Wednesday, May 13, 2009

396: Aku kalau dah menipu, memang skrip yg terbaik la..

Dari minggu lepas aku dah apply cuti untuk esok. Biasanya aku isi borang cuti sehari sebelum aku cuti. Tapi kali ni aku saje je isi awal². Mana nak tau rupanya ..

Esok aku kene standby ke Perlis. Untuk pertama kali, aku cakap kat Mr Sivaji aku takmo pegi. Serius aku takmo. Bukan sebab aku takmo pegi, tapi sebab aku takmo lepaskan cuti aku. Dah beberapa hari ni dia dok sebok korek kenapa aku nak cuti. Laaaa sukati aku laa cuti aku. Aku cuti sehari je pon. Belen cuti aku banyak pulak tu. Kang ujung tahun aku amek cuti sebulan kang baru tau huhu.

Masa hantar Mr Sivaji ke klinik pagi tadi pon dia tanye lagi. Aku tak nak tipu dia ok, so aku kata aku takmo cakap pape. Dia seboookkk korek lagi. Aku rasa macam nak...~


Tensi laa! Akhirnya lepas dia kuar dari kete aku, dia pon cakap.

kalau u segan nak cakap, u sms je reason u.

Ceh. Bizi bodi betoi la. Bos sape ni? Sila kutip balik! Makanya sepanjang jalan pulang ke opis, aku berpikir sama ada nak berkata benar (which is nanti menyusahkan aku balik sebab mesti lepas cuti Mr Sivaji nak korek² lagi. aku tak suke ah nak kongsi my personal life with him. it's all mine ok), ataupun terpaksa kelentong beliau gak.

Kat dalam kereta lepas parking. Aku terus sms dia. Well... korang rasa aku menipu ke aku bercakap benar? Hahahaah~
Tengoklah macamana petang ni. Kalau tak boleh jugek..
:sigh: Tataulah nak buat ape lagi dah.

20 comments:

kakLuna said...

kata nak pegi pejabat EPF atau pegi pejabat tanah nak sign tukar hakmilik.

hehe.selalunya alasan mcm ni menjadi.


so kiranya..menipu la.. :D

Masy said...

kakluna,
alasan a.k.a kelentong telah diterima!! ahhahaahhah gumbiraaa~

zareda said...

bagi je alaan nak hantor kucin saya pi spital nak beranak... ehheh
merepek je kan..

cakap jer apa apa.. bukan tipu tapi tak menceritakan perkara sebenar jer... :)

Rya said...

alasan a.k.a kelentong telah diterima?
tahniah ye cik masy.
boleh pegi amik saguhati kat kaunter 13.

Masy said...

kak zar,
hahaahhahhah

tu la.. menyembunyikan kebenaran je ihhiih

rya,
mekasih! *hulur tangan*

kad0k. said...

nak cuti pon kena bg reason arr? sungguh tak logik kan? hahaha

Anonymous said...

cuti nape cik masy?*nk bz badan gak ;p
***Z

Deanz said...

Nak pi blind date la tu...

Masy said...

kadok,
tu arr.. tp tpaksa bg reason sbb patutnye kene g outstation huhuh

kurzz,
saje nk g melawat awk kat opis, bole gtu? hahahha

deanz,
isk x baik tuduh² tauuuu hehehehe

NONIE AZIZ said...

bizi body betui dia tu...pssttt masy kalau betul nak service aircond kete akak ada member...murah jer...tapi kat area Meru la

Masy said...

kak nonie,
dia mmg saket ati je x dpt korek cite sy hahahh

meru dah dekat tu kak ;) nanti kite borak2 eh heheeheh

arianna adrizal said...

tulah.. sejak dua menjak akak jd informer dia ni, makin menjadi2 la dia.

ha nk gi mana? xajak pon~ cis.. takmo beli bege!!

aNIe said...

Hmmmm....pandai korek rahsia ye Mr sivaji tu...

Nak kelentong ape eh? akak pun tak tau...sebab akak tak kerja...hehehh

Monkey D Luffy said...

dia takut ko cr keja lain kot

dia sayang ko

;p

en_me said...

nak cuti ghupernyerrr.. ehehe

Rozita said...

nape tak bgtau aje kisah sebenar..
dia kan bosss!

Uncle Lee said...

Hello Masy, I really enjoyed reading your short cut bahasa, ha ha. Very interesting compared to the bahasa I learned wayyyy back in '50's, ha ha. Lee.

Ungku Nor said...

hehehe..dia dah kawen ke belom..?
lalalala ;p

Jard The Great said...

tgh cuti ke neh???

kak.. aku nak turun shah alam.. bila kak free neh?? hehehe..

Masy said...

anne,
pegi kat umah je hehehe

kak anie,
tak pandai pon... org2 yg mudah dipengaruhi je yg akan kata dia pandai. hahahahaha

monkey d luffy,
taklah. aku tau dia mmg bz bodi. hahahha

en_me,
semalam je, arinie keje balik :)

kak rozita,
tak leh, nanti dia x bg cuti sbb alasan x releven. hahaha

uncle lee,
ooo ye ke hehehe. keep on enjoying ;) thanks uncle :D

kak ungku,
sape? sy ke? blom lg lalalalala~

jard,
dah abeh dah..

haa dtg ler esok ke lusa ke. ai free ni hehehehe