Wednesday, August 05, 2009

426: Tag dari Kak Luna da Sauza

Award dan tag daripada Kak Luna. Mari layan. Hehe.

1) Copy award untuk diletakkan di blog anda

thankssss ;)


2) Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

1. for me, Kak Luna is a bright woman (bukan nk ampu eh, hehe)
2. peka betoi dengan isu semasa. kalau aku rasa ketinggalan pape, tanye dia je hehe
3. mudah diajak berbicara, apatah lagi bila status ym dia 'kaunter pertanyaan sedang dibuka' :D
4. berhajat nak tambah anak. sape-sape ade petua, silalah berkongsi. baby naif hal2 ni. huhu
5. wanita yang pasrah. hehe. betul tak kak? (luas makna pasrah ni hehe *smile*)
6. oh lupe fakta. seorang isteri, dan ibu kepada seorang anak yang becok. hahaha

Jumpe Kak Luna pon sekali je, tu yang tak tau nak cakap ape. Lagipun saye tak judge orang. Sume orang baik jeee di mataku. Means selagi dia belum mencucuk mataku laa hehe

3) Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

1. suka membaca.
masa sekolah dulu langsung tak minat sejarah. dah besau2 ni suke plak. ade hati plak tu berangan nak jadi arkeologist. so skarang ni mana2 kedai buku kee section dlm library ke, part ni memang feberet aku. ni kat Times. rasa nak pengsan tengok buku2 pasal Egypt merata2. ku terpaku di sini nak dekat 1/2 jam. tapi ku juga suke tentang design, especially pasal urban and building. ah ngade2 aku ni. huhuhu~

2. seorang yang fleksibel (aik macam Kak Luna je? tapi aku rasa aku camtu lah)
3. ramai orang kata aku degil. ye kot.
4. mak kata aku keras ati. ye kot.
5. tapi sebenarnya nun di sana, hati aku mudah dikawtim. kalau selidik hasil tulisan aku, mesti korang perasan. tak guna betul. hahaha
6. minat giler kat Exists. eh kalau Exists ade wat show pape, sape nak folo?
7. aku tak choosy dalam berkawan. tapi choosy when it comes to hang-out friends. hahahah
8. akulah manusia yang mempunyai kombinasi penyabar dan panas baran. camne tu?
9. low-self esteem. tatau la ade orang nak percaya ke tak. tapi betul. huhu


4) Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:

1. Anne - si kurus berlemak yang mahu kecikkan badan, suke tido budak ni. haha
2. Yaman - anti durian. suke masak. bak sket lauk :D heh
3. simple_me - tak kenal lagi. used to be my silent reader (silent giler sampai aku tak sedar haha) tapi dah ade blog
4. Wafa - melihat dan membaca blog dia kadang-kadang wat aku lagi low self esteem huhu (tapi akak suke gak baca!)
5. Jard - boss kecik yang bz semedang. sinonim sungguh dgn ABC Fradoo.
6. Yonna - orang kuat Chika. kreatif, riang ria. errr tapi kadang2 sadis gak hehe
7. Deanz - lama tak tag encik ni. what can i say about u, master ji? ;D
8. Kadok - orang kampung aku ni (betul ke bro? rasa macam ye hehe). so takleh kutuk orang kampung hahaha
9 . Kuehbakar - bisnesmeng yang masih berusaha dan mungkin on the way dah berjaya dalam usahanya. oit utang dengan aku jangan wat² lupe plak :p
10. Anul - giler budak ni! hahahaha. kuat kutuk orang, tapi takpe - dia baik. ehem utang dengan aku gak ni. bile laa aku nak tuntut ni lalalalala~

Soklan seterusnye.

1. Nama timangan anda?--------> Timang-timang Olivia Mira Edora Masy Al Haj
2. Anda Seorang Yang?--------> gagah haha
3. Insan Yang Teristimewa?------------> Faizal Hussien. bole??
4. Lagu Kesukaan?-----------> skang ni suke dgr Kak Timah (Khatimah) Cinta by 6ixth Sense hehe
5. Makanan Kesukaan Anda?--------> yang sedap
6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?---------> lemau
7. Warna Kesukaan Anda?-----------> yang menjadikan mood gua hepi
8. Benda yang mesti ada dalam beg?-----------> duit
9. Kali terakhir anda menangis?------> lupe sudah. bile ntah.


# aku takut.

25 comments:

ymn said...

1st ..
hahahahaha
aku konpius naper anak ko juga d tag ..

yg lain2 nnti lah lunch hours ..

rya said...

takut selepas menjawab tag? gerangan apakah?

Abang Long said...

Soalan seterusnya ialah:

Bilakah kali pertama anda menangis ?

Masy said...

yaman,
laaa sukati aku lerr isk2 :p jgn ngelat plakkk

rya,
takot mende lain... :)

abglong,
aaaa.. gaknye masa lahir tu kot?

aRaBeLLa said...

sis admire pezal husin ke??hahaha

HEMY said...

utang i balas body la baby..buleh??i tak berdaya ni..ahahahaha!!!

jom2 ABC fradoo..wat buke pose nnt amacam???

HEMY said...

Flexible tu adalah benda pertama aku akan tulis tntg aku..kita mmg serasi la baby..uuuu

Masy said...

arabella,
taklah. faizal hussein yg minat kat akak. wakakkaakak

anul,
badan ko bole wat mug tak? hahahahahaha

jom2. aku on je.

ko mmg flexible *merujuk pada pic lipat maut main takraw ko tu* hahaha

kakLuna said...

bkn saja pasrah, malah akak juga sembilu 1, 2 dan gerak khas the movie :D


apapon tima kasih ek, dtg penang nnt akak blanja laksa ok!

ymn said...

Ralat - aku buka anti doyan cuma x makan doyan.. ok!!

1.
2. degil - menakutkan
3. keras hati -mengerikan
4.
5. syok tahap gaban - existlah Fahrinlah korea selatan lah ..

hahahahaha

Masy said...

kakluna,
roda2 kotaraya turut terbabit tak? hahahahah

oraitttttt ;)

yaman,
ooo....

mcm2lah ko hehehe

Lee Novotny said...

Olivia Mira Edora katanya! Tetaaaapppp tanak kalah noh?? kalah Lea Laurielle Lee kekdahnya!!! Hiks! :P

Ooo suka Faizal Hussein...memang kacak dan tinggi noh?? mak pon nak.*ops..matilaa main rebut rebut tarik rambut dan wig kejung

en_me said...

rajinnyerr akak masy wat tag ghitewww.. ahaks

simple_me said...

alamak kak..malu ah kite gini.kueh3..wiken ni InsyaAllah kite meroyan kat KL.banyak jugak setan kat penang ni upenye.yaman pandai masak?yea2..bleh buli dia..hahaha..

Masy said...

lee,
hahaahahahahahhahh amacam nama i, meletop tak? hahaahah

mmg hensem sgt! jgn rebot tauu.... gigit u nanti! haahahha

en_me,
sementara tgh free ni bolehlah layan hehe

simple_me,
oooo turun KL.. hehehe mmg dia terer masak (sedap ke tak, tatau la heheheh)

Mak Su said...

faizal hussein? zaman motor :)

arianna adrizal said...

oooo.. kutuk eh.. biar kuat tdo jgn kuat makan!! sape yg kuat mkn? ahaaa.. =p

sy xrs akak suka membaca laa.. tp akak suka buku bergambar =D
"ini gamba apa anak2? ye lembu.. pandai.. mcmana bunyi lembu.. ye pandai.."
kalo akak jd cikgu mesti meriah dgn gamba. hoho.

yaman : kalu daku ni ank, hang sapa?? bapak? wahahahaha~

Jard The Great said...

olalalala......... esok ku buat.. =p =p

John Iverson said...

Nice tag... hehe

Masy said...

maksu,
hahahahaha

anne,
dulu suke baca betul2. skang ni suke belek2. wakakakakkakakk tp tang Egypt tu mmg kene ade byk gambau baru syiok nk baca. ah mcm2 alasanlah gua ni. hehe

jard,
arinie laa eh? hehe

john,
niceeee ;)

DilOt said...

rjinnye wat tag..dilot masih berhutang tag org lg...tnggu waktu bosan xde idea br letak..hehe...

deanz said...

Masyita,
Tumpang jawab tag…

1) Copy award untuk diletakkan di blog anda:

Sori…x boleh nak kopi.

2) Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini:

-ketegaq
-ada kasut tapi saiz lebih besar dari kaki…so tak boleh pakai.
-cuba nak hipokrit tapi tak real
-burung merpati putih
-nampak kelam kabut tapi sebenarnya busy dgn komitmen
-kritis dlm mengkritik bila kena kritik

3) Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri:

-suka no.9
-dvd
-tegar
-makan & surat khabar
-main layang-layang
-tangan dalam poket
-plan B
-bukan last minit
-diam lebih baik

4) Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:

Tak suka terima award, apa lagi nak bagi…Sori…

Soklan seterusnye…
-tanya kawan gua masa di hostel dulu
-pendiam (kenal ke tak?)
-ibu bapa ku
-instrumental
-pecal
-kesilapan kali ke-2
-gelap
-x bawak beg
-dalam mimpi 7 hari lepas di bulan lepas.

Masy said...

dilot,
hehehe nanti one day akk plk tag dilot. bsediaaaa

deanz,
aikk apsal x jawab kat blog? isk2.

apepon, thankssss :)

ad3ck said...

masuk ni da blog ketiga yang wat entri cenggini sy bace. dan nama2 yang mengetag tu (selain blog ni) adelah kak masy! nak kena nih. eheheheh.

Masy said...

ad3ck,
hahahahaha dah tu.. patutnye ko kene syukur tau akk tak tag ko.. hehehhehe