Wednesday, July 08, 2009

415: Rasa Kesian Tak Pasal-Pasal




Aku prefer yang original. Ada gak yang dah ditranslate heh. Saje je nak upload. Senang nanti bila-bila aku nak tengok. Ni lirik englishnye untuk korang menghayati lagu Rain ku ini. Kalau nak laa hehe

Hey
This is my story

It's true

OK, listen


Oh baby, you're to me like the sun that's in the sky

That bathes me in your warmth and returns again and again
When you're by my side, I know somehow it'd be all right

Just like a fool, I let you go and lost you to pride

How could I have been so unwise?
Ummm...
Didn't realize that I was so in love with you till now
I still wanna hold you in my arms
But it's too late, it's no use, I don't know what to do

I'm all alone


Every night, the story of my love

Is like a scene playin' before my eyes repeatedly
And now I cry out to you for the wrongs that I've done
Hoping that you will come back
Yeah, I love you I still love you, baby

My life is now so incomplete

What should I do for you to truly forgive me?

How can I live without you?

Baby, come back to me

Forever, I'll wait for you, yeah...

To tell you my heart will never change


Stop my breath today; take my heartbeat away

I can't forget your love; it haunts me again and again
Pictures of your smile beckon me from all these blank walls

Like a lost soul searching blindly, shadows fill my eyes


How could I have been so selfish?
Oh no...
Didn't notice that you meant so much till you were gone from my side
How could I live with all this pain?
No, no...

My world grows ever so dim; oh, I was such a fool
It's all my fault


It's bringing me down
Tearing me apart

I need you so much; I'm begging to you down on my knees
You're the only one

There's just no one else, yeah...

All I need is to forever dwell in your love

But now I know, I can't speak these empty words to you
I love you so; let me prove my love to you once more

This time, my heart is true
Believe in me and you

And now, please listen to me

Just one more time

Baby, please come back to me

I miss you, baby

Kesian Rain. Dok sebut-sebut nama aku [baby]. Yelah² I come back to you. Hehe.


Kesihatan masih tidak menyihatkan. Aku ni kalau dah start batuk, alahai.. Nak baik tu kanmain berchenta (apsal kalau susah orang kata 'berchenta' hoh? berchenta susahkah? lupa sudah, almaklumlah dah berapa tahun aku 'pencen' berchenta wakakakakakkaka err tp pencen sementara je). Demam pun main-main. Malam demam, siang ok. Tengahari demam, petang ok. Gedik sangat. Demam tu laa bukan aku.

Masa aku temankan Anne gi klinik last week, serius takde rasa nak soh doktel check diri aku ni. Sebab punya la ramai orang kat klinik malam tu. Ramai budak-budak la. Yang tak budak pon ramai gak. Tapi aku paling kesian ade sorang pakcik ni, gi klinik sorang-sorang je. Mek ni sensitip sket, mula laa rasa nak temankan beliau walaupun nampaknya tak lah parah pun. Tapi ntah laa.. Aku memang cepat kesian kalau tengok orang lelaki yang gi uruskan diri sorang-sorang, makan sorang-sorang ke ape ke. Rasa nak escort je haha.

Bukan sebab gatal la beb. Kesian. Dalam satu sudut, aku lihat banyak kelemahan bila lelaki bersendiri. Kalau perempuan aku rasa ok je. Contoh laaa kalau kematian pasangan, memang kesian kat pompuan tapi aku rasa pompuan boleh jaga diri sendiri sebab dorang dah biasa jaga orang. Tapi kalau lelaki ku rasa kesian betul sebab kalau yang dah biasa berbini tetibe takde bini, aku nampak kekoklah. Mebi sebab dalam paler otak aku, semua benda biasanya bini eh uruskan.

Hmmmmm....~

Sape yang makan sorang tu? Kesiannya. Meh aku temankan. Hohehohehohe.

edited : saje letak ni

Cemana tah tadi masa wat moon walking opsss blog walking, TERmasuk blog ini dan TERsend pic jugek huahahhaha. Berdoalah aku menang. Wakakakakakak~

25 comments:

Monkey D Luffy said...

ah

tak nak

aku nak makan sorang2... amannnn

HEMY said...

hehehe..mungkin betul juga perenggan terakhir..maka terpaksa la kawin lain..terpaksa okkkk

achik said...

amboiiii.. tak tahan tul gelak last tu.. hohehohe.. ;p

Masy said...

kapten,
takmo sudah! :p

anul,
tu kalau dah bercerai hidup/mati laaa baru kawen lain. ko ni gedik betoi hahahha

achik,
hohehohehohe hahaaahhha

Mya said...

akak kesian kalau lelaki demam. sbb selalu nampak gagah perkasa, tiba2 demam... terbaring...

simpati sungguh...

kakLuna said...

yeap Baby! akak pon setuju *bab org tua lelaki bersendiri tu*

Masy said...

kak mya,
betoi laa kan. nmpk mcm nyawa ujung tanduk je eheh

kakluna,
yaaa mmg sgt kesian smpi tpikir anak2 dia takde ke nk tmankan apak eh mlm2 ni? tp pikir balik, ke apak dorg kuar senyap2. huhu

en_me said...

me selalu makan sorang2 ghitewww.. uhuhu

Mak Su said...

tak cukup mkn tempe kot, tu pasal ler kejap demam kejap ok

momentinlife said...

adakah ini sebabnya lebih ramai andartu dari antertu?? hahah

arianna adrizal said...

err tp kes makcik wok tu cane?

btw kan kak.. kan sy da kata, anak dia tunggu dlm kete. *ayat penyedap perasaan* hehe.

kalu xsebab sakit, da lama rasanya sy beram dari situ. huh

Masy said...

en_me,
alaa balik nanti ade org teman hehee

maksu,
dah lama x mkn tempe huhu

wafa,
mungkinkah?? hahahahahahah

anne,
cik wok kene tipu. heheh

tu lah kan. tp klu betul nape x turun je? kan bapak tu. klu jatuh ke ape ke org tua tu kang, baru nk nyesal. *emo lg*

hahahahahahha alang2 da sampai da kan...

Lee Novotny said...

Hi uols, wowww love your Beijing entry... so lucky..mak pun belum ke Beijing lagi noks...tu lah dia, nak ke Great wall jua! :)

Tapi mak belum baca fasal air asia X ittew...mak mmg ada problem pon ngan diorang and dah hantar komplen pon! tak tahulah kalau diorang akan balas balik ke idak..kalau tak balas, hah WAR!

ymn said...

bab2 laki bini nie x der xperian .. so no komen hahahaha

Masy said...

hi lee,
lucky mmg lucky, lelebih lg bila free hihihih. nanti ade masa dan duit terlebih bolehlah uols g sane - merasa laa pose2 diva atas great wall ;)

i cite sket je pon, x serupa komplen langsung. nanti i baca ur experience dgn dorg ni. excited nk tau pebendenye heheheh. sabo2 tarik napas panjang2 hehehe

yaman,
alaa aku pon xde experience... stakat tgk2 je takkan xde idea langsung kot :p hehe

Abang Long said...

Lain kali ambillah gambar tepi pantai ... berdua - duaan gitu

Masy said...

abg long,
gambar tepi pantai? dah biasa... akan dtg nk amek gambar tepi perigi plk. heheh

kad0k. said...

wahhhh..nak tlg pakcik tu? hati2 masy..hahaha

Masy said...

kadok,
alaa tolong tgk je heheheh

ad3ck said...

Eh boleh undi ke beb?

Taip MODEL MASY dan hantar ke 12345 eheheheheeh.

arsaili said...

salam...pasangan yg ideal tu..sebiru jer baju..ahahah

aim-a said...

smoge cepat sihat...menang contst banjer.. :P errr..err...rindu kak masy laa..hakhakhak :P

Masy said...

ad3ck,
hahahahhha undi undi

salam arsaili,
aiyoooo dgn budak praktikal pon jadik eh? takde maknenye 'pasangan' wakakakkakakak

aim-a,
yaaa harap2 gitu laaa hehehe. klu dpt duit bole la blanje ;) rindu ehhhh rindu ade makne ni hahahhahha

Jard The Great said...

komen dulu baru baca.. hehehe

Masy said...

jard,
yaa sile2 hihihi