Monday, June 01, 2009

403: wut a week (and weak)

Salam sume..

Minggu ni aku tak terasa macam ada wiken pun. Sebabnya, pada hari sabtu di saat semua insan berkira-kira dan merancang bagaimana hendak menghabiskan masa dengan aktiviti liburan dan loba-loba, schedule aku dah pun ditanda dengan 'berloba-loba di opis demi masa depan opis yang cemerlang, gemilang dan terbilang'. Itu pun dah cingelat sket la.. Patutnye masuk opis pukul 9 pagi, tapi aku masuk pukul 10 pagi. Eh, lagipun aku tak janji yang aku akan masuk pukul 9 lalalala~

Sepanjang malam aku tak tidur dek membuat keje. Menjelang pukul 8 pagi baru aku rasa paler aku dah ting tong hehehe. Time tu jangan kata opismate aku, aku sendiri bercakap pon aku tak paham. Tah hape yang aku repekkan pagi tu pun aku tak pasti, so better aku layan mata sejam. Around pukul 9 aku decide untuk balik mandi, tidor barang sepam dua pastu baru datang balik.

Tapi ye ke?

Tak jugek.. Anne SMS memesan Baskin Robbin (31st kan dapat diskaun 31%). So aku soh dia datang je, brekpes kat Old Town pastu baru beli Baskin Robbin. Dah tu terlajak plak jalan-jalan kat Giant laaa Guardian laa Watson laaa. Woi bukan ko ngantok tahap pedang setiawan ka tadi?? Ntah la. Memang ngantok pun.

demi dirimu ku sanggup lupakan tidurku, sayang

Balik. Layan borak dengan budak umah (tengok tu, bukan nak gi tido). Mandi, layan Melodi pulak (woiii tido laa oit). Lepas zohor, baru la aku layan mata jap. Pukul 2 lebih terjaga sebab SMS, tengok2 ade miskol from opis. Maka ke opislah aku - tapi sejam je.

Kueh datang. Senornye aku pun terlupe yang kitorang ade Perjanjian Pangkor aritu. Adehdeh. Nak kensel, tak lalu plak. Janji yang 50-50 dengan Anne pun aku terpaksa let go jelah. Tapi aku tau, semalam aku telah bersikap menjual ikan (selfish) dengan meninggalkan opis begitu saje padahal mereka yang ade semalam bertungkus lumus menyiapkan keje yang tak sudah tu.

Tapi... ada aku kesah? Hahaahhahh~ Sape soh tido time aku berjaga semalam. Lalalalalalala~

Taklah. Aku ade rasa sedikit bersalah (sikit je sebab Puan Bebola Ikan tu dulu lagi plak, time kitorang pulun wat keje cam nak rak tak tido 3 hari 3 malam - dia bertanye pon tak, apetah lagi nak tolong. ade laa tanye lepas tu - lepas dah submit!). Sekarang, rasain loh~ Hihih. Eh tak tak. Aku berani tinggalkan sebab ade 3 sumber tenaga kerja untuk membantu dia. Aku bukan tinggalkan dia terkontang kanting sorang2 ok. Masih dalam kategori berbaik ati lagi ni eceh.

Amek Kueh kat stesen komuter, shoot to JJ - beli tiket muvi, makan-makan, jalan-jalan, solat-solat, borak-borak dan tonton-tonton. Pastu antau dia balik ke pangkal jalan. (tengok, hal 7 jam aku summerisekan jadi dua baris je. efisyen tak? hahaahhaa). Apepon thanks Kueh melanje mamam. Siap belikan air sampai dua jenis untuk aku. Aku cakap air tu rasa air paip bukan aku merungut tau, aku just cakap je. Aku ni memang gitu, suke nau cakap mende sampai orang salah paham hehe.


Arinie aku sangat mengantok.
:yawn:

27 comments:

achik said...

saya pun ngantok.. tp sbb terlebeh tido.. ;p

en_me said...

nape tak layan terminator 4 ghitewww.. tak tingtong munyerr.. ehehe

Masy said...

achik,
pulak dahhh haha

en_me,
tak minat ah cite2 camtu. kompem tido nanti hehe~

Mya said...

awk tgk angels n demons? akak pun tgk last week. tapi rasa nya paham sikit ko compare vinci code dulu tuh.

ngantuk lagi kah sekarang? :p

Rozita said...

akak rasa ko mesti jd pekerja terbaik tahun ni..clap..clap

Masy said...

kak mya,
ha'ah betoi2.

ngantok sgttttt pastu upenye x siap lg arrghhhh

kak rozita,
taklah.. bkn sy sorg je pon huhuuh

kad0k. said...

biasa la..walau ngantuk tahap dewa..tp kalau g window shopping atau shopping..sure ilang kan? hahahaha..:p

Jard The Great said...

terminator 4 tak besh!!! serius.. rugi kalo kak gi.. hehehe...

seb baik gi tinguk angels and demons..

Masy said...

kadok,
ikot mood gak bro. klu mengantok tiada tahap kompem pilih tido hahaha

jard,
akak x minat terminator hehehe

Marjina said...

bila saya tak tdur..saya rasa saya jd zombie

masy the zombie..hehehe

arianna adrizal said...

huhu~ pg tu bukak mata je ingat baskin robin. hebattt lah!! :D
pagi ni pulak, bukak je mata ingat keter problem.. cis sialan ;p

eh kueh yg kueh bg tu bwk gi skul ke tak???

Masy said...

marjina,
hehehehe ala2 laa ni hahah

anne,
laaa mlm td en ckp en nk bawak. akak xde laa amek.

alamatnye balik kang laa mkn. heheh

chii said...

cam menarek ar eskrem tu...
kak..banjer chii meh :p

yonna said...

time akak mamai2 ngantok tu mesti akak ckp bahasa sanskrit kan? (&^&%$#!! hahaha entry akak mmg comel ah! :p

ari tu kan akak sajes blog akak utk entry2 terbaik kan? (dlm blog yonna tu) hahaha, sebelum tu yonna dah choose blog akak :p

Masy said...

chii,
waaaaaaa bole bole. silekan print gambar eskrem tu eh hahahaa

yonna,
hahahaahahhaha. ntah la, agaknye la kot.

oooooo ade ke? auwwwww malunye ai hihih thanks yonna ;)

noorlara said...

ngantok demi kegemilamgam opis masy ke atau pasei ape tu, kempius le plakkkkk

HEMY said...

wahhh..dating2 ngan kueh..dia single tau..apa lagi..ekekeke

aku tumpang gembira jeeee

Masy said...

kak noor,
dua2 skalik. tp punca utamanya keje tu lah heheeh

anul,
ecececeh... ye aku tau dia single.

hahahahahahhahah soh kueh baca ni :))

debikdebuk said...

...

aku rasa aku xnak tgk citer mcm tu... nanti aku ternganga tak paham kang..

..

Anonymous said...

ermmmm..nk eskrem robiiiiinnn*sambil wat mata2 redup kt akak masy...

-kur**

Masy said...

debik,
cite gini ko xleh tgk sambil berborak. ko lelan sket je, abes laaa satu cite ko x paham.

kurzz,
nak ye? nak sy suap skali ke? :p hahahahahahaah

Anonymous said...

nak suappp??....blehhhhh jer....*dpt eskrem free lagi bersuap lagi...bertuahnye badann...* hahhahaahah ;D
-***Z

StingRay said...

hoh..baskin robin.

aku said...

1 - aku jahil dlm bab2 nie .. baskin robin tu apa??

2 - aku x tgk citer tu .. las weknd layan terminator .. bes & letup2 ( rugi klu x tgk) hhahaha

Masy said...

kurzz,
amboiiii girangnye atiii :p sape kata sy bg free neh? bayar laaaa :p hahahaha

stingray,
sedap tuuuu

yaman,
1. baskin robin tu cam lempeng kelapa sket. tp sejuk. hihiih

2. aku tak minat cite2 gitu ler. tp klu org belanje, aku pasrah jelah huhuuh~

School Of Tots said...

lets go to basic
bangun pagi gosok gigi
ambik wudhuk solat subuh

Masy said...

SOT,
biase wat gtu ;)