Monday, July 27, 2009

422: Aku dah mula bosan dengan aku

Salam sume...

Khamis lepas aku ke Nusajaya, JB. Meeting. 1st round ok la, seken round serius gua rasa nak sekel-sekel paler minah yang jaga slide tu, rasa nak buat rampasan kuasa je terhadap mouse di tangannya itu. Bak kata akak opismate aku 'harap kening je beriye-iye, tapi blur'. Meraban tah hapa-hapa. Tu laa orang tengah bincang kat depan, ko borak (kuat-kuat lak tu, biadap sangat) dengan makcik seblah ko tu hah. Pastu bila orang sebut muka surat berapa-berapa, gelabah puyuh goreng menonong tekan tah pape. Sengal betul. Aku paling tensi skalik bila kita ni nak tengok slide sebab nak rujuk map, dia pegi bukak map lain - voley??? Apa ko fekak ke orang tengah cite pasal A, ko bukak map B. Grrrr.

Takpelah. Dah berlalu.

muka kenyang lepas makan nasik beriyani beras faiza moghul. makan sekerim plak. itu hasil aku paw Mr Sivaji secara total. err hampir total la. hahaha


Lepas meeting, jalan-jalan kat Puteri Harbour. Area situ gak. Hansap cantek ko. Insaf kejap aku mengkomperkan keadaan kat situ dengan kehidupanku. Jauh beza. Tapi takpelah. Bahagian masing-masing. Ada orang bahagia dengan apa yang dia ada, aku pula bahagia dengan apa yang aku ada dan takde. Contoh bahagia dengan apa yang aku takde? Sila rujuk entry 421. Hahahaha.

Kadang-kadang kita tengok je orang bahagia pon kita leh bahagia per. Tapi jeles tu mestilah ade. Tipu laaa kalau takde. Eh, lari tajuk sudah.

Balik ke Shah Alam bersupirkan aku laa ape lagi. Bila tengok Mr Sivaji tido kat belakang (aku tak pasti laa dia betul tido ke buat-buat tido, bukan leh caye orang tua tu), aku ape lagi - tekan 150km/j laaaa. Kata nak sampai umah cepat. Aku laa yang nak sampai cepat. Hehe. Sampai melambung-lambung dia kat belakang wakakakakkakakakakka!!!!

Jumaat aku cuti. Roadtax mati.

Macam-macam benda aku pikirkan cuti 3 hari ni. Rumah. Kete. Personal. Famili. Aku. Keje. Kendian aku tengok, mostly masalah aku berputar sekitar kewangan je. Mostly, bukan semuanya. Yang lainnya soal jiwa-jiwa.

Tarik napas dalam-dalam. Buntu.

Main game.

Rasa nak jalan. Tapi takde rasa kuat sangat. Dok umah macam boring, tapi takpe.

Masak. Makan. Apsal aku masak tetibe tak sedap ni. Telan jelah jugak. Banyak soal pulak, takde makanan nanti baru tau.

Mak telefon. Dia bercerita, aku dengar je. Pastu dia macam nak marah-marah pulak. Yelah aku kan takde cerita apa-apa. Maksud aku, cerita yang dia nak. Aku cuma ada cerita yang dia taknak je. Nak buat camne. Tapi aku paham dia tak maksudkan nak marah aku. Takpelah *nada dah lain macam je ni*

Hopeless.

Ginilah aku. Aku gelak-gelak pun bukan maknanya aku tak sedih. Dan sesekali aku nanges pun bukan maknenye aku kecewa. Semua tu... ermmm..

30 comments:

ymn said...

kaler tudung ngan baju mcm x match jer.. huhuu

Masy said...

yaman,
match la senornye. baju tu pepel + ijau, tudung tu ijau + pepel. nanti laaa aku scan kain baju tu hahaha

HEMY said...

tp i tak boring ngan u baby...wink wink

Rozita said...

huhuhu~ soal jiwa jiwa, takut nak komen nyahhh..
cantik per tdg tu..

Masy said...

anul,
auwww ai tau u takkan boring dgn ai.. hahahaha

kak rozita,
:) hahahahhaha

*tudung pinjam tu kak. wakakakakkakaka*

pB said...

kak pB was here

achik said...

ai feel yu.. huhu..

Anonymous said...

babe, apsal mood minggu ni sama ngan aku nih?
aku pun x tau nk cakap ape..sbb aku cam ada kat sini tp badan jelah...hati ngan akal dah ke lainn
huhu

hana

Mr PenyuBiru said...

eskrim de dua tu. sape punye lagi satu tu? jeng..jeng..jeng..

arianna adrizal said...

hmm.. bertabahla. sesungguhnya aura negtif tgh menyelubungi kita.

btw, psl mak akak tu sy nk tergelak aritu tau. aish..

Purpleheart said...

Isy jangan le macam tu..

ymn said...
This comment has been removed by the author.
ymn said...

jgn byk berfikr nnti susah nak tido ..

p/s aku rasa smcm jer .. bila anak beranak komen mengomen .. mcm nak muntah .. (x bleh ker sembang jer d umah)hahahaha ..

Masy said...

kak pb,
tu diaaa tinggal jejak hihi thanks kak :)

achik,
tengkiuuu ;)

hana,
gaknye time2 ni mmg org bad mood kot? lps2 eclipse ni hehe

penyu,
akak opismate aku punye laa.. :p apsal, ko nak?

anne,
yelah hoh? hurmm...

hahahahh gelak jelah ape susah :D

kak PH,
hehehe

yaman,
mmg lately susah nk tido..

p/s : eleh dengki laa tu hahahahha

Abang Long said...

Ada pakar motivasi berkata "ketawalah dan masalah anda akan selesai."

Boleh pakai ke ?

Masy said...

abglong,
ade masalah yg ketawa2 je bole selesai. ade yg ketawa2 pastu nanges pulak. hehhehehe

arianna adrizal said...

mane leh gelak, nnti tau la tgh pasang tinger. ahahahha~

p/s: ah, ymn jelesssssssss ;p

simple_me said...

takpela kak.asal akak tak kaco idop orang sudah.yg penting kite same2 minat Faizal Hussin..muhaha.ape motip?

Masy said...

anne,
hahaahhha hepp sape yg pasang tinger tu?! :p

mmg dia jeles haah

simple_me,
aikkkk?? tak pasal2 abg Faizal terheret sama? hahaahahhahahaha

aRaBeLLa said...

hmm kak masy, saye pon kekadang rase camtu gak..kekadang rase nak jerittt jeeee tapi terkuar sore, nak nangis tapi tak terkuar air mate..hmm simpan dlm ati jerr..*pehh bles giler*

Castelano said...

Sabar la bos masy..biasalah life..hehehe...gua sekarang dah berhijrah kat shah alam bos masy..kat seksen 23..tumpang rumah mak sedara ahaks. Dapat royalti nanti baru gua bukak rumah godang dan kasino haram hahaha...

Masy said...

arabella,
blues gak eh? stendetlah sesekali rasa blues. jgn x sudah2 dah laa tau. huhuhuuhuh

castelano,
ooooooo shah alam je. dekat dah ni, bile nk open table utk Bos ni sempena pelancaran album - opssssss ;)

simple_me said...

yela..akak kalo tensen2 akak ingatla muka dia.sejukkk sikit ati tu.hehe..

~erk, 'abg'? :P

deanz said...

28.6 lesen mati....hahaha...nasib baik...

Masy said...

simple_me,
abg laaaaaa takkan nk panggil sayangku Faizal Husien wakakakakkka

deanz,
haaaa tau takpe :p

yOnnA said...

err mak kakak nak cerita pasal jiwa rasa akak ke? haih..

yonna bc entry akak ni dengan nada hopeless gila! hahaha

kembalikan kakakku yang periang and lawak dulu!

John Iverson said...

Jiwa kacau ni... bahagia dgn cara masing2... hmm... nice one sister... kita bnyk komplen tp sbnrnya kita bahagia buat benda tu... cuma kadang2 tu kena tukar angin kejap...

sori lama x singgah...

Masy said...

yonna,
dia nk dgr 'berita gembira'. malangnya anak dia mmg xde ape2 berita gembira. so sad but true. hmmmm

hahahhaha. dont worilah. akak riang sajork ni hehhehhe :)

john,
byk benda yg buat kita happy sbnrnye. tp biasalah kita ni ada masanya akan tgk part2 yg tak best. saje, nak belen. takkan nk hepi je memanjang ye tak :)

it's ok dude (^_^)v

simple_me said...

ala kalo akak panggil sayangku kite pon nak gak panggil camtu..haha..

Masy said...

simple_me,
oit oit mana boleeeeee itu Faizal Hussien akak yg ponyaaa hahahahha