Friday, January 16, 2009

354: Sampai sudah!~

Semalam, dalam aku terkocoh-kocoh nak balik awal - sebab bos bagi balik awal sebab kitorang mintak sebab semalam Khamis dan malamnya malam Jumaat dan walaupun aku takde aktiviti bla bla malam Jumaat aku kene balik cepat² gak sebab takot nanti Mr Sivaji berubah fikiran - kakak sorang ni hulurkan aku sebungkus kiriman. Yang dah ponot-ponyot sampai aku pun tatau nak kategori bende tu sebagai 'parcel' atau gumpalan.

Cadangnya nak unwrapped kat umah tapi dorang pakat² datang kat tempat aku dan suruh aku bukak tang tu gak. Hishh aku dah laa nak lekas ni tapi bukak jugeklah. Oleh kerana benda tu berbentuk gumpalan dan aku pun nak cepat, aku main soyat je pembalutnya hahahahha. Cam bebudak omputeh dapat adiah taim kismes tu laa. Dah lama aku tak soyat pembalut adiah sejak budak² sebab nanti mak aku marah hihi. Seperti yang ku jangka, itu adalah kiriman dari En. Penyubiru. Ahahaha.


Gambar diambil bila dah sampai rumahlah. Adegan soyat-soyat tak dapat dirakamkan memandangkan kamera berada di rumah. Ehehe. Patut laa Penyu kata nak kejau posmen aritu, rupenye dia combinekan skalik adiah meroyan ni dengan adiah sebeday aku. Hahahahaahhaha keji keji.


Pakat² adiah berunsur penyu hah. Sibbaik pensil pink tu pon tak diubuhnya penyu. Hihihi~ Tapi sayangnya, ada satu adiah Penyu yang cedera dalam perjalanan. Aku tak terkejut sangat laa memandangkan kotak buatan tangan pengkau Penyu tu pon dah tak serupa kotak dah masa tiba kat tangan aku.

Sian dia. Abeh muncung depan tu. Siap boleh menulis dengan muncung tu kalau nak sebab isiknya macam kapur gitu. Merasa laa tangan aku dikapurkan dek muncung penyu cacat ini. Ahaksss.


Yeeee Encik Penyubiru. Siap dah sound awal-awal tuh soh aku berterima kasih hahahhhha. Mana taknye, korang rasa kebetulan kee perkataan Thank You tu dibuat kepala kotak tu hah? Aku ni masih mempunyai deria keenam tau untuk menyelami hati seekor penyu.

Tapi serius ni laa eh *ehem*. Terima kasih En. Penyu... Lain kali bagi aku barang best² tau!
:okay:

18 comments:

ad3ck said...

oi masa ku dapat hadiah, tak dapat pong pensel tuuuh?? penyu! claim claim!

Masy said...

ad3ck,
yg pensil tu adiah bday akak kot.. ape daa itu pon nk ke hahahah

Rya said...

penyu resdung?
ahahah..
sampai rompong!
akaka..

en_me said...

ahaha, me pasan kuku kamooo masih panjangg.. gitteww

Masy said...

rya,
tu arr smpi rompong idong beliau huhu

en_me,
ade jgk org perasan eh hehehe.

achik said...

sian penyu tu dah cacat.. ;p

Masy said...

achik,
itulah.. nk wat camne.. huuh

HEMY said...

ekekeke...murah hati la penyu ni...bagus2

cantik n comey cenderahati

Mr PenyuBiru said...

aisey.. penyu tu injured dlm perjalanan. takpe,nnt kalu menang kuiz lagik aku bagi yg penyu yg dibuat dari tembaga (kalu ade la).hehe..

btw, sama². kalu menang kuiz lagik,bleh lah ku bagi hadiah lagik.kalu tak menang,jgn harap la.hehe

ps : kotak tu ku buat dari magazine apa ntah. cover mag tu keras,so bleh la ku buat kotak.dan aku tak perasan pun perkataan "Thank You" tu.

ps to ad3ck : dulu lain skang lain.hehe

Masy said...

anul,
abeh laa kembang dia baca ni kang haha

penyu,
lenkali ko bg laa aku soft toys penyu. ade kat aquaria, siap dgn anak lg ehehehehhe

ps: ooo ye ke. nvmind, hehehe

Ungku Nor said...

aaa..jap..jap..
kat mane nak amek software photoscape tu aa??

Masy said...

kak ungku,
kat previous entry sy ade linkkan, sile amek di situ ya!~

flush said...

happy birthday.. lambat giler wish.. sbb baru ada masa nak usha2 blog org lain..

lps baca blog ni dari atas smpi la kebawah.. rasa cam bersalah plak tak bg hadiah.. nak ke??? xyah la ye.. dah lps pun..

Masy said...

flushm
mekasih2 heheheh..

bsalah ke? nak nak! mestilah nak hahahaha. alaa da lps pun pesalahnye.. nak nak hehehe :D

Lee Novotny said...

Bestnyaaaaaa uolss dapat hadiah.... baguslah noks..that means you are loved by people :) have a nice weekend!!!

zino said...

masa ada yg bagi hadiah ni grab je... hehe

Jard The Great said...

kesian penyu itu..hehehe..

dah jd cacat plak.. OKU..

Masy said...

lee,
ehehehe tu laa.. oleh kerana org syg i, maka i kembali menyayangi seikhlas ati ahaksss ;)

u too!~

abah angkatku zino,
mmg tgh grab je ni.. abah xmo bg gak ke hihihi

jard,
aku turut simpati ehehe