Friday, May 22, 2009

400: Mengapa Saye Ailebiu Fesbuk

Salam jumaat sume..

Cite pasal Fesbuk (malas nak taip bebetul). Aku memang baruuu je ade akaun fesbuk tu, dalam sebulan ade kot? Itu pon setelah berkali-kali menerima racun majmuk dari setiap pelusuk dan lapisan masyarakat (sebenarnya kawan-kawan), akhirnya aku tumpas jua akibat perbuatan ND. Errr maksud aku, perbuatan dia menginvite aku ke fesbuk laa..

Minggu pertama, aku memang agak blank laa jugek apsal laaa aku gi buat akaun fesbuk ni. Aku tengok fesbuk ni tempat kita nak lepas tensi lah kalau dah ko tensi wat keje tu. Lepak-lepak kat fesbuk jap layan kuiz, itu jelah aku rasa. Kendian baru aku tau, rupanya ade tiga orang abang aku sudah ada akaun fesbuk, dua daripadanya sangatlah aktif wal harem al jadah. Hahahaahah~

Tapi yang paling takbleh blah..

Klik la untuk pertumbuhan gambar yang sihat.

So far, aku tengok ramai gak kawan-kawan aku yang abang aku ni add jadik kawan dia plak. Siut betoi. So... untuk kekawan blog guwa yang diadd oleh abangku itu, jangan cite plak pasal blog baby kat dia. Gigit pinggul korang kang. Diam-diam sudah laaa eh.. Cukuplah sekali Bancik aku terlepas masuk kandang ke sini. Yee... yang 'B' tu abangku nomo 3. Tataulah amende yang dia nak spykan aku neh. Huhuu~

ape laaa yang dua ekor ni dok merapek hahah~

Oh ye. Kenapa ailebiu fesbuk. Aku ailebiu sebab via fesbuk ni aku dapat berinteraksi dengan abang-abang aku - especially yang nomo 3 tulah. Walaupun kitorang sama tarikh lahir, dan dia romentik (hahahaha dengan aku pon romentik woo - takde laa sampai bagi bunga tapi ade laa cara dia tunjuk dia sayang kat aku hahaaha), tapi dalam keadaan sekarang - bukan senang nak jumpe dia. Taukah dia pernah datang kat opis aku untuk ucap Happy Birthday kat aku dulu? Siap jumpe Mr Sivaji lagi haahahah. Depan Mr Sivaji dia dok peluk-peluk aku, malu ai dowh~

Same goes to my other brother - dak Nan itu. Susah nak jumpa dia (aku sebut jumpe means jumpe kat Melaka laa.. aku tak rajin pon nak gi umah dorang tu heheh).

Siot betoi gi upload gambau aku yang ni. Memalukan but at the same time, aku gelak je tengok. Sian abang aku, belom sempat tukau baju sekolah dah kene layan adiknye yang keboringan setelah seharian dok umah. Hehehe.

Terharu tiba-tiba bila tengok dak Nan tulis 'my lil sis'. Tatau la apsal. Terharu sampai airmata ada bertakong laa kat bijik mata ini. Bukan apa, biasalah.. Kadang-kadang aku rasa bila dah besau-besau ni, takde orang heran pon kat kite - lain la masa kecik dulu.

Rupanya, I'm still 'little' for them. Masih diawasi dan dispy walaupun dah besau. Hehehe.

Fesbuk yang menconnecting people begini - aku sangatlah hargai. Sape yang buat fesbuk ni? Meh baby cium sket kat ubun-ubun tu. Hahahaahahh~

:okay:

# patutnye bole je entry ni jadi entry tacing, tapi saje malas. hahahah~

36 comments:

aku said...

1st
citer kawan baru kenai kat Fb tu x bg tau ker?? hahahahaha..

p/s aku tak minat main quiz kat FB

kadok said...

nak add bole? huhuhuhu..

Masy said...

aku,
hahahaahaaha perlu ke heheh :p

kadok,
nk add sy ke nk add abg2 sy hehe. klu nk add sy bole je - dialu2kan :)

Mya said...

akak rasa abang awk tu friend akak jugak ar!

Jard The Great said...

uish.. mmg touching pon entri neh.. huhuhu...

aku ja takde abang neh... rase rugi plak.. haha..

Masy said...

kak mya,
sy konfiden betul tu ehehehheehhe

jard,
jgn tacing jgn jgn

haa rugi laa. ala abg angkat kan ramai hihihiihi

Mr PenyuBiru said...

Gigit pinggul korang kang.yark!!

NONIE AZIZ said...

add akak Masy...Nonie Abdul Aziz...jangan lupa karang akak sumpah kasut baru beli tu jadi tukun...hahahah

kadok said...
This comment has been removed by the author.
Masy said...

penyu,
di manakah pinggul seekor penyu? hahahaha

kak nonie,
baeekkkk sy add skang hehe

Rya said...

macam syoknye ada abang..

en_me said...

terharunyerrr kanns..

achik said...

tacingnya ada abang2 cam kak masy..

abang saya x bape nak tacing.. hehe..

oh2 mau add akak jugek!!!

Masy said...

rya,
syok2 hahaha

en_me,
ade laa sket hehehehehe

achik,
jgn tacing jgn jgn hehehe

sile add ok!~

arianna adrizal said...

err.. gak sepak tu kan.. org tertacap pd seswatu la kak. hahahahahahhahhahahha~

Masy said...

anne,
apekah maksud kata2mu ittew hah? :p

HEMY said...

aku nk ciuman di ubun2...saya!!!!!

cam lahanat la sepakan menyambut tetamu tu...ahahaha

Masy said...

anul,
ko ke yg develop fesbuk tu? hahahahah

aaaa ko nak sepam? meh meh hihihi

Monkey D Luffy said...

hehehe

best plak facebook ni

noorlara said...

erm ape mendele pesbuk tu tapi rasernye sesuai untuk org memude macam masyle gamaknye...

... said...

ehh dah ada facebook ekk.. ada akak la.. tapi akak x de le aktif banget.. ok-ok je.. akak nyer id ila mohd.. :D

Masy said...

monkey d luffy,
best best

kak noor,
abg2 sy tu taklah muda lg pon kak hehehhee

acik ila,
waaa nanti org add :)

kueh bakar said...

gambar tu sendiri pun dah tacing...
gua yg juga punye adikss..

kueh bakar said...

email ko bape hah?

blackpurple @ jowopinter said...

Saya cukup selektif dalam menerima kawan dalam 'buku muka'.. Hehehe...

ILA said...

Ohhh..sweetnya..
dah tu abang si Masy sgat kreatif dlm manampilkan gambar2 tersebut:)

uiii..baru nyempat dtg sini.tupun lompat dari cik ila s'pore punya blog:)

eL said...

haa mmg ektipp gile ko kat fesbuk tu kannnn?

aku benci la kuiz dia..

saje sakitkan ati aku jeee

weh abg ko ensem la masa kekecik tu. kim salam dia blehhh?

hikhik

HappyIrfa said...

akak ada buka akaun face book tp x tau sgt kegunaannya.xde masa nak godek pun

Sastri said...

saya belum ada buku muka nih...

Masy said...

kuehbakar,
:) aku dah bg kat cbox tu

BP,
aaaa.. kita dah jadi kawan ka blom eh dlm tu? mcm dah je ehehhe

ila,
takde kretipnye..~ yg tu sy yg edit. klu awk gi tgk kat fesbuk dorg, takde pon camtu hehehe

lindosh,
bole tahan laa ahhaahhaa

masa kecik je ensem, dah besau tak pon hahahhahahhah (keji kutuk abg sndiri)

kak irfa,
moh le add sy ;)

sas,
ape lg.. mintak BP createkan satu ;)

Anonymous said...

update pls .. hahahaha

Masy said...

anon,
dah apdettt :p

Sierrauniform said...

heee..aku sama ngan anne tertacap pada sesuatu kat pic sepakan penyambut tetamu..

hahahhaha(devilish nyer gelak!)

Masy said...

rembo,
siotttt je hahahahhahhhhhaha

yOnnA said...

aduhai kakak T_____________T
bergenang pulak air mata neh ish ish ishhhh

yonna baca my lil sister tu pon jadik sebak je :(
ye la kak, akak ttp adik diorg.
korang tetap adik beradik sampai mati pun. heee
kadang tu,benda yg tak pernah disebut (utk org lain benda ni biasa je), but once diorg sebut, kite touching sampai ke tulang hitam! even a simple word like lil sister :)

Masy said...

yonna,
jgnlah nanes T___________T

tu lah kan.. itu laa yg akak rase senornye. ai tacing ni huhuhu~