Monday, March 23, 2009

377: Henpon sape neh?


Dua minggu lepas. Satu malam di Hulu Terengganu. Discussion. Tapi tengah 'take 5'. Aku yang ala-ala mengantok-tapi-kang-bile-baring-takleh-tido-sampai-pukul-3 pagi tu mencari apa-apa saje benda yang boleh menarik perhatian. Kendian ternampak seketoi henpon asing di atas meja. Ku ambil dan ku belek serta cuba mengenali beliau secara mendalam.

sape punye ni eh?

Dua ketol budak lelaki a.k.a opismet aku wat bodoh je. Tak pastilah sama ada memang bodoh apabila malam menjelma ataupun suara aku terlalu merdu dan syahdu untuk didengari. Ulang lagi skali.

sape punye henpon ni?

Dua-dua pandang. Mata ke kerang tu? Heh. Ntah. Simple je jawapan. Ku belek lagi. Curious laa pulak.

Ko punye eh Pok?
Tak ah

Lel? pandang yang sorang lagi.
Saye punye ni hah. tunjuk henpon.

Ku belek lagi.

Kak A punye kot.. kata si Pok.

Aku angkat kening seblah. Hoh? Sejak bile dia tukau henpon? Diam.

Akak tengok sms eh.. sambil pandang dua-dua. Buat tak tau je! Ooooo buat tak tau eh.. Aku pun tengok sms. Kosong. Inbox, Sent, Draft - sume kosong. Ceh~ Try tengok call in, call out. Pon kosong gak. Hoh??

Masing-masing takmo ngaku ye.. Takpe... Sambil menaip, aku sebut kuat-kuat apa yang aku taip.

YES TOMOK dan hantar ke 333....

Henpon di tangan aku tetibe hilang, dirampas! Hahahahahh!!!

Siottt jeee nak sms Tomok plak!! Sibbaik tak send lagi, wat rugi 50 sen orang je! Kata Pok.

Nak soh ngaku henpon sendiri pon susah. Poyo betoi.

:ahaha:

37 comments:

ad3ck said...

Tapi pada masa yang sama awk mengantolkan diri awk yang awk tuh fan Tomok Newboyz. Ahahahahaha.

Rya said...

kahkahkah.
jurus akak memang takleh blah btul.
tuan punya henfon bajet nak akak puji-pujian dulu henfon dia kot, tu tanak ngaku awal, skali akak wat keji nak undi tomok daa..
sy pun tak rela begitu akak ; p

Masy said...

ad3ck,
taklah smpi jadik 'fan'. suke2 gtu jelah. bkn kat new boys tau, kat tomok je. masa OIAM je ;) hahaahah

rya,
mungkin laaaa.. tp henpon tu biase je, xde laa best mana pon smpi nk akak puji hihhi~

sofea said...

muahahaha....kalo sy la kan..sy send dh kt tomok tu....haha...bes ape tomok nyanyikkkkkkk....meh kite undi masuk TOMOK....hahahah

Masy said...

sofea,
lagi sket jeee lg akak nk send tu hahahahahaha! akk dah sms dah, anda bile lg?

huahahaahahhah!~

achik said...

apa daaa henpon sendiri pun x nak ngaku..

akak ni tgh giler tomok sungguh.. ekeke.. ;p

Masy said...

achik,
itu le pasal :p

errr taklah giler.. viase ajork hehe~

mrozaidi said...

Saya punya..i'sorry

Jard The Great said...

tomok fan sungguh.. hehehe..

Masy said...

mrozaidi,
errr punya apa?

jard,
tak laaaaa (sambil sms tomok hahahah)

HEMY said...

masy berjaya menaikkan nama tomok utk imuniti...masy hebattttt

kakLuna said...

henpon dia jenis kene ikat getah baru dpt signal tu ek?tu yg malu ngaku. :D


ON CINTA dan hantarkan kepada 33*** apa2 je lah

Masy said...

anul,
wehhhh xde kene mengene arr dgn aku hahahhahahah

kakluna,
taklah pon.. henpon baru jugek tp ala2 x brape nk baru hehehe

zino said...

lain kali kalau tak ada yg ngaku masukkan dalam bakul sampah je.. hehe

arianna adrizal said...

ooo tomok eh.. zzzz~

Monkey D Luffy said...

FANATIK TOMOK!

Qas said...

suke beno awok dengan tomok ye

Masy said...

abah angkatku zino,
drpd masuk tong sampah, baik sy jual hihihihihi

anne,
tidoooo je budak ni tau!

monkey d luffy,
salah salah. tomok yg fanatik aku ahahhahaha

qas,
salah gak! tomok yg suke awok. eh? hahahhaha

Mr PenyuBiru said...

kamu patut buat banner "Blog ini menyokong Tomok dalam OIAM" kat atas tu. hik3..

hanisakura said...

hahahah..best giler idea..bleh jadikan cth di masa hadapan nih..heheh.. tp btul la k.masy..best aper tomok nyanyi lagu beyonce ngan MUH hari tuh.. :P

Masy said...

penyu,
ermm ok gak idea ko tuh. hahahahah!!

hanisakura,
hehehe. tp mmg best pon dia nyanyi masa tu. cuma last week je kureng sket. mungkin sbb x mendapat sokongan secara langsong dr akak kot hahahah

rozita said...

sian tepon tu..takde siapa yang ngaku tuan dia :)

Masy said...

rozita,
sibbaik sy wat camtu kan? klu tak, sian dia heheh

Mak Su said...

amboi, tak mo henpon tu tak per ek... meh kita kongsi henpon dia, buat afundi dan sms yes :)

noorlara said...

henpong tu dah usang gamaknye atau saja ditinggalkan dengan niat tak! jeng jeng jeng

Masy said...

maksu,
meh kite pakat2 undi :D

kak noor,
tak usang pon kak.. saje je dorg tu nk wat sy kompius heheh

indera kencana said...

Dia nak kasi Masy hp dia la tu. Tapi apsal leh kedekut lak??? konpius...

Anonymous said...

xbley belahh.....hohohoho..
*xmengaku lagi tuu.....ceh :"
****z

Masy said...

abgku indera,
takde maknenyeee.. saje je bdk2 tu nk kompiuskan sy hehehe

kurzz,
heheehehhehe

klu terus x ngaku, sy send 10x hahahahahha

kadok said...

henpon canggih sgt kot masy..tomok? i loikeeee..wahahahha

aNIe said...

Masy...ude tu fan fanatik Tomok...sekarang ni sibuk nak tengok one in a million sebab tomok ade...hehehehe

kingbinjai said...

ha ha apo la

aim-a said...

tomok? huhuhuhuhuh..ape yg besh sgt tu...sengau semacam jerk...oppsss....sowi :p

Ms Minnie said...

masy, aku pun nak ikut anne tido la....

Masy said...

kadok,
takdo laa canggih mana pon ;p hahahah undi undi! :D

kak anie,
waaaa fanatik ke? bole laaa tgk OIAM sama2 dgn sy hehehhehe

kingbinjai,
:D hohehohe

aim-a,
laaa itu dulu ler.. skang dah takdek daaa sengau tu.. betoi niii hehehe

minnie,
ah kooo tidoooo je hahahhahaa

yOnnA said...

hahhaa
amboii sebut nama TOMOK nampak hahaha.
yonna pon suka dia time oiam.
bukan new boyz tu heee

kene buat taktik gitu rupanya kalau nak tau owner hp yg ilang :p

Masy said...

yonna,
hehehhehe akak pon ske dia dlm OIAM hurreyyyy :)

aaaa itu cara yg akak tpikir time tu laa heheh