Friday, February 06, 2009

361: Personal Network


Salam sume..

Selain dari blog, aku yakin sangat² korang ada membina network lain dalam internet ni - betoi tak? Friendster, MySpace, Facebook, Fotopages, WAYN, Hi5 dan segala macam laman lagilah yang tak dapek den nak listkan satu². Untuk aku, Friendster aku je yang aktif, yang lain tu sume aku tak layan sangat. Fotopages pun dah lama tak apdet since Acai kata Fotopages ni hakmilik Israel (info lanjut gi laa tanye beliau). Tapi sejak akhir² ni, ade satu akaun hola-hola aku tetibe je jadi aktif.

Korang ada Tagged? Ekcely ntah bila aku register Tagged ni pon aku tak ingat. Bila tengok² balik rupanya dah lama gak akaun Tagged aku ni - since 2006. Cuma lately ni je ntah apsal tah rancak pulak kat situ. Kalau tak silap aku sejak 2 bulan lepas kot, tetibe je kotak mesej aku didatangi dengan macam² jenis mesej dari entah sape². Kirenye kalau dulu aku invisible, so skarang ni macam kat atas stage la pulak (itu perumpamaan je, bukanlah nak kata tetibe jadi artis plak).

Ada mesej yang pendek, yang panjang - yang cam harem, yang best. Hah. Ada satu mesej yang dapat ni memang powerlah. Meh aku tepek sat kat sini sebagai pedoman dan panduan untuk kasanova² di luar sane ehehe (eh aku tak kata budak ni kasanova tau).
Hi..assalamualaikum..ape kbar? nama sy k***i..so ashemed,don't know how to start my words ;-) Actually i nie susah nk online..suddently tertarik dan suke bila terpandang u..if u dun mind to gv me hand to built the friendship, much appreited ya ..i sincere..my number 012*******.u? i promised to keep it as P&C..n also my number ya.. Dont know why dalam ramai2 kt sini dengan u jugak yg i minat dan excited untuk nak berkenalan dan berkawan..hopefully u sudi terima i sebagai kawan baik u..i pun sebenarnya susah nk bg no phone i nie..tapi.entahlah..tengok u macam ade chemestry je.i cuma yakin dengan diri i jer..hope u tak salah anggap yer..its my pleasure to friend with u.... =) ikhlas dr i...its ok...i jenis tak suka memaksa..yg i tahu,i akan hormati u seadanya.kalau terbuka pintu hati u..just leave ur number here..sure i will hope n waiting for u..n i will sure to not bothering u when u're busy..i faham..sometimes tu i pun quite busy..byk commitment pada keje..;-) hope u sudi..gudluck in ur life... take a gudcare..;-) salam ikhlas dari sy.. luv, *k***i*
Tu dia.Terkesima tak? Hahahaa. Aku masih tak contact lagi budak ni. Try usha² profile dia, pergghhh hensem dowh mamat ni. Biau betul. Tapi takpe. Kendian² tu banyak gak mesej² gini yang aku dapat. Mostly dalam English which I doubt ntah betoi kaa tak budak² ni tulis kaa atau kopipes mana² kaaa atau memang automatik dorang send kat sume orang.

Aku cukuplah tak berkenan kalau ada orang asek dok ulang² soklan yang sama. Cam aritu aku siap sound (slow jelah) sorang mamat ni sebab sepanjang berbual tu, ade laa 3 kali dia tanye aku keje ke blajau lagi? Watdehel laa. Letih aku nak jawab soklan sama berpuluh² kali.

Keje ke blaja?
Keje katne?
Dok katne?
Keje ke blaja?
Keje katne?
Dok katne?
Keje ke blaja?
Keje katne?
Dok katne?
Keje ke blaja?
Keje katne?
Dok katne?

Adoi laaaa.. Letih! Tapi yang paling jahanam skali kalau dorang mesej, pastu tanya nama aku apa. Takleh kaa study sket profile aku before tanye soklan² kurang bijak cenggitu. Bukan complicated mana pon profile aku tu. Takat nama je pon. Aiyoooo. Tapi yelah. Aku rasa mende² ni bukannya something serious - eventho ade yang gunakan network gini untuk cari jodoh (macam Penyu hihihhi). Cumanya, takkan laaa ko antau mesej kat orang yang ko tatau namanya? Bukankah tindakan tersebut agak harem jadah sedikit sebanyak?

Dats why aku appreciate sangat orang yang mesej aku kat network² gini DAN sebut nama aku. Barulah aku terasa macam ko bercakap dengan aku. Ini dah laa main terjah je, pehtu leh plak tanye nama aku sape. Jawapan simple aku kepada soklan simple macam tu ialah : ape kata awak pegi baca profile saye dulu, voley?

Leceh tau!~
:tsk:

24 comments:

arianna adrizal said...

cam geli je ayat2 tu. euwwww..
xsuka tagged! komunitinya lain sikit banding frenster. wild.

Mr PenyuBiru said...

errr..ko dah keje ke or student lagik nih.
kalu dah keje..err..ni ke keje ko, update blog. muahahaa..

ad3ck said...

kak nak tanya sket,
Keje ke blaja?
Keje katne?
Dok katne?
Dengan siapa~?
Ada hanphone aa~pa nombornya~?
Bolehkah kita bersamaa~

LOL.

Masy said...

anne,
haaa gtu! haahhahhah

tp betullah. semacam je bdk2 tagged ni. tp layan jelah smentara ade mood ni

penyu,
pijak cengkerang ko nak? hahaha

ad3ck,
alahaiii nk jadi Adam pulak huahahaha

Jard The Great said...

tagged?

haha.. aku tak pernah terfikir nak masuk network tu..

bg aku.. blogspot. cukup la kot.. hehe..

tp aku nak check it out la..

hanisakura said...

giler bosan!! org sesat kat hp xder ker? "saye nak kenal bleh.. sy dpt no awk dr kwn awk name *ni"(aku ader kwn name ni ker? konpius!!).. hahah..layan sehari je bleh la..esok da xnak layan dah..huahuahua

Masy said...

jard,
try ler tp jgn tkujut lak klu tetibe ko jd glamer kat situ huahahaha

hanisakura,
kat hp pon ade.. siap tau nama kite lg isk3

13may said...

Hi..assalamualaikum..ape kabar? nama sy maymay.....
saya pun tatau camna nak start...
sebenarnya saya selalu on9..and selalu masuk blog kamu..kalau kamu tak keberatan, saya hulurkan salam perkenalan ..saya ikhlas dan ada makna nih..my number 01xxxxx.u ? Tatau laa...dlm ramai2 blogger kat sini...dengan u jugak yg i nak berkenalan dan berkawan..hopefully u sudi terima i sebagai kawan baik u..i pun sebenarnya memang tamau bagi number phone 1 nih...sebab nanti saya asyik kacau kamu...abis la kredit saya...dah la tgh gawat sekrg nih.....i cuma yakin dengan diri i jer..hope u tak salah anggap yer..its my pleasure to friend with u.... =) ikhlas dr i...its ok...i jenis tak suka memaksa..yg i tahu,i akan hormati u seadanya.kalau terbuka pintu hati u..just leave ur number here..sure i will hope n waiting for u..n i will sure to not bothering u when u're busy..i faham..sometimes tu i pun quite busy..byk commitment pada keje..;-) hope u sudi..gudluck in ur life... take a gudcare..;-) salam ikhlas dari sy..

maymay >:)

achik said...

wohooo.. mmg terkesima jap.. kalau betul ikhlas takpe la kan.. mana la tau.. ehem ehem.. ;p

oh2 saya ada Friendster, Facebook, WAYN, Hi5 dan tagged.. member2 la duk invite, saya main accept je.. tp haram tak aktif pun.. yg slalu bukak frenster ngan facebook je pun..

Masy said...

13may,
hahaahaahahhaah sudah2 laa tu :D

achik,
aaaa.. tataulah tu hehe

samalah kita. tp skang akak rijek je invitation tu sume, malas. even fesbuk pon akak xdok. ade frenster je heheheh

noorlara said...

laaaa bodak yg tulis mesej tu lelaki ke pompuan masy, nampak macam ikhlas jek bukan senang nak jumpa org yg sukekan kita cenggitu.
manale tau tetiba dia le plak insan yg masy hidam dan higaukan selama ini hihihihihi (Ops hakak salah tahipke ni)

Masy said...

kak noor,
mustilah lelaki hehe. ermm yelah skali imbas nmpk cenggitulah cumanya sbb dtg dr ruangan Tagged ni sy susah nk pcaya sket.. huhuh

RaFFLeSiA MeRaH said...

cubalah kwn2 dgn dgn si k***i tu, mane tau dia betul2 ikhlas ker....tapi jgn caya sgt bab gambau tuuu, kot2 dia tepek gambau mamat mane lak kan....apepun, take care.....

kad0k. said...

dulu ada tagged..lepas tu delete sbb lain mcm aje org2 dlm tu...hehehehee

Masy said...

kak RM,
kene pk2 ni heheheheh

kadok,
tu laah kan? serem laa plk sikit sebanyak huahaahhahah!!

kueh bakar said...

tu...opismate ko tu..secret admirer..ahaks

zino said...

kalau yg tanya dah keje ke student lagi tu agaknya student lagi la kot.. nak cari rakan sebaya hehe..

Azhar Ahmad said...

Huahhauhauh, seronok juga ada org cinta kannnn

kingbinjai said...

oh aku ada facebook

Yatie said...

message yg dibagi mmg ayat makan jiwa tuh .. so sapa2 yg mmg lone ranger plus jiwang kompem cair laa .. tapi setuju la pasal tak baca profile2 org tuh .. sgt pantang ok .. buat penat aje aku tulis pepanjang dlm facebook dlm blog, pastuh tetaplah org tanya memacam .. sakit betul hati ... sbb tuh aktif facebook aje sbb add and accept friends yg mmg dikenali .. no new friends gitu .. lotih nak melayan .. ahaks ..

Masy said...

kueh bakar,
opismate? mana mana?

abah angkatku zino,
boring boring.. klu dorang tgk profile, leh tau umo sy brape huhu

azhar ahmad,
hahaha klu betol mmglah best

kingbinjai,
waaahh king pon ade fesbuk!

yatie,
betoi2. x prihatin lgsg hahaha

Anonymous said...

hye....nama u sape ek,,ahhaahahahahaahahah ;D
perrhh dasat mamat tu...cm honest jer...pe lagi masyitahhh?..try la..kenal2 xsalah kan?...manatau dis is da ONE!! ;) gud luck bebeh!
***Z

Anonymous said...

silap *heis da one!

Masy said...

kurzz,
iyoolah tu.. hehehehe