Friday, August 28, 2009

436: Hujan Kadangkala Membuatkan Aku Merapu Sendirian

Sepanjang Ramadhan kali ni, boleh dikatakan setiap hari hujan, kan? Ada yang tensen ke? Jangan weh.. hujan rahmat ni.. Di bulan yang mulia pulak tu. Kan bagus sejuk-sejuk macam ni.. Kurang sket rasa haus. Tapi ada bertambah pulak rasa nak tido. Hahaha.
Dalam bulan puasa ni, Mr Sivaji dengan mulianya telah membenarkan staff yang punch in pukul 8 pagi untuk pulang pada pukul 3 petang. Wah wah wah. Untuk pengetahuan korang, kat opis aku ni flexi time sket. Masuk pukul 8 am, balik pukul 5 am. Masuk 8.30, balik 5.30. Paling lewat masuk pukul 9, balik pukul 6. Flexi sebab ada di kalangan staff yang duduk jauh (ada dok Sepang, Gombak dan Puchong. dulu yang dok Kajang pun ada. untuk staff yang dok kat Zimbabwe, digalakkan datang awal sebulan hehe acah jeee).

Sape plak yang rajin datang pukul 8 pagi tu? Aku laaa. Aku sorang je tau. Tapi bila bulan puasa ni, tambah laa lagi sorang. Kakak Gombak tu pon datang awal supaya bole balik awal. Gud for her - boleh spend time lebih sket dengan famili. Aku? Aku leh spend time tido kat umah sementara nunggu Asar pastu baru pegi pasar Ramadhan hahaha. Ooo patutlah segar semacam je skarang ni, cukup tido rupanya.

Oh ye.

Salah satu entry aku di dalam blog ni telahpun selamat dicetak dalam bentuk buku yang boleh anda kelek ke mana saja. Apapun, aku nasihatkan tak perlulah kau kelek BLOOK itu ke masjid semasa sembahyang terawih. Bimbang tumpuan dan perhatian semua jemaah akan beralih ke BLOOK itu plak. Jangan ye kekawan, I'm begging you. Hahahaha.

Sapa yang nak beli dan memiliki, boleh ke blog Encik Firul selaku mastermind dalam kes ini untuk sebarang urusan jual beli dan pindah milik. RM20 je korang.. belilah tau! Aku sebenarnya teruja dan nebes walaupun sumbangan tulisan aku tu sikit je (sikit sangat), tapi aku tengah kontrol, berpura-pura cool dan beraksi biasa-biasa saja supaya tidak overshadow perasaan Encik Firul yang sepatutnya lebih teruja daripada aku. Hahaahah.

Belilah. Kerana keberadaan aku di dalam BLOOK ini adalah untuk menebus rasa kesalku - yang pernah menolak jemputan Azhar suatu ketika dulu untuk menempel di dalam BLOOK dia. Rugi dan kesal tak berkesudahan, memikirkan peluang macam tu terasa mustahil untuk didapatkan lagi. Tapi syukur, Allah masih berikan peluang. Eh, perasan tak? Ayat aku tetibe je melankolik. Poyo ah.

Ni sume pasal hujanlah ni. Hehehehe.

Ada idea tak untuk juadah berbuka petang ni?


edited : jard bising plak nama dia takde dalam ni. haa semua orang, ketahuilah sesungguhnya di atas jasa Jard laa aku berkesempatan menempel dalam blook Encik Firul. heheheh (lupe nak tulis arr Jard, sori2 ehhehe) Thanks!!~

25 comments:

ymn said...

1 -blook nie actually x brp bes .. celaru entrynya bleh disaster brain .. tp beli gak uyk sapot kwn2 .. and wat koleksi .. thn nie aku dah angkat 7 8 blook stirgarden , perempuan simpanan, kacip dll..

2 - x nak spnser blook ker??

3 - balik awal .. sya pun balik awal msuk kul 7.. lah nie tgk polo citer senandung sidayang kul 4.30ptg

semutapi said...

Salam jumaat.

tahniah...
duit royalti jangan lupa bayar zakat fitrah...tq.

Masy said...

yaman,

1- don't take blook seriously mcm baca journal bisnes plk. itu kan easy reading, gabungan tulisan2 blogger. camno plk leh smpi disaster brain? isk2... tp yelah. lain otak, lain ragamnye. hehehe

2- takmo. :p

3- ermmmm gua xmo folo. sbb itu time gua pegi param, nanti kang x berbuka plak. hahaha

Masy said...

salam semutapi,
errr ade ke duit royalti? bayar zakat guna duit komisen One Drop Perfume bole la kot. nak beli? ;)

pB said...

salam


balik jam 3

seronok tuuuuuu
sempat lagi kalau nak meronda kat SAC

aRaBeLLa said...

uitt awal giler kol 3 tuh..kitorang masuk 8.00 balik 4.30..nak tunggu 4.30 pun hazab rasenyer..huhu

Masy said...

salam kak pB,
sempat mmg sempat. tp sy prefer blk umah teros, malas nk singgah2 hahaha

arabella,
hueheheehe thn lps kitorang blk 4.30. tp kdg2 klu byk keje, lmbt gak blk.. huhuh

achik said...

best giler balik kul 3!

wah, dah ada blook.. mula2 featuring, mana tau ada blook solo lak pasni.. ;)

noor afzan said...

salam ziarah..
saya dah order 2 buku..
lala~

Masy said...

achik,
hehehe

amiinnnn :)

salam noor afzan,
waaaaaa sampai dua! gud2 :)

Jard The Great said...

ehehe.. apsal tak sebut pasal aku dlm entri neh hah?

=p =p

rya said...

Masuk pukul 8 am, balik pukul 5 am.


akak.. ; p
p/s: jeles ah balik kul 3!

Masy said...

jard,
ok sebut dah :p hehe

rya,
jgn arr jeles hehe. lalalalala sonoknye lalalalala ;))

noorlara said...

otak bisnis jugak hadek akak ni,
berbuka ngan terubuk panggang cecah asam limau sedap gaks tau masy

momentinlife said...

ces jard! nk jugak tu...

sama la kita, opisku pun flexible dr segi masa.. yg penting cukup 8 jam.. huhu

Masy said...

kak noor,
xde bisnis pon kak..org len nyer bisnis hehehe. adoi... sedapnye *drooling*

wafa,
tu lah! haahah

ooo.. betul2. hehehe

ber_uwang said...

wah promosi besar besaran nampak nya... jangan masa raya pon dok promosi kat meja weh...


anyway semoga BLOOK tu sold out meletup abis

John Iverson said...

Himpunan citer2 blogger brutal... sy x masuk dlm jemaah ni... sy blogger kelas rendah saja wakaka...

13may said...

wah! glamer la ko eks...hheh ehehhe

KAMATO said...

kalau macam tu boleh jual kat pasar ramadhan la....

HEMY said...

furgh..melankolik cam mekanik la plak..best la ada benda baru dh dicuba...hehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

em...em... blook itu boleh fotostat ka?

oranglidi said...

woo.. da ade blook pun die.. hebat2!

pergh.. datang awal opis? bagus2..

ayat melankolik disebabkan hujan ?

zonaku said...

bestnye kul 3.... aku kul 4.30... sabtu cam biasa....

Masy said...

ber_uwang,
isk2.. aku seganlah. hahaha

john,
ngade laaaa tuuuu :p

13may,
tetap takleh celen keglemeran ko heheh

kamato,
malu malu hahahaah

hemy,
byk laa ko pnye mekanik hehehe ko bila lg? jgn lupe jemput aku gak hehe

hazerin,
try tanye tuan punye buku, klu dia bg fotostat, silekan. hahaha

orglidi,
tak hebat mana pun... tumpang org je huhu

zonaku,
ni pon aku dh rasa cam nk balik dah