Tuesday, June 16, 2009

407: Crazy Tired. bole gitu?

Salam sume..

Di Perlis hanya dua hari, tapi letih Tuhan dan aku sajork yang tahu. Walau apapun, dis trip memang sangatlah best. Sebab banyak melaram. I mean, melaram bergambau laaa hehe. Pehtu budak praktikal sorang ni bawak DSLR pulak. Lagi laaaaaa syiok! Baru la semangat nak posing tu mari, kan kan.


Tak penah kot aku amek gambau lumpat-lumpat neh. Kecuali masa skolah rendah dulu, itu pon sebab aku masuk lumpat tinggi dgn lumpat jauh masa sukan. Eh tapi ade ke orang amek gambau aku? Lupa sudah. I wish I'd twist my legs a bit tapi takot terjelepok jatoh kang berbelit plak kaki aku. Mebi next time hoh? Hehehe.

Ada kisah kat sana. Hehe.

Sesampainya aku n bos n my opismate (kitorang 2nd trip) di Bandar Kangar, terus jelah buat keje. On d way nak ke tempat yang dituju, aku pun snaplah gambar-gambar yang memang diperlukan untuk keje (eceh ayat). Kebetulan masa tu aku berdiri dekat trafik lite, and ade sorang chinese uncle ni dok tunggu lampu ijau (takkan nak tunggu lampu suluh pulak kan). So dia pun tegurlah aku, amek gambar ape? Aku kata, gambar biase² je uncle hehe. Pehtu sementara nak menyampaikan lampu tu nak ke ijau, uncle tu dok senyum² kat aku lagi.

Pastu my opismate tu pon cakap, orang Perlis ni mesra-mesra hoh? Aku ye kan jelah.

Kendian sambung ke jalan lain pulak. Terserempak dengan sorang pakcik ni, kitorang tanye dia direction. Ujung² tu pakcik tu siap cakap, Welcome to Perlis. Tu dia market negeri sendiri tu, hebat hebattt.

Pastu my opismate tu pon cakap, orang Perlis ni memang mesra-mesra hoh? Aku ye kan jelah. Lagi.

Jalan depan lagi. Kali ni berselisih dengan lelaki-lelaki yang nak pergi sarapan. Biaselah orang bekerja time tu kan. Pastu macam biase ade mamat yang selisih dan senyum-senyum dengan aku. Aku pun senyum jelah.

Kali ni my opismate cakap, haaa yang tu bukan mesra, itu gatal.

Hahahaahahahahahaha. Kiut je amoi ni bercakap. Ntah laa, i pon dah kompius mana satu mesra mana satu gatal kalau kat Perlis ni. Aku kata.

Serius. Hehe.

Ada banyak cite lain lagi. Banyak gambau lawa-lawa trip kali ni. Jenuh laa nak letak sume, nak cite sume kan. Lagipun macam laa ade orang rekues nak tengok *aku tau dah tu ade orang nak kutok hahaha*

Jumaat malam lepas dinner, lebih kurang pukul 11 lebih, kitorang yang 2nd trip ni gerak balik. Elok pukul 4.30 pagi, budak ni mintak tukau - soh aku drive. Baru je 15 minit drive, aku rasa ngantok giler ah ding dong. Aku drive dari R&R Ipoh sampai R&R Tapah je hahahahaha. 1/2 jam je. Ngantok siot. Line putus-putus atas jalan ku tengok dah dabel dah.

Sampai kat opis pukul 7 - just aku dengan Mr Sivaji je. Dia ajak sarap dulu. Aku masuk opis jap amek file, istinjak berat sket pastu sarap. Pukul 8 baru balik. Yang syioknye, dah sampai umah baru aku pasan henpon aku tinggal dalam kete Mr Sivaji. Aku bantai tido sepam kat ruang tamu sampai zohor, mandi - solat pastu baru gi opis (nak cek kat opis dulu). Pastu terpaksa laa gi ketuk umah bos aku. Huhu.

Esok paginya, aku fly ke Penang pulak. Petang 15hb tu balik Shah Alam, terus ke opis dari airport.

Dan di sinilah aku, masih lagi kat opis. Tak balik-balik lagi. Penat tau!


28 comments:

Lee Novotny said...

Tetapppppp lah kan mesra mesra semuanya kat uolss..sebab uols pon mesra githoooo walauponnn dalam hati emronta ronta nak balik! Mrasa plastik noh??? **lariiiiiiiiii

Abang Long said...

Sukar juga hendak diduga antara mesra alam dan gatal alam.

haruan tasek said...

lompat ala hotlink gitu

arianna adrizal said...

alaaa ilek ar.. esok2 da nk g jenjalan di beijing kan.

rya said...

alolo penat ye dia..
penat pun berbaloi-baloi kan?
akak nak pegi beijing?
nak itut, tak boleh?

hanisakura said...

giler ah dienyer jalan2..eh nak p beijing ker? kirim gelang jed satu :P

Mya said...

alaaa... akak sgt2 teringin nak pergi perlis ok... menjeles ah..

Monkey D Luffy said...

amoi yg comel tu ko kenalkan aku

lalala

ymn said...

perlis..
dah be_ta_un aku x ke sana ..
huhuhu ..

achik said...

err saya pun xde kot gambar lompat2 camtu.. dah dewasa2 ni [uhuk uhuk], amik gambar sopan dan ayu je.. ekekeke.. ;p

Masy said...

lee,
aippp taklah plastik. sikit2 jelah hahahahahha

abg long,
hihi tak terduga rasanya :)

haruan tasek,
oooo ye laaa eh... :)

anne,
tu laaaaa kene rest ni patutnye huhuuh

rya,
jom!~

Masy said...

hanisakura,
alaaaaaaaaaaa anne laa ni - sebut plk. baru nk seprais hahahaha. kirim dgn air liur dpt air liur jelah hahaahah

kak mya,
bile2 senang akak gi laa melancong ke sane. best gak tp klu dpt ade mber bwak jln2 lg best ;)

monkey,
dia da kawen maaaa~

yaman,
aisey.... takpe thn ni leh pegi hehe

achik,
tu arr kan? tp dah sume org mo lompat, tpaksa le melumpat gak. hihihi

HEMY said...

kalau aku ada situ...mmg sume gambar melompat punya..melompat mmg coollll!!!!

yOnnA said...

wahaha harus lah gambar kakak banyak lawa. kan dengan lsr! hahaha
more picssss :)

momentinlife said...

perlis???
tanah haram bg aku tu.. heheh

travel itu best klu kwn2 yg ikut skali sporting2..=p

nydzampix said...

1st: tima kasih wish me birthday

2nd:- Tima kasih gak sudi jengok blog aku

3rd:-blog ko best...aku kena jadi followers nih....

Masy said...

anul,
aku tau ko mmg raja lompat. hahaha

yonna,
tu laaa...
yaa akan diletak kendian :)

momentinlife,
waaaa mengapakah???

ye betul tu. klu sume skema, nanti gambau2 sume pon dah mcm gambau pasport. hahaha

nydzampix,
1st : kebetulan masuk blog ko time bday ko hehe. wc

2nd : welkem hehehe n thanks sbb jengok blog aku kembalik

3rd : waaa benerkah? thanks!! :)

Uncle Lee said...

Hi Masy, bet you all had loads of fun in Perlis. Love your pics here, very nice.
Okay, get your batteries recharged and keep well, Lee.

pakbear said...

aku suka gambar yang lompat2 tue.. mcm meerkat manor.. hahahaha... sangat hype.. best gilak!!

Masy said...

uncle lee,
bener tu uncle! great time, even penat gilerrrr

balik kang nk sambong tdooooo. thanks uncle :)

pakbear,
meerkat manor tu apekah hoh? tp aku pon ske gambau tu. hehehehe

Mr PenyuBiru said...

ni lah org pompuan, kalu lelaki muda sapa skit dikatakan gatal. kalu lelaki tua sapa dikatakan mesra. agaknya tu pasal ramai yg kawin ngan lelaki tua kut. tersalah tafsir.hehe

indera kencana said...

Kata tido sepam je... hahhnooohhhh, sampai ke Zohor sudahnya

zareda said...

orang perlis memang mesra mesra alam semuanya hoh.. hahahha statement tak boleh blah gitu..

baca pun dah penat.. huh!

Masy said...

penyu,
oit bkn aku eh yg ckp gtu. tp sbnrnye bole bezakan laa antara org mesra dgn org miang. ko pon tau ape bezanye. :p

abgku indera,
sepam laa tu. klu dua pam sampai asar. hahahaahhah

kak zar,
hahaahhaahhha

itu laa kak. denyut2 paler sbb x cukup tdo hu~

aloy_paradoks said...

dekat Perlis je dua hari... giler tahan,,, gua satu hari pun dah bosan..

Masy said...

aloy_paradoks,
tu klu bjalan2.. aku berkeje2 dan berjalan2 hehehehehe

Jard The Great said...

hehehe... lawak la komen penyu,,,

Masy said...

jard,
jgn layan beliau tu ahaha