Wednesday, July 22, 2009

421: Aku tulis penuh emosi ni. tp tak emosional la

Aku rasa aku akan emosional jugak kot masa menaip ni. Sorilah. Nasib koranglah baca entry emo camni eheheh.

Macamana nak mula?

Ada banyak benda yang akhirnya aku kena mengaku. Bukan pada sapa-sapa, tapi pada diri sendiri la. Antaranya. Aku mengaku, sedikit sebanyak bila aku teringat - sesekali aku mahu orang tuh dan ituh datang dan berkata dia mahukan aku kembali. Dan aku mengaku la, andaikata dia datang, aku tak nak pon terima hahaha. Cuma sesekali berangan, aku bayangkan aku menyindir-nyindir je beliau sampai beliau tercirit buih tanda kesal tak terhingga kerana tergamak menuturkan kata-kata camtu, pada aku yang bernama Seri. Opss.. Pada aku.

Tapi setiap kali angan aku jadi kenyataan pun, aku just end up.. senyap. Paling bangang pon aku ketawa-ketawa padahal hati aku ni kalau transform jadik manusia, aku gerenti dia dah memaki hamun dan menyumpah-menyumpah - mulutnya bersembut-sembur air liur sampai pedih mata orang tu.

Jumaat lepas, dalam kata emosi dan hati aku tengah calar balar cam kerbau balar - masuk pulak panggilan dari orang tuh. Eh orang yang mana? Ahhhhh yang mana-manalah. Kalau tak sakitkan ati aku barang sebulan dua, tak tenang kot roh masing-masing. Ok. Orang yang ni.


Aku tak sakit ati sebab dia call. Atau sebab dia call nak mintak tolong aku. Bukan. Call jelah, mintak jelah (mintak tolong je tau, mintak lain aku jawab je MINTAK MAHAP) - kalau aku berdaya dan mampu, plus ada masa dan mood - aku tolonglah.

Jap nak melepaskan keluhan yang panjang menyesali kemiskinan aku ini.. ku mampu petik bintang di langit bla bla bla cube teka lagu ape? Hahahah tetibe je ade soklan.

Aku cuma kesalkan bilamana dia ungkit dan usik-usik aku. Serius aku pon dah lali dah dengan kata-kata dia. Tapi ape yang mengganggu aku? Apa yang aku rasa sebenarnya tiap kali dia ulang dan ulang sampai lubang telinga aku ni pon dah mintak ampun bila dengar dia ulang ayat yang sama.

Aku rasa :

TERHINA
MURAH CAM POMPUAN MURAHAN

CAM DUIT SATU SEN


Dan selebihnya aku rasa dia macam dok gelakkan kehidupan aku. Ke gelakkan aku? Mana-manalah. Aku pon tak paham kenapa aku boleh deal je dengan keadaan macam tu. Aku dah tatau la nak buat ape lagi. Harap-harap nanti bila dia da tua sket, bolehlah dia menginsafi tindak tanduk dia yang selalu coba-coba menanduk perasaan aku.

Aku ni kalaulah boleh, aku nak bagitau dia. Bahawasanya :

+aku dah tak teringin langsung nak hidup dengan dia sejak dia kata NO pada aku+
+dan bertambah tak ingin lepas dia kawen dan ade anak+
+ aku takkan sesekali bagi dia jawapan yang akan menggembirakan hati dia memandangkan dulu dia pon.. hah malas nak sambong+
+tak payahlah nak berangan untuk dengar aku kata aku setia lagi kat dia. dlm mimpi bole kot+
+aku sikit pon tak hepi bila dia kata dia masih ada untuk aku+
+aku tak kawen lagi bukan sebab aku tunggu kau laaaaa+


Dahlah. Biarlah dia. Aku cuma nak lepaskan yang ter'majalah' di hatiku sajork. Sekian terima kaseyyy~


# kali ni aku dah tak nanges dah. hati kusung ah. tapi masih lagi boleh nanges pasal mamat ni. pelik betul.

31 comments:

momentinlife said...

1st!! wakaka

ok2.. mo baca dulu..hehe

rya said...

jadi terus kuat kak masy! dia mmg annoykan akak untuk akak ngaku kalah tuh! kalau dgn layan dia akak jadi sakit ati, jgn layan lagi la, ok tak kak?

~semoga lah kita semua akhirnya mendapatkan cinta yang tulus~

HEMY said...

nk wat camne hati dh cmtu..ko tipu kata ignore pn tetiba tau2 air mata dh ngalir..dah dah..meh dlm dakapan aku..aku tenangkan (smbil toleh blkg kiri kanan takut cembam ada)

Masy said...

wafa,
cehhhh hahahahha

rya,
akak pon rasa gtulah. tp masa bcakap dgn dia xde laa rasa sakit ati sgt. lps dah letak tpon dan pikir balik, baru rasa cam terbakau2. gilakah daku? huhu

~harap2 cmtu la ye~

anul,
hahahhahahah tp mmg xde dah aku nk nanges pasal dia. oit oit suke2 je nk peluk aku hahahaha

momentinlife said...

kikiki
hemy.. xbleh blah komen ko... haha

ermmm kak masy, ini biasa berlaku.. dan sentiasa ade org yg 'perasan' konon2nya mereka penting dlm hidup kita... hampeh!~

simple_me said...

sabo jela kak masy...bolayan jek org cenggini.perasan bagus jek tuh.nak kate bongok pon ye gak..huhu..adeh,guwe plak yg teremosi:P

Masy said...

wafa,
jgn dilayan anul tu hahaha

ermmm.. tu lah kan!? huhuhu~

simple_me,
hahaha sabau sabau. akak ok je tp sesekali tensi gak lah hehehe

siapakah cik simple ni? akak kenal ke?

achik said...

saya tau lagu tu.. lagu ukay's kan?? ;p

kak masy leh lagi nak jawab call orang tu ek.. kdg2 kena ignore je orang-orang camtu..

Jard The Great said...

waaa.. kak masy mmg tabah ar..... tp apsal lelaki tuh dok terhegeh nk kontek kak balik??? aku rase die cuma testing market je tu..

bek jgn dilayan mamat tu.. heh

Jard The Great said...

"sentiasa ade org yg 'perasan' konon2nya mereka penting dlm hidup kita" ~ayat wafa... ehehe.. aku rase neh lelaki je yg perasan lebih..

Mya said...

takpe, nangis untuk lepaskan perasaan. lepas tu mesti ok...
* yo yo la akak nasihat. walhal akak pun kedaung. hehe..

tapi sekarang awk dah ok kan. aja aja fighting! :)

Masy said...

achik,
hebatttt hehehhe

ntahlah. akak anggap dia kawan. kekadang dia call tu tanye jalan laa tanye bangunan laa takkan nk ignore. akak pon kekadang klu ade benda nk tanye n takde org lain nk tanye, akk tanye gak dia. hu~

mano nk sangke ujung2 tu ade lg dia ckp psl mnde3 tuh hu~

jard,
xde masalah nk kontek pon. tp agak2 laaa isu yg nk dickpkan tu kan. takpelah. pk2 pon sampai kesudah x paham pangai dia.

jard,
hahahahhha tgk lelaki gak kot

kak mya,
dah malas dah kak nk nanges psl dia. dah xde rasa dah. hehehe

ehem. ok je. aja2!

Rozita said...

bunga bukan sekuntum
kumbang bukan sekor
& mamat bukan sorang :(

Masy said...

kak rozita,
betul tu. heheh :)

simple_me said...

hehe
xkenal kot
sy dah lame dah bace blog akak tapi ni la pestime tggl komen
blog pon baru wat..
neway kalo free tu singgah2le blog sy..:)

kueh bakar said...

sambung laa..tragiss ni..
:P

aRaBeLLa said...

mengapa banyak lelaki begitew ye kak masy?hmmmmmmm

arianna adrizal said...

sian satu sen.. ish ish..

kita gusti jelah beliau tu. biar dia rasain.. hu

Mr PenyuBiru said...

aku bukan sengaja kata NO kat ko masa offer diri ko itu hari. tapi tu je perkataan english yg aku tau masa tu. ko plak offer nak kapel ngan aku masa tu siap speakang lagik.mana aku reti.hehe

Castelano said...

Sabar la boss masy...jodoh dan ajal itu ditangan Allah. Kisah kita sama tapi pada situasi dan suasana yang agak berbeza. Tapi gua tangkap cool je boss. Saya yakin Allah tarik dia dari boss sebab Allah nak bagi boss masy lelaki yang jauh lebih baik dan sesuai. Ingat boss Allah tu tak kejam.

Sierrauniform said...

tot, janganla pikir sangat orang gila macam nih, buat hati ko sakit jer,dasar penipu memang macam tu la..kalo betul dia dia baik dah lama dah laa..kesian diri sendiri dulu dari kesian orang lain..kalo dia kebulor tak makan cam orang somalia tu boleh la kesian kan..

John Iverson said...

Sis... saya nk tny pendapat... klu perempuan tu plak kata no adakah dia akn cari kita balik nnt? Erm... sabar ye... lagi satu... jangan pandang belakang dah sbbnya that guy dah kawin kan? shit....

Purpleheart said...

Sabo ajelah ye banyak2, syian diaa.. dugaan tuu..

Ungku Nor said...

huhuhu..ko nih..
akak dah la tengah down sampai tutup-tutup blog..
sekali baca blog awak ni, makin merudum-rudum tahap kemenjunaman down akak tuh..

kang akak delete teros je KARMA tu kangg..;p

tapi tuh la kan org laki nih, mementang dia tau kita sayang kat dia..kenmain lagi la dia nak menduga-duga dan mencabar kesetiaan kita.

nih suma yang buat akak naaakkk je usya bos omputih akak tuh karang..
lalalala ;p

13may said...

errr...meh nak peluk meh kasi cool >:P

zonaku said...

hehehee... komen anul n 13may... sakan korang yer....

masy, blh x nk pesan.... x cukup 1 sen, x jadi sejuta tau!

walau satu sen, masih ada nilainyaaaa!!!

dia xmo, ramai lagi berkenan.

zino said...

dia pun dah kawin dan ada anak pulak.. so takpayah ambik kisah sangat la.. apa motif dia call biar dia je yg jawab.. memang la kata org tempat jatuh lagi di kenang ini kan pula....... isi tempat kosong..

dalam hidup ni tak sunyi dengan cabaran .. walau apa pun kita lakukan .. walaupun telah kita selesaikan cabaran tetap datang silih berganti..

lupakan dia dan minta dia lupakan kisah silam.. masing dah memilih haluan masing masing.. buat apa nak toleh ke belakang..

Masy said...

simple_me,
oooo... hehe akak da jengah pon blog cik adik tu ;)

kueh,
ko ni! aku nk tamatkan ko soh sambung plk. ahahahaha

arabella,
entahlah cik adik. nk test market kot.

castelano,
yaa bener.. sbg bos, akak rasa mmg dia senornye tak seswai jadik laki aku. kang abes sume pompuan diushanye, lg saket jiwa gue.

rembo,
aku tak pikir pon. malas dude. ko pegi ganyang dia cepat!

john,
errrr mostly klu kata NO tu means mmg NO la.. jarang pompuan yg kata NO pastu nk balik. at least for me. org lain tatau la.. hehe.

kak pepel,
org bujang mmg byk cabaran huhu

Masy said...

kak ungku,
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jgn laa delete blog, tak vogue laaaa camni hehehe

tu la kan kak. tp yg ni plk, org da xde feel hot hot dah lg mau try market ka? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

13may,
peluuuuuuukkk je ko eh? gi peluk anul tu. hahahaha

zonaku,
yaa betullll!!! nak2 pulak dah x kuar lg syiling 1 sen, lg mahal oooooooooooooo hahahaah

abah angkatku zino,
sy dah lama lupakan perasaan tu abah. tu - abah gi ceramahkan dia pulak. pastu kasik sebat kat montot dia. wakakakakakkakkaka

ymn said...

apa citer di JB

Masy said...

yaman,
tu kat entry 422. heh.