Thursday, September 10, 2009

439 : Yang Terakhir Sebelum Cuti - kot?

Dalam seminggu ni, kepala otak aku tak berhenti berfikir. Tentang hal aku dengan mak. Dan akhirnya aku rasa, takpelah – biarlah aku mengalah. Memang yang diucap buat aku sakit – hati, jiwa – tapi mak aku itulah satu. Mengalah pun bukan dengan orang lain.

Aku telefon dia. Mak bercakap macam biasa. Aku pun macam biasa. Dalam tak sedar rupanya airmata mengalir juga. Hati tetap sakit lagi. Tetap macam ni. Aku keras hati? Memang. Tapi kali ini aku belajarlah berlembut. Sikit. Tapi yang dah terucap tak mampu dilupakan. Yang sakit masih belum terubatkan.

Takpelah, baby..

*************

Masa berbuka puasa aritu, seperti yang dijanjikan dek Firol, aku berjaya mendapatkan naskhah Pelakar melalui Aima. Tersengih-sengih laaa aku sekejap. Ilang selera makan sebanyak 5 minit je haha. Siap berenti makan semata-mata nak cari bahagian yang ada tertulis namaku itu. Ngeeeeehhhh~

ade 30 orang yg dijemput rupanya, mek harom tak tawu hehe

Nak baca komen ke? Firol jangan marah haaa hehe. Ai ni alert sket bab typo error ni sume. Ada banyak gak laa typo error. Ada masanya aku gelak sebab typo, bukan sebab cite huehehe. Tapi jangan bimbang dan gundah gulana – kerana secara keseluruhannya, best! Kesian betul kat Farah Nabila. Hahahaha. Kenapa dengan Farah Nabila? Sila beli dan baca, ok?

Menyesal pulak tak pilih betul-betul entry yang elok sket untuk diselitkan dalam tu. Takpe, nanti ai buat blook ai sendiri. Sape nak join? ;)

Tapi laa kan... aku cam terkejut manja je bila tengok kulit belakang..


Ada kaaa patut haha. Orang len takde pon ditulis nama panjang-panjang gitu. Ni kang ade plak yang kompius aku ni laki ke pompuan. Tapi itu pon dah kira nasib baik kot. Kalau ditulisnya ‘Masy Si Gadis Macho’, haru laaa aku. heh.

Tak kisahlah. Pasni nak tukar Gadis Kacak pulak *sambil kenyit2 mata* Thanks Firol..~

*************

Aku mula cuti untuk raya minggu depan. 14hb dan akan masuk opis semula on 28th. Tapi aku tak balik terus laaa on 14th tu. Nak selesaikan macam-macam. Mau grooming Fahrin, dan diri sendiri (errr ade orang nak temankan ke? Jom gi facial!) dan nak beli kuih raya. (err tapi budak umah ajak buat kuih raya, cambest je idea ni - sef bajet hihi).. nak kutip baju raya kat Cebinab.. duit raya kat Kak Tipah.. eh tetibe macam banyak je benda tak setel lagi ni watdehel?

Itu pon tak sure jugek aku start cuti 14th tu sebab semalam dengar-dengar macam ade meeting kat Penang dat day. Aku pon terbabit skalik tuh. Mintak skip boleh tak hoh? Malas aku nak meeting, orang dah mood nak cuti je ni, lagi mau meeting ke? Tapi kalau kene gi gak.. pegi jelah. Ehem. Ehem. Bloggers di Penang plis stand up. Kalau sempat leh dating *wink wink* Err.. kalau pegilah. Tapi pagi ni pulak Mr. Sivaji soh standby gi meeting kat Ganu plak Isnin tuh. Yang ni macam susah nak skip je. Hukhuk. Moga-moga ade laa orang lain yang boleh diangkut ke sana. Aku dah takde mood nak keje dah ni.

So.. aku free untuk korang ajak berbuka sampai ari Rabu – kalau nak ajak laa. Ari Khamis pagi aku mau pulang ke halaman rumahku. Sape yang janji nak blanje berbuka kat Marriot aritu? Buat-buat forget eh.. hahahaha. Just kidding~ Pastu sape-sape nak order One Drop Perfume sebelum aku cuti ni, pon still on lagi. Kalau nak dapat sebelum raya, bagitau laa sebelum hari Isnin. Jap jap. Aku blom promote kat sini lagi kot? Oww.. ku promote kat fesbuk je, lupelah.

Hah. Sape nak beli ODP tu, ku jual RM38 jer. Yang set celebrities tu RM43. Ala...murah dua hengget je. Hehe. Nak order lepas raya pun boleh.. pape tinggal order kat komen / email / untuk yang ade nomo tpon baby, sms je pon bole. Nanti leh set kat mana-mana untuk dating hohehohe. Tapi kalau jauh-jauh tu, errr... korang beli jelah kat kedai-kedai yang berhampiran ye :) hehe. Takat Shah Alam, KL, N9 dengan Melaka, gua boleh layan lagi la..

So guys and gurls. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf secara zahir, batin, mental dan fizikal serta teoritikal. Mengarut sudah. Kalau ade yang terasa dengan kata-kata secara berhadapan mahupun dalam tulisan aku, harap maaf okeh? Tu laa sape soh baca :p Kalau ade yang nak datang beraya kat umah Melaka, bagitau awal-awal laa eh. Bole laa aku lari balik Shah Alam. Hahahahaha!! Gurau je weh! Selamat bercuti semua.

Have a wonderful Eid!


# Oh oh lupe. Ekcely Belog baby dah selamat berusia 4 tahun Ogos lepas. Tu laa bizi nak pose konon, sampai sebeday blog pon terlepas sudeh. Hehe.

37 comments:

Zareda Norman said...

errr Masy si gadis hensem...

selamat hari raya ek.. jangan lupa beli butang baju melayu.. waakakaka

Rya said...

akak, i stand up! tapi keta masuk sepital la, cheq dah cedera parah patah kaki, takleh gi mana2 nehh.. : (

awal hoh cuti?
jeles untuk ke sekian kali.. -_-"
meh beraye siap2 ah.
selamat ari raye ye kak, minta maap kalu terkasar komen ; p

Masy said...

kak zar,
butang baju melayu? nk bagi sape plk tu hahahahaha.. smat ari raye kak, mahap eh klu ade salah pape ke ;)

rya,
ni bile nk bg nomo tpon kat akak ni? :p klu akk turun penang x bgtau, tensen plk hehe

mmg tetiap thn akak cuti dua minggu utk raya sejak 06 klu x silap akak. hehehhhe selamat beraya gak rya. sori eh klu gurau tlebih ;)

rya said...

ape ah fesbuk akak? pi add cheq naa.. ; p

Masy said...

rya,
cari je Masy Abd. sile2 hehe

achik said...

takpe la beralah dgn emak sendiri.. lagi2 nak raya ni kan.. :)

pergh, 2 minggu tu cuti.. best2.. :D

lupa lak nak order pelakar tu..

dua belas said...

Salam...

sebenarnya entri kali ni untuk apa?

keinsafan, penyesalan, promosi ODP,promosi blook, promosi penulis dalam blook,pengumuman, iklan memancing, mohon pengertian, mohon pemahaman atau mohon permohonan?

apa pun secara keseluruhannya, satu entry yang happy..

juga dalam tempuh 14 hingga 28..aku merinduimu..

selamat hari raya & maaf.

en_me said...

macam tu laaa.. sampai mati.. ehehe, salam 10 terakhir ramadhan akak masy ittewww..

Masy said...

achik,
yelah.. huhuh

order la.. sempat lg tuh hehe

dua belas,
campur2. majmuk. inilah entry bertemakan 1Malaysia.. hehe

samalah kita :)

selamat hari raya jugak.. maap zahir batin eh~

Masy said...

en_me,
salam ramadhan gak en me hehehe

HaSue said...

selamat hari raya gadis ensem.. maaf zahir batin ek.. jangan nakal2 masa raya.jgn men bunga api or mercun.hihi..:D

p/s:dah sedia det raya utk anak2 buah ke : ;)

HEMY said...

wah...mengarut kat sini je 4 tahun dh...belum yg tmpt lain..ekekekeke

slamat ari raya..ngalah je la kat mak tu....takde ruginya. ceh..ckp sng kan..takde dlm situasi ko

Masy said...

HaSue,
selamat ari raye gak.. heheh aku nak men gak! klu ade laaa

p/s : dah... blom amek je lg hehe

anul,
hahahaahah. campur dgn org lain, 8 thn la kot

selamat2. ha.. ko tau takpe. huhu

Erina Asmawani said...

Yey! saya dah beli buku ni.tunggu sampai je.Tak sabar nak baca.

Selamat hari raya kak masy yg encem.

Hafidz said...

wah~ nama masy masuk dalam buku la, huhuhu =P Chayok~ Selamat bercuti jugak masy =)

Masy said...

erina,
yeayyy beli jgn x beli hehehe :)

samat ari raya gak cik adik yg korneanya berlari hehe

hafidz,
alhamdulillah :)

selamat bcuti ye hehe

Mak Su said...

besday blog? hepi besday blog :D

yg pasal mak tu, give and take ler kot... cer pikio jln penyelesaian yg terbaik ek... (eh, maksu menyampuk plaks)

noorlara said...

Ramadhan bulan terbaik untuk memperbaiki kekurangan diri, tak dalah mengalah, takde untuungnye terus keraskan hati nanti diri sendiri yg merana!

Selamat hari raya, maaf batin zahir ye masy

zino said...

dah nak cuti dah? selamat bercuti dan selamat hari raya.. dan berhati2 di jalan raya...

Masy said...

maksu,
belog kata thanks.. kek² takde ke? hehe

ermm... hehe

kaknoor,
pasrah pasrah

selamat ari raya kak :)

abah angkatku zino,
isnin kene outstation plak! huhuhhuhuhuuuhhu selamat beraya utk abah sefamili gak. raya kek nogori ko thn ni? hehe

aRaBeLLa said...

aduii sis, sexy ler nama kete sis tue..ahakss

Yunus Badawi said...

Aku baru nak masuk blog ko ni, ko dah nak cuti pulak.

Selamat Hari Raya. Lepas balik kampung nanti dtg lah rumah aku dgn jard dan zonaku.

Manje said...

salah type tu...
patutnya 'Masy si gadis ensem gagah perkase'. teeheehee...

amboi, syioknya jadik antara blogger terbaik. cam ni nak carik tips menulis kat sini ar... boleh~??

Masy said...

arabella,
tgk laa tuan dia.. super sexy miaaouwwwww hahhaa

yunus badawi,
lps cuti nanti aku lepak2 blog ko plak :)

insyallah klu dorg ajak, aku pegi aa hehehe

kuncop manje,
hehehheheheh

alahai... biase2 je kuncop.. ai maluu hehhe

simple_me said...

saba kak..kite pon ade konflik ngan parents kite aritu sampai kite mengalah masuk wad psikiatri utk redakan keadaan.Alhamdulillah skrg keadaan betambah baik..amik berkat Syawal ni mehla kite bermaaf2an especially dgn org2 tersayang..:)

oranglidi said...

aih, wa dah link lu laaaaa... adeh.. maap le, x terkomen haritu. ade je datang sini tidur2..

wa tengah jeles sbab wa nak menulis gak dalam buku2 macam lu.

tapi nak wat camano, x pro lah. haha.

KAMATO said...

Selamat bercuti, selamat buat kuih raya dan selamat berhari raya

13may said...

may: si lelaki jelita :D

selamat hari raya kawan :)

joegrimjow said...

heheee
beshh kan jumpe2 ri2
wlpon..
haha

Masy said...

simple_me,
uhhuhuhu baikkkk

oranglidi,
ooo ade ke? hahahaha

alaa gua pon x pro ler.. ni pon sbb org jemput, klu tak sampai ke sudah laa x merasa huhu

kamato,
selamat semuanya :) selamat ari raya yeeee....

13may,
hehhe.. selamat ari raya gak.. xmo raya kat melaka kaa ini thn? ;) ehem ehem hahhaha

joegrimjow,
mmg besttt... wpon ade org tuuu malu2 tahap Ya Allah.... sampai kene sebut nama baru nk amek lauk hahahaa

opsss samat ari raya ye.. ;)

13may said...

http://tigabelasmay.blogspot.com/2009/09/package-of-day-part-3.html

Thanks:)

HappyIrfa said...

SALAM MASY DI GADIS HENSEM..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..

dance4life said...

slmt ari raya aidilfitri 1430H.
maaf zahir & batin.
*enjoy raya!*

ad3ck said...

Kak Masy, selamat hari raya maaf zahir batin, ampun dan maaf kalau ada salah ye? 8-0 ok? eh silap, 0-0 eh?

Abang Long said...

Salam Lebaran.

SELAMAT HARI RAYA.

Jangan lupa malam ini ... di Blog Abang Long :)

Masy said...

13may,
sama-sama... hehe

kak irfa,
slmt ari raya kak :)

dance4life,
slmt ari raya gak..~

ad3ck,
8-0 katanya. hahaha yelah2 0-0 ah :D

abg long,
slmt ari raya gak :)

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社