Monday, April 20, 2009

387: Slomo bener!


Salam sume..

Pagi-pagi lagi dah ade aura negatif. Saboooo jelah. Bukan ape beb. Kat depan aku tadi ade laaa pakcik teksi ni hah. Slomo tu satu hal, yang wat aku rasa nak pijak je stereng kete dia bila aku peratikan jarak antara dia dengan kete depan tu boleh muat sebijik kete lagi. Tak ke hangin satu badan???

Lepas satu, satu kete masuk depan dia. Siamang gagap betul laa!! Kot ye pon nak berbaik dengan orang lain, tunggu hari lain bole x pokcik? Dah laaa jalan nak masuk ke SUK tu tutup plak. Lagi dengan jem. Arggghhhhhh!!

Sabau jelah.. huhu~

Cite lain.

Sabtu lepas. Seperti yang disarankan, aku pun pegilah jumpe doktel. Kali ni doktel kat klinik lain plak. Doktel pompuan ehehehehe. Ekcely klinik ni kat area opis aku yang dulu (sebelum pindah) so... sejarah kesakitan sume ade kat situ la.

Lepas je aku cite, doktel pon tanye : ade asma ke? Adeh.. moga-moga takde laa kan sebab aku rasa takde laa sampai tahap takleh nak bernafas, just batuk je. Akhirnya dapatlah segala ubat-ubatan. Time nak bayar tu rasa nak ter'asma' kejap bile tengok bil. Tak mahal la sebenarnya - RM61 je (je???!!). Abes laa duit claim aku huhu. Tapi takpelah, demi kesihatan. Bile dah kene bayau camtu, nyesal laaa plak tak amek duit Mr Sivaji aritu. Huhuh~

Ubat batuk kali ni agak-agak jahanamlah dari segi rasa dan perasaan. Mengantuk sesaja tapi taklah tido mampos. Ok laaa kot eh kalau macam tu? Heheheh~

guwe pon rasa slomo cam pokcik gak klu makan obat satgi


* japgi kene kuar ni. ade² sajelah bos aku neh. huhu~

29 comments:

Rya said...

pakcik baru balik honeymoon kot..
mood pun masih di awang2an..
ekeke..

Mr PenyuBiru said...

samaa aar kita. err..tapi aku tak naik teksi.hehe..

kekadang bila kita nak cepat, ade je halangan yg membuatkan kita jadik lambat.

smoga cepat sembuh dan lekas kahwin. ahaks!

Masy said...

rya,
mungkin laa jgk eh hhahahaha

penyu,
aik abeh ko sama dgn sape? hehe

betul laa.... saboo jelah.

aaa amin utk dua2 doa ko tu hahahahhah

achik said...

oh2 pagi tadi saya geram ngan pakcik teksi gak.. bawak slow giler.. tekanan je..

Mya said...

cepat sihat yang..

NONIE AZIZ said...

uisshhh pakcik tu ikut undang-undang mengikut jarak yang selamat...hahahaha..saja nak bagi tambah marah...lalalala

simpan tanduk balik...

moga cepat sihat dik...

HEMY said...

slomo??tak pnh dgor..menggomol penah la..ahahahaha

Mak Su said...

teruk gaks batuk tu gamaknya, sampai RM61.00. makan ubat betul-betul ya.

Jard The Great said...

harap kak masy sihat cepat la.. huhu..

tak rugi duit diblanjakan utk kesihatan.. hehe

Masy said...

achik,
agaknye mmg arinie ari pakcik teksi lemau sedunia kot hahaha

kak mya,
harap2 gitulah..mekasih kak :)

kak nonie,
aahhh akak ni beking pakcik teksi plk! ade skendel ke haaa hahahahah

mintak2 camtu laa kak :)

anul,
slomo means slow motion arrr :p gomol je keje ko :p hahaha

maksu,
entahlah.. doktel kata paru2 clear. tataulah ape yg x clear huhu~

Masy said...

jard,
yee begitulah harapan kakak jua.. dan harap2 x rugilah. klu x baik2 gak, mmg rugi rsanye hahahhaah

Sierrauniform said...

'harap kak masy sihat cepat la.. huhu..

tak rugi duit diblanjakan utk kesihatan'..belanja aku pun tak rugi jugak u nknow...ahahha

Masy said...

rembo,
belanje ko eh... tengoklah camne hahahahahah

kadok said...

bkn medical bole claim ke? byk minum air la sis..baru batuk tu lega..huhuhuh

Mak Su said...

ada award :)

Masy said...

kadok,
bole bro tp bulan depan ler.. uhuhuhu.. ni tgh bantai air ni hehe

maksu,
award??waaaawww ade duit tak maksu? hehe

kingbinjai said...

ha ha tak tahan gelak saya baca pasal pakcik tu hahahaa

Monkey D Luffy said...

aku bayangkan muka ko mcm kucing tu... kakaka

eL said...

ye la moga cepat kawin haha larik topikk

acik ila said...

slomo tu apa?? selsema ekk.. semoga cepat semboh yer.. sian masy.. mesti melepek je lepas makan ubat batuk tu.. get well soon..

Uncle Lee said...

Hi Masy, first time I read the word, 'slomo', ha ha.
Must be a Malaysian invention.
We too have our fair sgare of slomos here.

I have installed a very powerful Italian air horns in my car....and it sure wakes them up if they holding up traffic, ha ha.

You take it easy, have a nice day, Lee.

Masy said...

kingbinjai,
pagi ni pon ade lg - tp bkn pakcik teksi. ni mamat sengal mana bawak kete terhegeh2. gambir sarawak betoooiiii!!!! *grrrr*

eL,
aikkk motip?? hahah tp amin gaklah hahah

acik ila,
slomo = SLOw MOtion. kat umah bolehlah nk melepek, kak. kat opis x dapek. kene wat keje lg ade huhuh

uncle lee,
hahahahaha yeahh.. it's my new invention. cool huh? :D

sy pon rasa2 nk pakai speaker polislah uncle. klu ade yg lembab2 tu sy sound je "kete bernombor sekian sekian, sila tingkatkan prestasi dan kurangkan kontroversi. laju sket!" hahahahha

u too have a nice day, uncle :)

poyaty said...

k.masy, cpt sihat.

keje kat SUK ke kak?

Masy said...

poyaty,
amiiinn amiiinnn

taklah.. akak lalu situ sbb nk gi opis je heheheh

flush said...

ko pergi tak kenduri acai.. gambar ada tak.. aku tak pergi la, maklum la jauh.. wish je la..

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam...sabor jelah....senag jelah,,sgka baik,,mgkin pak cik tu,,keta dia dah leh laju...kene slow je...

Masy said...

flush,
tak pegi ler.. xde geng nok pegi huhuhu. ingatkan ko pegi, br nk mintak apload gambau huhuh

salam APS,
huhuhuuuhhu sabau sabau huhuhuhhuhuhh *sambil sepak tayar kete* hahahaah

noorlara said...

memang melambak pemandu yg tak brape siuman kat jalanraye macam dia org jek bayau cukai jalan, pandu dah le slow pehtu siap bersembang ngan henpong.....sabau sabau sabau

Masy said...

kak noor,
sembang lg, sms lg - klu ye pon nk sembang nk sms, dok laa kat lane kiri. ini ketegaq jugek nk dok kat lane kanan. langgar bontot kete tu kang baru tau

sabau sabau sabau