Monday, August 03, 2009

425: Double Happiness

Salam sume..

Penat! Itulah perkataan yang menggambarkan situasi tubuh dan minda aku skarang nih. Minggu yang hectic (konon-konon) tapi fun la jugak walaupun sesekali aku rasa tubuh aku berjalan-jalan tanpa roh. Aikk dah macam zombie kg pisang plak.

Sabtu.

Petang baru bergerak ke Bukit Kiara.. Masa memberku on da way, dia bagitau ada seketoi tiket berbaki sebab adiknye tak folo. Aku sms beberapa orang kawan yang ku pikirkan berminat dan berduit (tiket RM88 tuh) dan akhirnya ada laa sorang ni yang interested. Hehe.

Sampai di tempat kejadian around 6++. Rembo sebagai tukang jual tiket merangkap mak buyung penjaga pintu gua (eh taklah, kitorang beli tiket kat dia, pantas dan tuntas hihi) dah pesan awal-awal, jangan datang lambat - takot takde parking. Memang masa kitorang sampai tu pon dah kene parking jauh huhu. Sementara menunggu sahabat yang sorang lagi, kitorang melepak jelah kat kaunter tiket tu berbual-bual.

Entah macamana, tetibe je mata aku tertangkap susuk tubuh dan wajah yang sangat-sangatlah aku kenal. Aku nampak dia. Yaa.. orang yang sama dalam entry ni. Sebenarnya aku tau yang dia akan datang, tapi aku tak sangka betul yang aku akan nampak dia. Punyalah ramai orang kat situ, ada berapa puluh ribu??? But still, mata aku ni memang (huhu).. Dan seperti telahan aku, dia takkan datang sendiri, ataupun datang dengan kawan-kawan. Di sana aku nampak mereka berpegangan tangan.
Jantung aku macam nak tercabut. Bukan sebab aku takleh terima apa yang aku nampak, it just.. terkejut je kot. Dan sampai acara selesai, aku berdoa-doa, biarlah hanya aku je yang nampak dia. Can't imagine if he noticed me. Mesti aku kene gak salam dengan bini dia. Mesti aku kene wat muka plastik sket padahal aku rasa dia pun tau apa sebenarnya perasaan aku. Mesti masa nak kenalkan diri, aku akan cakap 'oooo.. saye ni ex opismate dia'. Well... mende tu betul tapi?
Dahlah.

Yee.. aku ke Konsert Search Di Awan Biru. Ahaksss....~


Aku tak kenal pon dorang ni. Tapi sempat tanya nama kakak yang kat belakang aku tu. Thanks to Kak Diah yang baik ati kerana jaga aku kat situ hehe. Aku ni dah laa terpisah daripada kawan-kawan. Ni sume gegara kerakusan sendiri laaa.. Dah tu kalau ko, takkan nak berdiri tengok tengkuk orang je kan. Aku pon selamba berasak sampai ke depan pagar yang memisahkan antara pemegang tiket RM88 dengan tiket Celcom Blue tuh (ke VIP? tak kisahlah).

Sampai kat depan tu, boleh laa plak mamat-mamat keliling aku neh pi cakap kat sekuriti, soh bagi aku masuk kat area Celcom Blue tu, voley?? Hahahaha. Mamat sekuriti tu pon dah tergamam masa budak-budak tu bagi laluan kat aku - tinggal tunggu kata pemutus je daripada encik mamat sekuriti tu. Yang aku plak terkulat-kulat sendirian tatau nak cakap ape hahaha. Tapi akhirnya, dapat laaa aku masuk kat area CB tu. Hahahah thanks guys! Dapat laa aku duduk sementara tunggu budak-budak Search yang tak sampai-sampai lagi tuh.

bagus gak jadi pompuan, hihihi


Bila pulak aku dapat kawan kat situ? Alkisah masa duduk-duduk tu, dorang kat belakang dah mula berasak nak rempuh sekatan. Aku ni bila sorang-sorang kat tempat dan situasi yang aku tak biasa, akan blur laa tak pasal-pasal. Sibbaik Kak Diah tu (memang masa kitorang duduk tu dia ade gak tegur-tegur aku) tarik aku ke tepi. Last-last dia pon berkepit jelah dengan aku. Dah macam aku ni datang dengan dia pulak. Hhahaaha sweet. Malangnya masa half way konsert tu, dia dah ilang ntah ke mana. Tak sempatlah nak tukau no phone ke ape.

How's d concert?

Bole laaa... Tekanan sket sebab mostly lagu-lagunye mampoih aku tak tau nyanyi. Ada laaa 3 - 4 ketoi je kot lagu yang aku tau. Kucivaaaa... *nanges hentak kaki*. Hah cakap pasal hentak kaki, memang malang laa kaki aku ni asik kene pijak je dengan mamat montel depan aku. Bukan takat pijak je hokeh, dia lompat-lompat dengan perasaan teruja pastu terpijak kaki aku. Huwaaaaaaaaaaaaaa~

tapi aku dikelilingi orang-orang baik masa tu, mekasih kat dorang yang jaga aku. mesti kesian tengok aku sorang-sorang je kan hehe

Konsert start dalam pukul 9.30++, habis around 12.30 kot? Ke pukul 1? Lupe sudah..

Esoknya pulak, pegi Pavilion. Aku ni cam malas jeee nak pegi tapi tulah. Dah member aku ni ajak. Nak jumpe minah ni dah laaa payah, bukan selalu dia balik Mesia pun. So.. ku folow jelah. Lagipun tak payah kuar duit sendirik wakakakkakaka keji. Sampai sana, terus pegi beli tiket cite Setem.

credit to filemwayang.com


Ya Allah!!!! Korang gi laa tengok cite ni! Mati terburai laa isi perot ko tergelak-gelak. Hahahahahahahahha.

Apapun, thanks a zillion to ma fren yang menanggung hampir keseluruhan perbelanjaan aku ke sana sini sepanjang kami bersama. Aku kata hampir keseluruhan tu bukan bermakna aku pun belanje dia, tapi kawan dia yang jadik driver kitorang tu yang tanggung lagi separuh. Hahaha giler keji ah aku. Dah tu aku kata nak gi cucuk duit, sekor pun tak layan aku. Apa nak buat? Mek pasrah. Hahaaha.

thanks to her. masa kitorang snap pic kat depan pintu masuk, dia tengok balik pic tu. boleh dia kata 'baby, nape muka ko nampak sedih dlm ni?'. errkkkk padahal aku dah senyum nampak geraham dah masa tu. huhu

Ada dua lagi perancangan yang diutarakan oleh beliau. Aku interested yang seken tu. Yang 1st ni kene wat keputusan secepat mungkin. Nantilah aku pikir.

Awesome weekend! *sangap*

32 comments:

simple_me said...

yea2..org first:)..kak, kite pon tingin nak tgk Setem. nantila kita ajak kekasih2 gelap kita..muhahahaha *tumbuh tanduk*

Mya said...

akak nyer tiket rm88. tapi sudahnya duduk belakangggggg. gara2 kekurangan info. kesall kesall..

Masy said...

simple_me,
nanti pegi laa tau.. kompem x rugi!~

kak mya,
aiyaakkkkkk ye ke? huhuhuhu ape nk wat, sudah berlaku huu~

achik said...

wah.. gi konsert search... phewwitttttttt.. ;)

bagus betul siap dpt kawan baru.. kalau saya mesti dah cuak giler..

Zareda Norman said...

bes ker setem tu.. kasi review sikit.. manalah tahu nak therapy jiwa plak, nak gelak sampai terburai perut jugak.. ehheheh

capik said...

best....sonok...tp ko x jumpe aku pun....hehe...tiket 88 ke 58 ke kat gate je beza..suda masuk kalu samaaaaa saja hahahahaa.....

Masy said...

achik,
x phewitt sgtlah sbnrnye huhu

hahahaha ntahlah. akk ni klu org ok, akk lg ok. hehehe

kak zar,
best! akk try google, sume bagi good review. pegi jgn x pegi, tau!~ ;)

capik,
peminat tegar rasa sonok laa kot. aku ni x tegar sgt, tegar tahap lagu2 popular je. byk menganga je drpd nyanyi huhuuh

ymn said...

mcm kamu ....

Sierrauniform said...

oowh syok arr kamoo yaa..mak buyung tak mo masuk arr takut sesak napas, sian baby lam peyut.cukup lew jumpa amy kat opis jer hehee..

ponek tak habes lagi ari ni weh..

Masy said...

yaman,
mcm ape?

rembo,
ok laa tu dpt jmpe dia kat opis. one by one. kemsalam dgn dia. ckp lenkali plss pilih lagu yg aku tau nyanyi. leceh arrr tgk org len nyanyi, aku x nyanyi. geram tau! hahaha

neway thankssss dude!~

HEMY said...

ooo..ptutnya ko la iklan yg tgh feeling2 nyanyi pastu amy dtg bg mikropon tu..ekekee

NONIE AZIZ said...

hohoho...napela ko tak bertembung ngan akak saje..harus kita bleh layan nyayi lagu yang kita hafal saja hahahaha...

Masy said...

anul,
ko jgn... klu betul2 jadik tu, kantoi laa aku bkn peminat tegar ahahah

kak nonie,
tu arrr.. lupe nk contact akak. klu tak, leh arr kita sama2 tergamam di dpn pentas hahaahah

simple_me said...

tula.kite nak tunggu orgla plak ajak kite..nak org blanjer kite..kite dh tgk trailer dia.."just don't be late vs justin timberlake"..haha..:D

Jard The Great said...

aku pon sangap bc entri neh.. ehehe..

Masy said...

simple_me,
hehehehe jgn nanti kang tggu2 xde org lak dah laa haha

jard,
jom sangap~

HaSue said...

ooo..aku tau konsert ini..ini hurup M!hehe..dialog pak abu laks..konsert di awan biru nih tau dari radio sinar fm jer..huuu..
Sibbaik ader kak diah yg comel tuh e.n sibbaik gak ko sempat amik pic dorg..kot2 terjumpa lagik ada laa bukti bahawa ko lah org malam tu..alaa,,cam cinderela..hehehe

Masy said...

hasue,
hahahahaa

tu arr.. sibbaik ade org kesian, klu tak camne laa agaknye aku nk melompat2 xde kawan aku pon tatau laa. hehehehe.

dorg soh aku tagged kat fesbuk. masalahnye email dorg x bg pulak. adehhhh!~

ymn said...

mcm kamu .. byk duit .. byk masa .. byk kwn ..
leh jln jln .. kena belanja...

simple_me said...

haha..konpem ade nye.kite dah makin seksi sekarang.muhahahaha.

John Iverson said...

Good to hear that kamu happy sis... erm... saya paham perasaan sis... hehe... tp elok la kluar tenangkan fikiran... sori sbb lama x jenguk...

Masy said...

simple_me,
seksi laaa pulaaaakkkk :p hihi

john,
:) bole laa sket2 hehehe. it's ok... bz ke?

simple_me said...

haha.sikit je lagi nak free hair. pakwe kita tak kisah pon.sengal mamat tu.kak,bagi phone no kat kite eh nnt..kita available 24 jam except kredit habis or bateri phone habis..:)

arianna adrizal said...

eh pic sara kat times tu ms bila??
rs mcm ahad tu dia pakai bj lain.. erm..

okla tu bila lg nk dibelanja hehe.

Masy said...

simple_me,
oit oit da elok2 tudung gi free hair pesal. meh sini akk sebat montot pakwe ko tu. no phone eh.. akan diberik kendian hehe

anne,
ari ahad aritu la... baju tu la dia pakai. masa dia nk blk malam tu je dia tukau bj lain hehe

KAMATO said...

betuahnya hidup, semua oarang belanja

zino said...

bila baca terasa dia sangat happy.. kalau abah tak larat le nak pegi tengok concert ni .. bergasak2 dalam orang ramai tu..

yOnnA said...

shitt!! semua dah tgk setem!! huwaaa sumpah rasa nak pergi tgk skang gak! ill never miss filem arahan khabir bhatia! huh

eceh kakak. melankolik ok! :) benci perasaan tu kan? takpe kak. doakan je beliau bahagia :) itu yang sebaik-baiknya,

ramai komen konsert search ni bukan yang terbaik :D

simple_me said...

haa...kan.ade tak rase nak sekeh pale dia.jahat gile buli kite *hentak2 kaki*

Masy said...

kamato,
errr tp ade gak rasa x syioklah.. xleh slalu nanti mber ingat kita kwn dgn dia sbb nk paw dia pulak. huhu

abah,
hehehe seronok sbb crowd ok kot.. n jmpe mber gak. sbnrnye sy pon bkn beriye sgt tp dh tiket org belanje, enjoy jelah heheh

yonna,
pegi tau pegi tau pegi tauuuu best sgt! hahaahhha

ade sket laa.. huhuu. tp biarlah. hmmmmmm

mmg bukan terbaik pon. sadis!~

simple_me,
laa hentak2 kaki pulak ... hehe

Abang Long said...

Senangnya hidup bila semuanya ditanggung ... hehehe ... lain kali kita jumpa ... Abang long belanja minum air suam

Masy said...

abglong,
bole je, xde masalah hehe