi mulut gatal gak nak besuara (ala2 rasa bedosa kalau tak becakap) memang mutasi jadi mangkuk ajaib bekata2..
akak hayun je mangkuk tu jejauh!

Masy said...

sofa besar,
sy pon rasa mcm tu. masing2 ada kehendak, ikut sndirilah. cuma klu dilaung2kan dgn kesombongan mmg patutlah org kata high taste.. huhuh

hanisakura,
org lelaki klu dgr tu mesti kata high taste hahaha!! akak pon klu bole takmo yg smoking. tp itu yg kita mau, blom tentu kita dpt - it just something yg kita harapkan utk dpt, betul x? ;)

rya,
ade eh? eheehehe

betul laaa kan.. teringin gak nk hayun laju2 sampai pokok sena hahahahha!!~

13may said...

hehhe hehhe....

tapi kan...sukahati kita la kan nak suka kat org camna...kan kan kan???

:D

Acai said...

Slm kak,
alaaa mulut manusia memang tak pernah berhenti bercakap kecuali tido dan mati je kak,hehe..susahlah kita kalau sikit2 nak amik ati..:)

anne, baik ko ati2...kak masy ni dah ada cite nak baling dart kat ko time ko tido,hahahahhahahaha(saje tambah2)..

Masy said...

13may,
betoi laa may2.. mana hang tau ni hahaha~

salam acai,
aii betoi gak.. tu sbb akak senyap je di luaran, ckp2 dlm ati n blog je lalalalala~ tp ade org yg bcakap time tdo tau.. hahahahah

hahahah tu klu dia tdo dpt dart tu laaa, klu x beliau selamat hihihi

Sierrauniform said...

bagi aku link kuiz sensitivity tuh..meh aku wat plak, apekah katanya.


ohh ko high taste ye labuu..aku pown taste tinggi gak, aku pilih org yg berbudi bahasa tinggi..serve me now,kakakaka

Jard The Great said...

quiz mana kak buat tu?? nak try jugak. hehehe..

=p

ala... ekin kawen umur 29... ok jer...

pastuh ramai artis kita kawen 30an.. ok jer..

biar kita tua.. tp jiwa muda.. ye tak? (dpt lelaki muda ok gak nih.. haha)

Masy said...

rembo,
ade dlm email nanti aku 4ward :)

ahahahaahh nanti aku pikirkan taste aku :D

jard,
nanti akak emailkan.

oooooo kot2 akak leh dpt klon Mawi, extravaganza gak ni hahahha.

tua? sape tua? hahahahahahhaha

Mak Su said...

kena lah pilih betul2 ek, tak kan nak belasah jer.... ?

(husband maksu tak tulis blog, hehehe)

arianna adrizal said...

ewah~~ =p
acai pun nk bersengkongkol ha. meh kita 'mengdart' dak acai! huhu~

meh kita berilek-rilek. sy pun hi taste gak apa. wpun ada boipren, tetap hi taste lg. muahahhahaha~ kena baling mangkuk lak, kalu dak wan bc ni. hihihi.

Sham said...

nak join gak ah.. huhuhu

Masy said...

maksu,
betul3.. hehehee

anne,
haaa best gak mengdart dak acai ni hahahahh

alaa.. sume org ada taste, high ke low ke - ade je. klu high pon, biau arr ye tak hahah

sham,
uikk da lama x join ni.. sile2

Ms Minnie said...

bagi aku la... semua orang ada hak nak pilih pasangan hidup masing-masing. Yang nak hidup sampai mati, kita dan pasangan kita, yang owang lain tu busy body apa pasal?? kalau kita tak cukup makan, si penyibuk tu nak tolong ke??? betui tak???? tak kisah la hi taste ke tak... janji kita happy... kan...

ad3ck said...

nak tanya, camna kak lukis dialog tuh (gambar 1)? lukis sendiri kat photoshop ke lukis tangan pastuh scan??

hehe komen neh takda kene mengene dgn entri eh? ;p.

Masy said...

minnie,
yaaa betul tuu hahahha marilah kita sama2 highkan taste kita wakakakaka

ad3ck,
akak guna photoscape. ehehe. ia bole didapati secara percuma di laman2 web berhampiran anda. sekian harap maklum :D

Mr PenyuBiru said...

high taste ke low taste ke, tu cuma cakap kat mulut jer. bila ko dah jupe pasangan ko nanti, seme ciri² yg ko idamkan dah tak relevan dah.yg ko tau,ko suka dia. cam kes kawan aku, dia takmau kawin ngan awek dari kelate, tapi last² kawin ngan awek kelate gak.huhu..

Masy said...

penyu,
senornye taste ni kan mende kite nk. padahal klu suke tu bknnye sbb org tu ade ciri2 yg kita nk at d 1st place. aku tataulah org lain, tp yg slalu jadi kat aku - aku suka seseorg tu sbb aku suka. kendian baru aku cari apa yg aku suke pada dia.

huhu~