Monday, August 17, 2009

431: Jumaat dan Sabtu Nan Lalu

Anul, aku cilok pic ko ni takpe eh? aku kan mesken takde kamera cam korang. hehe


Gambarajah di atas menunjukkan sepasukan bloggers sedang berbual dan memamah mesra sate free yang ditaja oleh Zonaku dan menelan penuh sipu air yang ditaja pula oleh Wafa. Ai like! Walaupun misi aku untuk memakan sebanyak 15 cucuk sate tidak kesampaian, namun sepoloh cocot pon masih dikira satu kejayaan besau ye tuan-tuan dan puan-puan.

Yang hadir pada hari kejadian : aku, Anne, Zonaku, Wafa, Aima, Keri, John, Kueh dan skandal gelapku Anul (skendel laa sangat hahahaha). Million thanks to all, dan pada Anul si Ceplos yang sudi menjadi escort aku ke stesen minyak, 7E dan bertindak sebagai polis bantuan demi memastikan aku menuju ke jalan yang lurus - dari Kajang ke Shah Alam (eh tak lah dia escort sampai Shah Alam :p)

Nanti boleh kita jumpa lagi, ok!

******

Patutnya malam tu aku tidur kat umah abang aku. Tapi mengenangkan banyak perkara, antaranya aku nak makan sate (giler selfish) dan sebenarnya aku takmo sesakkan umah abang aku tu (tengok, niat baik jangan disalah erti ok), so aku datang pagi-pagi pada hari Sabtu. Teguk air liur tanda kesal bila mak kata anak buah aku si kecit Saadah itu bertanya pada mak aku pasal aku.

dia tanya mak tido mana, mak tunjuklah katil ni. pastu dia tanye - ati ucu tido ane? (means nanti busu tido mane?)

Alahai... rasa bersalah secara tiba-tiba. Tu lah aku ni pon dah lama tak balik. Pagi tu pon aku takde la dapat nak layan sangat. Apepun, moga hugs and kisses yang telah diberikan pagi tu bole mengubat apa-apa yang patut diubat. Hehe.

Meh nak cite kisah kat dapur.

Masa aku dok potong cik timun dan cik kacang botol. Korang penah kan letak potongan montot timun tu kat tepi dahi? So pada hari kejadian, aku pon buatlah. Sekali Bancik aku nampak, terus kene kutuk.

oit.. ko main tepek je camtu? bukan camtu laaa
tepek jelah. abeh tu kene watpe plak?
memula kene wat camni dulu.. dia amek potongan montot timun tu dan genyeh² balik kat bekas potongannya sampai kuar getah. Yang aku ternganga la kejap. Hehe.
hah pastu amek getah dia ni hah.. baru le tepek - sambil tepek kat kepala aku. Hahah
ooooooo camtu eh
abah tak penah ajau ko dulu eh?
takde plak ehehehe

Pastu dorang pon bercerita laa khasiat montot timun letak kat kepala tu bla bla bla. Abes kisah timun, aku sambung potong kacang votol tu hah. Skali tu mak aku cakap..

Ta, tu kalau ko makan hujung dengan pangkal kacang botol tu bagus tau
apsal plak?
banyak khasiat tu
yelah mak tu
eh betul ke mak? khasiat ape? akak² ipau aku eksaited laa tu nak tau
pehtu aku dengau mak gelak², kan aku dah cakap
dah kata dah kalau kat umah ni - baik tua baik muda, sume memang suke nak kenekan aku
hahahahahahhahahhaa mak aku gelak sakan.

Sabooooo jelah. Hehe.

31 comments:

ymn said...

ohhh .. inpomasi ttg diri sya bermastautin di kajang rupa2nya x bguna.. x boleh pakai ...

Masy said...

yaman,
erkkkkkk lupe laaa.. huhuhuh ilek2 jgn marah.. hehehe...~

arianna adrizal said...

ooo mkn sate xajak pon.. ;p

ha, timon letak kat dahi?? first taim org dgr ni. huh

Mr PenyuBiru said...

perghh..buat gathering tak ajak aku, kalu tak tentu ko dpt makan sate, usahkan 15 cucuk, 150 cucuk pun bleh. tapi tu kalau la. hahaha

Masy said...

anne,
:p

tepi dahi laaa. eh ke tepi kepala?

penyu,
haaa tu ko kene tanye dorang. aku takde nomo tpon ko. hahaha

Silverleaf said...

oishhh bancik ang lagi tau(bancik tu untuk abg cik ke?).....malu la weh...hehehehehhe

achik said...

wah, sonoknya gathering.. :D

Masy said...

silverleaf,
ha'ah abg chik. ala.. aku kan muda lg, mana tau mende2 retro ni haha

achik,
sonot2 :D

HEMY said...

nk kasi ilang jerawat ke??kat pipi takleh??hehhee

mak..semekom...ahahaha

aim-a said...

hehhehe...eh..bukan akak makan 5 cucuk je ke??same ngan saye kan??kann??

Masy said...

anul,
byk laa ko hehehe

aim-a,
aik.. akak dabel laa.. 10 cocot hehe~

GRuNGe said...

Wuits, tang khasiat tu kau potong ek? Adesss, potong betul citer nak tau khasiatnya apa.

ber_uwang said...

uh uh makan sate kajang tak ajak......

Masy said...

grunge,
khasiat ape? kacang botol tu ke? mak aku kelentong jelah :p

ber_uwang,
alahai.. camno nk ajak tu, cite sket hehe

oranglidi said...

gathering x ajak wa? xpe2~

kak wos said...

10 cocot sate??
perghh.. syabas!
kakwos nak abiskan lima cocot pon seksa..

Masy said...

oranglidi,
haa ni lg sowang. cemana nk contact korang ni, cer cite sket huhuhuu

kak wos,
kecit jelah kak wos. sepoloh cocot tu pon ala2 x berasa tau. klu ade nasik empet baru la berasa penuh sket perot hahaahhaah (dasar kebulor)

Mya said...

sodapnya kacang votoll...

John Iverson said...

Akak ni garang la sy tgk ari tu hahaha....

saya tempek lumpur je slalu utk kecantikan AWWW

Masy said...

kak mya,
nyum2 lg sedap klu dpt cicah dgn sambal belacan aummmmmm

john,
ehem. akk kan memang garang, meh sini akk gigit bahu anda. hahahahahhaah

mak aihhhh hahahahaah

Zareda Norman said...

wehhh banyak khasiatnya ulam ulaman kg ni kan.. awet muda gitu..

Jard The Great said...

psst kak masy... mmg susah la nk ajak penyuk tu kuar gathering.. hoh!! sakit jiwa dan batin wooo.. ahaha..

zonaku said...

heheheheee.. promo2.. nnti gather lagi ramai2 yer..

psstt... pasal nasi impit tu aku lupa.... ni baru aku perasan. harap maaf!

kekekekekekkekeekeee... mamai tul aku ni tau!

KAMATO said...

seronokla ghatering gitu...

Masy said...

kak zar,
ha'ah kan.. dats why kita nmpk muda, tak gitu kak? hehehe

jard,
ye ke? pastu poyo2 plk dia nk jeles bile kita gath eh? memang nk kene paku gaknye cengkerang dia tu hehe

zonaku,
oo ade ke? aku ingtkan kedai tu mmg x provide nasik impit. heheeheh takpe2 no prob :D

kamato,
bole tahan laaa hahahhaha

en_me said...

bagus bagus.. kawan yg jauh kita dekatkan.. yg dekat kita rapat rapatkan.. kannns akak masy tewww

Masy said...

en_me,
yeee betul tu hehehe

noorlara said...

apapun makanan yang kita mamam ari-ari memang banyak khasiat kesihatan yg kita tak tau, timun tu parut bubuh gula skit minum buat sejuk badanpun bleh masy!

k.e.r.i. said...

lain kali makan satay kena banyak sikit.
buat penat je brader tu kipas.
muahaha.

DilOt said...

khasiat nye..tetttt...apekah itu....hehe...

Masy said...

kak noor,
sy penah try minum air timun kat kedai. not bad. hehehe

k.e.r.i,
kipas2 tp sate tak sampai kat meja pon tak guna hahahahhahh

dilot,
khasiat timun ke ape? ehehheheh