Wednesday, August 12, 2009

429: Aku dan mereka di sana

Salam sume..

Aku ke FINAS seperti yang aku gembar gemburkan aritu. Hehe. Aku tiba sebelum artis tiba ok. Ni sume sebab salah info. Bukan salah aku. Tapi aku happy la sebab berjaya tiba di tempat kejadian tanpa sesat dan perjalanan ni sume tak mengganggu solat aku. Aku lega.

Patut start awal, akhirnye start pukul 8.00++. Hmmm...

Malas nak dok depan. Kat depan takleh nari². Hahahahahaa.

Secara peribadi. Aku masih impikan Exists dengan vokalist lama. No offense to the new one. Apapun, masih ada ruang untuk diperbaiki. Not bad at all, but... lain kali sila jangan lupa lirik lagi, ok? Mek tensi bila mek folo nyanyi skalik, orang yang nyanyi tu salah nyanyi pulak. Kucivaaa sangat tau...

Show tamat menjelang pukul 11 lebih. Oleh kerana kitorang nak wat suprise untuk bday Along, makanya bertolak laaa kitorang ke Ampang. Alamak Taman apetah aku dah lupa. Dah laaa dorang ni bawak kete cam pelesit, sian aku tertinggal. Sesat plak tuh. Kredit abes pulak tu! Sibbaik Along perasan aku dah takde dalam line, so dia pon call² dan bagi direction. Siap tunggu tepi jalan lagi. Baiknyeee la hai... abang-abang gitu sifatnye. *to his wife : untung laa ko dapat laki camtu, berbaloi-baloi sangat tau..*
Ada pic dia potong kek tapi takleh la nak letak sini. Kene letak tempat len. Alkisah bday man tatau nak potong kek supaya mampu dimamah semua hadirin, maka sebagai asst town planner (bole gitu bini dia bagi alasan? wakakaakaka) aku ditugaskan laaa untuk potong kek tu. Merasa laaa sume orang Choc Moist tu. Sedap! Tapi aku tak tapau - malu kot. Hahaahhahah~

Sampai umah pukul 2++ pagi kalau tak silap. Tak larat nak tunggu mek tu kemas beg, lepas solat aku mintak izin tido dulu.. (macam cakap kat asben plak nak mintak izin tdo, seswatuh sangat eh). Hehehehhe~

Aku masih mengantuk lagi ni. Huhu~

21 comments:

HappyIrfa said...

salam masy..
dah lama akak x tgk konsert.huhu

fanatik tul masy ngan exist yer.tp akak mmg minat giler kat along exist tu.sebijik muka ngan ex boifren..(apalah citer mamat tu dulu.dah kawin ker dia?)

achik said...

oh.. exist dah tukar vokalist ek? mmm..

Masy said...

salam kak irfa,
sbb dorg pun da lama xde konsert huhu

akk tanye cite ex bf akk ke tny psl Along? hehehe

achik,
ya udah.... huhu

en_me said...

vocalist lamer dah kena ban sebb kena tangkap basah.. ghiteww

Masy said...

en_me,
aiyookk... sape tu? vokalis exists bkn psl kes ni.. ade hal dorg..

ke en_me ckp pasal vokalis yg 1st tu? cite lama dah tu hehe

Jard The Great said...

hehe.. hye peminat exists!! finas sati kementerian dgn aku.. apsal aku tatau program2 diorg ek?? =p =p

Rya said...

tido tak mimpi exists ke? ke mimpi asben?

Masy said...

jard,
heheheh.. mana akk tau, gi laa tanye FINAS. hehehe

rya,
mimpi org len. hehehe

oranglidi said...

duk depan x leh menari? cis..

uih, dah tukar ke vokalis die? hehe..

boleh plak sesat nak pgi bday parti.

Zareda Norman said...

bes jugak layan live band sesekali kan

akak pun suak layan live band kalau pi out station.. dengan cik hubby tak boleh woo.. dia ahli mesejid..

Masy said...

oranglidi,
silap. bole nari kot tp klu tak malu la. hahaahah

dah... sesat tu sbb x tau dorg nk g mane.. huhu

kak zar,
best2. mintak2 laa nanti sy dpt asben yg fleksi. hehehehe

yOnnA said...

kakak.along hensem.dia hensem.beliau hensem.

bagtau bini dia. hhahhaha

Abang Long said...

Yang lama juga yang diimpikan ....

noorlara said...

puas atile masy jumpa exist yer...ngantukpun kira berbaloile tuh. susah payah sampai sesat nak sambut besdeh kawan takpe esok-esok ni bg diorg lak sesat masa besdeh masy

zonaku said...

aku x penah dgr pun penyanyi baru tu menyanyi....

razifembi said...

Pehhh Existt plak .... layan !!

happening tul ...

Orang Melaka jangan marah yahh ... saja melawak ...

terima kasih singgah ...

Emmmpp Exist .. si mamat ..suka dia gak dr ....

GRuNGe said...

Adeh, Masy, lagu Alasanmu ada tak masa konsert tu?

ymn said...

suka lagu2nya jer .. x suka bandnyer ..
penah jumpa ezad masa kat aloq stak sedekad yg lepas ..

Masy said...

yonna,
akk rasa bini dia mesti dah well-known pasal tu. hahahahaha

abg long,
apo nak buek.. x biasa lg dgn yg baru hehe

kak noor,
puassss hahaha. tu laa.. tp sy sambut ke bday sy? haa itu pon satu persoalan jugek tu hihi

zonaku,
hah daku pon 1st time dgr secara live. ekcely not bad tp tulah, dia kene hapal laaa lagu2 tu sume..

razifembi,
happening!!!

tak marah laa.. hehehe. aku suke Ezad. i mean, sore dia. hehe

GRuNGe,
takde. ade 8 lagu diorg main mlm tu.

yaman,
aku suke sume! hehehe. last jmpe Ezad rasanye tahun 07 kot. dah lupe dah. huhu

HEMY said...

aku pn dh tak tau sapa vokalist baru dia...hehehe..aku msih ingat lagu utkmu ibu...ehehe

Masy said...

anul,
skrg ni Joey. mamat ni ade blakon gak. kat fesbuk aku ade. hehe