Wednesday, May 06, 2009

393: Nilai saye seringgit

Beberapa kali dalam beberapa minggu ni, aku rasakan diri aku semacam. Bukan demam ke ape ke. Ntahlah.

Cuti panjang Hari Pekerja. Aku tak balik kampung pun, ada sebabnyelah. So dalam 3 hari tu, aku asik bangun lewat je pagi². Biasanya time cuti, paling lewat pun aku bangun pukul 9. Tapi kali ni, pukul 10 pun mata rasa kelat lagi.

Banyak sangat yang terpendam.


Kadang-kadang sebelum solat isyak dan tidur, aku cuci toilet pulak. Malam tadi pun aku buat lagi. Berus lantai, berus jamban itu, sampai pukul 11.45 mlm. Kalau tak kenangkan arinie nak keje, tak mustahil aku cuci dinding toilet tu jugak. Ye aku tak suka toilet kotor.

Tapi kenapa tak tunggu hujung minggu? At least tunggu siang? Aku pun tak tau.

Malam tadi aku mimpikan seseorang. Aku cuba juga nak ingat siapa dia. Sebab perasaan aku dalam mimpi semasa bersama dia itu, adalah bahagia. Aku tahu dia adalah seseorang daripada 'buku sejarah' aku, tapi tak pasti siapa.

Daya ingatan aku dah lemah.

Dalam mimpi tu jugak, aku saksikan orang mati overdose dadah kat pasar malam. Dah dua kali mimpi macam ni. Ape kene mengena dengan aku plak? Aku tak consume dadah, dadih ade la. Ke orang tu mati overdose dadih?

Mungkin dalam diri aku, ada banyak benda yang belum clarify lagi. Aku mahu selesaikan, tapi bila aku cuba - aku rasa aku tak diberi peluang. Aku cuma berpeluang untuk memberi ruang pada orang lain supaya dapat selesaikan. Apa aku tak berhak ke untuk bercakap soal hati aku?


Aku cuba juga untuk lupakan. Tapi hujungnya nanti.. ermm..

Mungkin bila datang masanya untuk aku clarify, aku pun dah takde hati nak bercakap. Takpelah, tentang aku takde apa yang penting. Aku sihat. Aku kekurangan. Aku tak ada value yang setanding. Apa-apa jelah.

Harap hujung minggu ni dapat jumpa Alfi. Alfi, tolong Busu ketawa ye!

29 comments:

Rozita said...

setiap masalah ada jln penyelesaian nya..
kita lebih berhak utk 'diri' kita sndiri..

Rozita said...

yea..1st lah

Masy said...

kak rozita,
penyelesaian kene ada pbincangan dua hala. klu sorg2 je, x kemanalah.

yeahuuu 1st. nanti gi belanje diri sendiri ok? ;) hahaha

achik said...

rajinnya sental toilet malam2 buta.. :D

Rozita said...

ye tak ye jugak ye..
pujuk2 ku bawa lari hahahhaah
cuba lah ajak berbincang

Mr PenyuBiru said...

ku tahu dia adalah seseorang daripada 'buku sejarah' aku, tapi tak pasti siapa.hmm..dari buku sejarah. maybe parameswara atau pengawal parameswara yg kejar kijang putih tu kut.hehe

Masy said...

achik,
tu aura Livita ke hape tataulah. hahaahhaha

kak rozita,
ermm... :)

penyu,
aku rasa mungkin Hang Tuah kot. takpun Hotak Hang. hehehe

blackpurple @ jowopinter said...

Abstrak sungguh mimpi kamu ek...

Qas said...

mak ai. merah makngah!

baru semangat.

nah amik sploh hinggit. up lagi.

hehehe gurau2

Masy said...

BP,
tu lah. apa maksudnye ye?

qas,
membara2 rasanye semangat hahaahha

eh, bab duit jgnlah gurau2. terus bank in je, akak kompem x kecik ati hehehheheeh

kadok said...

selalu sental toilet ujung minggu je. x penah dibuat2 weekdays. hahhaha. jangan fikir sgt masalah. masalah sentiasa akan datang. setel satu..akan datang yg lain. betul tak? so jgn buang masa fikir masalah. kadangkala dia akan pergi sendiri...flow with the wind kata org jawa...huhuhu..good day sis..:)

Jard The Great said...

hmm.. apsal aku jarang sgt bermimpi?? huhuhu...

Masy said...

kadok,
hahahah itu laa.. wiken aritu takmo plk sental toilet. meroyan betoi.

pikir gtu2 je bro. hehehehe

jard,
tido ke mati ni hahahahahahh

zonaku said...

salam singgah...
dah slalu bc nama ni di blog org lain.. kali ni menyinggah la sekejap

Masy said...

salam zonaku,
yaaaaa sama laa kite senornye. moh la singgah menyinggah hehehe

tengkiuu~ :)

Mak Su said...

aiyo, mcm ada masalah jer.... cool ek

Monkey D Luffy said...

tak best kan jd org dewasa :(

Masy said...

maksu,
stendetlah, klu hepi je mcm x betul plk heheh

monkey d luffy,
time ade prob la. time dpt gaji, sonok woooooo hahahhah

HEMY said...

nak ketawa aku kan ada...

sbnrya dlm mimpi tu..aku masy...tp sbb aku tau ko tkkan ingat..aku tak selesaikan hal antara kita dlm mimpi tu

percayalahhh

eL said...

buku sejarah yang tak best tu kita patot bakar je masyyy uhukks

Masy said...

anul,
ha'ah ek, lupe plk peranan ko hahahah

yoooo laahh tuu :p

eL,
yg x best mmg kene bakar. tp klu balance tu bole gak simpan kt Arkib heheheh

Acai said...

errr kak, apa tujuan duit seringgit tu..nak bagi sy ker?heheh..:) akk mimpi org overdose tu maksudnya akk jgn amik dadah tau,hihi...:)

Masy said...

acai,
tujuannye supaya duit acai cukop seratos pastu leh blanje akak mamam yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

haha mungkin laa kot :D

Marjina said...

Kak masy,
Overdose dadih...muehehehe...
tercokik dadih kut org tu...

Semua org ada hak utk ckp soal hati..cuma entah bila dan siapa..

yOnnA said...

yonna pun suke basuh toilet suka2 hati. takdenye tunggu wiken. nak muntah tgk toilet kotor2 ni huh

akak,kesempatan tu akan ade..
i'allah akak akn diberi peluang itu :)

Masy said...

marjina,
sadis gak klu mati overdose dadih. imagine dlm sijil kematian tertulis:

punca kematian : overdose dadih. hahaahah opsss


ermmm :)

yonna,
akak plk tunggu rajin. hahaahaahha

:) harap2 gtulah ye ;)

Sierrauniform said...

aku lagi takde value ada ke gaji aku 0, puaka punya fesbuk!har har..pi konsert search di awan biru layan rock, kot2 boleh release sket kapla..
www.tickethotline.com.my(pigi sini)


kalo le aku buleh pegi..nak tengok konsert..;r

Anonymous said...

kita tak boleh nilai diri sendiri -Pendeta

kita rasa kita seringgit tapi sebenarnya more than that
kita rasa kita mcm diamond tapi org tgk sebaliknya ..


-- aku

Masy said...

rembo,
hahahahah kat fesbuk gaji aku RM18 je. kire kaya sket laaa drpd ko hahahaha

konsert? aku konon2 mcm suke laa tp sbnrnye lemas org reramai tuh

anon (sapo nih?),
ermm..

"kerana diriku begitu berharga"

mcm tu la kot eh. hehehe. tq~ ;)