Monday, June 08, 2009

405: aku tak paham ape masalah dorg ni

Kes lama berulang lagi. Bak kata Tomok masa zaman-zaman dia belum pecah suara, sejarah mungkin berulang. Tapi ni bukan mungkin, dah memang berulang pon.

Dah lupe dah entry yang mana, malas nak korek. Tapi kalau korang ingat, aku pernah buat dua entry pasal orang-orang yang call aku tengah² malam buta pastu tanya aku sapa padahal patutnye aku yang tanye dorang sape sebab dorang yang tau nama aku. Ada sape² ingat?

Ya.. mende tu jadik lagi.

Memula SMS. Aku tanya dia sape, dia bgtau nama dia Shah. Pastu biasalah dengan alasan bangang cam pianggang tu. Konon nak clearkan phone book, nak delete nama yang tak penting. Delete jelah. Kalau ko tak ingat aku sape, maknenye tak pentinglah tu. Tu pon nak kene ajau ke?? Aku pon tak kenal ko sape. Huh!

Pagi Jumaat siap telepon lagi. Tanya aku sape. Bengong.

awak da tau nama saya kan? nak tau ape lagi? kalau cakap banyak2 pon bukan awak kenal. dah tinggi sket sore aku. Tamat perbualan.

Sabtu malam Ahad. Pagi Ahad laa lebih tepat sebab dah pukul 3.30 pagi. Orang lain pulak call. Nama dia Zack. Alasan bangang dia bagi - konon dia beli henpon seken hand pastu ade nombor aku dalam tu tapi tak tulis nama - cuma tulis Perempuan Tu.

so?
saya nak tau awak sape
nak buat ape!!?
err..
delete je nombor tu
ape?
DELETE JE LAAH NOMBOR SAYE TU!

Terus aku letak telepon. Eh. Putuskan talian. Eh. Ah.. camtulah. Pastu dia telepon lagi. Malas aku nak jawab. Ni kang kalau jantung aku mula mengepam darah dengan laju, ade yang takleh tido plak kang.

Bodoh ke hape dorang ni hah?? Kot ye pon nak tau, takleh ke tipon siang-siang? Ke dorang ni guna waktu Uganda masa nak call aku? Atau ikot jam Tebing Barat ke ape? Siamang gagap betul laaaaa. Yang aku pelik tu, bole jadi semua henpon seken hand ade nombor aku la?? Pastu tah apsal bile tengok nombor aku tu, semua orang pon pakat eksaited sampai urat kat otak terputus-putus menyebabkan masing-masing takleh nak pikir pukul 3.30 pagi tu orang dah tidor?


Aku kalau dapat laa sape dalang yang menjalang di sebalik aksi-aksi bahlol ni, memang masak laaa kepala orang itu ku sagat kat atas jalan tar. Siot betul. Pasni call la aku lagi. Biar bernanah telinga memasing aku maki cukup². HUH!!!!!

Untuk meredakan kemarahan, aku telah dipujuk oleh budak Korea ni. Siap nyanyi² lagi. Mekasih ye adik. Ailebiu muah!~


38 comments:

ymn said...

tukar no baru jer ...abis citer..


p/s tetiba ingat sorg kwn tu ... minta no pon ... sian dia x dpt gi .. huhuhuh

arianna adrizal said...

kiut giler budak korea tu. rs nk lempang2 je bila buat aksi getik dia tu. muahahahhaa~

Masy said...

yaman,
terpikir gak. tp aku tak penah tukau nomo, leceh arr nk apdet sume org. mengabihkan kredit je.

p/s: hahahahahh sape eh hahahahhaha

anne,
kiut kan? jom tempeleng dia hahaahaha

Jard The Great said...

aku selalu gak tukar nombor.. eehehehe...

aku rase... diorg tu peminat kak kot.. sabar2 ye kak..

gi lanchang tak ahad neh?? ehehe...

haruan tasek said...

Minta duit je ngan orang yang call tu. pasti dia feedup

achik said...

bleh plak tepon tgh pagi2 buta.. bengong betul..

Mya said...

akak pun tak paham apa masalah diorang nih. haihh...

pakbear said...

hehehe.. aku pernah sms org tanya masih aktif x no 'beliau' sebab aku nak wat housekeepin' phonebook aku.. adakah aku tergolong dalam org2 yang disebutkan di atas? huhuhu

Masy said...

jard,
peminat kebende camtu. memenatkan je huh!

akak gi perlis ler, x dapek huhu

haruan tasek,
kang panjang plk kesah. huhu

achik,
tau takpe grrrrr

kak mya,
meh kite pening sesama kak hehe

pakbear,
tanye aktif ke tak tu takpe laa. ni tanye plk aku sape laaa pastu alasan2 yg cam harem tu. malas laa aku. bkn zaman budak2 lg dah hu~

kakpiah said...

mungkin mereka2 tak dpt menahan gelora asmara...

itu yg tak kira waktu mereka nk kol tuh..
walopon mereka2 tak kenal ko..

wahh.. maknanyer ko ada aura la dik..
wink wink!!

en_me said...

ramainyerr peminat akak masy yg jeliterr ittewww.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg baru tewww

Masy said...

kakpiah,
adoiyaiii gelora asmara katanya. huahahaahahahha

tatau la kak. sy rasa cam saiko je dorg ni huhuhuh

en_me,
minat ape camtu x nyabau nunggu siang huhu~

ehem.. lenkali bgtau tau klu tukau url ;p

kueh bakar said...

sabau...sabau..kokan puasa...

en_me said...

aiyooo, akak sudah mare..

Masy said...

kueh,
ye tgh sabo la ni huhuhuu *nk mkn kek!* opssss

en_me,
garang ni tau! hahahahah

Imran said...

Hi Masy. Hhmmm. Berapi gak baca entry kali ni. Bertambah berapi tgk video budak yg last2 tu. Betul cakap arianna. memang rasa nak lempang2. haha

momentinlife said...

uh! bdk itu sungguh comel kan??
sakit pipi sengih woo... =)

* ku juga mengalami benda yg sma.. buat dek je.. xpn, block je no tu terus! haha

Masy said...

imran,
terus x jadi nk berapi tgk budak tu hehe

momentinlife,
mmg sangat2 comel!

*mmg nk block, tp biar dulu. pasni klu dia call lg, nk maki cukup2 pastu terus block. hahahahahhaha

blackpurple @ jowopinter said...

Layan jer la. Buat isi masa lapang. Hehehe!

Masy said...

BP,
tak kosek sy nk layan pagi2 buta tu, baik tido :p heh~

zareda said...

Masy

Depa nak call tu tak pakai jam kots.. saboa jelah adikku..

pelik kan.. macam macam kerenah manusia ni

Manje said...

itu agaknya dorang saje nak tackle k.masy, teeheehee...

Farid Rashidi said...

Moga kesabaran sentiasa bersama anda..

Monkey D Luffy said...

orang FOFULER cam ko kena ler layan jer

hahaha

Masy said...

kak zar,
mebi la.. huhuhuhuhuhuh

kuncopmanje,
kot ye pon.. takleh ke tekel siang2 hahahahaha

farid rashidi,
yaaa harap2 gitulah hehe

monkey d luffy,
semacam je komen ko ni. hahahahahha

HEMY said...

alaa baby..i takleh call u nite2 ke??binci la camni..huhuhu

lama tak tgok video budak ni...umi ka papa pergi ke sawaaaaahhh

Masy said...

anul,
hahahhahahahha klu ko main2 miskol, aku bakar helmet ko!

comey kan kan kan hihihi

Uncle Lee said...

Hi Masy, looks like you have abit of a problem there.
Maybe you should get a 'call display'. Or 'tracking call'?
Anyway, stay easy and have a great week, Lee.

chii said...

HEHE..ciannya akak..
kirenye akak ok lg..org x kenal yg tepn pg2..
cam chii..ada ar sorang mamat ni..ske sgt call pg2..yg paling awal kul 1 lebih..mmg da sah2 chii da tdo...memula dulu..ok ar..leh layan lgik..bleh plak dia kata..' x ganggu ke?? haiyoo..mau saja maki dia..tp sabo kan diri je..

tp krg ni..dia ada gak try kol kul 2 lebih..kul 4 lebih pun ada ...haishh..tatau nak kata pe..nampak nama dia..terus tekan silent..sambung tdo ngan lenanya..lalalala

Masy said...

uncle lee,
takpe, sy steady je ;)

chii,
klu org x kenal lg ok eh? oooo ye tak ye leh maki secara suka2 ati hahahahahahhha

KAMATO said...

relax...nanti naik darah tinggi susah..lain kali kalau ada call tak naik nama dlm phonebook, jgn angkat...kalau penting jugak dia mesti sms punya

ymn said...

nie citer pasai pon ker .. pasai korea poyo tu ( hahahahaha)

Masy said...

kamato,
tu la ingat nk wat camtu, tp kang ganggu plk roomate nak tdo sbb bising nau bunyiknye. huhuh

yaman,
dua2 laa hahaha

momentinlife said...

owh BABY???

bru ku tahu sandiwara yg berlaku disini.. =)

Masy said...

momentinlife,
errr sandiwara apekah?? *garu paler tak paham*

noorlara said...

masy,
klu niat dia baik jadikkan kawan jek!

aNIe said...

Masy...akak pun pernah dpt panggilan telefon jam 3 pagi...bila kita jawap dia senyap aje...bengong aper...

Pernah jugak dpt tepon pepagi buta...sebelum subuh lagik...tak pasal2 bertekak lah jugak ngan cik abang...mana taknya...kalau call sekali tak pe...call sampai 2-3 kali...pastu dia senyap aje...geram bertul...

Masy said...

kak noor,
klu niat dia baik, dia akan call sy time siang - btl x? ;)

kak anie,
adoiii lg tensen eh kak smpi bgaduh dgn cik abg huhuhuuh