Wednesday, January 21, 2009

356: Mungkin ini entry terakhir..

… pasal kepergian aku ke Kota Tinggi atas urusan keje laa. Bukan entry last kat blog ni. Amboi.. suke la tu aku nak stop blogging! Hahahaha!!

Sebenarnya ari Isnin aritu Mr Sivaji soh aku standby untuk ke Kota Tinggi. Tapi biasanya kalau dia cakap camtu, 90% kemungkinannya aku memang akan pergilah. Dan malam itu bertolaklah kami berempat ke Kota Tinggi. Kali ini aku jadi co-pilot. Macam tak biasa. Hehe.

Mun dengan Pok kalau nak tido, tidolah”, kata Mr Sivaji dengan berhemah.
Saya?”, aku bertanya dengan penuh inesen.
You tak boleh!”
Huhu

Pembentangan di hadapan bekas Exco semalam berlangsung dengan amat jayanya. Tak sangka, sebab selama ini memang kitorang dimomokkan dengan kecerewetan beliau. Sampaikan pagi sebelum presentation tu pon dah terasa tekanannya. Akhirnya Mr Sivaji dipuji melambung² dek beliau, mintak² lepas ni boleh dapat projek lain pulak kat Johor hihihi. Tahniah Mr Sivaji!

Kalau dalam perjalanan yang panjang, biasalah – Mr Sivaji suka berbual, mengutuk, membebel dan menasihatkan aku. Kadang-kadang, bila mood dia baik, aku memang suka masuk ’jarum’. Contoh jarum yang penah aku cucuk ialah pasal trip ke Kuching. Hahahaha!! Best betoi bila memikirkan. Kali ni aku dah try masuk jarum untuk kek birthday aku yang dah terlepas tu. Hehe. Tapi tak tau laaa boleh termakbul ke tak tuh.

Cite lain.

Bila sampai di rumah malam tadi, cadangnya aku nak charge bateri henpon yang dah kong tahap bunuh diri sendiri. Tapi apeke malang nasib, charger guwe buat hal pulak. Dah laaa aku tertinggal henpon dalam kete sampai kene turun balik amek, parking jauh sepelaung dalam ujan, skali charger pon buat hal ke? Cissssssssskek betoiiii!!

Tapi mujurlah. Berguna jugak benda² yang Kuncop bagi aritu. Dan mujur jugak Minnie ada bagitau aku apa gunanya benda² yang Kuncop bagi tu. So berjaya juga aku charge henpon aku dengan menggunakan laptop. Terasa begitu maju dan berpengetahuan tinggi skalik gayanya. Ahahahaha.


:sweaty:

Skarang mau tidor. Tapi masa korang baca ni aku dah bangunlah.

# selamat ulangtahun...~

29 comments:

Rya said...

Skarang mau tidor. Tapi masa korang baca ni aku dah bangunlah.


ehehe..
stetmen cover takut kantoi.. ; )
tajuk entri plak memang dah tau suka men'drama-queen'.. ; p

Masy said...

rya,
ingatkan rya nk tdo td hehehe. ubuh tajuk tu sbb x tau nk ubuh tajuk ape eheheheh *ai mmg queen hahahah*

Mya said...

akak pon baru tau... tau apa ntah.. hiks..

Masy said...

kak mya,
tau ape.. hehehehhe

ad3ck said...

cheh igtkan da nak cuti cina yg panjang td huhu. poyo betol statement akak tuh.

Lan Rambai said...

aku dah lupa apa nak komen kat entri ko ni sebab sambil tunggu install photoscape aku baca entri yg aku telepas minggu lepas pasal Jal tu yang ko x bagi no henpon tu. masa dia buat wiring kat umah mak ko sambil ko masak rendang adakah dia seorang suami orang pada masa tersebut? Aku syak dia suami orang masa tu atau sudah jadi duda sebab kejadian ko tak bagi no henpon itu adalah pada sebelum raya haji 2006 bersamaan tak lebih daripada 2 tahun 2 bulan yang lepas dan dia pula sudah ada 2 anak. Aku syak sebab itulah sepepu ko aren tak nak bagi no henpon ko dgn menipu mengatakan no ko hilang bersama henpon dia yang tak hilang pun.

Selepas aku membaca kesemua entri ko yg aku terlepas dan menulis komen yang susah ko nak paham tanpa mengulang baca sebanyak 3 kali ini, installation photoscape pada pc aku yang lembab baru sahaja habis.

RaFFLeSiA MeRaH said...

saspen ajorrkkkk....

Lan Rambai said...

aku nak tambah lagi sikit... Si Jal tu dah free skrg ni.. apa lagi.. ko pun memang suka kat dia kan kan kan.

Org selalu under estimate lelaki yg buat kerja wiring padahal tak ramai yg tau buat wiring bermakna akan sentiasa akan dapat job utk buat wiring utk org macam aku yang takut kena karen.

Masy said...

ad3ck,
padan moker lalalalala

lan rambai,
pergh rangkuman komen gitu. pasal si jal tu aku pon tataulah. balik kg nanti aku tanye mak aku camne cite bebetulnye. tp klu bini dia beranak kembau kan ke x mustahil dia ade anak dua dlm masa 2 tahun 2 bulan? ataupun jarak anak dia dekat2 ke.. kan kan

kak RM,
sikit2 jelah saspennye.. hehe

lan rambai lagi,
isk aku tak kata pon aku suke. biase je. aku kata biase sbb i hardly identified him dlm ramai2 org aritu. lama giler aku amek masa nk cam beliau.

aku x underestimate sape2 sbb bg aku dah itu keje dia kan.. ko ni karen sket pon takot. hahahhah!!~

13may said...

Hello Friend,i found your Blog quite intresting.Well i am also quite new to this blogging world.So now i am searching for my new friends.I hope you can be my one my friend forever.So i have added you in my blog roll.Hope you will also add me in your friends list.Anyways my dear friend happy Blogging....And stay in touch.Bye.

Masy said...

13may,
ko ni pehal may?

Mak Su said...

moga moga itu mr sivaji bertambah sukses ya, dan moga Masy dapat tuahnyer :)

achik said...

saspen je tajuk tu..

Masy said...

maksu,
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!~ :)

achik,
sikit2 je kan.. hehehehe

Ungku Nor said...

kat opis ada keje kosong tak?
nak apply.

nak cucuk mr sivaji gak la..ahakss

Masy said...

kak ungku,
jadi akauntan dia nak? ade keje kosong nih hihi

Lee Novotny said...

InsyaAllah akan termakbul lah tu...:)

Masy said...

lee,
amiiiiiiiiiiin~ ;)

kadok said...

bole ehhh charge hp terus dr laptop?...:p

Masy said...

kadok,
klu cukup peralatannye, mmg boleh :)

en_me said...

ko dah check belakg charger tewww .. silap silap dicop 'made in israel'.. kena boikot tewww.. ekeke

Abang Long said...

Sudah lama tidak ke Kota Tinggi. Nanti ambil gambar banyak - banyak dan tempekkan disini. Itu sahaja permintaan ikhlas tapi dekat.

Masy said...

en_me,
x penah cek laa pulak ehehe

abg long,
dah balik pun.. heheheh

Monkey D Luffy said...

cangih tuuuuuuuuuuu... ko ajar aku camana nak charge cam tu..

zino said...

ingatkan merajuk ke apa nak brenti blogging ke hehe

aNIe said...

Larrr...Masy ni buat akak terkejut tau...baik tak berhenti jantung ni...heheheh...ingatkan apsal lah orang tu nak berhenti blogging...rupanya stop kejap je...hmmm...suspen betul...

Selamat jalan ke Kota Tinggi...

Masy said...

monkey d luffy,
aaa.. akan diajar kendian. (asik mengajau je aku sejak akhir² ni, ade bakat jadik cekgukah? hihi)

abah angkatku zino,
heheh nk merajuk dgn sape bah.. hehe

kak anie,
hahahahah rileks².. nah minum air sejuk ni kasik reda kejutan tu hehehe..

dah balik pun kak :)

HEMY said...

alaaa..mai la cucuk jarum kat aku juge masy..mai la..adeh..ihik..geli la..adeh..ihik..geli la masyyy

miaaoowwwww

Masy said...

anul,
aku lepuk gak budak ni ahahahhahah!!