Friday, February 27, 2009

369: Alkisah semalam


Mr Sivaji merenung pinggan nasik aku yang masih berbaki separuh. Ada daging kambing yang tak habis, dan tulang ayam yang tak dikokel dengan jayanya. Berkerut-kerut dahi dia - macam tak puas hati je.

I rasa tak bestlah tengok you makan macam ni, Mas
Nape?
Taklah. I tengok dari tadi you macam takde mood je. Makan macam tak selera, tak sedap ke?
Biasa je, kire ok la - not bad.
Sambung hisap rokok. Tapi macam tak selera je? You tengok ni *tunjuk pinggan dia* Haa ni baru namanya selera. Haaa yang tu *tunjuk pinggan staff lagi sorang* itu laaaaaaaaaaagi selera
Hehehe
I tengok you makan macam.. ape eh..
Tak menjiwai watak
Haa.. macam tak menjiwai. Tak sihat ke?
Ermmm.. perut rasa tak bestlah Mr Sivaji
Nape? Nak uk-uk?
Hahahahahah. Itu dah setel dah pagi tadi
Ceh~ Tak pun you order benda lainlah. Murtabak nak? Nampak sedap je.
Takmolah.

Aku pun tatau laa nape. Tapi memang semalam rasa semacam je tubuh badan aku neh. Masa gi ke opis-opis kat KOMTAR sanun, rasa seram sejuk je badan. Nak muntah pun ade. Jantung punya kencang berdebar memang mengalahkan genderang mau perang. Alahai... ape kene laa aku ni. Pastu rasa macam penuh angin je satu badan. Bukan angin nak marah, angin betul la. Sakit je dada aku sebab angin-angin tu semua takmo nak kuar. Buat hape dalam kat dalam tu, buat pusat peranginan kot. Huhu.

Oh.. Semalam aku ke Penang lagi. Hehe. Oleh kerana ade orang lain drive, aku cuma ganti mamat ni (sebab kesian tengok dia ngantok giler) dari area Gunung Semanggol sampai Tapah je. 1 1/2 jam sajork. Pastu Mr Sivaji plak.

Hana, setel sudah urusan kita. Hehe.

Minggu depan macam kena pergi Penang lagi. Minggu satu lagi macam kena pegi Terengganu pulak. Macamlah. Tapi macam iye je. Badan penat. Nak kata ape. Nature of work bak kata orang tuh. But still, aku suka apa yang aku buat sekarang.

:okay:


# ok la.. senang cakap. aku memang ade rasa cam terkecik ati. sebab aku pikir, sesibuk mana pun aku, cepat atau lambat - mesti aku akan bagi perhatian gak. bukan lama, tak sampai seminit pun. susah kot. tapi bila aku kaji pulak kedudukan aku dalam situasi ni, aku pun jadi malas nak bising walaupun kadang-kadang tu ter'rebel' gak. biaselah jiwa kalau dah kacau tu. aku memang tak reti nak cakap mende ni pada yang berkenaan memandangkan aku rasa kadang2 tu mende ni bukan isu pon. it just.. ntahlah. kalau aku yang macam tu, mesti lain pulak keadaannya. tapi kalau aku dibuat macam tu, aku jugak yang kene paham. sape nak paham aku? sape lagi - aku jelah. huhu. give and take. tapi kadang-kadang aku rasa aku yang banyak kene 'take'. bukan merungut, cuma nak bagitau je. aku ni pun satu hal. ntah sampai bila nak macam ni.

18 comments:

13may said...

bestnya mai penang :D

ad3ck said...

nak join gaaaaak. bukan join mai penang, join uk-uk eheheheehehe.

achik said...

tu la cam best je keje kak masy.. ada kosong tak?? ekekeke.. ;p

Masy said...

13may,
best kee?? :p hihihi

ad3ck,
drpd join uk-uk tu, baik join g ulu yam :p

achik,
kang x seswai dgn jiwa kang hehehe

Sierrauniform said...

nature kerja ko ni mmg bagus untuk ko.insyaallah.suksess selalu.amin.

Mak Su said...

entahlah Masy, kita ni kekadang rasa ok, kekadang bercelaru gaks, tapi maksu rasa it's ok kita luahkan, daripada kita tahan2, nanti merana badan :)

Masy said...

rembo,
aku pon rasa gtu. tengkiu2 hehehe

maksu,
tu lah kan. luah je bkn pegi tumbuk org pon hehehhee

arianna adrizal said...

ckp jelah kambeng kat situ xsedap.. silap2 sivaji banjer tmpt lg kelass.. huhu.

Masy said...

anne,
xde rasa nk makan time tu.. rasa x best sgt2 huhuh

Rya said...

eh eh facelift

HEMY said...

oh..aku dh bley letak kumen...perut mu skit..perut ku jua...

Masy said...

rya,
ha?

anul,
huhuhuhuhuh adekah duitmu itu duitku jua?? ;D

Jard The Great said...

oits.. takde org len ke yg boss leh antar utk ke sana?? hehe..

aku dulu pernah gak memberontak kat kompeni lama.. pastuh aku dpt warning letter...

diorg letak aku kat department len.. under pemerhatina slm 3 bulan. bad performance terus pecat... tp tak smpi sebulan.. surat tu ditarik.. dn dpt surat excellence plak.. haha... tak lama pastuh.. aku berhenti keje join gomen..

kalo nak memberontak pon.. kena berani tanggung risiko ar... berani buat .. berani la tanggung.. hehe.. for better or for worse..

Masy said...

jard,
klu guwe nk mmberontak watpe? guwe suke jee jalan2 ni hahahahaha! drpd dok opis keboringan. melainkan klu byk keje then i declinelah. hehe

hanisakura said...

huhuhu..bestnyer merayau2..kalo kat opis ktrg pun kdg2 baik outstation lame2 n jauh2.. sebab dok kat opis asik terganggu jer oleh bos yg x reti dok diam tuh..hahah... jiwa kacau? kita serupa, kita serupa..lalalal

Masy said...

hanisakura,
merayau2 pun keje laa pulak, so x brape merayaulah pun huuh

Ungku Nor said...

akak pahaammm..akak pahaaaammm..

*angguk dalam pakse*

Masy said...

kak ungku,
bagus bagus hihihihiih