Friday, April 03, 2009

381: Unwell..lagi~

Salam semua...

Sepatutnya petang selasa hari tu aku dah siapkan satu entry ketawa-ketawa untuk diapload kat sini. Sayangnya sebelum sempat aku menaip dan mengedit gambar untuk tujuan tu, tetibe perasaan jadi sangat pahit. Bila pahit, camne aku nak menjiwai penulisan yang manis², ye tak?

Kemudian secara tetibe gak Mr Sivaji bertanya sama ada aku nak follow ke Perlis atau tak. Pikir banyak takde, aku on je.

Aku ke Perlis dua hari ni. Dan hari ini aku berasa sangat tak sihat. Batuk makin teruk, dan ada kemungkinan akan demam. Ni semua gara-gara..


Dah hujan pun masa ni. Tapi aku tetap jugak nak bergambar kat puncak bukit ni. Bila sampai Shah Alam malam tadi, aku dah tak daya nak mandi. Pagi ni rasa suam sangat badan aku, kepala pun berat - but still aku ke opis arinie, cuma lambat hampir sejam.

Aku rasa tak mampu nak menaip panjang-panjang walaupun banyak cerita. Nantilah, bila dah ok sket aku cerita eh.

:antok:

# Baby Kak Ina tenat. Operation terpaksa ditangguhkan sebab baby dia kecik sangat. Teruskan berdoa ye kawan²... huhu~

25 comments:

Jard The Great said...

adui.. tenat tuu... huhuhu...

nways kak masy aka baby.. harap u beransur sihat ok??? huhu..
rindu plak pada post2 yg girang gembira.. hehe

Mr PenyuBiru said...

abis tu ko mandi tak pi opis pagi ni?? haha

Rozita said...

moga cepat sembuh ye..
minum ais banyak2 utk ilangkan batuk tu..take care :)

Masy said...

jard,
tu lah.. terkedu jap smlm. huhuh

harap2 camtu laa.. ala bole je nk buat entry girang2 ni tp paler beratlah huhuhu~

penyu,
mandi laaa.. aku bkn cam ko suke mandi kat opis.. :p

kak rozita,
mekasih kak..
silap sy terorder air berais smlm padahal dah lama x minum ais. huhuh~

HEMY said...

tipu la masy..kata tak sempat mandi..tp mandi..tipuuu

tu pose ko cam malu tapi mahu..ahahahhaa..tak tomok la camni..akakakaka

Masy said...

anul,
aku x mandi b4 tdo mlm td laaaa.. nk gi keje aku mandi ler.. ape laaaa itu pon susah nk paham :p

takdenye malu. aku nk cepat time tu dah ujan. kene blari lagi turun bukit plk huhuhuh~

Sierrauniform said...

sekarang memang cuaca tak menentu, jaga kesihatan kamu tu, jangan suka2 nak minum ais waktu malam..
kang selsema la, demam ker, sapa yang susah..sendiri jugak..


pesanan garang~huwawawwa

Rya said...

cepat2 baik ye..

to u..

and the baby..

Masy said...

rembo,
aku mmg dah lama x minum ais.. tp tataulah apsal masa kat perlis terorder, tp skali je. mebi sbb panas sgt kot masa tu.

sape yg susah? aku jelah yg susah pun :) tengkiu2~

rya,
insyaallah... :)

NONIE AZIZ said...

Moga baby tu kuat!!dah sampai wang kelian...akak pun tak pernah sampai lagi masy...

Lee Novotny said...

Amboi amboi amboiiiiii! ke puncak githoo walaupun tak sihat!!! **sujudsss!!!!

Speedy recovery nyah!!!!! *HUGS*

joegrimjow said...

ni kire addicted jugak la ye?
tgu la ok dlu
bru post

noorlara said...

tu le degil nak tunjuk kuat ngan alam kan dah demam, tak gi klinik dapatkan rawatan dan ubatke? makan ubat ikut waktu, makan minum dan tidur secukupnye, ingat kalau diabaikan nanti tambah teruk sape yg susah, sendirile kena fk!!!dak masy ni nak kena rotan gamaknye

Monkey D Luffy said...

vvavaav... bestnyer tempat tu :)

kad0k. said...

semoga cepat sembuh ye masy..

dan utk kak ina tu..semoga tetap tabah..dugaan dari yg esa..doakan kesihatan utk baby kamu..insya-allah

Mak Su said...

didoakan anak kecil itu diberikan kesembuhan

Alina... said...

hai salam kenal..
dapat blog ni dari blog kak lady..
semoga cepat sembuh dari nak demam..
semoga sudi jadi rakan blog saya..

fezaL Mohd said...

sakan disana demam sudah anda ye

zino said...

semuga cepat sembuh.. jangan lupa makan ubat.. jika keadaan memerlukan..

perlis la satu2 negeri dalam malaysia tak pernah sampai lagi hehe

13may said...

moga baik baik belaka...

http://tigabelasmay.blogspot.com/2009/04/04-easy-money.html

IdzaRis79 said...

moga anak kak ina tu cepat sehat dan dipermudahkan dalam segala urusan

kueh bakar said...

kuatnya ko berjalan..

ada tahi lalat kat kaki? musti besar...ahaks

Pujangga Asmara said...

Kesiannya Baby Kak Ina Tu.. Hope Dia Akan Sehat.. Huhu..


Pujangga Asmara

arsaili said...

salam get well cepat, begitu juga baby kak ina ameen

Masy said...

kak nonie,
sy pon doa camtu gak kak :)

hehe sy ni klu x sbb keje, smpi ke sudah x smpi situ kak :)

lee,
ehemmmm biaselah diva hahahaaha!! thanks lee!~

joegrimjow,
ehehehe sikit2lah :D
lmbtlah nk tunggu ok, sy cube post satu entry arinie :)

kak noor,
alaaa masa tu sihat lg huhuhu. blom gi klinik lg, esoklah kot huhuh. jgn rotan plss hahahah~

monkey d luffy,
yaaa best² moh cuti2 perlis :)

kadok,
insyaallah.. mekasih ye bro~ :)

maksu,
amiiinnn...~

alina..,
salam kenal gak
mekasih utk doa tu :) japgi sy dtg blog awk ye.. meh kawan2 heheh~

fezal mohd,
itu laaa psl.. huhuhuuhu~

abah angkatku zino,
rasanye mcm kene gi klinik gak ni.. tp esoklah kot..

sy blom penah gi sabah lg hehehe~

13may,
amiin~

idzaris79,
amiiinn.. sy pon harap2 gitulah.. mekasih ye dtg blog sy :)

kueh bakar,
sbb keje la.. klu x camne aku nk bjalan smpi ke Perlis tu.. aaa tahi lalat? ade tp kecik je hehehe

pujangga asmara,
kesian sgt, dh laa kecik huhu. amiin utk doa awk tu.. mekasih ye..~

salam arsaili,
amiinn utk kedua2 doa tu :)