Friday, July 17, 2009

419: Kita kene jujur walau apapun, faham?

Dua hari lepas termasuk semalam aku ada meeting kat Grand Season KL. Walaupun aku penah pegi situ satu ketika dulu masa anto abang aku gi opis dia kat situ, tapi itu adalah sesuatu yang berlaku lama dulu. Maka untuk mengelakkan kesulitan, aku pon berondoh-randah laa naek LRT + komuter untuk sampai ke sane.

Semalam. Kene gerak pagi-pagilah. Masa kat dalam komuter, si bebola ikan call. Pastu mula laa nak meninggi sore bila tau kitorang dalam komuter lagi. Eleh bising plak, padahal sendiri yang gelabah sebab tak bawak pendrive (slide presentation untuk pagi tu dalam tu okeh). Sepanjang perjalanan tu aku rasa aku tak berjalan sangat, banyak berlari-lari anak dara je. Penat tau! Dah laa pakai kasut bertumit 2 inci, kene lari pulak. Huuuuu~

Pukul 8.36 pagi kitorang pun tiba di bilik mesyuarat. Tak mula lagi pon.. ade teknikal problem. So teruslah aku duduk kan dengan termengah sket, kata penat lari-lari bagai. Kendian puan pengarah tetibe je kuarkan soklan..

ada sape-sape kat dalam ni yang belum brekpes?

Aku pandang keliling. Sorang pon tak respon. Aikkkk aku je ke yang belom sarap? Huhu. Pehtu aku tengok puan pengarah pandang aku. Nak soh aku ngaku ke? Ok la.. Aku pun..

saye belom. selambe dan inesen je, siap angkat tangan lagi wakakakakakaka.

kalau gitu gi la minum kejap. sempat lagi ni

Dalam paler hotak aku time tu:
1. biar betik mokcik ni nak soh aku mamam kat Grand Season? tambang pegi balik ni pon guna pettycash opis tau mokcik huhu
2. takpe ke mamam? dah laaa masuk lambat, ke perli? huhuh tidaaakkk

Pastu cik puan pon keluarkan kupon brekpes dia. Nah, pegilah makan kejap. Takpe yang ni bole tunggu kejap.

Haaaaaaaaaa. Rejeki rejeki huehehhee. Errrrr mekasih puan *sambil blushing muka*

Sorang je ke?
Tak, berdua
*tunjuk opismate gua yang datang sekali* sama-sama belom makan. Wah baby. Sudah bagi kupon, nak kuponS pulak ke? Hehe. Taklah.. aku cuma menjawab soklan je.

Pastu sorang staff cik puan bangun dan bagi aku kupon dia pulak. Ehem. Moh le kita makan. Kendian si bebola ikan tanya aku nak gi mane dengan muka cam tak puas ati.

gi sarap ler
tapi dah nak start dah ni Mas, lambat kang

eloo... puan yang suruh ok
*sambil goyang-goyang kupon depan dia wakakakak keji*
oo... ok... (muka tak puas ati lagi tu)
jom beb! aku cakap kat memberku itu
dah tanye puan ke berapa minit dia bagi untuk brekpes? Laaa kecoh laa orang tua ni.
entah. kalau takde orang tanye², lagi cepat saye pegi, cepatlah saye masuk miting

Hihihihiiih.

Maka bersarapanlah kami dengan jayanya. Lepas presentation (si bebola ikan yang present, tapi apsal macam tak prepare je hoh? eh banyak bunyik plak aku. heh), break la kejap untuk minum. Ku lihat beriya-iya je mokcik ni mamam.

lapau sangat ke kak bebola ikan?
haa.. kak bebola ikan lom brekpes lagi tadi..
laaaaa ye keee.. ingatkan dah sampai awal, dah siap sarap
tadi masa puan tanye, malu nak ngaku
huahahaha tu laa.. malu kalu, perot lapau okeh

Sadis....

Berdosa kalau bohong. Hahaha.

30 comments:

blackskin said...

Untung.
Jujur dibalas rezeki.

achik said...

hahaha.. sian kak bebola ikan.. tu la malu2 kunun kan dah lapor.. ;p

Masy said...

blackskin,
dah rejeki, alhamdulillah :)

achik,
x kesian pon, bole x? wahahahaahhahah

Rozita said...

heheh rejeki jgn di tolak, kata orang.

mana gambau kak bebola ikan yg lapau itewww ngee3

Sierrauniform said...

aku lapar..tiap 4 jam perlu makan, maklumlah share makanan, heheh..

bila lapar pergi makan..ok

Masy said...

kak rozita,
auuwww tak kosek nk ubuh gambar beliau :p

rembo,
hehehehhehe yee gitulah eh :)

Jard The Great said...

jujur......... aku jujur tp dibalas dgn penipuan.. huhuhu...

yOnnA said...

hahhaa ikut gak ah kak. yonna kan, kalau semua diam, yonna diam je la :p wakakaka. segan ah nak ngaku kite sorg ngeee

errr itu kalau situasi formal ah.kalau dengan kawan2 time kenyang pon ckp lapar :p heee

Masy said...

jard,
errr ikut situasi la kot hhuuhh

yonna,
tatau laa apsal akak rasa x malu plk nk ngaku. mebi sbb akak nk tau kot apa kesannya klu akak ngaku. eehhehehehhe

itu betul tuuuuu hahahahahha

ymn said...

sometime ego tu memakan diri . :)

HEMY said...

mak aku pnya ayat...kalau merajuk..lapar...ahahaha

Masy said...

yaman,
betul tuh. kesian diri kene makan dgn ego. hehe

anul,
hahahaa klu lapau, mak masaklah ;) hihih

ymn said...

mnyindir nmpk ??

chii said...

cannot take it ar caption kt pic tu..ahahah..

en_me said...

kater diet ghitewww.. ekeke

Masy said...

yaman,
mana ade weh isk2

chii,
hahahahahahhahaha

en_me,
diet mmg laa diet tp xkan nk kebulur kot...

zonaku said...

hhehheee... yup, jujur itu penting....

n amat setuju ngn anul, penah kene skali, merajuk punya pasal..... kelaparan!

aRaBeLLa said...

cayelahhh kak amsy..heheh

Masy said...

zonaku,
tp tgk tmpt n hal jugek hehe

aiseyy klu merajuk dgn mak mmg malang laa hahaha

arabella,
ni camne eja nama akak ni ahhahhahhaa

Zareda Norman said...

emmm bukan rejeki kaka bebola ikan ler tu.. ehheh bes woo makan kat situ, akak sukeee

Monkey D Luffy said...

makan free ko suka ek

Masy said...

kak zar,
mmg sedap eh.. tp ade gak yg kureng hehe

kapten,
aik ko x suke ke? :p

kingbinjai said...

itu yang untung tu!

Abang Long said...

Tapi ada ketikanya kejujuran itu disalah anggap.

Lee Novotny said...

Rejekiiiiiiiiiiiiii jgn ditolak, musuh jgn dicari hiks....syabbas bette! Konyang pewot demo, dih?? :P

zino said...

lain kali datang awal boleh bekfes kat haslam.. hehe

ad3ck said...

klu ku takkan pernah bohong bab makan free nih ehehehe.

Masy said...

kingbinjai,
betul3

abg long,
yaaa ape2 pun ade risiko. tp tang perot lapau ni xleh amek risiko, nanti perot bunyik satu bilik meeting dgr wakakaaka

lee,
yaaa bebeh! klu tak, menyesal tak sudah, kan kan hehe

abah angkatku zino,
klu meeting tu lewat sket bole kot. terkejau2 nk naik tren ni susah sket nk tiba awal huhu

ad3ck,
ehehehhehe stendet laa tu ;)

Mya said...

nak bersikap jujur, tapi khuatir akan mengguris hati orang.

bagaimanakah?

Masy said...

kak mya,
tgk isu jugeklah kot.. huhu~