Friday, July 31, 2009

424: Cubalah bertahan selagi terdaya


Semalam petang. Lepas aku berbual di telefon tentang hal keje, Mr Sivaji yang kebetulan ada pun menegur. Bertanya perihal kerja yang aku bualkan. Habis. Dia sambung.

u ok ke Mas?
ok je. nape?
roadtax kete dah dapat?
hahaha blom lagi (sambil jengah luar kot2 ade JPJ kaa haha paranoid giler)
tp betul ke u ok?
ha... nape plak?
takdelah i tengok u monyok je dua tiga hari ni. ada problem?
ishh takdelah, biasa je
apsal tak gi main futsal malam tadi?
errrrrkk saye mane de main bola2 ni sume... saye kan pemalu ahahahah

Monyok ke aku? Taklah pun. Aku rasalah. Cuma dua tiga menjak ni susah aku nak lena. Susah nak nyenyak. At least sekali aku akan terjaga, walaupun sekejap. Kesudahannya memang laa esoknya jadi ngantuk.

Bukan aku sengaja nak fikir. Tapi sekarang ni banyak aura negatif keliling aku. Yang nak cerai, yang nak putus tunang. Adoih. Untuk aku yang susah betul nak jumpe orang yang aku boleh suka secara total, aku rasa sangat sayanglah bila menda-menda macam ni jadi pada orang yang aku kenal. Tetiba aku pulak yang rasa penat. Penatnya bercinta.... penatnye merancang... penatnya buat majlis.. penat penat tetibe tak jadik. Huhuhu~


Tapi bila fikir-fikir balik. Yelah. Kalau hati dah tak suka lagi, nak wat camne. Usaha keras camne pun, kalau dah Allah tentukan takde jodoh, takde jugak. Kadang-kadang bila pertahankan sangat, sendiri yang sakit ati. Huhuhuhu~

..


and somewhere out there, someone said he had a complicated feeling towards me. Which actually somehow.. i don't really care kot. Ntah.


Hmm... malas nak sambung. Ngantuklah.

35 comments:

momentinlife said...

ermm sgt betul pic yg ke-dua itu...

kak masy, bzkan diri anda.. wafa pn byk aura negetif, tp bole tepis sbb buat2 bz..huhu

klu xlh tdo, nnt ade lingkaran gelap bwh mata.. nnt hilang seri pengantin..wakaka

Jard The Great said...

sumwhere over the rainbow....... tibe2 teringat lagu neh bila bc entri kak neh...

huhuhu....... bnyknya benda negatif.. hoh...

rya said...

mcm kembar plak kita ni dok gundah2 cenggini..ehehe.

mcm kejam nak ckp; tp rs cam ramai lg yg nak bawa aura -ve dlm hidup kita instead of +ve, kan? ntah2 kita bawa aura apa pun tak pasti juga kan? nyway, hidup kena terus, ni storimori dlm blog ni, ramai yg nak support. jom nyanyi skit..

my baby u are the reason i could flyyy, coz of u, i dun have to wonder whyyy..

uhuhu, take gud care ye?

Masy said...

wafa,
hehehehe nk bzkan diri tp as for now, mcm xde keje laa pulak. ni yg rasa nk cuti je ni hahaha

seri pengantin? ehem ehem hahaha

jard,
ade negatif tp biarlah ye tak

rya,
tu laaaaaa... cam tetau je eh? ;)

akk rasa ada jgk yg bwk +ve aura tp biasalah kita akan tgk dan tumpu pada yg -ve. nk tumpu yg +velah skarang hahaahha.

yaaaa u too ;)

ai@reel said...

erm..aslkm nice blog

banyakkan bersabar...ada hikmahnya insyallah akan hadir seseorg disisi kamu suatu hari nanti

berdoalah padanya mohon diberi petunjuk dan permudahkan apa yg di mohon.

amin

aRaBeLLa said...

caringnye bos kak masy....

Masy said...

wslm ai@reel,
insyaallah.. sy pon doa2 mcm tu lah :) thanks ye..

arabella,
tatau la tu caring kaaa bz bodi wakakakakakaka. dia tu mmg, abes sume staff dia perati. heheheh

achik said...

penatnya la kan.. huhuhu..

John Iverson said...

betul jgk tu... nk buat mcm mana klu xde jodoh... tp x salah berusaha... benda2 mcm ni mmg complex sket nk paham...

Siapa lelaki bertuah tu? hehe

Masy said...

achik,
kita yg x berkaitan pon rasa penat,bygkan pulak org yg menanggungnye huhu

john,
klu sebelah pihak je berusaha pon x jadik gak kan.. baiklah jgn dipaksa. hehe

lelaki bertuah? siapakah? huhu~

capik said...

mmg penat....sampai buleh bikin hati ko jadi kosong.....xde rase pape.....

DilOt said...

betul gak..kalu sblh pihak je yg berusaha....mmg payah la...

Masy said...

capik,
mmg capek rasanya ya! hehehe (huhu)

dilot,
sorg berusaha nk baik, sorg lg berusaha nk memusnahkan. mmg xkan jadik la.. huhu

Mya said...

take care masy. jaga kesihatan k..

simple_me said...

ala, kak..takyah pikir sgt pasal orang nih.pikir pasal diri sendiri dulu.
~meh kite peluk meh:)

Masy said...

kak mya,
urait.. akak pon.. thanks :)

simple_me,
heheheh tu lah. mmg xmo pk. tp bile ade masa tluang tu pk laa hahaha

meh meh *hugs*

Zareda Norman said...

kak zar pun byk aura negatif disekeliling ni

kena mandi bunga ros putih berbanyak supaya biaskan aura tu ke tempat lain

simple_me said...

tula kan..kena wat2 bizi ngn kije lainla..hehe
~tq..i really need a hug now:)

Masy said...

kak zar,
err bunga ros putih x mahal ke kak? klu ganti dgn bunga lawang ke bunga kantan ke, bole? hehehehehe *pastu badan bau kari/tomyam*

simple_me,
hehehehe

awat che'? meh akk baca blog hang sat.

arianna adrizal said...

tumpang bermanja kat sini la.. ;(

ymn said...

21.

org kata klu penat kita berehat , tarik nafas , dan kembali lah dr mula.. biralah org kata kita dah terlambat

p/s bermanja nie lesbo ker apa..?? hahahaha

Masy said...

anne,
sile2 :)

yaman,
tgh nk berehat la ni.

p/s: ni apsal dengki ni? nk tumpang manje, ckp jelah. hahahaha

Abang Long said...

Yang pasti ... Allah akan memberikan yang terbaik buat hamba NYA yang meminta

kueh bakar said...

ha ah..sape yg bertuah itu?
tempelkan kat sini..
ekekeke

Masy said...

abglong,
betul tu.. doakan saja yg terbaik utk diri kita, insyaallah :)

kueh,
ntah, mana aku tau. korang yg sebut, korang tempelkan laa kat sini. nk gak aku tau hahahahh

Monkey D Luffy said...

bukan senanng nak cari awek.. senang plak nak putus yer

D'Rimba said...

Salam kukembali ke alam maya.

HEMY said...

apa lg luffy...try la mengail...ehehehe..tp baby..tapi..tapi..eehehehe

zino said...

bila terlampau fikir jadi la macam tu.. so tak usah dok fiki la...

Masy said...

kapten,
tu arrr.. huhu

salam d'rimba,
pegi bertapa ke? hehe

anul,
ecececeh hahaha

abah angkatku zino,
pk mende lain kot tp x tau apekah dia hehehe

simple_me said...

kak, kite dah ok dah.malas nak meroyan lagi.kita nak jadi buronan centa plak.muhahahaha.

noorlara said...

masy,
penat takpe asalkan jgn berhenti...

Masy said...

simple_me,
hahahahaha

kaknoor,
selagi belum tutup mata, takleh berenti kak :)

yOnnA said...

musim kot kak. tp tu lah. benda perasaan ni, mmg tak boleh dipaksa. kawan yonna yang nak kawen ni (same age with me.23), dia siap ckp, dia dah malas nak kenal2 dengan lelaki. ni bukan masa dia utk kenal2 setahun, bertunang 2 thn. dats y lepas couple 2 bulan, terus tunang and now da nak kawen..

peringkat nk kenal2 ni sebenarnya mkn masa terlalu byk. kita kene la percaya pada jodoh Allah kan? :)

err mcm tetibe lak ayat ni

Masy said...

yonna,
akk ni klu bole pon nk mcm tu lah. mls dah nk berlama2. my biology clock is ticking bebeh. tp tulah. bkn senang nk senang.

huhu