Monday, May 11, 2009

395: Bunga² Yang Mencabar Minda

Semua orang pun tengah cerita pasal hari ibu. Heh. Aku macam biasa je, takde pun sambut-sambut. Aku tak romentik weh. Hahaaha. Tapi kebetulan masa aku gi Tesco ari Jumaat lepas, ternampak pulak bunga daisy sedang berkembang mekar bertiga. Harga sepasu pon tak mahal (aik macam kedekut pulak?) <-- kedekut ade sebablah. Oleh kerana hati sendiri pon bagai digaru dengan kulit durian, makanya aku beli jelah sepasu. Dan jalan-jalan lagi beli alas pasunya pulak.

Mak, kalau mak tak suke, baby nak ameklah. Itu skrip aku sebelum bertolak balik ke Melaka.

lebih kurang camni la kaler dia~

Tapi mak aku suke la. Sibbaik dia suke. Kalau dia tak suke pon aku suke gak. Huahahahahah ape laa anak buruk siku dan perangai.

Dan sementara menunggu ketibaan rombongan kehormat dari KL tiba, aku dengan mak gi bengkel - nak anto kete aku untuk diserviskan. Aku bajet RM100 je weh. Sekali jadik RM400 plak. Ni sume gara-gara kene ganti tayar 3 bijik sekaligus. Tu kire nasib baik laa aku ade tayar spare, kalau tak mampus nak ganti sekali 4.
:tsk:

Nak tak nak kene le minjam duit mak, voley??? Sabau jelah uhuh. Time tu laa topap abes. Malas aku nak topap. Petang semalam baru le topap tu pon tak macam biasa. Ah lantaklah. Dan semalam masa on da way nak antau anak buah aku ke U, dia tegur plak:

aircond busu ni macam tak rasa sangat je. gas aircond dah nak abes ke?

Ah sudahhhhhh. Apa lagi laa kete aku neh. Huhu. Pehtu kene gelak la sedas dengan dia.

Nak kene ganti gas plak, busu. Duit lagi.
Ah sadap u. Hahahahaha

Kalau jadiklah trip bulan depan ni, alamatnye aku pakat amek gambau jelah. Huhu~
:tsk:

Bunga daisy, bunga tayar..
Bunga duit, bila mau mari neh????!

29 comments:

Mya said...

dah tambah gas aircond ke belum?

Rozita said...

ha ha ha..duit mmg tak pernah cukup-cukup nya Masy..

Masy said...

kak mya,
tak pon.. x check lg huhu

kak rozita,
aisey.. betul laa kak hehehhe

Qas said...

alah. esok2 kot orang tanye penah pegi.

dengan laju kilat leh jawab, penahhhhhhhhhhhhh (terus hulur gambau tau!)

alah. barang tu kat cokit melambak. hahahahhahahahahaahhahahahaha

Mr PenyuBiru said...

tuk temporary, ko bukak tingkap kete la bila driving.

Masy said...

qas,
hahahahahah

yg penting ade bukti :D

penyu,
still sejuk lg, cuma dia kata da kurang la. aku rasa ok je. huhu

Shifa said...

tukarlah talian ke postpaid.. lebih jimat, lebih selamat. pesanan khidmat masyarakat nih..

Masy said...

shifa,
leceh arr line. kang lmbt bayau kang kene block. leceh leceh. hehe

en_me said...

bagus bagus.. kete sentiasa dijaga molek akan sentiasa berjasa pd tuannya.. kannns

D'Rimba said...

Jangan sokong yang ada riba ni

Masy said...

en_me,
klu laa kete sy leh kongsi mekap sy kan senang, sef bajet. hahaha

d'rimba,
sy nyaris² blur td hahaah. taklah, maksud sy tu lebih pada duitnye, bkn bunganya :)

HappyIrfa said...

perasan tak?kalau kita dapat duit lebih,ada je benda yg rosak.huhu

D'Rimba said...

Katilpun comelke? kwang kwang kwang....Tapikan mana ada katil tu cuba tengok betul-betul tilamje tuha kat blog saya.....

Masy said...

kak irfa,
pastu akak perasan x, bile kite tgh takde duit time tu la mcm2 yg rosak. adeh~

d'rimba,
hehehe ye sy nampak tilam tu bentang terus. tp comel gak hehee

Jard The Great said...

errr... RM400? bnyknye!! aku servis RM88 je ari tuh..ehehehe..

zino said...

masy kena fikir macam ni... apa sangat la 400 tu di compare dengan keselamatan.. sure 400 tu ciput je jadi nya..

anda mampu mengubah nya..

Masy said...

jard,
weh. hang baca la bebetoi, 3 bijik tayar tau. takat serbis tukau minyak itam mmg laa 88 hengget hehe

abah angkatku zino,
ermm yelah eh. tp mengapakah di saat begini. huhuhuhuhuuhuuuhu

Monkey D Luffy said...

bawak basikal kurang kos ;p

Zareda Norman said...

hai masy... salam ziarah..

jaga kereta macam jaga buah hati jugak. kena belai belai selalu.. ehhehe

Masy said...

monkey d luffy,
tp tak praktikal la jauh tu. kang hujan kang, abes la mekap aku hahahaha

salam kak zareda,
alahai.. manje ye kete ni. rasanye klu ade buah ati pon tak manje macam ni hahahahha

noorlara said...

biasale masy pakei kee camtu le, bebile jek kita bleh terduduk dibuat masa trime bil. tp bila kete wat hal, rase cam patah kaki le plaks

HEMY said...

Busu...busu pnya kusyen ni duduk cam dapat kayap la..tukar la...tukar laaaaa

Masy said...

kak noor,
itu le pasal. tp nk wat camne, dah barang kite ye tak

anul,
cam kayap eh? ko kuar skang! hahahahah

flush said...

eh boleh plak..
kalau takde duit nak tambah gas aircond.. ko letak je gas masak..

ps: bunga duit adalah haram..

Masy said...

flush,
klu bubuh gastrik ko agak2 bole ke? :p

p/s: bkn bunga duit yg gtu la.. aku nk samekan je bunga2 tu hah hehe

Mak Su said...

whoaa... mahainyer.... RM400!!

shekali-shekala

Acai said...

waaaa, bleh tukar tayar cume 3? abih tu tayar spare pakai tayar pe kak?hehehe...alaa, baru RM400 kalau RM400,000 barulah terkejut,kekekeke..timing belt, minyak gearbox, minyak auto sume dah tukar?hehe

Ungku Nor said...

takpe..skang musim panas.
kalo taim ujan ye memang ekon sangat2 perlu..kalo tak, alamat berkuap la satu keta.
bahye nak drive dik oiii!!

Masy said...

maksu,
tp utk rega tayar sebenarnye reasonable ;)

acai,
tayar spare guna balik satu tayar yg agak ok tu. Rm400 utk org yg xdek duit cam akak ni byk tau :((

kak ungku,
sbb panas la mau ade ekon kak. org skang ni pagi pon pasang ekon. klu tak mekap cair hahahahaahahah