Monday, February 16, 2009

364: tekalah umur ai berapa lalala~

Salam sume..

Mengantuknyeeee ya Allah... ampunkanlah dosa aku kalau kerana dosa aku mengantuk macam ni (mungkinkah?). Kalau nak diikutkan, aku tatau nak cite ape. Ade jugek satu cite ni hah tapi nanti kang korang kata aku perasan lak padahal memang betul per kejadian tu berlaku. Ah tak kire, nak cite gak!

(Anne, Minnie - jangan muntah ok hahah)

Ok. Alkisahnye lepas aku dengan Anne berloba-loba kat Midveli dengan Dyana, kitorang pon pulanglah ke pangkal jalan. Pastu terasa nak singgah PAS sebab nak beli sebijik barang yang aku janji nak belikan untuk abang aku. Macam biasa bila dah tiba kat PAS, dah tentu kami akan melaksanakan tanggungjawab sosial iaitu melawat Minnie kat kedai beliau. Kebetulan masa tu dah maghrib, so aku pon pegilah solat dulu sebelum meneruskan aktiviti wajib kitorang bile berjumpa iaitu makan (lebih kepada bawak Minnie gi makan sebab tanpa kitorang, aktiviti makan untuk dia adalah mimpi sajork ahahha).

Cite bermula masa ni la.

Aku pegi sorang² je ke surau tuh, naik lif. Masa aku baru sampai tu kebetulan ade laa dua tiga ketul bebudak lelaki ni kuar dari entah mana tah (lepas tu baru aku tahu diorg kuar dari area tangga). Kendian salah sorang budak tu pon tegur aku.

kak, surau kat tingkat berapa eh?
tingkat 5

Pause dalam dua tiga saat, pastu dia pun sambung.

awak keje sini eh?
Geleng
belajar?
Geleng
sorang je ni bole laa ngurat
Senyum. Situasi ni biasalah. Aku tengok baju budak tu. Oooo keje kat situ. Dekat je dengan umah aku.
dah kawen ke?
belom. Aku rasa poyo giler ah keadaan ni. Rasa nak gelak guling² pun ade tapi nantilah.
wooo ok laa tu. boleh laa saye ngorat. bole ke?
Senyum macam tadi. Aku bukan senyum malu² ok. Senyum tengok telatah budak² nih.
ok laa senang cite - kuar henpon - saye nak nomo tpon awk
Hoooooooo mek terbeliak.
cepatlah, saye dah abes gentle ni.
errr..

Bla bla bla. Ikut sampai dalam lif. Desak² lagi. Last-last tu aku bagi je. OoOo suke diingatkan bahawa aku bagi atas beberapa sebab. 1st, untuk elakkan dia folo aku sampai surau tuh (reputasi ok), and 2nd - sebab hp aku leh block nombor. Hahaha. Kalau dia kaco² and aku rasa menyampah, aku block jelah nombor dia, ape susah ye tak?

Nak cite part yang paling best sebenarnya. Hahahaha. Dia tanye umur aku berapa.

teka le
21?
bukan
22?
bukan
ok laa last - 23. muka cam budak² je


Hahahahahahah!! Itu jelah aku nak cite lalalalalala~
:woooh:

39 comments:

arianna adrizal said...

mebi la cam gaya budak2.. tp peha yg montok itu takleh menipoo ok.. muahahhahahahhaha *apa kaitan pun tatau janji bunyi cam dengki*

Mr PenyuBiru said...

umur ko baru 23? cam tak caye je. gaya cam makcik² je. muahaha... larikksss!!

ad3ck said...

entri neh mengingatkan ku pada kesah pakcik yang igt ku student SPM masa usiaku 24 thn. huhu bencinye ;p.

Masy said...

anne,
lalalala tp budak tu bukannye tgk tang montok tu lalalala hahahah

penyu,
muahahahaah tak lut tak lut! hahah

ad3ck,
benci ke? cam suke je tu? huehehehh :D

deyana said...

konfem budak tuh 23thn...siap last tuh...hahahahahahahah

Masy said...

deyana,
akak pon rasa camtu laa hahahaah

kadok said...

umur ai 17 tahun...bole? gigih betul la budak tu..smpi nak ke surau mintak no hp. sebat aje sementara tgh muda2 ni (23 thn kan?)...hahahah

Anonymous said...

ermm sya agk bersetuju ngn penyataan cik anne itteww...itu dram2..xblehh tipoo..;p
***Z

Masy said...

kadok,
alahai.. takmo ah budak2 hehehe. 17 thn? tahun bile tu? hahahah

kurzz,
eleehhh.. klu awk baru kenal sy pon awk ckp camtu kot lalalalalala~ :p

Rya said...

tahniah kerana b'umur 23 tahun.
*clap clap clap*

chii said...

walaweh..sis..pe petua nampak muda remaja..aisey..23 eh :p

Masy said...

rya,
tengkiu2 :D

Masy said...

chii,
errrr petua petui eh.. ermm.. tataulah, senyum sokmo kot? hehehe

Jard The Great said...

waa, kak! Syabas!
Hehe. Ada sambungan crita x nie?

zino said...

so lepas tu apa jadi ada ke dia talipon.. hehe.. itu stail zaman sekarang ya..

Masy said...

jard,
yaaa syabassss hahah!
ade sket tp malaslah hehe

abah angkatku zino,
aaa ade - semalam dia call. heh. budak2 skang ni bah.. berani x tentu pasal hihi

HEMY said...

wahahahaha!!!!gelak guling2...gila betol la itu budak..nampaknya pengaruh nabil sgt hebattttt!!

so ling..agak2 bila kita leh kapel..ehehehe

tp muka baby mmg muda pung..eheheheb(bodeks)

gambar last tu mmg impak maksima..mula2 nk muntah skit baca entri...skali ujung ada pose siap caption..trus cirit..ahahaha

13may said...

ni umur bape nih???

bgtau laa...dah abis gentle dah nih :D

Masy said...

anul,
hahahhaa mmg giler ah! tatau la syaitan mana merasok beliau aritu heh

;;) aku tau aku nmpk muda. bile kite nk g piknik ni hah?

ko jgn laa cirit lebih2. kang bdk opis ko kate ape plk hahaahha

13may,
ai baru je 13 tahun bang, hahahahaah

Mak Su said...

waaa, bestnyer kena ngorat... sweet 23 :D

Sastri said...

awet muda tuuuu... :D

Masy said...

maksu,
klu kene dgn taste kita mmg best hahaahha

sastri,
amiiinn~ ;)

achik said...

ish, rasa cam dah komen semalam.. x rupanya.. gara2 terkesima sgt ngan akak yg awet muda.. hahaha.. ;p

HappyIrfa said...

adui..gelak sakit perut akak tau.
tp situasi ko ni sama macam adik akak.umo dah masuk 26 tahun ni tp masih jugak kena ngorat dek budak belasan.slalu kena tanya 'blajar kat mana?'sbbnya dressing mcm student.haha..kenapalh akak x de org tanya camtuh.huhu

Masy said...

achik,
awwww tolonglah jgn terkesima dgn akak ehehehhe

kak irfa,
hehehehehe~ waaaaa ye ke? sy aritu takde laa dressing cam budak2 pon. biase je. tp tah - budak tu rabon kot. hihihihi

aNIe said...

Hehehe..alah masy...apa salahnya terasa muda kalau orang betul2 ongat kita muda...akak pun selalu terperasan macam tu...heheheh...best kan?

Sham said...

Bluekkk.... bluekkkk

*Muntah ngalahkan isteri sy yg tgh ngandung...

Masy said...

kak anie,
tu laah kan kak.. bkn kite yg ngaku kite muda, org dah kata kite terima jelah hehehehe best2 :D

sham,
eleeehhhh jeles...! ke nk bgtau wife ngandung? haaaa hihihhi

Lee Novotny said...

Aiyyooo ala ala stalker lah puloks!!! tapi sujudsss ebab menten Diva! Hiks.... alaa uols nampak mudalaaaaa..ntah?? Berapa ntah??? heheheheh

Ms Minnie said...

betui! betui! betui! (macam dalam citer upin ipin)... tanpa ko dan anne acara makan bagi aku adalah umpama mimpi dalam mimpi... muahahha

aku bangga ada kawan yg nampak muda tapi tak la muda sangat... (hahaha anne, ayat akak ni ada cam ayat jeles gak ke???)

Masy said...

lee,
ahahahaha ala2 laa tp taklah kot :D tengkiu2 ;) cuba tgk u nmpk muda x? meh tgk jap hihihi

minnie,
kan kan kan? aku tau dah hahahahahha

ko jgn laa bangga, nanti ko pon rasa muda jugek (haaa ade cam ayat tamak tak nak muda sorg? wahahahhahah)

Ungku Nor said...

huh..akak ni Anjib cakap macam budak darjah enam lak..tak kerek pon!
;p

Masy said...

kak ungku,
tu nk kira puji ke keji tu hahahahahahah!!

Purpleheart said...

Ok la tu tak yah susah-susah ambil supplement awet muda..

Masy said...

kak PH,
betoi gak eh.. hehehe tp lg 10 thn lg kene laa kot..heheh

kakLuna said...

dah abis gentle takpe..jangan dah abis gentel. kah kah kah

Masy said...

kakluna,
hepppp ape ni gentel2 hahahahahahha

Kasih Alyza said...

hahahahah, suka la citer nie... cam akak la bila bawa tour org ingat cam baru abis blajar 23 24 gitu... kdg2 rasa sesak pon ada..

ello 24 tu 10 thn lps nyer umur tau muahahahaha... tp mmg ramai yg kata umur lingkungan 24, kdg2 suka tp kdg2 nyampah gak huhhhhh...

Masy said...

kasih alyza,
hehhee ooo akak pon awet muda ye? ok laa tu hehe

tp yg tak syiok klu kite g jmpe org atas urusan keje pehtu org pandang sebelah mate je sbb ingatkan kite bdk2 lg huhuhhuh