Wednesday, June 10, 2009

406: Tabiat, bukan tebiat tau


Ko ade tak perangai yang bole dikatakan sweet satu ketika dulu, tapi skarang dah tak sweet dah tapi still - ko takleh nak buang?

Aku. Dulu. Masa zaman berpasang-pasangan. Zaman di mana kalau ko tak pakai mekap pon masih dikira cun dan setanding dengan artis remaja yang baru nak belajau pegang lipstik. Eh ye ke. Ah gitulah. Ape aku nak cakap tadi hoh?

Oh ye.

Aku. Dulu. Masa zaman berpasang-pasangan. Macam orang lain yang berchenta dan berkaseh-kasehan tanpa belas kasehan, aktiviti menonton muvi itu adalah antara acara yang sering mendapat tempat di dalam kalendar perdatingan. Sebenarnya sebab aku takmo men bowling, pehtu ade orang tu asik mungkir bahagia je nak bawak aku gi cycling dll lg so aktiviti muvi jelah yang on.

Tiap kali keluar menonton, aku akan simpan tiket wayang itu. Kedua-duanya - maksudnya kalau tengok berdua la. Kalau tengok beramai-ramai tu, memasing simpan aaa tiket memasing. Dan oleh kerana zaman itu adalah zaman diari romeo, makanya tiket-tiket sekelian aku akan tampalkan di dalam diari itu. Awwwww tak ku sangka, romentik jugek aku ni ye. Bwahahahahahhah!!~


Dan walaupun selepas aku dah takde berpasang-pasangan, tebiat menyimpan tiket tu tetaplah pulak berterusan sampai sekarang. Padahal hal-hal berkaitan seperti pasangan dan diari tu dah lama dah tak menempel dalam hidup aku. Tapi mek tetappp la jugek simpan tiket tu, nak buat ape pon tatau la.

Berbeza dari dulu. Aku cuma akan betul-betul simpan tiket wayang tu kalau orang yang pegi dengan aku tu... ermmmmm adelah orang yang aku suke ke, hampir-hampir suke ke, atau ape-ape jelah. Kekadang tu dah memang rasa nak buang dah, tapi hati sesekali akan mencipta alasan walaupun alasan tu alasan cam bangang sket misalnye hati cube meyakinkan diri dan akal bahawa rugi kalau buang tiket tu sebab masa beli tiket tu harganya RM11 ka. Kalau cite tu best sesangat pun insyaallah aku simpan, tapi lama-lama nanti insyaallah gak aku buang. Hehehe.

So kalau lepas ni ada sape-sape yang tengok wayang dengan aku dan tengok aku bahagi²kan tiket wayang tu, jangan la kata taknak plak. Ai kecik ati nanti. Huahahaahahh~


# aku takdok sampai isnin - outstation ke Perlis & Penang. akan masuk opis insyaallah ari selasa - tu pon kalau tak kene gi Ganu huhuh.

28 comments:

Ryana said...

akakk..
bawa sy jalan2 penang!!

eh,
macam terbalik kuang plak eh?
uhuhu..

Rozita said...

koleksi tiket la nih

Abang Long said...

Masih simpan warkah pertama dari kekasih.

hanisakura said...

hani pun simpan gak setiap tiket2 wayang. tp hani simpan sumer la. kalo 5 org yg p, lime2 tiket tu hani simpan. lekat dlm sticker album :p

arianna adrizal said...

aah la org pun ada simpan lg. sampai da kunen2 hehehehe.. jiwangkah daku?? nehhhh~

ha, blk jgn bwk baju kotor jek. bwk la asam gelugoq ka.. asam jerok barang sepastik dua. huhu.

Mya said...

tiket wayang hari tu, awak simpan ke akak simpan ek?

kueh bakar said...

kalo ko simpan byk nanti leh tukar tiket baru..

tipu ok..
ekekkeke

achik said...

wah wah.. sgt sweetnya la siap tampal kat diari..

haruan tasek said...

simpan tiket untuk koleksi seperti mengumpul stem.... bagus juga hobi nie.... ha..ha..ha

Mr PenyuBiru said...

nnt gi ganu aku nak kim kepok lekor ek.

Acai said...

hehehe, kak..blanja sy tengok wayang jom,hahaha..:P

chii said...

dulu ske gak simpan..
tp krg ni da jarang...slalu abg yg beli..pastu dia simpankan utk adik2nya...ahah :p

Monkey D Luffy said...

sama mcm bos aku... buat koleksi tiket

hehee

Abah said...

aku datang membawa sesuatu yag sekiranya membuat rumah yang kudatangi itu merasa senang dengan menyapa sobat sobat

bunga raya said...

blogwalking di malam hari berkunjung ke rumah sobat baik yang sudah kenal ataupun yang baru kenal salam hangat selalu kawan

Deanz said...

bekas pop corn yang besar baldi toilet tak simpan buat koleksi ke? :D

flush said...

fb membuatkan aku malas berblog.. tp sekali sekala aku buka, blog ko antara yg wajib la..

aku ada member sebijik mcm ko, simpan tiket wyg.. masalahnya dia tgk sorg, hari rabu plak tu, sbb murah.. siap bubuh dlm sticky album lg..

noorlara said...

masy,
ahad ni akak nak ke Medan, Indonesia. On d way to airport bleh jumpa kat R&R Sg Buluh ke? kalau setuju nanti akak tetapkan masanye!

HEMY said...

auuuu..ptutla ko simpan tiket wayang yg kita tgok masa first gathering blogger...ahh..tacing nyeeee

KAKTINY said...

salam..

eh.. kaktiny dtg sini.. dia plak gi BERCUTI.. hehehehheeee...

me3n said...

hi. salam kenal. ahahahahah

Mak Su said...

oooh, simpan tiket wayang? masa maksu kecik2, maksu suka teket bas, boleh main bas-bas, maksu jadi pemandu, maksu jadi konduktor, maksu jadi penumpang. eiiii, mcm scary jer game ni

Masy said...

huwaaa byknye. ku cube mbalasnye ya!

rya,
akak kat penang ni hah. meh laa hihi

kak rozita,
takde sgt kak. sbb byk yg akhirnya sy buang hehe

abg long,
romentiknye ;)

hanisakura,
aiseyyyy tak tpikir plk nk wat gitu huhu

Masy said...

anne,
bole laaaaa romentik :p wek wek

kak mya,
akak yg simpan :)

kueh,
aku claim kat ko, nak? hahahhah :D

achik,
awwww malu aiii hihii

haruan tasek,
ayuh kita jayakannya hahhaahha

Masy said...

penyu,
aku tak gi ah heheh

acai,
jom laa klu brani ihihihi

chii,
best laa ade abg bwk gi tgk wayang :) kemsalam sepam kat abg eh ehehehe

monkey,
biau betoi ko??

abah n bunga raya,
selamat datang wahai taulan :)

Masy said...

deanz,
klu bole guna utk tadah air, kompem sy simpan. hahahaaha

flush,
wauuu thanks dude :) ko add aku ke tak hah? lupe sudah.

dulu2 aku tgk aa sorg2. skang ni da lama x buat. nanti laa aku wat lg hihih

kak noor,
dah dijawab via sms :)

anul,
alamak... ade lg ke tak hoh aku simpan? nanti aku check

kak tiny,
padan muke hahahhhahah

me3n,
salam kenal gak ;)

maksu,
cam syok sndiri je ni hahahahaha

yOnnA said...

kakak, kakak ni mmg ada sindrom yang sumpah melawakkan yonna! HAHAHHAHAH

Masy said...

yonna,
hehehehe tak bahye kan sindrom tu? hhehehhehe