Monday, May 04, 2009

392: Hadiah

Salam sume...

Suatu hari. Malam tu, macam (tak) biasa aku OT. Memang dalam dua tiga minggu ni, aku akui jadual agak ketat. Juggling dengan dateline yang bukan setakat satu, tapi tiga – memang buat aku terpaksa juga OT. Kalau tak OT kat opis, aku bawak balik kerja² tu semua dan cuba siapkan sepanjang hujung minggu. Tak kisah pun, bukannya ada sape-sape yang tunggu kat rumah, ye tak? ;)

(terima kasih untuk kawan-kawan yang temankan aku dengan YM – susah2 je hehe)

Menjelang pukul 10.30 malam, aku putuskan untuk pulang. Masalah printer memang tak dapat aku selesaikan. Daripada aku dok tercongok sampai pagi tapi tak boleh nak buat ape, baik aku balik. Selepas mengadap Mr Sivaji yang sedang menunggu dan menjelaskan apa yang patut, aku pun berkemas-kemas untuk pulang. Tengah elok aku berkemas, tetibe..

Mas~

Aku menoleh. Alamak.. Mr. Sivaji nak soh aku buat pindaan apa-apa lagi ke ni? Huhuh.

Nah, ni untuk u

Aku menyambut beg plastik tertulis British India Home yang dihulurkannya. Menjengah ke dalamnya.

(ni lepas dah letak kat umahlah hoheho)

Sama macam kat opis ni. Ekcely lepas I beli dua, rasa macam tak sesuai pulak nak letak dua-dua kat depan tu,macam semak je. U ameklah.
Hehehehe. Mekasih Mr. Sivaji


Mr. Sivaji memandang ke arah rakan sepejabat yang kebetulan berada di situ dan mendengar segalanya.

Sori eh Melur (nama tipu), I tak bagi kat u sebab u duduk umah abang u. Mas dah ade rumah sendiri. I’ll give u samting else later ok?
It’s ok.. Saya tak kisah pun hehe

I bukan ape. I tell u, I memang dah selesa dengan Mas. I tau I boleh cakap pape je dengan dia sebab dia takkan perasan punye. So u jangan kecik ati pulak.

Taklah hehe


Tak payah la nak gosip-gosip :p Mr. Sivaji memang macam tu. Ada benda dia akan bagi orang lain, ada benda dia akan bagi aku. Dia akan bagi apa saja pada staff dia, terpulang pada penilaian dia – apa yang sesuai untuk siapa. Sebelum ni dia bagi aku mende ni.


Ape nama benda ni hah? Aku panggil je akar kayu, kayu – kayu kayan pon bolehlah. Ini pun daripada British India gak. Tapi takde proof laa, sebab takde engrave kat kayu tu hahaha. Alkisahnya masa mula-mula dia letak mende tu kat opis, Mr Sivaji tanya – aku suke tak? Hoh mestilah aku suke. Memang stail-stail gini laa yang aku dok angan-angankan untuk rumah aku sendiri tapi tu lah.. ntah bile nak jadi nyata la angan-angan tu sume. Pastu Mr. Sivaji pun tanye,

U suka tak mende ni?
Suke!

Kalau camtu, u ameklah belen yang kat tepi pintu tu

Boleh ke?

Bolehlah. Tapi jangan amek yang dalam tempayan tu pulak
Ok ok hehe. Mekasih Mr. Sivaji hehehehe


Awal bulan lepas, aku dah jumpa pasu yang seswai giler untuk kayu ni. Tapi masa tu gwa takde duit la pulak. Makanya ku anggapkan ku takde jodoh dengan pasu tu. Tapi semalam aku teringat kat pasu tu. Serius ni. So aku pon pegilah PAS sorang-sorang (macam biasalah) dan terus tuju kat kedai tu. Malangnya dah takde dah :( Mek sedih. Mek rasa gurisan jiwa (tipu ah). Aku harap aku akan jumpe pasu yang serupa lain kali.

Kalau tak serupa pun, at least ada iras-iras. Bak kata orang, bila kita kehilangan sesuatu – insyaAllah, Allah akan kurniakan kita sesuatu yang lebih baik dari itu.

Betul tak?

Oh ye. Tahniah laa TOMOK sebab menang OIAM. Aku dah sejuk-sejuk tangan malam tu, nebes toksah cakaplah – macam laa aku Tomok! Tapi tensi siot, only 2 out of 10 sms aku yang dorang kira. Kalau nak claim balik boleh tak? Dah laaa sms rijek tu terus masuk sampai nak dekat subuh – tak lena tidor aku dibuatnye malam tu. Huhuhu.

# Takziah untuk abah angkatku atas kepergian ibu mertuanya pada hari Sabtu lepas. Moga roh almarhumah dicucuri rahmat. Alfatihah~

29 comments:

Rozita said...

org beri kita terima, ye tak?

Masy said...

kak rozita,
ye bener tu donk ah hihihi

arianna adrizal said...

stil xdpt tgk oiam!
berebot dgn omak den nk nengok af.
cis~

joegrimjow said...

beshnye dpt adiah
waa
sukew
xde org nak bagi

Masy said...

anne,
loh, ckp kat mak - af tu dah tak relevan dah dgn keadaan semasa. hahaahah

joegrimjow,
best best
ala nanti masa bday ade laa tu awek bagi kaaa mak bagi kaa heheh

Monkey D Luffy said...

apa ker itu? mcm lap kaki jer

Masy said...

monkey d luffy,
hahahah mmg pon atau dlm bahse sopannye rug.

Jard The Great said...

ehehe.. boss ko baik laa...

achik said...

baiknya Mr Sivaji.. :D

Masy said...

jard n achik,
bile dia baik, dia baik laa.. bile dia naik angin, rasa nk sepak2 je keting dia hahahahahh

noorlara said...

hehehehhe syonok dapat hadiah ni walau apapun nilainye yg penting ikhlas memberi dan menerima. Opsss ade tiga empat mende kecil-kecil oleh-oleh dari oversea yg janji nak bagik masy masih tersimpan elok, saja tak poskan, nak bagik sendiri. nanti bila ke kl kita jumpa kat R&R Sg Buluh bleh ker? (Banyak kali ke kl asyik lupers jek)

arianna adrizal said...

bukak blog ni perasaannya mcm bukak blog anul la. mebi kekata atas tu cam anul. yg pemalu tp riang tu. hoho

Masy said...

kak noor,
waaa bile kite nk jmpe ni eh kak? RnR Sg Buloh eh? bole kot. pape akak contact ler org ;)

anne,
biaselah.. kitorang kan skendel. wkakakakakakakakakkakakaka

kingbinjai said...

tacing tu apa?

kueh bakar said...

jum dating jum

eL said...

weh aku ingat masuk salah blog daa

Masy said...

king binjai,
tacing tu touching. sensitip la kot kirenye (tp kes sy taklah sgt hihi)

kueh bakar,
ha bile tu? ;)

eL,
hehehehe amacam, lebih terampil tak blog aku? hohoh

HEMY said...

waaa...tukar tajuk blog tu....hebak mu hebak!!!

Masy said...

anul,
hebak yeee hebak hebak hahahhaha tengkiuuu~

Lan Rambai said...

chehh.. rupanya ko salah sorang yg terlebih duit suka sms-sms bagi org jadi jutawan rupanya.... tak jadi nak ngorat hahaha

Masy said...

lan rambai,
aikkk ade ati nk ngorat aku rupanya. kantoi di situ. hahahahahhahaha

hep! org melaka jgn gatal2, benam kat depan A Famosa kang :D

kadok said...

perghhh..kamcheng gila dgn boss tu..budak2 opis ni ckp geng comolot...hahahah..

tahniah gak utk tomok. kesian dia. dengo kat radio, derang ckp penah kena balik batu dgn telur? haaaa..skrg dah ada 1mil. derang sure ternganga mulut. hahahah..ehhh..im not fan of tomok okkkk...:p

Masy said...

kadok,
hahaahahah gedik je comolot?? weekkkk :p

mmg betul pon dia penah kene baling telur - kat melaka pon penah dulu. bak kata sorg forumer ni, yg baling tu sume bdk2 laki yg awek dorg minat kat tomok masa tu. kes jeles la tu haahaha

opppp bro x minat ke? betoi ke? hihihihi

chii said...

wah..bestnye dpt opismate yg baek ati cam mr sivaji...hehe

eheh..seb baik ada gak vote yg masuk..drpd chii..tade yg masuk pun..cam ape je..seb baik toms menang..kalo x..mmg cam ape je kan dorang ni..

Masy said...

chii,
Mr Sivaji tu bkn opismate laa.. dia bos akak. bdak ni mesti tgk gambau je x baca. sebat montot tu kang hahahaa

lo ye ke? sadisss haahahhahh

NONIE AZIZ said...

Mr. Sijavi baik betul swoh dia jadi boss akak...kekeke

Masy said...

kak nonie,
time dia baik je laa akak bdoa camtu. time dia terbang ditiup angin topan, musti akak mintak berenti keje ahahahaha

Anonymous said...

ermm sebenarnya kesian kt org2 yg dok sms kt t*M*K tu..bukan pe..dier menang xde dier ingat punya sape yg dok sms undi dier byk2.n yg paling penting xde dier nk share ape2 pun dgn duit kemenangn tu...pemurah betul peminat2 dier kn..;)
*u***

Masy said...

kurzz,
at least dia ckp thanks ;) alaa zaman Mawi dulu ade ke dia bg duit kat org2 yg sms dia? same je.. setahu sy dia sndiri pon x dpt full sejuta tu. mostly duit tu utk sponsor album dia nanti..

lg pon cube klu kite jadik dia, takkan laa kite nk bg duit kat sume org yg sms. sungguh tiada logika ok tindakan tsebut..~ ;p