Monday, February 02, 2009

359: Bohsannyee~

Salam sume..

Aku macam tatau nak tulis ape. Aku ubuh je gambar² masa ke Hulu Terengganu aritu eh. Sape ade soklan, angkat tangan.

Kat pekan sehari pon nak posing
Eh suka ati aku la, dengki apsal? :p


Takot² berani. Kira berani² buah la?


Nampak tak aku yang ketakutang tuh? Hahahaha~



Sibbaik sedor diri motif datang nak wat keje, kalau tak.. Dah lama aku terjun chikungunya (sebelum tu pikir panjang dulu, bawak ke tak baju spare eheh)


Bahasa Melayu lama. Banyak tak paham dari yang paham. Huhu~


Cantek. Nampak tenang je kan? Tapi inilah spot orang mati lemas yang ramai. Ade pusar air katanya kat tengah nun. Tema tempat ini aku namakan : Tempat yang tenang jangan disangka takleh mati lemas.


Posing konon padahal nak nanges dah ahahahahaha (tipu laa tu nak nanges). Aku takot ok. Sebenarnya sebelum pegi aku sangat eksaited nak menyusuri Tasik Kenyir ni. Tapi bila dah sampai dan dah tau hakikat sebenar tasik ni, serius aku rasa seriau. Huhuhu~



Mokcik the dreba bot yang mengagumkang. Hehe.
Gi la tengok ikang tu.. kata mokcik.
Tak mboh la mokcik.. nok balik huhu kata aku yang ketakutang.
Mokcik pong gelokkang aku. Huhuhu~


Sorga dunia!
:woooh:

24 comments:

Rya said...

Tak mboh la mokcik.. nok balik huhu kata aku yang ketakutang.
.
.
akak ketakutang
1. pasal mokcik tu buat drift?
2. nak tengok ikang?
3. tengok mokcik tu?

Masy said...

rya,
akak ketakutang sbb akak imejin mcm2 masa tgk tasik tuh. huhuhu *merinding tubuh mokmokku ini huhu*

ad3ck said...

sampai tasik kenyir mana gambo ikan hasil tangkapan? ke tak dapat? ehehehe.

13may said...

kat pekan sehari pun nak posing???

ni yang dengki nih :P

Masy said...

ad3ck,
mmg xde niat nk mancing pong hehe

13may,
aku tau dah ko mesti dengki nyer hahahahah

zino said...

tak ada nampak macam pegi buat kerja pun.. macam makan angin je hehe

Masy said...

abah angkatku zino,
sy letak gmbr posing je. gmbr wat keje, simpan utk opislah :)

Ungku Nor said...

akak berangan nak pegi tasik cini..nak jumpa budak naga..hahahaha ;p

eh..bukan dia dah transfer masuk danga bay ke..lupa la plak..ihikss

Masy said...

kak ungku,
huhuhu naga la pulak. senornye sy imejin gak ade naga kat tasik kenyir ni ahahahahha~

Jard The Great said...

waaa.. bestnyer.. =p

keje sambil enjoy ek.. hehe

Masy said...

hard,
yeaahhh.. keje sambil loba loba eheheh~

Mak Su said...

tengok gambar tangan ajaib tu buatkan maksu terkesima

HappyIrfa said...

salam masy..
tak mboh atau tok se?hehe.
akak pun takut duk atas air.tak kiralah pantai ker atau tasik..

kingbinjai said...

soalan? apa nak tanya ha? oh ya, milo ais aku mana?

Masy said...

mak su,
terkesima? sbb tgn tu comel eh ehehe

salam kak irfa,
org ganu kata 'tak mboh', org kelate kata 'tok se', org melaka kata 'i dont want' haha.

biasenye sy ok je. tp tasik kenyir tu creepy ler huhu

kingbinjai,
milo ais? ade kat kedai lg, g laa amek. hehe

achik said...

mmg tempting tul sekayu waterfall tu.. tp cam byk benor batu plak.. patut tukar nama bebatu waterfall.. ;p

Masy said...

achik,
sibbaik x ubuh Sebatu, klu tak lgi sebatu laa baru smpi kat tmpt tu ehehe.

Azhar Ahmad said...

Barghu jumpa...

Ehhhh awat jadi cakap ada ng kat belakang tuhhhh....

Alang-alang orang suruh tanyakan... Kita tanyalah...

Gambar 1 : Apsal ikang kat belakang tu lagi memikat dari maknusia yang berbaju puteh itteww?

Gambar 2 : Kenapa suami isteri ittew berguro bila orang dok asik tangkap gambar? Kenapa abang baju biru ittew begitu serius?

Gambar 3 : Kenapa ada satu pokok berdaun agak besar sahaj di gambar? (kanan bawah) Adakah mereka menyorok tatkalan ada makhluk asing hitam putih datang?

Gambar 4 : Kenapa makhluk hitam putih ittew menutup muka? Adakah kerna dipikat sang gajah? Auwww... Suka yang busar-busar yerrrr?

Gambar 5 : Kenapa kasut koko brader tu seperti baru dibeli? Adakah satu kesmestian berjalan-jalan dengan kasut yang baharu?

Gambar 6 : Katak siapakah itu? Adakah katak masy yang suka pada kotak hujan? Katak berada di batu paling hadapan...

Gambar 7 : Kenapa tulisan pada batu itu berwarna emas? Kenapa tidak perak, putih, mahulupun pink color?

Gambar 8 : Bola siapakah ittew? Menggerikan....

Gambar 9 : Terdapat hakisan di kawasan tasik. Kenapakah Karam Singh Walia tidak datang ke sini membuat liputan?

Gambar 10 : Kenapakah gelang makcik itu hanya dua urat? Tidak 3, 4 atau secekak?

Haaaaaa.... Jawab jangang dok jawab....

en_me said...

been there done that.. ehehe

Masy said...

azhar ahmad,
mak aihh cam soklan i-view! sy cube jwb eh. *ehem!!*

1. susoh nok jwb soklang ni sbb dok napok hok mano manusia paka baju putih. baju pepel ade laa :p

2. pong dok tahu camne nok jawak. takdok suami isteri dalang gamba tu. pokcik tu tgh kontrol sejuk kot. heh.

3. mane makhlok itang putih ni? dok napok laaaa

4. same jawapang macang kat hok atas hahahaha

5. itu kene tanye pada brader tu lah. saye dok tahu nok jawak

6. ade katak ke??

7. soklang itu akang saye ajukang pada pihak berkuasa tempatang ye

8. itu pelampung tu.. dok bagi orang lalu situ.. nanti mapuh lemas hehe

9. soklang itu akang saye ajukang kepade pihak TV3 hehe

10. soklang itu akang saye ajukang kepada mokcik nanti. hahahah

harap berpuas ati :D

en_me,
:) bagus2 hehe

HEMY said...

ahaha..aku lg suka gambar sayangi ikang tu ko kat dlm air...

pastu pancut air dr mulut...

nama sy puteri..ahahaha

Masy said...

anul,
ape laa imejinasi ko ni hahaha cam ampeh!

Mr PenyuBiru said...

jeles lah plak biler tengok ko jejalan sakan kat ganu. dah la tempat tu ku sendiri blum sampai lagi. huh!

Masy said...

penyu,
aku pon mengesyaki ko tak penah smpi kat sini. jauh ni! ala.. aku ni pon byk tmpt kat melaka tu x pegi lg. ko free2 nanti leh je nk round2 ganu tu hehehe