Thursday, June 18, 2009

408: Dah lama aku tunggu


Apa yang bakal berlaku esok adalah antara perkara yang aku nanti-nantikan selama ini. Sesuatu yang aku angankan, dan insyaallah jika diizinkan Allah - apa yang aku impikan akan jadi kenyataan.

Aku tahu ada yang membantah. Terutama orang itu. Aku setuju dengan hujah-hujah dia. Tapi di satu sudut, entah kenapa aku teringin untuk menempelak. Kalau dulu dia langsung tak pedulikan hati aku, kenapa kali ni bersungguh dia pedulikan masa depan aku? Opsss emosi pulak. Hurmm.

Apapun, terima kasih kerana masih mengambil berat hal aku. Appreciate dat, dude.

Dalam hidup aku, bukan ada banyak punca untuk aku gembira. Aku cuma ada kerja, dan keluarga dan kawan-kawan. Eh macam banyak pulak? Apa-apa jelah.

Straight to the point.

Insyaallah. Penerbangan pagi esok akan membawa kami ke sini.



Aku cadang nak resiakan dulu tapi roomate aku yang baik ati tu dah pecahkan pulak dalam komen kat entry sebelum ni *grrrrrrr gigit pinggang dia kuat² sampai putus urat kentut dia* So.. takpelah. Hehehe.

Doakan aku selamat pergi dan balik. Sihat semasa pergi dan pulang juga. Jangan pesan pape weh. Malas aku nak layan - serius ni *sambil gelak kecil tengok orang² yang dah berkira² nak pesan sutera china laa apa laa* Aku cuma mau pergi dan gembira. Walaupun jauh di sudut hati, ada sesuatu yang tak lengkap dan tak kena.

Hey.. Jangan berhenti merindui aku. Kerana aku juga sudah mula merindui kamu - semua. Hehe.

(ada sapa² nak amek aku masa balik nanti?hehe)

luv ya~ (^*^)b

34 comments:

ymn said...

1st ..

enjoy ur trip ..
anak datk mana yg sponsor?? or amik pakej TA ??

zareda said...

bon voyage.. survey tempat bes bes ek.. manalah tahu kot kot akak terbuka pintu hati nak sampai ke sana..

aRaBeLLa said...

wow bestnye..aku pon planning ke satu tempat next year..harap2 terlaksana..reward untuk diri sendrik setelh keje bagai nak gile..huhu

Mr PenyuBiru said...

wah! pi Beijing tu.
semoga selamat pergi dan pulang.
err..aku nak kirim jugak.hehe. aku nak kirim fridge magnet gambar stadium tu. kalu tak jupe, ko carik samapi jupe jugak.kalu tak ko jgn balik mesia tau! hahaha... (sambil tunjuk isyarat potong leher)

aNoi said...

nak ikotttttttttttttttttttttttt!!!


kak, kirim fridge magentic satu bleh?? heheh

Masy said...

yaman,
thanks..

opis sponsor daa.. ni opis trip. anak datuk mane laa nk kenan kat aku huhu

kak zar,
insyaallah ehehhe

arabella,
plan molek2 eh. insyaallah ade rejeki bole pegi :)

penyu,
klu btl aku beli fridge magnet tu, haruslah aku buat kuiz smpi ko meroyan. hahahahahhha

anoi,
jom!

jawapan sama mcm utk penyu. hahaha

HappyIrfa said...

selamat bercuti.
selamat pergi dan selamat kembali.
amin

arianna adrizal said...

hahahahahahha~
ooo resia ke???? mana nak tau.. ;p

blk ari ape?

Masy said...

kak irfa,
thanks kak :)

anne,
ha la!

ari selasa mlm.. hehe

kad0k. said...

hati2 disana. jangan lupa malaysia lak. takut berkenan dgn orang sana pulok..:p

Monkey D Luffy said...

aku nak pesan kau bawak pulang awek untuk aku

lalala

Masy said...

kadok,
insyaallah tak lupe - harap2 yg kat mesia pon x lupe kt sy ;)

apa salahnye lalalalala~

monkey d luffy,
bole2. aku bawak balik gambau awek nanti eh?

Deanz said...

~ have fun ~

*
* *
*
l
dddlbbb
l

achik said...

bestnyaaaaaa..
selamat bercuti..

Masy said...

deanz,
thanks~

pebende tu???

achik,
:) hehehe mekasih~

HEMY said...

anak datuk yg nama cicit mungkin mau..baby jaga diri..jgn wat baba susah hatiiii....ah, tidor sorg aku nmpknya..ahahahahahaha

en_me said...

me nak ole ole .. volleeee

Mak Su said...

hah?! nak pegi ke mana ni?

tunggu!!! nak itut!

tunggu mak su gi amek gamba kat kedai ah seng picture kojap

rya said...

nak pesannn!!










jaga diri bebaik!
come back in one piece!
o_O

zino said...

selamat bercuti....nak suvernier juga hehe

Masy said...

anul,
hahahaha hampeeehhhh tp thanks~ :)

en_me,
bole bole hihihi

maksu,
laaaaa ok ok sempat lg hahaha

rya,
worait!~ thanks ;) hehehe

abah angkatku zino,
insyaallah klu ade rejeki abah, ape salahnye hehe

Sierrauniform said...

amek gambor cantek2, yg segar bugar yer, services camera bg tip top..jangan tak balik msia plak, tersangkut ngan pakwe beijing..

eceh, siap tanya sapa nak amek masa balik, hehehe..take care..

haruan tasek said...

PESAN OLE-OLE BOLEH

Masy said...

rembo,
aku pon nk camtu ke heheehehe

mekasih geng!~

haruan tasek,
bole2.. tp dpt x tentu lg laa hahahahhahah~

aNIe said...

Masy...selamat pergi dan selamat kembali...enjoylah masa kat sana...lupakan apa yang mengusik jiwa tu...

Lee Novotny said...

Waaaaaaaaaaaaaahhh merries!!! Mak nak ikot nyah, bleyyy?? Mrasa mak pose pose cheongsam terdedah peha tapi pakai tudung bawal, so how??? ***chabottt!

Lee Novotny said...

ooppss lupa nak cakap...bon voyage naaaaa...**sambil tersedu sedan **matiklaa plastik!!!

zonaku said...

hehehe.. lupakan sekejap apa y ada di sini. rehatkan minda n perasaaan ya..

blh jer kalau nak soh amik, asal bukan time keje. tp dgn syarat, fridge magnet ker, y kekecik jer n x collect dust
heheehhe

Jard The Great said...

waaaaaa!!! dah pegi ke!! nk sebenier!!! nk! nk!

noorlara said...

masy,
akak balik hari selasa tapi flight malam le plak tak moh susuahkan masy. len kali kot.
mungkin sekarang kat beijing ye, shopping sakan tapi barang elektrik jgn mudah tergode berhati-hati sebab akak dah kena bila balik malaysia banyak hal apalagi yg berkaitan ngan komputer. selamat balik!

KAKTINY said...

salam masy..

hmm.. berjalan yer...luaskan pengalaman...

Doa kaktiny semoga selamat pergi dan selamat kembali dan selamat menikmati alam ciptaan Illahi ini yer..

salam..

ad3ck said...

laa dia tuh rumet hang ka? patut la cam sekepala je ;p. rumet hang tuh rumit tak? ;p.

chii said...

slmt cuti2 mesia kak =)

Rozita said...

njoy yr trip
slmt pergi & kembali