Wednesday, May 20, 2009

399: Cermin di Sisiku

Salam sume..

Saje nak meluah-luah lagi arinie. Ekcely mende ni kecik je tapi selalu sangat jadik sampaikan aku dah rasa macam nak berangin sket la.. sket je..
:siga:

Aku cukup blur betul kalau ku lihat side mirrorku diusik orang. Takat terlanggau sket tu ku masih boleh bertahan lagi. Ni siap sampai terkelepet abes tu yang bikin gua emosi sebentar. Pastu kalau side mirror tu belah aku (cik driver), kojo sonang yo tu. Masalah sikit kalau belah penumpang tu hah yang dikelepetkan, tak ke ko rasa mau marah² dengan gaya manja? Grrrrrrrrrrrrrr ku menderam kemarahan lagi.

pakai side mirror camni kang baru tau

Lagi satu, aku agak sentap sket laa kalau budak² motor langgau side mirror aku bila-bila masa di jalanraya. Kalau dorang toleh dan angkat tangan kat aku [pastu bukak full face tu skali muke ensem cam Faizal Hussein plak pastu bagi no phone kat aku bla bla ok ni dah mula masuk Akademi Fantasia versi Masy] pastu say sorry ke, ok la jugek. Ini selamba papa je berambos. Tu kalau dapat peluang tu, mau laa aku patahkan pulak dorang nyer side mirror, pastu hempas ke bumi, pastu lompat² atas side mirror tu sampai berkecai, lepas dah berkecai aku sepak² ke merata alam. Ehem! *betulkan tudung* Imaginasi tak seiring dengan imejlah.

Tapi kan, ade la sekali tu. Kes TERlanggau side mirror masa kat trapit lite le ni. Ade la sorang pakcik ni terlanggau sampai terkelepet. Memula cam nak sentap gak la, tapi lepas dia angkat tangan say sorry tu aku ok je [see, aku ni pemaaf gak orangnye hoho]. Sekali pakcik tu siap gostankan motor dia, pehtu betulkan balik side mirror aku. Alalalala pakcik janganlah camni. Aku dah buat isyarat dah nak kata tak payah, tapi dia betulkan gak. Buat saye serba serbilah eh serba salahlah.

errrr... malulah ai camni pakcik huhuhu
:blush:

Erm.... selagi kete aku ade side mirror, potensi beliau untuk disenggol-senggolan cubit-cubitan adelah amat tinggi. Pasrahlah wahai Fahrin *tepuk-tepuk bahu beliau* dan sabarlah jua Baby *Fahrin pulak tepuk bahu aku*. Sesungguhnya sabar itu separuh daripada iman manakala separuh lagi iman yang tertinggal itu, terpulang pada kita untuk memenuhkannya.

Sekian tazkirah arinie.

Oh hampir lupa. Salam takziah untuk Kak Ina atas kepulangan ayahandanya ke rahmatullah pagi semalam. Moga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman - Alfatihah~

32 comments:

aku said...

1st ..
tak nak komen apa apa >; )

achik said...

bagusnya pakcik tu.. err kalau mamat hensem perangai cenggitu kan ke bagus.. ekeke.. ;p

oh2 saya masa tgh kat jalanraya, setakat ni x penah kena.. tp kalau parking kat rumah, slalu gak kena.. belah penumpang tu.. yg saya ni plak kdg2 tak tgk.. main jalan je.. dah kat tgh jalan, baru perasan.. kena la tunggu kat area trafik light baru la betulkan..

oh2 stakat terkelepet takpe lagi.. abg saya penah bawak kakak saya naik motor.. masa tu nak melawat mak saya kat hospital.. ntah camne terlanggar side mirror org sampai tercabut.. apa lagi, diorg terus cabut je.. hampeh kan.. ;p

Mya said...

kem salam kat fahrin..

Masy said...

aku,
ape daaa hehehe

achik,
mostly yg kene tu time dah parking. tensi tauk. da tau terlanggau tu betulkan ler, tempeleng kang saje je hoho

smpi tcabot? mmg siluman kera betoi hahahha

kak mya,
fahrin kenyit mata kat akak ;)

Rozita said...

garang jugak ko ye Masy..

HEMY said...

aku nk jadi fahrin la camni agar dapat disenggol2..ekekekeke

Masy said...

kak rozita,
ala... dlm ati je kak.. tp kekadang tu TERgarang la jugek hihihii

anul,
gedik eh ko. meh senggol2 meh *sambil cucuk garpu kat montot anul* hahahaha

NONIE AZIZ said...

psstttt...pakcik tu kasi no. tipon dia kat ko tak hahahahaha...kotla mana tau pakcikl ada anak teruna hensem...hahahahha

Mr PenyuBiru said...

aku agak pakcik tu mintak no phone dan ko kasi no phone tu kat pakcik tu dgr harapan pakcik tu kenenkan ko ngan anak dia. api ko tak citer kat sini. tul tak? keh3..

Masy said...

kak nonie,
isk takde arrr kak. sy x sanggup mengambil kesempatan hahaahahaha

penyu,
weh aku bkn mcm ko tau :p hahaha

Mak Su said...

mmg geram ek... rasa nak piat jer tinga orang cenggitu. hhhmm, budi bahasa budaya kita :)

yOnnA said...

alahai pakcik tu T___T
sedih lak baca. kurang2 dia ada jugak budi bahasa. at least maaf pun dah cukup kan? tp budak2 bangang tu. mmg sangat tak reti adab!!! dah langgar main blah je.
lain kali akak pelangkung je diirang kalau akak dpt.

kad0k. said...

sabar ye cik masy...jgn geram2 atau marah2 ketika memandu..nanti kena cho "samseng jalanan" kang...hahahhaah

Masy said...

maksu,
rasa nk piat smpi tercabot tinger dorg hihihi

yonna,
rasa sgt bsalah ok huhuh

tu laaa org tua plk yg camtu. org muda ni darah panas kot. pk panas dia je, panas gua??!

kadok,
sy mmg sabau je bro hehehehehe. samseng sket je wakakakakkakaa

en_me said...

ammvoiii, nak piat piat ghitewww..

Masy said...

en_me,
kire ok la tu hehehehe

Jard The Great said...

harap2 aku tak mcm budak2 ituuu...

Jard The Great said...

add aku jardness [at] gmail. com

ad3ck.. guna email die laa... cuba kak add emel die guna utk emel akak dulu2 kala..

Masy said...

jard,
ya patutnye begitu yaaaa

dah add dah. nk carik dak ad3ck plk hehe

Ungku Nor said...

setakat senggol2 manje side mirror takpe la lagi..

jangan dia senggol2 bodi terus kena sagat..huuuu..akak terbalikkan keta dia kat situ jugak!!!

D'Rimba said...

Pau dan bunga, aur dan tebing hehehee.....

Monkey D Luffy said...

erk

aku ker yg terlanggar side mirror ko semalam?

green said...

malang x berbau..~

Masy said...

kak ungku,
tu saje laa tu nk soh cakar kete dia hahaahhha

d'rimba,
oo pau dgn bunga ke? pelik je hehe

monkey d luffy,
ntah! ko ke? meh sini aku piat tinger. biase lagi eh, da langgau x betolkan balik!

green,
klu berbau mmg agak busuk laa hehehehe

aNIe said...

Masy...sungguh berhemah pakcik tu...ada tak muka dia macam Faizal Hussein...hehhehe...kalau tak tentu masy dah tersipu2 malu...

arianna adrizal said...

amboiii.. kenmain imaginasi!
itu pun kalau motor org yg langgau tu ada side mirror la kan. huhu.

Masy said...

kak anie,
berhemah smpi tersipu2 kita dibuatnye hehehe. tu laa kak, klu tak bole mintak autograf terus! hahaha

anne,
alaa klu takde, akak patahkan nomo plat dia plk - ulang imajinasi yg sama eh hehe

hasANah haLim said...

Kak,

Mata dalam side mirror itu sangat scary hokeh!

Masy said...

hasanah,
abeh ingat akak berani ke? huaahahahah

KAMATO said...

sabar...sabar..... mana ye nak cari side mirrir ada mata gitu

zino said...

biasa lah tu.. kereta abah tu setiap hari mamat motor terlanggar side mirror tu.. kedudukkan dia ngam ngam sama level dengan mirrir moto.. nak buat cam mana..

sabau je lah..

Masy said...

kamato,
hehehe mmg sabau sentiasa ni :D

abah angkatku zino,
itu klu on the road, klu yg masa kita parking dia hentam tu tensi la sket2 gak abah. pe salahnye betulkan balik, bukan susah pun huhuh

tp sabau jugeklah ni heheh